Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Na kus drahého bifteku padne celá kráva, stěžuje si Pohlreich

Televizní "šéf" Zdeněk Pohlreich předvádí, odkud se z býka bere ten nejjemnější kousek masa - svíčková. Jsme země, kde se sní strašná spousta svíčkové, mají ji v každé hospodě, tvrdí. Jen je mu líto, že kvůli tomu kousku masa musí padnout celý býček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ram1

Jestli je svíčková uvnitř hrudního koše,

tak já jsem Johanka z Arku. Jak může ten trouba tvrdit, že ten sval nepracuje. Každý sval který z nějakého důvodu nepracuje, tak atrofuje jako nohy paraplegika. To ví každé malé dítě, jen ten váš odborník zřejmě o ničem takovém neslyšel.

0/0
28.6.2012 22:14

Achille Volfoni

:D

V každé hospodě jo?Tak to bych chtěl vidět.Většinou se to nahrazuje zadním,ale kuchaři spoléhají na to,že to strávník nepozná.Jinak říct,že na biftek padne celá kráva...to vzbuzuje dojem,že se vyřízne jen kus masa a zbytek se odveze do kafilerky.

Co se týče roštěnce....absolutní bombou je "sváteční rychlovka"....

+1/0
7.6.2012 20:41

Rafaelou

drahý biftek....

Je otázkou chuti zda je ten nejlepší biftek se svíčkové nebo s něčeho jiného.Teprve anonymní konzumace několika jedinců by to snad rozřešila.Dobře ugrilovat se dá ledasco a nemusí to stát 300/kg.Jinak by se šéf měl zastavit za nějakým pořádným řezníkem aby ho naučil s masem pracovat.To co předvádí je hodně úsměvné.

+4/0
7.6.2012 18:58

foffcenzore

Dobry kus masa nemusi byt jenom svickova

jenom proto ze cesi nezanji zady jiny kus na steak neznamena ze je to jedine nebo primo to nejlepsi na krave....:-/

0/0
7.6.2012 17:43

O.Sindler

Re: Dobry kus masa nemusi byt jenom svickova

Ja ji ve srovnání například s Rib-Eye považuju za nicmoc kus.Chybí tomu právě ta šťáva a taková ta typické železitá hovězí chuť.

+1/0
7.6.2012 19:43

foffcenzore

Re: Dobry kus masa nemusi byt jenom svickova

bingo;-)R^

0/0
7.6.2012 21:24

Darask

To je pane Pohlreich blbý

že kvůli tomu kousku flákoty zabijí býčka. To mě nigdy nenapadlo, já myslel že jim to odřezávaj za živa. Něco jako Univezální ptakopysk.............

+1/0
7.6.2012 14:27

Ceckáč první z boží vůle král

Ty woe to je pižlal

;-DRv

+4/0
7.6.2012 12:16

Inkvizitor Johny

Re: Ty woe to je pižlal

Měl by tomu dát nový level a vzít na to rybičku;-D

0/0
7.6.2012 12:28

slapr

Re: Ty woe to je pižlal

oproti Vám umí i jiné věci, než bouchat 8 hodin denně na porážce :-P

+4/0
7.6.2012 15:30

morfejm

dost odvazne tvrdenia

ziaden sval v tele ( a to ani u zvierata) len tak "nelezi a nic nerobi". to by atrofoval. svieckovej zodpoveda u cloveka musculus psoas major a ten sa podiela na zohnuti (flexia) a vonkajsej rotacii v bedrovom klbe (kycel).

0/0
7.6.2012 11:13

Inkvizitor Johny

Re: dost odvazne tvrdenia

A tak bude z toho dobrej steak nebo ne? Občas na to padne řeč po pátém pivu. Společně s tím, jestli je to lidské maso vůbec dobré. Zatím nejdále došel pan veterina s tvrzením, že je to jak vepřové ;-D

0/0
7.6.2012 11:31

AstorLights

Re: dost odvazne tvrdenia

Doporučuju filmek O rodičích a dětech

0/0
7.6.2012 14:35

+Asterisk

Re: dost odvazne tvrdenia

A viděl jsi někdy bejka tancovat sambu ?

+17/0
7.6.2012 11:44

ydrhsamot

Re: dost odvazne tvrdenia

Chtělo by to ještě překlad do češtiny. Tuna nieje SME.sk ;-)

+2/0
7.6.2012 17:47

FastDriver

Haha v každé hospodě

svíčkovou...no to bych chtěl teda vidět, v lepším případě to dělají ze zadního. Sice to pak není svíčková, ale v česku jsme už zvyklí skoro na vše....

+1/0
7.6.2012 11:09

Jan Spatny

Re: Haha v každé hospodě

tady je ale rec o bifteku ne o dusenem masu v omacce ...

+3/0
7.6.2012 11:12

FastDriver

Re: Haha v každé hospodě

no on se biftek taky dělá ze svíčkové...

0/0
7.6.2012 11:13

Jan Spatny

Re: Haha v každé hospodě

ja jen nepochopil tvuj prispevek se zadnim hovezim .... z toho bifteky nikdo nedela

0/0
7.6.2012 11:15

FastDriver

Re: Haha v každé hospodě

v úvodu článku se píše, že se svíčková podává v každé hospodě...o čemž prostě pochybuji. chápeš?

0/0
7.6.2012 11:18

Jan Spatny

Re: Haha v každé hospodě

o tom pochybovat klidne muzes, ale oni maji na mysli svickova-biftek, ne svickova omacka ... je si to spatne pochopil

0/0
7.6.2012 11:21

PMartin

Re: Haha v každé hospodě

a ta svíčková omáčka se dělá ze svíček, přesněji z odkapaného vosku svíček... :)

+1/0
7.6.2012 12:25

VaclavBau

Re: Haha v každé hospodě

..jasně, a proto se na jídelních lístcích překládá do angličtiny jako "Candle sauce";-D

+1/0
7.6.2012 12:50

flames828

Re: Haha v každé hospodě

Teď přesně nevím, jestli si nesedíš na vedení tak trochu...

