Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Návod na luxusní, deset centimetrů vysoký steak na grilu

Panzánský steak ze zadního hovězího ořechu připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi uprostřed vinic, kde zrají hrozny na budoucí chianti. Z videozáznamu je téměř cítit vůně grilovaného masa, červeného vína i použitého rozmarýnu a olivového oleje. Možnost ochutnat bohužel chybí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Vomáčka.Zorro

...pocitam, ze holky a kluci na idnesu

X...vod bydleni az po technet...

X...pres auto, kulturu az po hobby

X...byli pospolu na skoleni a tam jim lili do kokosu

X...ze dyz v nadpisu bude luxusni, krasny, nadherny a tak...

X...ctenri se doslova porvou vo vobsah psani s tim luksusnim nadpisem...

0/0
25.7.2012 0:43

Gustav Nečas

Re: ...pocitam, ze holky a kluci na idnesu

Milý Zorro Vomáčko. asi máte pravdu ve své myšlence, ale pokuste se ji příště formulovat čitelně. To že jsou dole obrázky, neznamená, že je musíte použít na každém řádku.

0/0
26.7.2012 16:33

Datel16

-

Bože ten Ital si dal na maso kečup, no to mezi Poleraich fans klesne. ;-D Protože kečup je málo frý kůl a in a jedi to jen socky a voliči Paroubka. ;-D

+3/−1
24.7.2012 22:10

Benjout

Re: -

kdy konečně pochopíte, že Pohlreich nadával vždycky na kečup kvůli tomu že se stal základním pilířem všech českých kuchyní a hospod. Do všeho za každejch okolností narvat kečup i tam kde měli být čerstvý rajčata. Hlavně ten nejlevnější kečup ze supermarketu, kterej už vůbec nemá nic společného s rajčaty. Když italové dělaj stovky jídel vždy podle orig. recepturou a správnými ingrediencemi tak tu a tam trocha kečupu k tomu jídlu neuskodí! Viz kečup u tataráku v hospě u štěpána.

0/0
25.7.2012 9:17

To zase zírám...

Re: -

Přesně tak. Kečup (kvalitní!) jako omáčka k finálnímu dochucení některých jídel je OK. Rozhodně není OK jako surovina pro vaření, například jako základ pro omáčku. Tam patří místo kečupu třeba rajský protlak (čerstvá rajčata jsou v našioch končinách pro běžné vaření po většinu roku iluze).

0/0
25.7.2012 10:56

Zefram Cochrane

Re: -

A kdy vy pochopíte, že vše co káže Pohlreich nemusí být svaté a vše co dělá Babica nemisí být špatné.

To je míněno v původním příspěvku.

Divotvůrný guru P. vletí do kuchyně, na nic se neptá a hned vyhazuje kečupy a směsi koření. Tak se ani nepokoušejte trapně obhájit že je neomylný.

+1/0
26.7.2012 16:12

net.Xtreme se nevzdává

Může mi někdo vysvětlit nadpis?

Proč, když už je nacpaná čárka mezi luxusní a deset, není také mezi vysoký a steak?

0/0
24.7.2012 20:45

viceryn

Re: Může mi někdo vysvětlit nadpis?

Jo vysvetli vam to ucitelka na zakladni skole.

+2/−1
24.7.2012 21:31

Nubby

Re: Může mi někdo vysvětlit nadpis?

jo? to bych chtel videt...

0/0
24.7.2012 22:02

net.Xtreme se nevzdává

Re: Může mi někdo vysvětlit nadpis?

Ok, jsem myslel že to je vsuvka, ale není, teď jen jestli to je přívlastek několikanásobný nebo postupně rozvíjející...

0/0
24.7.2012 22:03

rychtar

Takhle urcite ne ............

Od reznika obcas koupim opravdu dobre maso ............... mnoooo s citronovou stavou ha masakrovat nebudu.

