Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pekárna vyvinula nůž, který rozetře na chleba ztuhlé máslo z lednice

Designéři britské rodinné pekárny Warburtons vyřešili problém, jak namazat ztuhlé máslo na křehký toust tak, aby se pěkně rozteklo a toust se nerozlámal. Vyvinuli nůž vyhřívaný bateriemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

No3130

taková blbost

tenhle problém s mazáním másla se mi nějak vyhýbá. já ho vyndám z lednice, rozbalim, pak dám dělat toast nebo ukrojim chleba, většinou k tomu něco piju, takže ohřát vodu, připravit čaj nebo kafe a než si to nanosim na stůl a začnu mazat, tak to máslo jde celkem normálně roztírat. třeba bych mohl tenhle návod prodávat jako levnější alternativu k tomu noži.

0/0
20.8.2012 16:15

Zastavit stát !!!

Taková pitomost

určitě vznikla z nějakého grantu EU ;-DEURvRv

0/0
20.8.2012 13:06

sochus

Nejdřív jsem tomu věřil

ale když vidím údaje typu "optimální úhel nože při mazání 24,5 stupňů" a "teplota 41,8", tak si myslím, že je to celé jenom recese, jinak by u toho nebyla tak absurdně přesná čísla. Myslím, že Lupa roku 1996-2350 zase skočila na špek.

+1/0
20.8.2012 11:04

jarrydirry

Re: Nejdřív jsem tomu věřil

Co je na nich přesného?? O co je 42 přesnější než 41.879912421?? Jediný rozdíl je, že tam nepíšou nuly, 42 je taky 42.0000000000000000000, je to to samé číslo. Aby byla představa o chybě, tak by měla být uvedena, např. optimální teplota je 41.8 plus mínus 3.1 °C, to ale v článku není, takže píšete nesmysly.

0/0
20.8.2012 11:52

kocourek25

U tohoto vynálezu bych prosil .....

znát jak dlouho vydrží ty baterie. To bude asi bomba pro výrobce a prodejce tužkových baterií . ;-D;-D;-D;-D

0/0
20.8.2012 9:50

majky.d

já krájím máslo nožem na jemné plátky

a rovnou pokládám na krajíc chleba, protože to snesu hodně namazaný jak ta paní z Obecné školy :-) na chlebíčky místo margarínu raději pomazánkové máslo :-)

0/0
19.8.2012 20:37

Mablung

pokojová teplota

A co brání nechat máslo při pokojové teplotě venku? Když se nesní během týdne, tak tam nechávat je část v uzavřeném obalu.

0/0
19.8.2012 16:58

bobísekbobísek

hm

a není zdravější si pokapat chléb olejem třeba dýňovým nebo olivovýmV

0/0
18.8.2012 11:34

Brundi

Re: hm

Rozhodne to neni chutnejsi. :-P

0/0
20.8.2012 14:44

fulcrum

Není lepší začít místo hnusných toastů přejít

na kvalitní tmavý chléb? Ten se rozhodně nerozláme při natírání studeným máslem...

0/0
17.8.2012 14:45

generál Failure

Češi na to šli od lesa

a místo másla si matlají na tousty margarín. Vůbec jim nevadí, že je to chemická srаčka vymyšlená původně jako zavřihubka pro nejchudší z nejchudších, po dokonalé reklamní masáži jej považují div ne za zázrak a futrují se jím od rána do večera.

+3/0
14.8.2012 23:14

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: Češi na to šli od lesa

Si ho porovnej se složením másla, lepší margaríny mají vyšší obsah vitaminů a méně trans nenasycených mastných kyselin, máslo je docela odpad a to i oproti sýru, natož proti jogurtu nebo mléku samotnému...

0/0
15.8.2012 7:20

generál Failure

Re: Češi na to šli od lesa

Cituješ reklamní brožurku výrobce margarinů? V margarinu pochopitelně bude cokoliv, co se tam dá. Kdybys tam dal malý šroubky tak tam holt bude víc malých šroubků než v másle ;-D Ale furt to bude chutnat jako když cumláš starý gufero ;-D

+10/0
16.8.2012 0:50

VéPéčko

Re: Češi na to šli od lesa

co tys všechno neochutnal .....

