Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jak v obchodě poznat vysoký a nízký roštěnec a k čemu se hodí

Hovězí hřbet patří k nejlepšímu masu, které lze používat na minutkové úpravy. Vzhledem k tomu, že je mírně prorostlé, má výraznější chuť než biftek ze svíčkové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

3ska

-

Z masa, ktery mistr pouzil bych steak urcite nedelal.

0/0
15.6.2012 7:39

k.marco

Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

Když ho poslouchám jak je to maso super tak to abych si na ty jeho kousky masa od 500 Kč za kilo a víc vzal další práci.

0/0
14.6.2012 19:01

Želvák před smazáním

Re: Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

Ty jídla co dělá taky nejsou věci který si dáš každej den. Ale věci který si dáš jednou za čas.

0/0
14.6.2012 20:37

viglib

Re: Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

Tak jednak 500 za kilo neni tak strasne, to mate 200g steak za 100. To se jednou za cas da. Nakonec, kdyz jde clovek na obed do restaurace na hotovku, tak to da taky a kvalita suroviny bude neporovnatelna. A za druhe 500 za kilo je cena masa z jizni ameriky, ceska kvalitni produkce bude levnejsi.

0/0
14.6.2012 21:13

AAA2

Re: Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

ceska kvalitni produkce? a to je co? ;-D

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/211452801081215/obsah/182497-hovezi-maso-na-minutku/

0/0
15.6.2012 15:17

viglib

Re: Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

Tak ja ti vysvetlim, co si sem poslal, kdyz ti to nedoslo:

1. tohle video dokazuje jen to, ze v obyc. masne kvalitni maso nekoupis

2. pokud ho nahodou maji, neumi ho ukrojit

3. pokud ho opravdu prodaji a je kvalitativne dobre, neni s nim predtim zachazeno dobre v tom smyslu, ze neni ulezele (coz lze snad castecne napravit tim, ze ho doma zabalimi do folie a tyden ho necham lezet)

Ale hlavne - tohle video nedokazuje, ze ceska kvalitni produkce neexistuje. Takze se prestan blbe smat a zapni mozek.

0/0
18.6.2012 10:51

Neutrální Nick

Re: Neblbne on nám hlavy tím svým super masem

A kolik kilo takového masa za měsíc sníš, aby to mělo vliv na rodinný rozpočet? Dvě večeře za měsíc jsou cca to kilo masa, takže pohodička...

0/0
15.6.2012 10:49

Quick.

Tak mně se dělá

poněkud šoufl při pohledu na ten prsten a hodinky  na ruce, když dělá se syrovým masem....to je hygiena :-/. Pak s těma prackama chystá třeba zálivku na salát, pěkně promíchat se salátem....Neskutečné prase.

+1/0
14.6.2012 17:06

martas38

Re: Tak mně se dělá

Zlato nerez, platina jsou natolik inertní kovy, že by se ti mělo dělat šoufl spíš z okolního vzduchu. Naqjdou se ještě neskutečnější prasata, která to syrové maso jedí cíťo :-P

0/0
14.6.2012 18:21

Quick.

Re: Tak mně se dělá

To, že jsou ty kovy chemicky inertní, neznamená, že se na nich nebo na kůži pod nimi nemohou namnožit bakterie. Pochybuji, že když je takové čuně, a dělá s masem s prstenem na ruce, že si ho při mytí rukou sundává....

+1/0
14.6.2012 20:42

martas38

Re: Tak mně se dělá

Nejhorší smrt je na vyplašenost a hned za ní na přehnanou hygienu. To pak imunitní systém neví co dělat roupama a alergologové mají žně.

0/0
14.6.2012 22:09

Quick.

Re: Tak mně se dělá

Nejsem alergik ,a vystudovala jsem VŠ, obor technologie masa a konzervace potravin. Takže žádná vyplašenost, ale informovanost. ;-), vážený pane.

0/0
14.6.2012 22:40

Neutrální Nick

Re: Tak mně se dělá

Jinými slovy hysterka. Víš, kolik bakterií nadýcháš, když projdeš kolem kravína?

Nepřeháněj to s tou sterilitou.

0/0
15.6.2012 11:01

Antonín, topič

----

Tak tos ještě neviděla Horsta Fuchse.

0/0
15.6.2012 14:41

Achille Volfoni

Zdena je OK....i když řezničina není jeho silnou stránkou

...akorát nechápu proč furt tím masem hází o stůl....

0/0
14.6.2012 16:39

k.marco

Re: Zdena je OK....i když řezničina není jeho silnou stránkou

To má místo klepání paličkou

0/0
14.6.2012 18:59

mlicnak

Grilování na lávovém kameni

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat co si myslíte o grilování na lávovém kameni. Dále bych se chtěl zeptat na nějaké typy ohledně grilování kuřecího masa. Děkuji

0/0
14.6.2012 14:44

Neutrální Nick

Re: Grilování na lávovém kameni

Myslím, že podstatnější je co griluješ a jak (teplota, čas, úprava), než na čem to griluješ.

Tipy na grilování kuřecího? Nalož si jej do marinády (ne kupované, ale vlastnoručně čerstvě vyrobené), rozpal gril na vhodnou teplotu a maso na něj dej na vhodnou dobu.

.

A použij google.