+1/−1
24.7.2012 20:18

male_zvire

Pražská móda - plynový gril!

Za to by se mělo střílet. To už to maso/zeleninu/cokoliv můžete dělat v troubě:-( (zvracející smajlík)

0/0
24.7.2012 20:16

Achille Volfoni

TV Barrandov

Teď na Barrandově vařil Zournar.Dokonce jsem ho zahlédl i v nějakém teleshopu,kde dělal špagety s ústřicovou,sojovou omáčkou a ananasem....Na profíky nemá,ale pohyby už nastudoval

0/0
24.7.2012 20:05

Achille Volfoni

začínám mít alergii na pojem "luxusní"...

Rv

+2/0
24.7.2012 19:43

viglib

Re: začínám mít alergii na pojem

dejte si tam teda 'cool' ;)

0/0
24.7.2012 19:58

Achille Volfoni

Re: začínám mít alergii na pojem

...to byl taky slušný "hit"...něco jak před lety "hustý"

0/0
24.7.2012 20:03

rusty_nail

Njn

Ridimu se dari a to se u nas holt nenosi, tak se zamindrakovani cechacci ozyvaji.. tlacenkova liga jede ;-D

+3/−1
24.7.2012 16:36

Datel16

Re: Njn

Tlačenka s cibulá octem a čerstvý chlebík z pekárny. Díky za tip na večeři. Ale někdo si holt myslí, že když sežere špagety "alijo olijo" že jeho houno bude vonět víc. Každá kuchyně má své, tak nevím proč schazovat jednu před druhou. ;-D

+7/−1
24.7.2012 16:48

rusty_nail

Re: Njn

"Každá kuchyně má své, tak nevím proč schazovat jednu před druhou" to taky nechapu, proc se tu lidi navazi do jednak do italske kuchyne a druhak do Ridiho, hraji si tu na odborniky a delaji ze sebe akorat kaspary ;-D

+4/−1
24.7.2012 16:58

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Njn

Co máš proti kašparům, že se do nich musíš takhle navážet?

0/0
24.7.2012 17:39

JeFFik

Re: Njn

že jsou moc kašparovití Rv

0/0
24.7.2012 22:33

Achille Volfoni

Re: Njn

co je na tlačence špatného?

0/0
24.7.2012 19:44

MacLover

Re: Njn

Mno... Je to kapku prasárna :-P

0/0
25.7.2012 11:58

Zefram Cochrane

Re: Njn

Rusty, vy jste chudák. Asi nepochopíte, že skutečný fajnšmekr nejde po módních a populárních jídlech, ale po něčem, na čem si pochutná.

Ridi je hlavně populární herec v pořadech o jídle. Takže nablblým čecháčkem co trpí komplexem kálení do svého hnízda jste tu spíše vy. Tím že kálíte do vlastního, se světovým nestanete.

+1/0
26.7.2012 16:18

Benjout

tady to zas jede

''Klub Přátel Knedlíků a Piva'' se tu zas navážej do lehké zdravé italské kuchyně. Zajímavé že po obědě vždycky odpadnou... No není divu. Meníčko za 80.- se projevilo. hora knédlů nebo brambor s plátkem masa posypaným éčky a politým omáčkou taktéž s éčky se zpracovává a chvíli to bude trvat než přijdou k sobě ;-D Ještě že já si v tomhle počasí zvolil lehké italské jídlo ;-) Jen mi vadí že musím platit daně aby se zdejší protagonisti české kuchyně pak měli za co léčit.

0/0
24.7.2012 15:16

Politicky aktivní spermie

Re: tady to zas jede

No pokud jsem mohl diskuzi číst, nikdo se nenaváží do italské kuchyně, ale do Ridiho - jestli umí vařit či nikoliv. Zdá se, že Vám lehké italské jídlo zatemnilo mozek natolik, že to vyléčí pouze kvalitní moravská slivovice!!!