+1/0
7.6.2012 12:48

ydrhsamot

Re: Haha v každé hospodě

Jistě, ale za 290,- bez přílohy, ne polední hotovka za 80 Kč ;-)

0/0
7.6.2012 17:49

Malevil-

Ten chlap je děsnej ..

Vždycky když ho vidim, dostanu desnej hlad :)

+10/0
7.6.2012 11:06

Pořízkovabašta

Re: Ten chlap je děsnej ..

já na něj koukám jen když jím ;-D

+2/0
7.6.2012 11:35

SecondWisdom

Já věřím, že...

...pokud řeznickou práci na té krávě dělá Pohlreich, tak se zbytek může vyhodit. Nevím jestli je to nervozitou před kamerou nebo co, ale děs.

+2/0
7.6.2012 10:12

cufir-mufir

Re: Já věřím, že...

Tak asi to bude zejména tím, že to není řezník :-P

+3/0
7.6.2012 10:35

Quick.

Re: Já věřím, že...

No tak nelezu před kameru, když to neumím.

+4/0
7.6.2012 11:24

cufir-mufir

Re: Já věřím, že...

Tak je oblíben... lidi ho berou, tak proč jim nevykuchnout kus krávy... to mi na tom vadí úplně nejmíň... Třeba o něm si myslím, že sebereflexi má dobrou a takový rozumný...

+4/0
7.6.2012 11:26

opportunity

Re: Já věřím, že...

Sebereflexi? 8-o

0/0
28.6.2012 22:33

PosledníMohykánStáleŽivý

Tatáž kráva (býček) padne i na kližku a péro.

Nevím, že by si pan Pohlreich stěžoval na pád krávy.

0/0
7.6.2012 10:01

Lukas1000

Re: Tatáž kráva (býček) padne i na kližku a péro.

ze by mel na mysli pomer krava/ svickova ... cize kolik je z cele kravy svickove?

0/0
7.6.2012 10:09

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Tatáž kráva (býček) padne i na kližku a péro.

Zhruba tolik, jako kližky a péra.

0/0
7.6.2012 10:50

Honx

Sakryš, dostal jsem chuť na maso

to mi nesmíte dělat takovéhle články hned po ránu :-P

0/0
7.6.2012 9:25

cufir-mufir

hmmm,

kam zmizelo nenávistné vlákno Jirky Babici? 8-o;-);-D;-D;-D

0/0
7.6.2012 7:53

BOP B 3AKOHE

Re: hmmm,

Babicu řežeme zásadně napříč přes vlákna :-P

+8/0
7.6.2012 11:09

celim

Re: hmmm,

násadou od lopaty .-)))

+4/0
7.6.2012 12:53

ghostdog32

Re: hmmm,

hehe takhle jsem se dlouho nezasmál s chutí:-)))))))))))))))))))))));-D

0/0
7.6.2012 13:28

paskundilek

Falešná svíčková

"Jsme země, kde se sní strašná spousta svíčkové, mají ji v každé hospodě"

No to jistě a v každém řeznictví stojí fronta důchodců a berou jen maso za 600 Kč/kg ;-D;-D;-D

+2/0
7.6.2012 7:33

Jana11

Re: Falešná svíčková

Řekla bych, že naráží na to, z jakých prasáren se občas svíčková v hospodě dělá - už jsem viděla i "sekaná svíčková". A vážně to byl kus sekané zalité svíčkovou. Jíst se to dohromady nedalo.

0/0
7.6.2012 8:00

cufir-mufir

Re: Falešná svíčková

To je ale věcí kuchaře! protože já to dříve, když jsem ještě dělal omáčky připravoval normálně... uvařila se svíčková a většinou zbývala omáčka, tak se k tomu druhý den dala sekaná... Ale když někde neumí vařit, mohou vám dát biftek třeba z marťana a bude to furt hnus :-P

0/0
7.6.2012 8:15

chimenez

Re: Falešná svíčková

hezkypěkně:-P

0/0
7.6.2012 8:42

Inkvizitor Johny

Re: Falešná svíčková

Svíčková ze svíčkové je škoda.:-P

0/0
7.6.2012 11:07

cufir-mufir

Re: Falešná svíčková

Nepsal jsem ze svíčkové, ale svíčková... vařit to z pravé je nesmysl... i pro boháče... po 2 hodinách vaření nepozná stejně nikdo, jestli to byla svíce nebo kulatá plec... ;-)

0/0
7.6.2012 11:24

Inkvizitor Johny

Re: Falešná svíčková

Jako to jste si naběhl, protože teda musím zanadávat, že sehnat pěknou plec nebo kýtu na svíčkovou je problém. Zatracení řezníci:-/

0/0
7.6.2012 11:28

petkas75

Re: Falešná svíčková

Až na to, že se svíčková nevaří, ale peče.

0/0
7.6.2012 13:50

misslonely

Re: Falešná svíčková

ne že bych tedy sekanou svíčkovou vyhledávala, ale je to normálně obyčejné a dlouho známé jídlo, které běžně podává

0/0
7.6.2012 9:18

bubla

Re: Falešná svíčková

Já sekanou svíčkovou miluju, víc než klasickou svíčkovou, ale málokdo jí umí udělat, pokud je senaná místo z masa ze strouhanky tak je to fakt blaf.

0/0
7.6.2012 9:40





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.