Diskuze

Po italském zemětřesení zachraňuje milovníky parmazánu sýr z Litovle

Když Itálií letos v květnu otřásla dvě ničivá zemětřesení, labužníci z celého světa se zděsili při pohledu na zničená kola parmazánu i na poničené mlékárny, kde se tento sýr vyrábí. Naštěstí je může zachránit sýrárna z Litovle.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mikloška

8. 7. 2012 22:05
fa Orrero

aspoň firma už nemusí na kotouče razit Parmiggiano Reggiano je pravda že ve Třech Dvorech nemají tak kvalitní dozrávárnu je umělá ta v Itálii je přírodní a zraje zhruba o půl roku déle

0 0
možnosti

sámvelkýmao

6. 7. 2012 16:33
no

s tím máslem to kapku přehnali.........Rv

0 0
možnosti

BigpetBig

4. 7. 2012 10:57
výborný sýr

Sýr GM není nijak podřadný, je to výborný výrobek, jen od něj nečekejte to co není. Parmezán je něco, GP je něco a GM zase něco jiného.

1 0
možnosti

kabourka

4. 7. 2012 9:18
Gran Moravia

Do doby,  než jsem navštivila v květnu výrobnu Brazzalle v severní Itálii, tak bych psala taky takovou pitomost, že parmazán je jen Parmigiano. Jenže - "polotovar" kola sýru z Litovle putují do Itálie, tam zrají a pak se balí, distribuují, rpodávají a konzumují. Kvalita, o náíž diskutující hovoří,  je dle toho, jak dlouho zraje. Sýr je to výborný a když si ho koupíte v jejich prodejně, neprohloupíte. Tady jsem ho nezkoušela, ale až pro něj půjdu, podívám se na etiketu pořádně. Je to dobrota, mám ho ještě půl kila, protože jsem se zásobila :-).

0 0
možnosti

ladyniak

4. 7. 2012 12:21
Re: Gran Moravia

Kde zůstává gro zisku z výroby a prodeje takového sýra?

0 0
možnosti

made.in.panelak

4. 7. 2012 8:40
...toz u nas na sidlišti v sámošce

....nepotrebujem nejaky grany, ani italsky, ani moravsky...Rv

Nase decka si uz zvykla na ty taveny bílý ramínka na šaty [>-], co je dodavaj vjetnamci do syráren. Tam vyšroubujou drát, roztaví ramínka a pridaj umelý aroma - nekdy taky ne -, sul a rozdil pak delej jen nalepkou s cenou a nazvem.

Nastesti take zvysujou kazdyho pul roku cenu, takze maminy maj dobrej pocit, ze stoupa i kvalita.

Neni nad český tavený raminka R^

ahoj, tonda z kotelnyV

0 0
možnosti

Juro83

3. 7. 2012 23:28
ziadne snobkse maniry

to pozname, Vrsatec slovensky parmezan a Gran Moravia podobne kraviny. Konzistencia rovnaka, sposob pripravy rovnaky len ta chut a vona zaostava. Ono zo syrom je to ako z vinom. Rizling z moravy nikdy nedosiahne kvalit malokarpatskeho a muskat z Malych karpat nikdy nebude mat vonu toho z juznej moravy. Je to proste tak a ziadny inzertny clanok s tym nic nenarobi.

0 0
možnosti

Gustav Nečas

3. 7. 2012 20:22
a pořád se u nás najde sposta snobských ubožáků

a to i mezi "profesionálními" kuchařskými "hvězdami", které mají připitomnělé připomínky, že tuto náhradu ne, že to není parmezán.

Pokud se někdo svým jménem s tradicí podepíše pod výrobek, byť dělaný jinde, ale podle klasické receptury a se srovnatelnými surovinami, tak to prostě je ono. Pouze pro to nesmí použít název, vyhrazený pro jediný region původního původu. A firma rodiny Brazzaleových má jistě delší tradici než například podvodníčci co k nám dodávají pravé tvarůžky či špekáčky co neviděla buřta ani na fotce.

1 0
možnosti

dolch

3. 7. 2012 21:11
Re: a pořád se u nás najde sposta snobských ubožáků

Já si Gran Moravia kupuje běžně. Vyjde na polovinu Italských a kvalita je stejná.

0 0
možnosti

nasty

3. 7. 2012 17:41
original?

Veta "Až půjdete do obchodu kupovat originál, možná dostanete sýr vyrobený v Česku." je s prominutim pitomost, pravdiva leda tak v podvodnych supermarketech. Parmigianno reggiano je chranena a hodne hlidana lokalni znacka.

2 0
možnosti

mikloška

8. 7. 2012 22:21
Re: original?

fa Orrero je obrovská italská firma která má filiálku na Moravě nedělejme si iluze že dnes platí u velkých firem   regionální produkt  výroba přímo v místě zase lepší než by šli o kousek dál značka PL

0 0
možnosti