Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich

"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během posledních pár týdnů," vysvětluje televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Daleko víc doporučuje soustředit se na tvar jeho těla a pevnost svalstva.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

TINKERS

lol

Pane Pohlreich nerikejte!:-( Taky chci do televize!

0/0
19.9.2012 0:42

Wajco1

Kuřecí šmejd!!!

Kuřecí, je dnes to nejhorší maso, které se dá koupit. Ne že by vepřové a hovězí bylo kdovíjak extra kvalitní, ale to co se mnohdy válí v regálech supermarketů za kuřecí parodii, zejména dovezeno z polska, je na pováženou. Konzument si pak rve do těla prostřednictvím tohoto pokladu spoustu růstových hormonů a látek kterými tato zvířata chovatelé očkují, aby tato vůbec přežila otřesné podmínky v drůbežárnách. Dnešní generace je v průměru o cca 7cm vyšší než generace jejich prarodičů, a pomalu neexistuje dítě bez ekzémů a alergíí. Čím to asi bude?

0/0
18.7.2012 13:37

Anihilován 100 x.

hm

zrovna dneska jsem vyhazoval kuře z kauflandu, divně smrdělo, myslím že z kaufu už je to poněkolikáté Best farm - bacha na to

0/0
7.7.2012 19:19

Antonín, topič

Re: hm

To máte reklamovat, ne vyhazovat.

0/0
8.7.2012 16:54

Chanuka

Re: hm

po návratu z dovolené jsem koupila balíčkové maso. Smrdělo. při reklamaci mi odpovědný pracovník tvrdil, že mu nic není. trvala jsem na tom, protože to bylo kyselé a k bli.. Pak zavolal prodavačku, aby prý řekla svůj názor - ta chudák nevěděla co má dělat - ale řekla, že maso smrdí, tak mi s kecama vrátili peníze. :-/

0/0
10.7.2012 14:26

udernikudrik

Re: hm

to nám radí ten pravej  - už poněkolikáté;-)

0/0
9.7.2012 16:04

karlos25

Re: hm

Opravdu- doporucuji hlavne kurata kupovat kvalitni, a rozhodne ne ze supermarketu...

Je to o zdravi, co cpou do toho krmeni... Moje babicka ma slepice, ktere cely zivot behaji po zahrade a je neuveritelne, jaky je rozdil mezi tim a kuretem z Kauflandu... To maso je uplne jine... Opravdu, doporucuji- jednou zkuste nejake bio kure z nejakeho normalniho obchodu a nebudete chtit jinak.

0/0
10.7.2012 11:16

hryhryhry

už mám únavu

z těch všech televizních kuchařů, jakoby jsme v Čechách měli tři odborníky na vaření, stále nám jejich názory strkají pod nos až se úplně každýmu znechutí ti šaškové!líbí se mi blog Aničky Grosmanové, která vaří jídla podle Santnerky (kuchařka našich babiček a prababiček.

0/0
7.7.2012 10:29

daBmV

Re: už mám únavu

jaja. Ich habe ein Müdigkeit auch.

0/0
10.7.2012 15:24

falm

Ani Pohlreich není vždy kvalita

A gurmánům pak doporučuji jeho restauraci, zvláště při pohledu na ty ceby dostane člověk chuť jídlu ;-D

+2/0
6.7.2012 19:58

JaJaMilan

Re: Ani Pohlreich není vždy kvalita

A já stále, proč je tam stále prázdno.

0/0
7.7.2012 17:52

johnz123

Re: Ani Pohlreich není vždy kvalita

Co je s cenama? Obed pro dva se vejde do 700 korun. Jiste, je to pomerne hodne - ale uroven je trochu nekde jinde. a vzhledem k otmu, ze jde o pomerne luxusni jidlo v centru prahy tak ty ceny rozhodne natazene nejsou. (350 korun za obed neni tak hroznejch..urcite je to lepsi, nez dat 150 za smazak s hranolkama)

+6/0
8.7.2012 14:49

brnakk

Re: Ani Pohlreich není vždy kvalita

no nevim, nedavno jsem mel k obedu citronove testoviny s parmezanem za 179 a byly rozhodne lepsi nez smazak s hranolkama za 150. Jedine co nechapu je fakt, ze v Cafe Imperial neumi servirovat espresso. Pochopim, ze tam stoji kava vic, ale aby byla servirovana bez tacku a bez vody, to nepochopim. Dostal jsem ji tak jednou po obede, po druhe po veceri, pochopil jsem, ze je to tak pravidlem. Velka skodaRv

0/0
9.7.2012 15:06

udernikudrik

Re: Ani Pohlreich není vždy kvalita

Za 150 korun mám kus hovězí flákoty a jako guláš mi to vystačí pro celou rodinu na dva dny.Nech si u toho plešatýho kuchaře chutnat.