+5/−1
24.7.2012 15:27

Hail Eris

Re: tady to zas jede

italská kuchyně lehká a zdravá? samé těstoiviny, mastná hnusná pizza (mnohem tlustší a mastnější těsto než je zvykem jinde ve světě), když ne těstoviny tak rýže... jedna z nejhorších kuchyní

+3/−1
24.7.2012 15:59

To zase zírám...

Re: tady to zas jede

8-o Koukám, že tvá schopnost bavit společnost plácáním totálních nesmyslů a demonstrováním vlastní neznalosti se neomezuje pouze na problematiku vodárenství. ;-DR^

+3/−1
24.7.2012 16:53

Sanjuro

Re: tady to zas jede

"mnohem tlustší a mastnější těsto než je zvykem jinde ve světě" - to jsem byl asi v nějaké jiné itálii... ale budete aspoň in, kecat jakékoliv kraviny, hlavně že jsou proti proudu - to se dnes nosí :-)

0/0
24.7.2012 16:53

Achille Volfoni

Re: tady to zas jede

ale jo...jsi gurmán...;-D;-D;-D

0/0
24.7.2012 19:45

pivak2

Odbornik na italskou kuchyni

Asi stejnej, jako kdyz ceskej turista vyrazi do Italie a bude delat odbornika na ceskou kuchyni. Nebo nejaka nahodna ukrajinska lopata bude delat odbornika na borsc.;-D

+2/−1
24.7.2012 14:50

Benjout

Re: Odbornik na italskou kuchyni

a koho bys chtěl aby v ČR vyučoval italskou kuchyň? On to tady vyučuje defacto pro pár set nadšenců, který podle toho vařej možná dneska pro pár tisícovek. dalších pár desítek tisíců na to rádi koukaj a uznávaj to i když při tom přikusujou housku se salámem a zbytek se jen naváží do úspěšnýho člověka, který vyplnil mezeru na trhu. Do té doby tady nikdo takhle záživně italskou kuchyni nepropagoval.

Jestli chceš aby tady předváděl v TV italskou kuchyň nějakej italskej ''mišelín'' tak rozšiř český trh na úroveň USA nebo nějakých vyspělých států evropy a můžeme se bavit...

0/0
24.7.2012 15:10

Benjout

Re: Odbornik na italskou kuchyni

lepší jeden italskej turista než ti kdo donedávna byli jediní co přednášeli o vaření povoláním umělci... tj. bohdalka, novotný atd...

0/0
24.7.2012 15:11

radnice

Re: Odbornik na italskou kuchyni

A proč by měl někdo v ČR vyučovat italskou kuchyni ??? Pokud si budu chtít tuhle kuchyni vychutnat a poznat ji, tak zajedu do Iálie, protože jen tam je skutečná a nezmanipulovaná. V ČR by se měla vyučovat kuchyně česká a moravská.

0/0
24.7.2012 16:30

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Já nestačím zírat... to je tedy podivná logika. Takže nikdo nemá právo vidět, jak se vaří italsky, pokud není v Itálii. Rv

0/0
24.7.2012 17:27

radnice

Re: Odbornik na italskou kuchyni

A proč bych se na to měl koukat ? Vařím proto aby lidem chutnalo a ne abych se na to koukal. Bohužel dnes se vaření stalo více show v TV, časopisech a knížkách. Protože lidé neumějí vařit je to pro ně obdobné, jako číst nebo se dívat na detektivku nebo sci-fi. Žádný TV pořad, kde je vidět jak někdo vaří, nikoho vařit nenaučí a ani z něj neudělá milovníka nějaké kuchyně.

+2/−1
24.7.2012 17:49

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Nikdo nikoho nenutí se na to koukat, proboha, ale vy tu píšete, že by se mělo vysílat o české a moravské kuchyni, ne o italské. Někoho třeba ta italská kuchyně zajímá a koukat se na to chce. Já bych se ráda koukla třeba i na francouzskou nebo jakoukoliv jinou kuchyni, protože mě to zajímá a občas se tím při vaření inspiruju nebo podle toho uvařím. Prostě někdo se na to kouká a někdo zase ne.

