Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zapomeňte na řízky a benzinku. Na cesty si připravte italský sendvič

"Moje máma mi vždycky připravovala sendvič na pláž," vzpomíná před cestou do Itálie šéfkuchař Emanuel Ridi. Tak proč si na dlouhou cestu opravdu vynikající sendvič nepřipravit také. Jako v italské kuchyni obecně, i u sendviče caprese s pistáciovým pestem hrají hlavní roli kvalitní suroviny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Benjout

sakra

to mi je líto že jsem tuhle diskusi  promeškal, tady se dalo krásně vyřádit ;-D Je tu ta největší sešlost prázdných českých knédlů ;-D Tu foccaciu doma nedělejte (na oko sice levnější) ale platíte tam energie a svůj čas. Lehčí je jít do krámu a zhřešit nákupem předpečené ale docela dobré focacci a nebo kdo máte poblíz winefood nebo podobný ita obchod tak tam maj vždy čerstvou snad za 20.- s mozzarelou, rajčaty a pestem vás jeden sendvič vyjde třeba na 50 korun... ale co je to proti stokoruně vykouřený v cigaretách nebo 50 korunám za bagetu na benzince. a pohádky o domácí paštice si nechte pro papoušky... všichni kupujete májku! VŠICHNI

0/0
9.7.2012 17:38

parketka

tak tak

A tomu já řikám správná česká debata - od rajčat a olivového oleje k řízku z krkovičky s okurkou naloženou v octu a cukru. Ono toho olivového oleje je tam vážně strašně moc ještě bysme z toho mohli ztloustnout a po sýru a zelenině v chlebu je brzy hlad takže sádlo z pořádnýho čuníka to jistí.

0/0
5.7.2012 9:19

magazin.4

Re: tak tak

Zelenina není potravina, to jsou jen trávící enzymy, voda a vláknina. A pokud máte po chlebu hlad, přestaňte jíst ty nadýchané bílé chemické obalovače vzduchu a dejte si opravdový celozrnný chléb, ne ty barvené karamelem.

dobreazdrave.cz/muj-osvedceny-recept-na-domaci-chleb

0/0
5.7.2012 13:14

bez vysvětlení - smazán

no to víšžejooooooo

;-D ;-D ;-D ;-D  ;-D ;-D

0/0
4.7.2012 22:55

prezdivkapetr

tak to teda ne

na rizek mi nesahejte

+1/0
4.7.2012 20:54

dzji

Re: tak to teda ne

ba že

0/0
7.7.2012 12:13

Rosinanta

polejeme olejem

a zvrhne do už tak mastného pesta půl láhve extra virgin Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sendvic-caprese-recept-0bh-/hobby-domov.aspx?c=A120629_141424_hobby-domov_mce

To mě pobavilo, velmi přesné. ;-D Akorát že to nedělá jenom Ital, ale všichni tady ti moderní kuchaři, pólrajchem počínaje a Oliverem konče. Udělají super vypadající jídlo a v závěru na to vylijou litr oleje, blééé.

Jinak bagety nebo sendviče jsou na cestu super, většinou dělám zapečené - panini, nebo někdy taky slaný štrůdl - šunka, sýr, rajče, bazalka. Je to mnohem lepší než mastný studený řízek se suchým chlebem. Ale je fakt, že jsem zaujatá, protože mě řízky obecně moc nejedou.

0/0
4.7.2012 10:37

hefaistosh

Re: polejeme olejem

Ten štrůdl je supr,s ním se dají dělat divy a na spousty způsobů.

0/0
4.7.2012 23:48

martas38

...

Zdenda tady už dlouho nic nepřipálil.

0/0
4.7.2012 1:14

Petrik73

Re: ...

Zřejmě mu to roztápí a griluje někdo jiný. Je fakt, že loni mu z toho šlehaly plameny a výsledné jídlo mělo vždy prima černou kůrčičku. A nebo to vypiloval.