+1/0
16.8.2012 12:08

Kefalín8

Re: Češi na to šli od lesa

;-DR^

0/0
18.8.2012 12:05

SurvivorType

Re: Češi na to šli od lesa

Jistě, a ty vitamíny se tam dostanou jak asi?? Uměle v chemické formě je tam dodají během výroby. Pokud si myslíte, že je tento způsob příjmu vitamínů prospěšný, pak.. dobře Vám tak. V kvalitním másle z kvalitního mléka jsou všechny co tam mají být přirozeně. BTW, že je máslo odpad, na to jste přišel/la prosím Vás jak??  Jogurt?? Máte vůbec ponětí, co vlastně jedli Vaši předkové, díky nimž tu jste? Myslíte, že margarín a bílé pšeničné pečivo? Vzpamatujte se. Ad TMK... že jich je v margarínu méně, než másle? Děláte si legraci? I kdyby nakrásně ano, skutečně mám věřit výrobcům, kteří jich do margarínů cpali desítky let až 30procent, že teď jich tam je méně, než v másle?????

+1/0
16.8.2012 13:14

Kimi.Rsen

Re: Češi na to šli od lesa

;-D;-D pán je šprýmař;-DR^

0/0
17.8.2012 10:30

K.Bartak

Re: Češi na to šli od lesa

A nejlepší je margarýn s ještě větší chutí másla;-D

+1/0
16.8.2012 12:55

Kefalín8

Re: Češi na to šli od lesa

;-D;-D;-DR^

0/0
18.8.2012 12:04

Vrah

Re: Češi na to šli od lesa

Kteří Češi? Já jsem Čech a margaríny nekupuju. Vy jste Čech? Futrujete se margarínem od rána do večera?

0/0
19.8.2012 14:46

Mablung

Re: Češi na to šli od lesa

Jestli máte komplexy z toho že jste Čech, nic Vám nebrání se odstěhovat.

Mimochodem, co jsem žil v Anglii, tam je margarín pravděpodobně mnohem rozšířenější než v Čechách, což je neviditelné pro lidi kteří nevystrčili z Čech nos.

0/0
19.8.2012 16:52

net.Xtreme se nevzdává

100 let za opicema

Už dávno lidé vyvinuli margarín...

+1/0
14.8.2012 9:38

Kimi.Rsen

Re: 100 let za opicema

Ale řeč je o másle:-P....Hodinky nebo holínky, vždyť je to jedno, obojí se natahuje, že?;-D:-P

+2/0
17.8.2012 10:27

Kefalín8

Re: 100 let za opicema

;-D;-DR^

0/0
18.8.2012 12:06

Apatsche

O čem to to je ?

Jdu se podívat do lednice ,abych se přesvědčil že nepíšu bludy.České máslo Tatra se dá mazat i z lednice .Takže si ten nůž můžete píchnout třeba do ......;-D

+1/0
13.8.2012 22:59

masaj

Konev

Pan Bedřich P. snížil počet dírek, a ano, konev šetří vodou!

+1/0
13.8.2012 21:31

Kimi.Rsen

Re: Konev

;-DR^

0/0
17.8.2012 10:31

n0vacek

Na teplý toust skutečně potřebuji tuto "pecku"

jinak stačí na chleba ukrojit 2-3plátky másla a nechat minutu být, mezitím si stačím připravit čaj...

+1/0
13.8.2012 20:45

halllo

slava

Konecne nieco pre Jana Krausa ... ;-D

0/0
13.8.2012 16:53

2kedar

Další zbytečný nesmysl...

Který bude po pár týdnech kuchyňským "lapačem prachu"....Rv:-/

+3/0
12.8.2012 20:44

2vivi

fajn nápad...

a mě se to líbí, máslo miluju, roztírání mě štve a nechávat ho venku a povolilo a pak zase ztuhlo v lednici mi kvuli bakteriím nepřipadá nejlepší...

