Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného

Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není vhodné na rychlou úpravu, tak se může pomlít a je to jen jiný způsob vaření," obhajuje ho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

osk

Tak když si to melu sám

tak nevím proč by to maso mělo mít špatnou pověst, šaptnou pověst oprávněně má předemleté maso ležící někde na pultu bůhví jak dlouhop z bůhvíčeho umleté

0/0
27.6.2012 1:12

Pejsátko

Z hovězích žeber se dá udělat skvělá polévka.

R^

0/0
22.6.2012 10:35

Bobby_B

video na houby

vyměnit střihaře nebo autora videa prosím; klíčové záběry na maso, ktery p. P. komentuje cca 1/2 sekundy... p. kuchare zname, u nej pomalu stacilo audio... takze jak porcuje - to tam neni ani nahodou!    ;-(

0/0
21.6.2012 20:06

johny12

Mleté maso je super

ale jenom umleté přímo před mojim zrakem u řezníka, nebo doma.

+1/0
21.6.2012 18:51

BigpetBig

Re: Mleté maso je super

JJ, já být zády k řezníkovi co mele maso tak to snad ani do huby nedám. 8-o

0/0
22.6.2012 14:03

foffcenzore

Snad z toho mletyho nedelate hambace?

;-D;-D jezisi marie na nebesich...delaj8-o

0/0
21.6.2012 17:49

Achille Volfoni

Jirka Babica říkal jasně....

...když mleté,tak 80%maso-20% tuk.....když je více masa je to sušší,když naopak více tuku,tak řidší....

0/0
21.6.2012 16:34

rafton

Re: Jirka Babica říkal jasně....

Taky dobrej ;-D

0/0
21.6.2012 19:13

Hroznej puberťák

Re: Jirka Babica říkal jasně....

A když nemáte tuk, dejte tam kečup.

0/0
21.6.2012 19:29

CarlitosCZE

Re: Jirka Babica říkal jasně....

R^;-D

0/0
22.6.2012 9:25

BigpetBig

Re: Jirka Babica říkal jasně....

Proč se pořád Babicovi předhazuje kečup? To je nějak IN?

0/0
22.6.2012 14:01

AchJO24

Re: Jirka Babica říkal jasně....

protože je to patlal

0/0
22.6.2012 20:36

otas

Toto je hobby rekla pro TV Prima?

8-o

0/0
21.6.2012 12:02

otas

Re: Toto je hobby rekla pro TV Prima?

oprava : reklama

0/0
21.6.2012 12:02

kecálek_český

Re: Toto je hobby rekla pro TV Prima?

ne, to je reklama, jak se vyvarovat těch hyper super mega marketových sraček :-)

0/0
21.6.2012 13:58

WIFI

_

mám se moc rád na to, abych kupoval mleté překvapení, sice úhledně zabalené, ale se složením naprosto neznámým

+3/0
21.6.2012 11:13

BigpetBig

Re: _

Přečti si to na obalu.

+1/0
21.6.2012 11:29

WIFI

Re: _

no info na obalu bych nevěřil. Pokud mleté, tak buď vybrat a nechat namlít nebo semlít doma.

+1/0
21.6.2012 11:34

BigpetBig

Re: _

Nevěříš info na obalu? Tak podle čeho nakupuješ ostatní potraviny? Jinak souhlas, proč nenamlít doma nebo si aspoň nechat namlít před očima.

+1/0
21.6.2012 11:45

WIFI

Re: _

dle zkušeností, výrobce. Určitě nevěřím, že když na sýru je nápis sýr, že to bude klasika a ne náhražka

+1/0
21.6.2012 11:54

BigpetBig

Re: _

Tak snad někde kupuješ i maso a máš zkušenost a znáš výrobce.. ;-) Trochu jsme to nedořešili, ale to je fuk.

0/0
21.6.2012 19:55

kecálek_český

Re: _

apriori bych tomu nevěřil. Viz "potraviny" z Polska. Sůl tam byla napsaná, ale jaká to byla víme, že...?

0/0
21.6.2012 13:59

foffcenzore

Re: _

slana?;-D

0/0
21.6.2012 17:46

BigpetBig

Re: _

Nikdo tě přece nenutí nakupovat z Polska, ale prohlásit že nevěříš obalům a stejně všechno nakupuješ musí být trochu schýza.

0/0
21.6.2012 19:54

hefaistosh

Re: _

Nemusíš nakupovat z Polska to je pravda.A jak můžeš vědět,že výrobce kterému věříš co má na obale,nepoužívá sůl dováženou z Polska?Jinak osobně takové věci neřeším a snažím se nakupovat suroviny v základním stavu.

0/0
21.6.2012 21:03

zlababa.dvur

Re: _

takže krávu ještě na poli?

