Diskuze

Zapomeňte na řízky a benzinku. Na cesty si připravte italský sendvič

"Moje máma mi vždycky připravovala sendvič na pláž," vzpomíná před cestou do Itálie šéfkuchař Emanuel Ridi. Tak proč si na dlouhou cestu opravdu vynikající sendvič nepřipravit také. Jako v italské kuchyni obecně, i u sendviče caprese s pistáciovým pestem hrají hlavní roli kvalitní suroviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Benjout

9. 7. 2012 17:38
sakra

to mi je líto že jsem tuhle diskusi  promeškal, tady se dalo krásně vyřádit ;-D Je tu ta největší sešlost prázdných českých knédlů ;-D Tu foccaciu doma nedělejte (na oko sice levnější) ale platíte tam energie a svůj čas. Lehčí je jít do krámu a zhřešit nákupem předpečené ale docela dobré focacci a nebo kdo máte poblíz winefood nebo podobný ita obchod tak tam maj vždy čerstvou snad za 20.- s mozzarelou, rajčaty a pestem vás jeden sendvič vyjde třeba na 50 korun... ale co je to proti stokoruně vykouřený v cigaretách nebo 50 korunám za bagetu na benzince. a pohádky o domácí paštice si nechte pro papoušky... všichni kupujete májku! VŠICHNI

0 0
možnosti

parketka

5. 7. 2012 9:19
tak tak

A tomu já řikám správná česká debata - od rajčat a olivového oleje k řízku z krkovičky s okurkou naloženou v octu a cukru. Ono toho olivového oleje je tam vážně strašně moc ještě bysme z toho mohli ztloustnout a po sýru a zelenině v chlebu je brzy hlad takže sádlo z pořádnýho čuníka to jistí.

0 0
možnosti

magazin.4

5. 7. 2012 13:14
Re: tak tak

Zelenina není potravina, to jsou jen trávící enzymy, voda a vláknina. A pokud máte po chlebu hlad, přestaňte jíst ty nadýchané bílé chemické obalovače vzduchu a dejte si opravdový celozrnný chléb, ne ty barvené karamelem.

dobreazdrave.cz/muj-osvedceny-recept-na-domaci-chleb

0 0
možnosti

bez vysvětlení - smazán

4. 7. 2012 22:55
no to víšžejooooooo

;-D ;-D ;-D ;-D  ;-D ;-D

0 0
možnosti

prezdivkapetr

4. 7. 2012 20:54
tak to teda ne

na rizek mi nesahejte

1 0
možnosti

dzji

7. 7. 2012 12:13
Re: tak to teda ne

ba že

0 0
možnosti

Rosinanta

4. 7. 2012 10:37
polejeme olejem

a zvrhne do už tak mastného pesta půl láhve extra virgin Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sendvic-caprese-recept-0bh-/hobby-domov.aspx?c=A120629_141424_hobby-domov_mce

To mě pobavilo, velmi přesné. ;-D Akorát že to nedělá jenom Ital, ale všichni tady ti moderní kuchaři, pólrajchem počínaje a Oliverem konče. Udělají super vypadající jídlo a v závěru na to vylijou litr oleje, blééé.

Jinak bagety nebo sendviče jsou na cestu super, většinou dělám zapečené - panini, nebo někdy taky slaný štrůdl - šunka, sýr, rajče, bazalka. Je to mnohem lepší než mastný studený řízek se suchým chlebem. Ale je fakt, že jsem zaujatá, protože mě řízky obecně moc nejedou.

0 0
možnosti

hefaistosh

4. 7. 2012 23:48
Re: polejeme olejem

Ten štrůdl je supr,s ním se dají dělat divy a na spousty způsobů.

0 0
možnosti

martas38

4. 7. 2012 1:14
...

Zdenda tady už dlouho nic nepřipálil.

0 0
možnosti

Petrik73

4. 7. 2012 7:15
Re: ...

Zřejmě mu to roztápí a griluje někdo jiný. Je fakt, že loni mu z toho šlehaly plameny a výsledné jídlo mělo vždy prima černou kůrčičku. A nebo to vypiloval.

0 0
možnosti

Pěkný Nick

3. 7. 2012 20:55
2 0
možnosti

nick_na_prani

5. 7. 2012 13:32
Re: Ital nezná ten zázrak

Genialni :-) R^

0 0
možnosti

Lípa srdčitá

3. 7. 2012 20:33
Obložené bagety

připravuju už několik roků, je to bezvadné

0 0
možnosti

Gustav Nečas

3. 7. 2012 20:08
adept na nejpitomnější titulek týdne

Prošel jsem si článek raději dvakrát a ještě jsem použil vyhledávání Ctrl+F a v článku o benzince nic není. Autor titulku snad myslel, že se olej kupuje jen na benzince (a to i na řízky)?

Za druhé tahle paušalizace co kdo kdy kde jí je stejně pitomá, jako když se tvrdilo, že Češi jsou paštikáři -tak se totiž stravuje většina batůžkářů a low cost (nízkonákladových) cestovatelů na světě.

A preferovat Italskou kuchyni jako jedinou a nejlepší je spíše reklama na TV pořad a měla my tak být i označena. Stačí mrknou klidně jen do Bulharska, Turecka, Řecka, Španělska a jejich kuchyni. Většině lidí v Itálii nakonec začne vadit turistický stereotyp - pásta + pizza, to už jsou výše zmíněné země bohatší i pro turisty, tam podobný stereotyp nenajdete.

6 0
možnosti

Zefram Cochrane

3. 7. 2012 23:17
Re: adept na nejpitomnější titulek týdne

Co chcete od novinářské tykve, co se pokouší maskovat reklamu? Stejné je to tu i reklamou na Pohlreicha.

Prostě něco jako etika (novinářská) už se dávno nenosí.

0 0
možnosti

Asmas Rogerg

3. 7. 2012 17:45
Jídlo?

Nevím, proč tu všichni řešíte jídlo. Pokud jsem to správně pochopil, tak je to reklama na Emanuelův nový obchod.

3 0
možnosti

ricpic3

5. 7. 2012 18:27
Re: Jídlo?

reklama a reklamní kampaň vypadá podstatně jinak, ale to ty se svým rozhledem zcela jistě víš, že ?;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!