0/0
9.7.2012 16:06

brnakk

Re: Ani Pohlreich není vždy kvalita

A co to má společného s původním příspěvkem?!

někomu taky stačí na dva dny 10 korun na pytel starých rohlíků a prošlý salám, joudo.

+1/0
10.7.2012 8:06

8x_ma_vymazali_ešče_ma_nědostálí

Jaktože žluté kuře není kvalita, Pohlreichu?

Žluté kuře, ňam ňam, to si zapamatuj Pohlreichu, vždycky ňam ňam!

0/0
5.7.2012 21:20

iSikorskii

Re: Jaktože žluté kuře není kvalita, Pohlreichu?

Žluté kuře z Lidlu?

0/0
7.7.2012 15:40

svetluska 007

Re: Jaktože žluté kuře není kvalita, Pohlreichu?

Žluté je z Číny

0/0
10.7.2012 12:54

blueypno

Je kure a kure

je neokecatelny fakt, ze v Cesku se prodavaji potraviny mizerne kvality. Mohou si za to lidi sami, chteji mit maso za par kacek atd. Ja to i chapu, ekonomicka situace nekterych je proste spatna. Ale nechapu, ze se ty mizerny potraviny prodavaji za TAKOVY ceny, ktery tomu naprosto neodpovidaji. Nedavno jsem koupila chlazena kureci prsa. Ty prsa byly jednoznacne predtim mrazeny. Maso bylo "rozblebtane". Chutnalo to opravdu divne, nepochutnali jsme si. Kdyz koupim kure u nas v beznym supermarketu ne v bio kvalite  (ziji v zahranici), tak to kureci maso chutna opravdu jinak. Nedelam si nadeji, ze ty kurata tu behaji po louce a maji de luxe zrni a vodu z horskeho potoka. Ale nejsou krmena takovym sajrajtem jako v Cesku. Uz nikdy si treba v Cesku v Tesco nekoupim anglickou slaninu - to je humusarna napustena vodou. Pri delani anglicke snidane jsme to meli vse vystrikane kolem sporaku. Takhle se slanina nechova, poku byl zachovan technologicky postup !!!  a tak dale ....

0/0
5.7.2012 13:32

falm

Re: Je kure a kure

Klasika! Sytý hladovému nevěří.

+1/0
6.7.2012 19:59

SurvivorType

Re: Je kure a kure

.... naprosty souhlas, jen jedna technicka: delat (full) English z "anglicke" slaniny z Ceska muze jen masochista.  Se streaky bacon, kterou si mimochodem moji kolegove z Britanie sem vozi, nema spolecneho vubec nic.

+1/0
7.7.2012 22:38

sdasdgk

Nerekl uplne nic

0/0
4.7.2012 8:50

CorpusDortus

Re: Nerekl uplne nic

tak to by mohl kandidovat misto Svejnara ;-D

0/0
5.7.2012 6:50

oldiess

Pěstitel!!!

Milí rozumbradové:

pěstitel, -e  m. kdo pěstuje rostliny n. zvířata

taky třeba pěstiti a příklad od vrchlického "Okolí Casenatina, kde mnoha prasat se pěstí ;-D

jinao nový slovník uvádí pěstovat je pečovat o rostliny nebo o chov zvířat

+1/0
3.7.2012 23:46

Marik admin 0:9

A co na to Babica?

Když nemáte žluté kuře použijte bílé a když nemáte bílé použijte křehčené ... A když nemáme křehčené požijte sýr eidam....

for you zdenek ;-D

+4/0
2.7.2012 23:56

JaJaMilan

Re: A co na to Babica?

Zde bych mněl jednu připomínku. Jak ZP se vysmíval JB, tak jsem ZP již přistihl, že mluví naprosto stejně. Nemáte li použijte atd. Grilování.

+1/0
3.7.2012 3:43

sven86

Re: A co na to Babica?

jenže on to dělá schválně ;-D

0/0
3.7.2012 16:37

JaJaMilan

Re: A co na to Babica?

Ještě že tam je ten smějící se smejlík, jinak bych byl velmi, ale velmi nasr....štván. Hi.

0/0
3.7.2012 18:46

Gotrong

Re: A co na to Babica?

To jste asi nekoukal moc pozorně, "pokud nemáte, použijte" co já si všiml použil Pohlreich jednou a to se jednalo sice o dva různé názvy, ale JEDNÉ rostliny. Neboli řekl něco jako "když nemáte pepř, tak tam dejte pepř". Ale to byste musel dávat pozor že? ;-)

0/0
5.7.2012 0:19

JaJaMilan

Re: A co na to Babica?

Limetka a citron. Nemáte li, sice to nebude ono.

0/0
5.7.2012 8:30

iSikorskii

Re: A co na to Babica?