0/0
21.6.2012 21:26

BigpetBig

Re: _

Sice si neumím předtavit co jsou suroviny v základním stavu, ale budiž. ;-)

0/0
22.6.2012 14:02

fanda sportu

Re: _

Ja vzdycky kdyz chci delat neco z mleteho, tak si u reznika vyberu maso a rovnou reknu at me to tam i umelou. Idealni varianta, pokud doma nemam mlejnek

0/0
21.6.2012 11:32

WIFI

Re: _

asi tak.

0/0
21.6.2012 11:34

MatX

Trochu se do toho zamotal

Z toho videa vzniklo také mleté maso, ve do kterého se semlelo všechno. Plete tam mleté maso z obchodu s mletým masem doma a celé to tak ztrácí smysl. Asi nikdo se nebude bát jíst mleté maso, které si sám umele.

+1/0
21.6.2012 10:06

jakub7

Re: Trochu se do toho zamotal

Ztratil ses v tom asi jenom ty..

+5/0
21.6.2012 11:02

MatX

Re: Trochu se do toho zamotal

"Mletý maso má blbou pověst. Často se říká, že se umele co se nedá prodat jinak. Ono to tak v podstatě vlastně i je, ale není na tom nic špatnýho."

To je úsek, který nedává vůbec žádný smysl.

+6/0
21.6.2012 11:47

tm004

Re: Trochu se do toho zamotal

No zatim jsem to nevidel, ale nezapomen ze on muze mluvit i z pozice kuchare - tj. to maso jinak "neproda" protoze ho jinak ani "nepripravi". Takze to nemusi byt narazka na obchod ale na restauraci

+1/0
21.6.2012 15:21

stefi_ul

Re: Trochu se do toho zamotal

tobe mozna ne... myslel to tak, ze na mletym mase neni nic spatnyho, pokud ovsem do nej nenacpou zkazeny...

Vsechny ty mezizeberni svaly, zbytky na kostech, to vsechno je pouzitelny maso. Na hambac to bohate staci. Problem vyrobcu masa v retezcich je ten, ze ti tam nas...melou zkazeny, parkrat to prebalej... a jede se dal. Kdyz si to nameles sam, vis, co tam mas. Popripade si to nechas pomlit v masne. Dulezity je si to nechat udelat pred sebou, ne ze to nekam odnesou. Maj na to proste svy figle. Proto je lepsi si to proste udelat sam. Koupit maso na mletou a je to.

0/0
22.6.2012 9:59

rafton

Mleté maso

u mě poslední dobou stouplo v použivání. Tedy já ho nemelu ale sekám v mixeru, přijde mě to lepší než mlýnek.

A opravdu se z toho dá vykouzlit neuvěřitelné množství pochoutek na grilování od čistého 100% hamburgu jen osoleného až po různé kombinace koření a i jiných mas.

0/0
21.6.2012 9:33

ODSCSSD7

Re: Mleté maso

v mixeru? to z toho udelas fáš ne ?

0/0
21.6.2012 10:46

rafton

Re: Mleté maso

To ne, on to není klasický mixer (nasazený tyčový mixér na nádibu - něco jako cutter?). Stačí to spíše jako "posekat", kdy vzniknou delší vlákna a nevymačkává se štáva.

0/0
21.6.2012 11:00

1888

Re: Mleté maso

Do sekacku je nejlepe dat maso pokrajene na kousky

0/0
28.6.2012 6:13

Labia Majora Zemanova

...

To ja si vcera dal veprovy steak s broskvi a hranolkama :-)

+3/0
21.6.2012 7:53

___Radi

Re: ...

jak někdo může dát tu odpornou kulatou věc na výborný masíčko ;-€

+8/0
21.6.2012 8:14

usti-mnichov

Re: ...

...dalsi jidelni paskvil

+4/0
21.6.2012 8:14

Don_Alex

Re: ...

a byl to kucharuv sen (bez eidamu) a nebo kucharovo tajemstvi (s eidamem)?

+19/0
21.6.2012 8:19

BigpetBig

Re: ...

R^ Dobrou chuť.

0/0
21.6.2012 8:52

uživatel eliminován v18.0

Re: ...

hranolky, kde jeblicí smajl

0/0
21.6.2012 9:11

tripik

Re: ...

co je na hranolkach spatneho?

0/0
21.6.2012 13:20

Posel z Liptákova VIII.

Re: ...

Ne, ne, nejlepší je Katův šleh a Překvapení paní nadlesní s knedlíkem ;-D

+1/0
21.6.2012 9:20

rafton

Re: ...

Tak to musel být vrcholný zážitek. A co to zkusit s meruňkou?

0/0
21.6.2012 9:35

Zádumčivá žížala

Re: ...

A když se dá hodně kečupu...

+1/0
21.6.2012 9:44

Posel z Liptákova VIII.

Re: ...

a navrch trochu šunky a rozpečeného sýra... ;-D

0/0
21.6.2012 9:59

Neutrální Nick

Re: ...

Jojo, Eidam 30%...

0/0
22.6.2012 8:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.