Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Po italském zemětřesení zachraňuje milovníky parmazánu sýr z Litovle

Když Itálií letos v květnu otřásla dvě ničivá zemětřesení, labužníci z celého světa se zděsili při pohledu na zničená kola parmazánu i na poničené mlékárny, kde se tento sýr vyrábí. Naštěstí je může zachránit sýrárna z Litovle.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mikloška

8. 7. 2012 22:05
fa Orrero

aspoň firma už nemusí na kotouče razit Parmiggiano Reggiano je pravda že ve Třech Dvorech nemají tak kvalitní dozrávárnu je umělá ta v Itálii je přírodní a zraje zhruba o půl roku déle

0 0
možnosti

sámvelkýmao

6. 7. 2012 16:33
no

s tím máslem to kapku přehnali.........Rv

0 0
možnosti

BigpetBig

4. 7. 2012 10:57
výborný sýr

Sýr GM není nijak podřadný, je to výborný výrobek, jen od něj nečekejte to co není. Parmezán je něco, GP je něco a GM zase něco jiného.

1 0
možnosti

kabourka

4. 7. 2012 9:18
Gran Moravia

Do doby,  než jsem navštivila v květnu výrobnu Brazzalle v severní Itálii, tak bych psala taky takovou pitomost, že parmazán je jen Parmigiano. Jenže - "polotovar" kola sýru z Litovle putují do Itálie, tam zrají a pak se balí, distribuují, rpodávají a konzumují. Kvalita, o náíž diskutující hovoří,  je dle toho, jak dlouho zraje. Sýr je to výborný a když si ho koupíte v jejich prodejně, neprohloupíte. Tady jsem ho nezkoušela, ale až pro něj půjdu, podívám se na etiketu pořádně. Je to dobrota, mám ho ještě půl kila, protože jsem se zásobila :-).

0 0
možnosti

ladyniak

4. 7. 2012 12:21
Re: Gran Moravia

Kde zůstává gro zisku z výroby a prodeje takového sýra?

0 0
možnosti

made.in.panelak

4. 7. 2012 8:40
...toz u nas na sidlišti v sámošce

....nepotrebujem nejaky grany, ani italsky, ani moravsky...Rv

Nase decka si uz zvykla na ty taveny bílý ramínka na šaty [>-], co je dodavaj vjetnamci do syráren. Tam vyšroubujou drát, roztaví ramínka a pridaj umelý aroma - nekdy taky ne -, sul a rozdil pak delej jen nalepkou s cenou a nazvem.

Nastesti take zvysujou kazdyho pul roku cenu, takze maminy maj dobrej pocit, ze stoupa i kvalita.

Neni nad český tavený raminka R^

ahoj, tonda z kotelnyV

0 0
možnosti

Juro83

3. 7. 2012 23:28
ziadne snobkse maniry

to pozname, Vrsatec slovensky parmezan a Gran Moravia podobne kraviny. Konzistencia rovnaka, sposob pripravy rovnaky len ta chut a vona zaostava. Ono zo syrom je to ako z vinom. Rizling z moravy nikdy nedosiahne kvalit malokarpatskeho a muskat z Malych karpat nikdy nebude mat vonu toho z juznej moravy. Je to proste tak a ziadny inzertny clanok s tym nic nenarobi.

0 0
možnosti

Gustav Nečas

3. 7. 2012 20:22
a pořád se u nás najde sposta snobských ubožáků

a to i mezi "profesionálními" kuchařskými "hvězdami", které mají připitomnělé připomínky, že tuto náhradu ne, že to není parmezán.

Pokud se někdo svým jménem s tradicí podepíše pod výrobek, byť dělaný jinde, ale podle klasické receptury a se srovnatelnými surovinami, tak to prostě je ono. Pouze pro to nesmí použít název, vyhrazený pro jediný region původního původu. A firma rodiny Brazzaleových má jistě delší tradici než například podvodníčci co k nám dodávají pravé tvarůžky či špekáčky co neviděla buřta ani na fotce.

1 0
možnosti

dolch

3. 7. 2012 21:11
Re: a pořád se u nás najde sposta snobských ubožáků

Já si Gran Moravia kupuje běžně. Vyjde na polovinu Italských a kvalita je stejná.

0 0
možnosti

nasty

3. 7. 2012 17:41
original?

Veta "Až půjdete do obchodu kupovat originál, možná dostanete sýr vyrobený v Česku." je s prominutim pitomost, pravdiva leda tak v podvodnych supermarketech. Parmigianno reggiano je chranena a hodne hlidana lokalni znacka.

2 0
možnosti

mikloška

8. 7. 2012 22:21
Re: original?

fa Orrero je obrovská italská firma která má filiálku na Moravě nedělejme si iluze že dnes platí u velkých firem   regionální produkt  výroba přímo v místě zase lepší než by šli o kousek dál značka PL

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!