0/0
4.7.2012 7:15

Pěkný Nick

Ital nezná ten zázrak

http://www.youtube.com/watch?v=rMrijkUILj0

+2/0
3.7.2012 20:55

nick_na_prani

Re: Ital nezná ten zázrak

Genialni :-) R^

0/0
5.7.2012 13:32

Lípa srdčitá

Obložené bagety

připravuju už několik roků, je to bezvadné

0/0
3.7.2012 20:33

Gustav Nečas

adept na nejpitomnější titulek týdne

Prošel jsem si článek raději dvakrát a ještě jsem použil vyhledávání Ctrl+F a v článku o benzince nic není. Autor titulku snad myslel, že se olej kupuje jen na benzince (a to i na řízky)?

Za druhé tahle paušalizace co kdo kdy kde jí je stejně pitomá, jako když se tvrdilo, že Češi jsou paštikáři -tak se totiž stravuje většina batůžkářů a low cost (nízkonákladových) cestovatelů na světě.

A preferovat Italskou kuchyni jako jedinou a nejlepší je spíše reklama na TV pořad a měla my tak být i označena. Stačí mrknou klidně jen do Bulharska, Turecka, Řecka, Španělska a jejich kuchyni. Většině lidí v Itálii nakonec začne vadit turistický stereotyp - pásta + pizza, to už jsou výše zmíněné země bohatší i pro turisty, tam podobný stereotyp nenajdete.

+6/0
3.7.2012 20:08

Zefram Cochrane

Re: adept na nejpitomnější titulek týdne

Co chcete od novinářské tykve, co se pokouší maskovat reklamu? Stejné je to tu i reklamou na Pohlreicha.

Prostě něco jako etika (novinářská) už se dávno nenosí.

0/0
3.7.2012 23:17

flames828

Re: adept na nejpitomnější titulek týdne

Ten turistický stereotyp Italům už ale vadí. Nedávno jsem s několika Italy na to téma mluvil a bavili sme se o tomhle, že je pro ně dost nuzné, když se řekne Itálie a někdo vypálí hned pizzu (hlavně když sem si všiml, že zrovna tihle Italové nějak pizzu rádi nemají).

+1/0
4.7.2012 12:22

Asmas Rogerg

Jídlo?

Nevím, proč tu všichni řešíte jídlo. Pokud jsem to správně pochopil, tak je to reklama na Emanuelův nový obchod.

+3/0
3.7.2012 17:45

ricpic3

Re: Jídlo?

reklama a reklamní kampaň vypadá podstatně jinak, ale to ty se svým rozhledem zcela jistě víš, že ?;-D

0/0
5.7.2012 18:27

Bereniké

Po tomhle bych měla za chvíli hlad

To je přesně jídlo, po kterém můžu za hodinu jíst znova. Bílá mouka, olej a trocha zeleniny a ta mozzarela už ty bílkoviny nezachrání. Ta bageta je akorát tak na obezitu.

Po zmiňovaném řízku v kombinaci s opět zmiňovaným rajčetem nemusím jíst tak čtyři hodiny, nejméně.

+5/0
3.7.2012 16:02

NovZden

priznivci Jandaka a Jyrky

Priznivci Jandaka a tlusteho Jyrky si radi posmaknou na krkovicce, i kdyz je treba 45st. ve stinu. Pak to splachnou alespon peti 12st. skopkama, zvolna si zaprdi a prospi se na valende v propocenem tricku a slusne naskrobenych trenyrkach.

+1/0
3.7.2012 16:02

Dluhousek Padák

Re: priznivci Jandaka a Jyrky

a co teprve fanouscy Petryka Necase, knyzete a hubenoura Rajona. Ti bez burta v tlape nevylezou z bytu dokud nebudou vypadat stejne jako jejich tunovi idolove

0/0
3.7.2012 16:15

NovZden

Re: priznivci Jandaka a Jyrky

Ty bydlis v brlohu, kteremu rikas byt?

+2/0
3.7.2012 16:34

Dluhousek Padák

Re: priznivci Jandaka a Jyrky

uz si dopapal tesco burta at vypadas jak tvuj Petryk z bradavici ?

+4/0
3.7.2012 16:53

Jeff Winger

Re: priznivci Jandaka a Jyrky

R^

0/0
3.7.2012 17:01

Petrik73

Re: priznivci Jandaka a Jyrky

A pravicoví kluci si dají lehkou bagetku, ze které tečou rajčata, mlíko z mozzarely a tuny oleje extra virgin, že?