+1/0
12.8.2012 18:02

bobísekbobísek

Re: fajn nápad...

povolí až na chlebu stačí chvíli počkat

0/0
18.8.2012 11:36

NavzdyMlady

To si môžem nahriať

obyčajný nôž nad plynom ;-D

+2/0
12.8.2012 14:30

K.Bartak

Re: To si môžem nahriať

co dělat,když nemám plyn?

0/0
16.8.2012 12:57

Kimi.Rsen

Re: To si môžem nahriať

čítaj - optimálna teplota 41,8°......to nad plynem neuděláš:-)

0/0
17.8.2012 10:36

NavzdyMlady

Re: To si môžem nahriať

No, bola by vyššia, ale myslím, že tomu maslu by to nevadilo :-)

0/0
17.8.2012 11:27

Kefalín8

Re: To si môžem nahriať

To máš za 10vteřin! Co tam budeš tý 1/2min, jak se ten krám nahřívá, dělat?:-)

0/0
18.8.2012 12:09

Romantický Kanec

Každému doma koupím jeden!

Ať se ráno nehádáme! Nebo raději ještě nějaký záložní. Co kdyby někomu selhal a on musel do práce nalačno...:-)))

+1/0
12.8.2012 13:32

Antonín, topič

No vida,

a přitom stačí koupit si máslo, které je z mléka a ne z vody.

+2/0
12.8.2012 12:17

net.Xtreme se nevzdává

Re: No vida,

Sna obráceně, ne? To z mléka tuhne v chladné lednici...to z vody jde dobře roztírat i za studena...

0/0
14.8.2012 9:40

_m-

Re: No vida,

Tuk nemrzne - voda ano

0/0
16.8.2012 12:34

Kefalín8

Re: No vida,

Tuk nemrzne, ale v chladnu houstne. Máslo do mrazáku dává asi málokdo...:-/

0/0
18.8.2012 12:11

Pěkný Nick

Pro anglány

jak dělaný ;-D

0/0
11.8.2012 23:38

RL182

:D

bože čím dál větší kraviny :D....přesně taky souhlasím baterka by nerozehrala nuž za 5cec..........radši bych vytáhl toust pořádne jeste žhavej a nemusím řešit mazání,roztírání...a když to vemu na obyc rohlik neohřivanej tak ,,to zase moc nemusím rohlik+roztopene maslo D:

0/0
11.8.2012 12:56

cadel

...

Sakra, zase mi došly baterky do nože na tousty....!!

+3/0
11.8.2012 10:41

007.hanka

Pane Bože do čehos to duši dal?!?

... a řekl těm mamlasům co máslo rozehřívají že existuje i margarín, případně že se dá máslo vyndat třeba 10 minut předem? Ne? No jo vlastně... co by "vědci v Anglii" dělali.

Jednou nám lektor na jayzkovce vyprávěl o výzkumu na téma Proč snídaňové cereálie nekřupou. Výsledek výzkumu: kvůli mlíku. Ale prej to zkoumání zabralo jen rok a stálo pouhý milion liber, tak neberte to za ty prachy ;-D

0/0
10.8.2012 21:25

tmf

Re: Pane Bože do čehos to duši dal?!?

a řekl ti někdo, že margarín není to samé co máslo?

+6/0
10.8.2012 23:25

mars777

Re: Pane Bože do čehos to duši dal?!?

čo tak prečítať si celý článok a nie len titulok?

jedz margarín

0/0
12.8.2012 19:24

Vrah

Re: Pane Bože do čehos to duši dal?!?

Jistě, máslo se dá vyndat 10 minut předem – podle stejné logiky můžete snídat jogurt nebo řízek a máte po problému.

0/0
19.8.2012 14:49

jirspi

Svatá prostoto ...

A co tak, že by ti šílení vědci šli raději do výroby?

0/0
10.8.2012 10:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.