- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kvalitního čaje se nikdy nepije větší množství najednou - tak 1-2 malé šálky.
Popisované postupy "nevyrobí" čaj, ale něco na způsob limonády.
I v Indii pijí čaj o siestě teplý, a to i tam, kde je čtyřicet ve stínu. Studený či přímo ledový nápoj je pro zahřátý organismus pohroma.
no co je to za blbost??
ať se na mě autor nezlobí, ale co má prášek společné s čajem? není nad lístky
:-))) no on se ten autor na vás zlobit nebude, on se jen pobaví.... v Japonsku se čaj dělá z prášku, což jsou rozemleté lístky čaje, je to spíš takový "pudr". a pije se to i s tím pudříkem, takže je to hoodně silné. z toho prášku se jinak taky dají dělat třeba sladkosti, krémy, zmrzliny (viz článek) apod.
než komentujete, tak si něco zjistěte... :-) no ale taky jsem se pobavila malým češstvím...
Houbelec, v tomhle počasí piju vinný střik - hodně slabý, za to po litrech.
Obchodnické opičky, jak zase něco prodat. Tak se musí připravit poutavý příběh, aby ten kdo ho zná mohl machrovat.
A jak to dělají v Číně - kolébce čaje? Číňani tradičně nic studeného nepijí. Takže VŽDY čaj teplý. Dvě špetky čaje do zavařovačky a zalít horkou vodou. Horká může být tak, jak se sežene. Třeba z termosky. Když voda dojde, zaleje se další vodou. Když je čaj slabý, přihodí se trochu čaje atd. pořád dokola.
Podstatné je, že takových litrových zavařovaček musíte vypít za den tak čtyři až pět.
neznám nikoho kdo by si v těhlech vedrech pochutnával na horkém čaji. Já zkusila návod na to louhování v ledničce a musím říct, že to je opravdu vynikající nápad, povedlo se, pití neskutečně dobré a hlavně, v tomhle parnu opravdu osvěžující
Doporučuji nezůstal jen u zelených ale vyzkoušejte i černé čaje, pokud přidáte před servírovanim kousek nějakého tropického ovoce získáte Skvele osvěžení! A pro ty kteří se obávají hodnot kofejnu v černém caji tak jen doplňuji: bily, zelený i Cerny čaj ma stejně množství kofejnu a v množství antioxidantů jsou si tez prakticky rovni!!!! Tento fakt se stále nějak nesprávně vysvětluje! Příjemné leto s ledovými caji!
A pokud přidáte před servírováním nějakou štamprdličku slivovice, získáte skvělé osvěžení. A pro ty, kteří se obávají hodnot alkoholu ve slivovici jen doplňuji: ve vodce a v rumu je taky!
vypijete ledové cokoli, organismus se lekne, že přišla zima, a začne víc "topit" ? Čaj v létě raději vlažný asi.
to asi jak kdo, můj organismus se nelekne, naopak je na ledový čaj připraven a těší se na něj....naopak z teplého pití v létě se obracím naruby.... na druhou stranu bez možnosti chlazeni, treba na nejake ture je caj nejlepsi, protoze v hicech je pitelnejsi nez voda, nebo nejaka limca...
Ale že by to byla zase taková spása pro letní vedra, to bych netvrdil. Docela dost odvodňuje a pak musíte pít o to víc.
Souhlas, není to zlý, ale jako chlazení to moc nefunguje. Já jako chladič používám mátový čaj, a ne ledový, ale v pokojové teplotě. Tělo se tak nějak vychladí zevnitř.
Pan Klásek se asi zbláznil. Matcha v tomhle dusnu by se dala klasifikovat jako pokus o vraždu.
Je to ten čaj, co snižuje tlak? Tak pro nás omdlívače fakt bomba
Nejlepší ledový čaj se mi podařilo sehnat loni, aloe s limetkou. Připravoval se druhým způsobem, tedy uvařit silný čaj a přelít ho na led. Značku si bohužel nevybavuji.
A co příprava ledového čaje po třetím způsobu avšak bez těch blbovinek? Už v Kačeru Donaldovi psali že s vezme čaj, dá se do konvičky, naleje se voda a nechá se to přes noc v lednici. Má to takový zvláštní ocas, ale chutnal mi.
to přesně dělám v těhle hicech v práci, do konvice udělám čaj, dochutím podle toho co se hodí, šoupnu do lednice a je to výborné. Akorát pak chodím furt chc....