+1/0
4.7.2012 7:17

houk_lomi

Nejlepší je grilovaný kuře na Florenci

[>-]

0/0
3.7.2012 15:49

Šev---na__Genitálu

Kašlat na italský sendvpiče

Není nad pořádný řízek ze šťavnaté krkovičky v trojobalu z čerstvé strouhanky a k tomu samozřejmě náleží kyselá okurka.

+1/0
3.7.2012 14:53

ladyniak

Re: Kašlat na italský sendvpiče

Když to není tajemství, jaký máte tlak krve, výšku a hmotnost?

0/0
3.7.2012 14:56

Dluhousek Padák

Re: Kašlat na italský sendvpiče

proc by si clovek nemel doprat jednou za cas rizek z krkovicky ? vy jite jen pro nutricni hodnotu bezhmote masy ?

+3/0
3.7.2012 15:00

Achille Volfoni

Re: Kašlat na italský sendvpiče

asi chce být kůl...

+1/0
3.7.2012 15:38

Lev---_z-_Rožmitálu

Re: Kašlat na italský sendvpiče

jím to co mi chutná

řízek mi moc nechutná

zejména nechápu proč se z toho dělá jakási kultovní pochoutka když je to jen kus prasete osmaženej na pánvi

+6/0
3.7.2012 15:40

Achille Volfoni

Re: Kašlat na italský sendvpiče

povrchní názorRv

+1/0
3.7.2012 15:42

Dluhousek Padák

Re: Kašlat na italský sendvpiče

ale jezte si co chcete

chutovy bunky ma kazdej ruzny

nebo vam mam diktovat co je nedobre podle meho gusta ?

+1/0
3.7.2012 15:43

ladyniak

Re: Kašlat na italský sendvpiče

Protože prostě nechutná? Nejím výrobní salám ani ve výrobcích, aby člověk mohl "Dobře a zdravě žít lehce" nepotřebuje počítat hodnoty.

 

Ale obdivuji vaše zkušenosti. ;-)

+1/0
3.7.2012 22:37

Heisenberg

Re: Kašlat na italský sendvpiče

Nepotřebuje počítat hodnoty, ale ani nezatracuje jídlo, aniž by znal způsob přípravy. Řízek se dá udělat i nasucho a rozhodně nemusí být nasáklý olejem. Ale tak to by nějak nefungovaly stereotypy, že?

0/0
3.7.2012 23:01

ladyniak

Re: Kašlat na italský sendvpiče

Máte recht.

Ale kolik řízků v poslední době jste viděl a kolik z nich nebylo stereotypních?

0/0
4.7.2012 17:14

bejk.tj

Re: Kašlat na italský sendvpiče

A jejej další co sleduje Jste to co jíte? Běž si zacvičit

+2/0
3.7.2012 15:51

Lev---_z-_Rožmitálu

Re: Kašlat na italský sendvpiče

fuj

0/0
3.7.2012 15:39

NovZden

focaccia

Focacciu v Prdelove Lhote asi tezko vetsina buranu, kteri sem prispivaji, poridi.

0/0
3.7.2012 14:51

Mražená spermie

Re: focaccia

je to ta nejjednodušší buchta . Samozřejmě s olejem.

+3/0
3.7.2012 14:57

Lev---_z-_Rožmitálu

souhlasím

řízek je hnus obzvláště ve spojení s bramborovým salátem

není nad jihoevropskou lehkou kuchyni obzvláště v letních časech

+1/0
3.7.2012 14:36

hefaistosh

Re: souhlasím

No,ale pokud člověk chce a zamyslí se tak není nutno dělat tu jihoevropskou kuchyni.Nepřestávám se divit jak je česká kuchyně prezentována.Recept,který je zmíněný v článku přeci není nic extra.Odjakživa se takovéto jídlo dělalo i u nás,akorát bez takových názvů samozřejmě..Jako věta,že pro italskou kuchyni jsou nutné kvalitní potraviny.Ať ki někdo poukáže na kterou ne.

