Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkuste italskou focacciu, další možnou variaci na skvělý chléb

Italové pečou focacciu na víkend, protože se příjemně ukusuje při povídání s přáteli. Těsto je stejné jako na pizzu, takže jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte těsto nechat odpočinout, aby správně vyběhlo. Na ochucení můžete přidat cokoli od oliv po sýry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

atakdále1

nechci ty taliánský blafy

Rv

0/0
7.8.2012 20:59

O.Sindler

Re: nechci ty taliánský blafy

To je zase zabedněnců.

+1/0
7.8.2012 21:27

mad_v

Re: nechci ty taliánský blafy

Tak co to tady čteš, kňouro ?

+1/0
7.8.2012 21:51

slavex

tak . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Radši pozvu své opravdové přátele na vepřo knedlo zelo a vychlazené pivko,nevím jestli Taloši tak touží po našich specialitách a nebo třeba Japončíci kteří do světa vyexpedovali své "skvělé" suši>>>děkuji za všechny tyto pochoutky,já jsem věrný naší kuchyni a o experimenty nestojím ! ! ! R^

0/0
7.8.2012 20:43

atakdále1

Re: tak . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

;-DR^R^R^

0/0
7.8.2012 20:58

chudacek.blbecek

Re: tak . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Vepřo knedlo zelo je oběd nebo večeře, ne chuťovka k vínu/pivu.

0/0
8.8.2012 11:06

Sanjuro

Re: tak . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

to musí být fuška prolézat všechny diskuze a sdělovat co všechno vás nezajímá a o co nestojíte

+1/0
8.8.2012 12:22

ach jooo

kvasek

Zkusím variantu s kvaskem... Puvodni recept (puvodni od Itala) jen z drozdi mi uplne nevyhovoval - to drozdi tam je proste trosku citit. Navic s kvaskem by facaccia mohla i dyl vydrzet.R^

0/0
7.8.2012 10:53

kubexxx

Panenský olivový olej

Ale určitě použít obyčejný panenský oliv. olej, kvalitnější by byla úplná zbytečnost ;-)

0/0
7.8.2012 8:44

kubexxx

Re: Panenský olivový olej

Respektive nemusí být ani panenský

0/0
7.8.2012 8:46

Gandalff

Re: Panenský olivový olej

Respektive nemusí být ani olivový.;-D

0/0
7.8.2012 9:09

Gandalff

Re: Panenský olivový olej

My, co vaříme s Babicou, tam prdneme sádlo.;-)

+3/0
7.8.2012 9:10

Achille Volfoni

Re: Panenský olivový olej

sádlo je výborné,ale zrovna na tohle?

0/0
7.8.2012 9:28

Kurt21

Re: Panenský olivový olej

Co se vofrňuješ? ;-D

0/0
7.8.2012 11:36

Zefram Cochrane

Re: Panenský olivový olej

Pardon, sádlo je velmi chutný a kvalitní tuk, Nevím jestli jste někdy jedl třeba buchty či řízek, nebo i kapra udělané na sádle, ale je to delikatesa.

Takže prosím, nepleťte si dojmy s pojmy. Pan Babica "úžasným" stylem nahrazuje kdeco, občas přímo šíleně, ale nutno uznat, že vždy předem řekne, co tam patří správně.

+2/0
7.8.2012 13:20

bojimbojim

Re: Panenský olivový olej

Ti co vari s Babicou muzou dat 2 x nic a omastit vzduchem ;-)

+1/0
7.8.2012 17:41

slavex

Re: Panenský olivový olej

Může být i vyjetý motorový ! ! ! ! R^ ;-D

+1/0
7.8.2012 20:44

Zefram Cochrane

Re: Panenský olivový olej

Mimochodem olivový olej není jediný zázrak.

Všem doporučuji třeba konopný olej (ne hašiš, či hašišový olej, ale ze semen lisovaný), je to skvělý a možná mnohem zdravější.

Mimochodem olivový olej má pro některé odpornou chuť/pachuť, který mnoho lidí nutí se přemáhat jen aby byli IN. Je mnoho srovnatelných olejů, které mají jiné chutě, takže vnucovat všem jen olivový olej (jak je dnes módní) do všeho je nepěkné. Prostě někomu jeho chuť může vadit (i když třeba miluje olivy), takže náhrada je jen ku prospěchu spokojenosti konzumenta - což by mělo být cílem.

+1/0
7.8.2012 13:27

AAA2

Re: Panenský olivový olej

ale hasisovej olej taky neni spatnej, ne ;-D

0/0
7.8.2012 13:31

Zefram Cochrane

Re: Panenský olivový olej

Hň hň hň, to jsem nikdy netvrdil  ;-) 

Já to psal hlavně aby se toho nechytli různí "moralisté".

0/0
7.8.2012 14:25

kubexxx

Re: Panenský olivový olej

Já osobně si myslím, že by se při přípravě jídel z různých částí světa měly používat místní produkty specifické pro danou zzemi pokud je to možné a nenahrazovat třeba kvalitní slunečnicový olej za olivový olej.

+2/0
7.8.2012 15:53





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.