Diskuze
Zapomeňte na řízky a benzinku. Na cesty si připravte italský sendvič
Děkujeme za pochopení.
Benjout
sakra
to mi je líto že jsem tuhle diskusi promeškal, tady se dalo krásně vyřádit Je tu ta největší sešlost prázdných českých knédlů Tu foccaciu doma nedělejte (na oko sice levnější) ale platíte tam energie a svůj čas. Lehčí je jít do krámu a zhřešit nákupem předpečené ale docela dobré focacci a nebo kdo máte poblíz winefood nebo podobný ita obchod tak tam maj vždy čerstvou snad za 20.- s mozzarelou, rajčaty a pestem vás jeden sendvič vyjde třeba na 50 korun... ale co je to proti stokoruně vykouřený v cigaretách nebo 50 korunám za bagetu na benzince. a pohádky o domácí paštice si nechte pro papoušky... všichni kupujete májku! VŠICHNI
parketka
tak tak
A tomu já řikám správná česká debata - od rajčat a olivového oleje k řízku z krkovičky s okurkou naloženou v octu a cukru. Ono toho olivového oleje je tam vážně strašně moc ještě bysme z toho mohli ztloustnout a po sýru a zelenině v chlebu je brzy hlad takže sádlo z pořádnýho čuníka to jistí.
magazin.4
Re: tak tak
Zelenina není potravina, to jsou jen trávící enzymy, voda a vláknina. A pokud máte po chlebu hlad, přestaňte jíst ty nadýchané bílé chemické obalovače vzduchu a dejte si opravdový celozrnný chléb, ne ty barvené karamelem.
dobreazdrave.cz/muj-osvedceny-recept-na-domaci-chleb
Rosinanta
polejeme olejem
a zvrhne do už tak mastného pesta půl láhve extra virgin Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sendvic-caprese-recept-0bh-/hobby-domov.aspx?c=A120629_141424_hobby-domov_mce
To mě pobavilo, velmi přesné. Akorát že to nedělá jenom Ital, ale všichni tady ti moderní kuchaři, pólrajchem počínaje a Oliverem konče. Udělají super vypadající jídlo a v závěru na to vylijou litr oleje, blééé.
Jinak bagety nebo sendviče jsou na cestu super, většinou dělám zapečené - panini, nebo někdy taky slaný štrůdl - šunka, sýr, rajče, bazalka. Je to mnohem lepší než mastný studený řízek se suchým chlebem. Ale je fakt, že jsem zaujatá, protože mě řízky obecně moc nejedou.
hefaistosh
Re: polejeme olejem
Ten štrůdl je supr,s ním se dají dělat divy a na spousty způsobů.
Petrik73
Re: ...
Zřejmě mu to roztápí a griluje někdo jiný. Je fakt, že loni mu z toho šlehaly plameny a výsledné jídlo mělo vždy prima černou kůrčičku. A nebo to vypiloval.
Lípa srdčitá
Obložené bagety
připravuju už několik roků, je to bezvadné
Gustav Nečas
adept na nejpitomnější titulek týdne
Prošel jsem si článek raději dvakrát a ještě jsem použil vyhledávání Ctrl+F a v článku o benzince nic není. Autor titulku snad myslel, že se olej kupuje jen na benzince (a to i na řízky)?
Za druhé tahle paušalizace co kdo kdy kde jí je stejně pitomá, jako když se tvrdilo, že Češi jsou paštikáři -tak se totiž stravuje většina batůžkářů a low cost (nízkonákladových) cestovatelů na světě.
A preferovat Italskou kuchyni jako jedinou a nejlepší je spíše reklama na TV pořad a měla my tak být i označena. Stačí mrknou klidně jen do Bulharska, Turecka, Řecka, Španělska a jejich kuchyni. Většině lidí v Itálii nakonec začne vadit turistický stereotyp - pásta + pizza, to už jsou výše zmíněné země bohatší i pro turisty, tam podobný stereotyp nenajdete.
Zefram Cochrane
Re: adept na nejpitomnější titulek týdne
Co chcete od novinářské tykve, co se pokouší maskovat reklamu? Stejné je to tu i reklamou na Pohlreicha.
Prostě něco jako etika (novinářská) už se dávno nenosí.
Asmas Rogerg
Jídlo?
Nevím, proč tu všichni řešíte jídlo. Pokud jsem to správně pochopil, tak je to reklama na Emanuelův nový obchod.
ricpic3
Re: Jídlo?
reklama a reklamní kampaň vypadá podstatně jinak, ale to ty se svým rozhledem zcela jistě víš, že ?
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!