+1/0
3.7.2012 21:36

Dluhousek Padák

Predstavte si v italskych novinach clanek

prestante jist ty sve sendvice a delejte si rizky.....

bylo by to asi podobne smysluplne. nic proti clanku ktery by rikal co si muzeme jeste navic udelat. ale opovrhovat tim nasim ze to neni cool ? proc

+5/0
3.7.2012 13:55

veskawesi

to je neuveritelne, co si lide z clanku vezmou za myslenku

aneb, kdo chce psa bit, hul si najde.

Clanek ale spise upozornuje na to, ze dat si takovy lehky sendvic je pri cestovani vhodnejsi varianta, nez se zabit rizkem nebo jist krokodyla z pumpy. pri cestovani je moudrejsi jist lehci jidla, ktera vas neunavi a neuspi. samozrejme, pro me za me, bastete na cestach treba bucek s jitrnicema. Toto muzete brat jako doporuceni.

rizky si proboha jezte, ale ruzna jidla se jedi pri ruznych prilezitostech.na cestovani je lepsi lehky sendvic, na nedelni obed je lepsi rizek

+5/0
3.7.2012 14:06

JeFFik

Není nad pořádnej šnicl!

k tomu rajčátko a sladkokyselou okurku a pak už ani chleba není potřeba!

+5/0
3.7.2012 13:42

Lev---_z-_Rožmitálu

Re: Není nad pořádnej šnicl!

řízek jedině kuřecí smažený bez trojobalu s rejží a zlehka podušenou čerstvou zeleninou

v trojobalu si dám raději jakýkoli dostupný sýr

0/0
3.7.2012 14:37

Šev---na__Genitálu

Re: Není nad pořádnej šnicl!

Fuj.

0/0
3.7.2012 16:46

jaroslav-s

řízky jsou stejně nejlepší :-)

proč se dělat s pestem nebo shánět nějaké Focacciu, když si můžete dát řízek a k tomu zakousnout třeba rajče s čímkoli co pekárna dá :-) Letos jsem to opravdu vyšpičkoval a doporučuji. Byl jsem s dětmi autem na pár dní na benátských plážích a ve městě samém. Nejsem z těch co doma noc před odjezdem usmaží kupu tuhých řízků a ty pak baští kde se dá. Jenže letos dcera dostala na řízky chuť přímo v srdci benátské laguny. Měla narozeniny a tak jsem navštívil místní  obchod, zakoupil místní masíčko na řízky připravené, vejce, malou mouku 00,  olivový olej a místo strouhanky (tu Italové asi moc neznají) suché bagetky. Ty po roztlučení vytvořily skvělou strouhanku. Olivový olej, trochu soli a už to jelo. Dámy a pánové tak super řízky jsem v životě nejedl. Italské maso je na české řízky přímo mana. No a na San Marco si pak můžete, jako správní češi, zakousnout pořádný řízek a ne sendvič, ze kterého budete rajčaha honit po chodníku a nakonec budete hledat co si kde ještě dát. Dobrou chuť.

+4/0
3.7.2012 12:20

roedor

Re: řízky jsou stejně nejlepší :-)

proti gustu:-). Doma teda řízky na cesty nepraktikujeme už hodně dlouho, vždycky to řešíme něčím podobným, co je v článku. Bageta s pršutem a zeleninou nebo šunkou a sýrem nebo s opečeným kuřecím masem. Řízek mi přijde na cestování moc těžký a vždycky se mi zvedal žaludek, když si půlka autobusu vybalila řízky s chlebem a všude byl cítit nakyslý pach z toho chleba...

+2/0
3.7.2012 12:55

jaroslav-s

Re: řízky jsou stejně nejlepší :-)

souhlas, my byli vlastním autem a v aute jist nepovažuji za šťastné :-) A taky kvalita ubytování nám umožnila vlastní kuchaření. Tohle byl tedy píše pokus o výrobu pravých českých řízků přímo na místě kompletně z místních surovin. A překvapivě dobře vyšel (cenově i chuťově, jen ta strouhanka byla pracnější). A dětem tahle klasika prostě chutná a opravdu jim nic nepadá ze sendvičů na zem. A nemusím odolávat jejich lákání do červeno/bílých "fástfůdů"  :-) Jít s malými dětmi do běžné neznámé restarurace je vždy risk, tohle bylo v pohodě a hlad byl zahnán a já si vyzkoušel, že čech přežije všude :-)

0/0
3.7.2012 13:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.