0/0
14.6.2012 15:37

janbrezen

Re: Grilování na lávovém kameni

dobra rada, ale tohle vetsinou konci tou cernou pripaleninou, ktera byva tak casto na nejen domacich grilovackach videt, takze jinak: kure je podle mne nejlepsi proste cele na otocnem rozni, ale kdo chce grilovat kousky na grilu, tak by mel za 1. marinadu predtim stahnout, je na povrchu uz k nicemu, akorat se pripaluje  a za 2. pri grilovani na uhli si gril pripravit tak, ze rozpalene uhli bude jen na pulce grilu, nad timto rozpalenym uhlim kure grilujeme tak jak jsme zvykli, aby bylo pekne zlate a ted za 3. protoze kure jeste neni propecene, ale delsim grilovanim by se uz palilo, kousky presuneme na pulku kde uhli neni a priklopime, takto dodelame, rika se tomu neprime grilovani

0/0
14.6.2012 15:43

Neutrální Nick

Re: Grilování na lávovém kameni

...proto píšu o vhodné teplotě na vhodnou dobu, že...;-).

Navíc, pokud je marináda založena na olivovém oleji, je její odstranění naopak na škodu.

0/0
14.6.2012 16:33

Antonín, topič

Re: Grilování na lávovém kameni

Marináda chrání maso před připálením a tedy před vznikem rakovinotvorných látek.

0/0
15.6.2012 14:44

Radek-334

v Bille v Brně na Lesné

prodávají zadní hovězí a vydávají ho za roštěnky. Je to tam zcela běžná praxe, takže pozor. V jiných pobočkám to asi bude stejné.

0/0
14.6.2012 14:25

janbrezen

Re: v Bille v Brně na Lesné

kdo nepozna na pohled rostenou od zadniho at ji zadni

0/0
14.6.2012 14:29

Radek-334

Re: v Bille v Brně na Lesné

Zabalenou a vhodně ořezanou je nepoznáte také. Až to doma rozbalíte a začnete naklepávat tak se nestačíte divit.

0/0
14.6.2012 14:32

Neutrální Nick

Re: v Bille v Brně na Lesné

Kupovat zabalené maso 8-o?

+1/0
14.6.2012 15:21

O.Sindler

Re: v Bille v Brně na Lesné

Naklepávat?!

0/0
15.6.2012 7:05

Hekynen druhý

Vysoká roštěnka, nízká roštěnka

Mne je to (bylo) jedno, v posteli se to srovná... ;-)

+3/0
14.6.2012 14:10

jenyknovak

Re: Vysoká roštěnka, nízká roštěnka

R^R^R^;-D;-D;-D!!!!!!

0/0
14.6.2012 14:14

5_reinkarnace

V Albertu v lednici

nis takového nemaji;-(

0/0
14.6.2012 12:14

Lukas1000

Re: V Albertu v lednici

tak prave v Albertu maji radu exclusive ... je to dost drahy, ale stoji to za to

0/0
14.6.2012 12:41

duch zavražděného iuose

hmm

v teplickym albertu to a) u masa smrdí b) u nápojů to smrdí c) imrvére tam mají otevřených málo pokladen, takže už tam od doby, kdy byly otevřeny tři kasy a jednu z nich zavřeli a tak jsem košík nákupem nechal na prázdné kasy a odešel, nevrátím

;-D

+1/0
14.6.2012 13:48

janbrezen

Re: V Albertu v lednici

to bejva dobry a neni to tak strasne drahy, 400kc/kg, vysokej rostenec je bezne i drazsi, bohuzel to bejva vetsinou jen v praze, na malejch mestech maj tyhle markety kulovy

0/0
14.6.2012 14:29

BOP B 3AKOHE

Tak naporcováno bychom měli,

teď  zbývá z roštěnky udělat nějakou sváteční mňamku:

http://www.youtube.com/watch?v=5lqTKlsWZoM

+3/0
14.6.2012 10:17

Pěkný Nick

Re: Tak naporcováno bychom měli,

Barbar v akci.

0/0
14.6.2012 14:34

PosledníMohykánStáleŽivý

Roastbeef se dělá trochu jinak,

ovšem na glilu nevím. Naložit do oleje je třeba alespoň na tři dny, nejlépe ještě zatížit, pak zprudka opéct ze všech stran na tuku a dodělávat třeba v troubě do momentu, dokud maso pruží. Stračšně složité, z osmi pokusů se mně klasická verze podařila dvakrát (tedy že ze středu po rozkrojení vytéká hotová šťáva a střed je ještě růžový).

0/0
14.6.2012 9:18

marek62

Re: Roastbeef se dělá trochu jinak,

On na to jde kazdy kuchar trochu jinak. Kdo ma pristup k ulezelymu masu, moc se s nakladanim nemusi parat. Ja ale kdyz si domu koupim cesky neulezely hovezi, tak ho taknechavam v lednicce nekolik dni, nez putuje na panev.

0/0
14.6.2012 9:44

xToMMeT

Re: Roastbeef se dělá trochu jinak,

doporucuju vakuovacku. ulezele hovezi pak neni problem

0/0
14.6.2012 23:57

Lukas1000

Re: Roastbeef se dělá trochu jinak,

doporucuju teplomer, ne pro vas, ale do masa :-). Je fakt, ze takovy roastbeef jako v Anglii se mi z ceskeho masa  jeste nepodaril ... u nas kvalitni maso, aby clovek pohledal

+1/0
14.6.2012 9:50

Antonín, topič

Re: Roastbeef se dělá trochu jinak,

Není to zase tak složité, chce to ovšem trochu času a energie, oproti vlezení do prvního krámu ;-)

0/0
15.6.2012 14:42

sirhcahc

Re: Roastbeef se dělá trochu jinak,

Musíš mít kvalitní maso ... :-P

0/0
14.6.2012 14:12

Tomáš1977

Samé informace, žádné kecy,

tak to mám nejradši, díkes.

0/0
14.6.2012 8:48





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.