0/0
24.7.2012 18:00

radnice

Re: Odbornik na italskou kuchyni

O tom se nepřu, celé téma vzniklo tak, že tvrdím, že Ridi není žádný kuchař a "vařit" na obrazovce umí každý. To totiž není vaření, to je show.

0/0
24.7.2012 18:09

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

A není to jedno? Show - neshow, vaří tam italská jídla? Vaří. Nevím, jestli vařit na obrazovce umí každý, ale určitě každý není rozený Ital.  Mě ta show baví a když je to spojené cestováním po Itálii, tak dvojnásob. A to "Babica po italsku" mi přijde mírně řečeno, přehnané. :-/

0/0
24.7.2012 18:15

radnice

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Ridi není kuchař a Babica je sice kuchař, který ovšem nikdy pořádně nikde nevařil. Oba dělají pouze show v TV. V tom je jejich podobnost.

0/0
24.7.2012 18:20

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Aha... Tak potom hodíme do pytle všechny, kdo vaří v televizi, i s Klukama v akci, Jamie Oliverem, a dalšími, protože všichni dělaji jen show. Potom je každý Babica, ano. ;-D

0/0
24.7.2012 18:27

radnice

Re: Odbornik na italskou kuchyni

No tak jestli o tom nevíte, tak třeba Olivier nebo Slanina mají své restaurace, ve kterých sami také vaří. To Ridi nikoliv !!!

0/0
24.7.2012 18:39

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Je to Oliver, ne Olivier. Ridi má taky restauraci (nevím ale, jestli v ní vaří a je mi to celkem fuk), ale to není pro televizní pořad podstatné... V televizi všichni předvádějí show a Babicův "eidam na čemkoliv" je trochu rozdíl oproti Ridimu a jeho receptům. Očividně se prostě neshodneme. Já se večer podívám na "svýho" Itala v Itálii a vy můžete jít třeba na svíčkovou do hospody nebo co je libo.

0/0
24.7.2012 18:47

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Mimochodem, svého času i Jamie Oliver měl TV pořad, kde cestoval po Itálii a vařil tam italská jídla (ó bože, Angličan!), to jen tak na okraj.

0/0
24.7.2012 19:01

Venus_7

Re: Odbornik na italskou kuchyni

Mimochodem pořadů s českou a moravskou kuchyní je tu myslím až až.

0/0
24.7.2012 17:28

PetrP7

...ideálně odrůda pomodoro grappolo...

...ještě že to vím! HDík za radu, hned pro ně letím do BLILLY;-D Normálně tam vedou jen rajčata z fóliovníků v Almerii, sklizená dávno před uzráním, aseptická bez vůně a chuti...:-PRv

0/0
24.7.2012 11:43

PetrP7

Re: ...ideálně odrůda pomodoro grappolo...

"Dík"

0/0
24.7.2012 11:43

nitraq

Re: ...ideálně odrůda pomodoro grappolo...

Zrovna rajčata z Billy jsou docela dobrý. Navíc teď půl kila bio rajčat za tři pětky a chutnají a voní jako správná rajčata.

0/0
24.7.2012 12:15

To zase zírám...

Re: ...ideálně odrůda pomodoro grappolo...

Jestli myslíš ty bulharský, tak jsem se nechal taky napálit a byly fakt hnusný - nedozrálý (zespoda, u tácku skoro zelený) a naprosto bez rajčatové chuti.

0/0
24.7.2012 16:55

Inkvizitor Johny

Pečené hovězí

Normální roastbeef. A hlavně to, jak tenhle maník všechno prožívá, mně přijde... ujeté.:-P

+1/−1
24.7.2012 11:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.