Limetka a citron slavná parodie Babici v jednom díle Polreicha ;-)

+1/0
7.7.2012 15:18

Diddel

Hnuis

Udelam lepsi fotky na mem kompaktu za 2500. Ten kdo to fotil nevi o foceni vubec nic. A to je prosím asi novinář.

0/0
2.7.2012 18:24

udernikudrik

Re: Hnuis

Co sem taháš fotky,Ištváne a Vasko?

0/0
2.7.2012 21:53

uplne_nejlepsi

Pěstitelé kuřat

Odkdy se kuře sází?

+4/0
28.6.2012 21:37

tonnda

Re: Pěstitelé kuřat

a chovatel kukuřice ;-DR^

0/0
3.7.2012 19:56

oldiess

Re: Pěstitelé kuřat

jasně, vždycky jen chovatel kuřat;-D

0/0
3.7.2012 23:36

opportunity

Žluté kuře

krmené kukuřicí jsem si koupila na farmářském trhu (náplavka) tak před měsícem. Co se týká muskulatury, tak fakt nemá prsa, ale celkově je tuhé. Od tohohle farmáře teda už ne.

0/0
28.6.2012 21:02

Antonín, topič

Re: Žluté kuře

No ale to je důsledek toho venkovího chovu. Kdyby někdo nechal pobíhat prasata někde po louce či po lese, tak by to taky bylo poněkud tužší viz divočák, že.

+5/0
2.7.2012 12:49

petr_leicester

kdyby videl co ma svagrova

v kotci za barakem, tak ho trefi slak. Je to sice na jinem kontinentu, ale to jsem necekal.  V zivote jsem nevidel kure co ma uplne cernou kuzi jak uhel. Pritom ty slipky vypadaji jak angoraci, takove jemne kudrnate  peri a snehobile, kdyz to svagrova oskubala cucel jsem doslova jak puk! Jinak na okraj, vsechny slepice/kurata co lze koupit u nich na trhu maji tmave zlutou tuhou kuzi a chutnaji opravdu uplne jinak...bajecne!

0/0
28.6.2012 20:58

torvik

Re: kdyby videl co ma svagrova

To urcite Vase svagrova chova hedvabnicky(starobyle plemeno slepic puvodem z Ciny).Ty maji cernou kuzi.

0/0
11.7.2012 5:23

The_Real_Koudelka

Dnes vaří Trikatel...

;-D

0/0
28.6.2012 17:42

udernikudrik

Re: Dnes vaří Trikatel...

Trikatel pracoval v Německu v kafilerii.A je to vidět;-D

0/0
2.7.2012 21:48

La Chat quatorze

Kuře 170,- Kč za kilo?

To bych musela být padlá na hlavu, kvalitní a čerstvé kuře se dá koupit klidně za polovinu té sumy :-/

0/0
28.6.2012 10:33

Petrik73

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

Dá se koupit i za méně. Někdo si pochutná na kuřeti, které nikdy nevidělo sluníčko, má prostoru, že se sotva otočí. Dražší běhá venku. To maso je prostě kvalitnější a chutnější, to je bez diskuze.

0/0
28.6.2012 13:17

ScoutX

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

Zkušenost mi říká, že chuť jídla záleží mnohem víc na kuchaři, než na tom jak moc se maso nebo rostlinka usmívá, že je z moderního chovu či od biozemědělce.

0/0
29.6.2012 13:38

Petrik73

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

Tak to mate zkusenosti na houby. Bycek, ktery se volne pase na louce, kure, ktere ma pohyb a neni zavrene v nejake tesne kleci, maji maso jednoznacne lepsi a kvalitnejsi. To proste neokecate.

Ale chapu, on dokaze kuchar udelat kouzla, takze vlastne vonic nejde.

+12/0
30.6.2012 18:37

Lovec lebek

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

Píšeš nesmysly. Jelikož jsme kdysi chovali spoustu všelijaké havětě, tak si mohu dovolit toto tvrdit.

0/0
6.7.2012 20:24

daBmV

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

tak zrovna u toho hoveziho zalezi mnohem vic na dobe zrani masa. cerstve naporcovany bude stat za prd i kdyz bude sebevic bio. vyzrala kvetova spic (horni cast stehna) je na steak mnohem lepsi nez nevyzrala bio svice (a stoji pulku).

0/0
10.7.2012 15:17

jaryk1

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

to je blbost, i obyčejný člověk z kvalitních surovin uvaří chutné jídlo, ale blátu nepomůže ani šéfkuchař. Ten tam je od toho, aby se to do kuchyně nedostalo.

0/0
11.7.2012 8:32

wrah

Re: Kuře 170,- Kč za kilo?

Ono je hlavně problém v tom, že se farmář snaží nakapsovat. Jasně, jeho kg kuřete nevyjde na 30 kč, jako velkodrůbežárnu, ale stejně.. Při nákladech cca 50-60 kč/kg je cena nad 120 zlodějina.

+1/0
30.6.2012 12:58





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.