- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
aspoň firma už nemusí na kotouče razit Parmiggiano Reggiano je pravda že ve Třech Dvorech nemají tak kvalitní dozrávárnu je umělá ta v Itálii je přírodní a zraje zhruba o půl roku déle
Sýr GM není nijak podřadný, je to výborný výrobek, jen od něj nečekejte to co není. Parmezán je něco, GP je něco a GM zase něco jiného.
Do doby, než jsem navštivila v květnu výrobnu Brazzalle v severní Itálii, tak bych psala taky takovou pitomost, že parmazán je jen Parmigiano. Jenže - "polotovar" kola sýru z Litovle putují do Itálie, tam zrají a pak se balí, distribuují, rpodávají a konzumují. Kvalita, o náíž diskutující hovoří, je dle toho, jak dlouho zraje. Sýr je to výborný a když si ho koupíte v jejich prodejně, neprohloupíte. Tady jsem ho nezkoušela, ale až pro něj půjdu, podívám se na etiketu pořádně. Je to dobrota, mám ho ještě půl kila, protože jsem se zásobila .
Kde zůstává gro zisku z výroby a prodeje takového sýra?
....nepotrebujem nejaky grany, ani italsky, ani moravsky...
Nase decka si uz zvykla na ty taveny bílý ramínka na šaty , co je dodavaj vjetnamci do syráren. Tam vyšroubujou drát, roztaví ramínka a pridaj umelý aroma - nekdy taky ne -, sul a rozdil pak delej jen nalepkou s cenou a nazvem.
Nastesti take zvysujou kazdyho pul roku cenu, takze maminy maj dobrej pocit, ze stoupa i kvalita.
Neni nad český tavený raminka
ahoj, tonda z kotelny
to pozname, Vrsatec slovensky parmezan a Gran Moravia podobne kraviny. Konzistencia rovnaka, sposob pripravy rovnaky len ta chut a vona zaostava. Ono zo syrom je to ako z vinom. Rizling z moravy nikdy nedosiahne kvalit malokarpatskeho a muskat z Malych karpat nikdy nebude mat vonu toho z juznej moravy. Je to proste tak a ziadny inzertny clanok s tym nic nenarobi.
a to i mezi "profesionálními" kuchařskými "hvězdami", které mají připitomnělé připomínky, že tuto náhradu ne, že to není parmezán.
Pokud se někdo svým jménem s tradicí podepíše pod výrobek, byť dělaný jinde, ale podle klasické receptury a se srovnatelnými surovinami, tak to prostě je ono. Pouze pro to nesmí použít název, vyhrazený pro jediný region původního původu. A firma rodiny Brazzaleových má jistě delší tradici než například podvodníčci co k nám dodávají pravé tvarůžky či špekáčky co neviděla buřta ani na fotce.
Já si Gran Moravia kupuje běžně. Vyjde na polovinu Italských a kvalita je stejná.
Veta "Až půjdete do obchodu kupovat originál, možná dostanete sýr vyrobený v Česku." je s prominutim pitomost, pravdiva leda tak v podvodnych supermarketech. Parmigianno reggiano je chranena a hodne hlidana lokalni znacka.
fa Orrero je obrovská italská firma která má filiálku na Moravě nedělejme si iluze že dnes platí u velkých firem regionální produkt výroba přímo v místě zase lepší než by šli o kousek dál značka PL