Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli

Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho jen krátce povaříte v páře. Navíc ani nebudete potřebovat sůl, protože ta Kateřině Cajthamlové téměř nesmí do kuchyně. Máte tedy jedinečnou šanci dostat v létě velmi jednoduše čerstvého kapra na svůj jídelníček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

RAA

zkusili

ste někdy rozmixovat tu její zdravou stravu a pak to ukázat, tak jak ona činí s údajně nezdravou: Je to stejný, možná ještě horší blivajz.  Nejíme nezdravě, jen velké porce. Zkuste si někdy snížit porce toho co jíte o 1/3 a budete hubnout a bude vám dobře, protože to bude všehosměs, ne jednostranná strava. Ale na tom by nikdo nevydělal.;-)

0/0
21.8.2012 8:35

RAA

kapr nebo pangasius

U nás lidé pohrdají čínským sumečkem, a v cizině naším kaprem. Jsou si rovni. Oba se totiž válejí v bahně a marastu. Takže, když někdo napíše, že pangasius je hnůj a pak: zdravá večeře z kapra, tak jim moc nevěřím. Vše je o tom, kdo si zaplatil reklamu. ale lidé to rádi slyší a jsou důležití, že jsou in.

0/0
21.8.2012 8:31

duhaCZek

Překvapení

Kapřík proč ne, ale nejvíc mě překvapilo jak se tam ukázalo - "Nákup surovin nás vyšel na 250,- Kč" ;-D

Na 2 porce kapra, to bude určitě všechno BIO :-P

0/0
14.8.2012 17:47

jupp

Zkusil jsem, je to nezapomenutelna kombinace

vhodna pro kulinarske sado-masochisty. Tahle kombinace je proste nevhodna, subjektivni chute a preference sem nebo tam. Kopr na smrduteho, nevysadkovaneho kapra z obchodu proste nestaci. Ale ani kapra z hornich rybniku z okoli Bambergu bych po tehle zkusenosti s koprem a la Cvokhammelova nezkousel.

A xakru, 'lehka letni vecere' bez cerstve zeleniny a ovoce mi pripada uchylna.

Rv

+2/0
12.8.2012 20:48

Neutrální Nick

Re: Zkusil jsem, je to nezapomenutelna kombinace

Lehká večeře s ovocem je oxymoron.

0/0
13.8.2012 8:33

palič+

Re: Zkusil jsem, je to nezapomenutelna kombinace

Ty sis tuhle věc skutečně vařil? jsi velice odvážný.

0/0
14.8.2012 15:37

jupp

Re: Zkusil jsem, je to nezapomenutelna kombinace

Jo. Zkusil jsem to, nahodou byly v krame kousky kapra, vypadaly prijatelne. Ale trebonsky kapr, nevysadkovany, s koprem moc nejde dohromady (kopr mam rad, ryby take). No co by jeden neudelal pro edukaci v kuchyni, ze ?

Jidlo ma predevsim chutnat a byt pozitek, a ne neco, co se zaprenim clovek dokaze jeste spolknout. Stejny kousek ryby obycejne posirovany v zeleninovem vyvaru a kouskem masla byl mnohem chutnejsi.

0/0
19.8.2012 15:36

Scarlett from Scottland

kapříka bych si dala

ale já bych si ho osolila a na kopr bych se určitě vyprdla :-)

+1/0
12.8.2012 8:59

Generál Augusto

Ruku na srdce

Která dáma by chtěla vypadat jako pí. Kateřina? Já jako chlap, ani náhodou.

+1/0
11.8.2012 19:00

Pěkný Nick

Re: Ruku na srdce

Co to plácáš ?

0/0
11.8.2012 23:28

Neutrální Nick

Re: Ruku na srdce

Souhlas R^!

Závislá na nikotinu, postavu hoooodně daleko od postavy člověka se zdravou životosprávou, ale ostatní peskuje za nedostatek vůle a málem se osype z toho, když má někdo v lednici uherák.

+1/0
13.8.2012 8:35

fitzie

chi chi: utřít česnek

koukala jsem na video, bez soli to jde dost těžko, co? :-D

0/0
11.8.2012 16:18

medved.m

Re: chi chi: utřít česnek

"Sůl nad zlato", ne?

Ale prdlačku, česnek se bez soli dá rozetřít (rozdrtit, nasekat,...) snadno. Jen jí potřebujeme každý jiné množství, podle toho kolik třeba vypotíme.

0/0
11.8.2012 23:58

hippotame

Jej

Takhle zkasit dobrou rybyšku. Ošklivý Hobitek.

+1/0
11.8.2012 15:59

duraba

Kateřina?

No nevím, ona sama má na sobě dost tuku. Evidentně i ona má s tukem problémy, ikdyž bývala na tom hůře. Na její rady bych asi moc nedal. Připadá mi to, jako kdyby mě učil plavat neplavec, také bych mu nevěřil.

0/0
11.8.2012 8:31

Hroznej_puberťák

Úkolem tohoto článku je evidentně

... lidem zcela znechutit diety a zdravé jídlo, a Pohlreichovi způsobit infarkt způsobem, nad jakým by i Babica bledl závistí.

+5/0
10.8.2012 23:44

Lanolin

i KáDéčka a MRE chutnají jak špičková jídla

oproti hrůzám co vymýšlí tato televizní odbornice. A to prosím jsou nouzová jídla vytvořená za roky výzkumů a testů.

Paní Cajthamlová, nechte toho dokud je čas a neznechutíte lidem zdravé stravování. Ten první příšerný rýjžový salát byla parodie na rizoto a přitom i rizoto lze uvařit dietně a chutně. O tomto jídle zas tvrdíte, že je v páře a přitom je pošírované a ještě amatérsky. Co třeba tu rybičku udělat v papilotě a připustit, že lidstvo již pár tisíc let jí sůl?

Nebo ještě lépe, poproste (a zaplaťte) skutečného kuchaře, který dodá skutečné, chutné a případně i dietní recepty.

To co tvoříte vy je možná dokonale nutričně vyvážené, ale naprosto nechutné.

Škodíte významu slov - zdravé či dietní jídlo.

+10/0
10.8.2012 21:23

employee

Milá Lupo,

že ono tady, ani tak nejde o připitomělou Kačenku C., ale o množství kliknutí na článek???

Přiznej barvu a smaž mě...;-)

0/0
10.8.2012 21:07

fitzie

no nevím

brambory jsou dobře a chutně upéct zcela bez tuku - na pečícím papíře.

a ušetřenou kávovou lžičku bych raději použila na pánev, ať má ten kapr křupavkou kůrku.

kopr nevím - je to problematické koření, dost lidí ho nesnese. raději bych zkusila tymián nebo dobromysl.

no a pokud jde o sůl, taky mi vydrží docela dlouho - dá se navyknout na velmi jemnou slanou chuť,  dost často mají lidi chuťové buňky zahlušené "vytuněnými" jídly z hospod a veřejného stravování, kde je sůl ještě posílená glutamátem. Ale bez soli je to fakt humus. to a´t se na mě "Kateřina" nezlobí.

+1/0
10.8.2012 20:01

roedor

Re: no nevím

já peču brambory na lžíci olivooleje, normálně je odrbu rejžákem, nakrájím na klínky, nahážu do mísy, zakápnu olejem, promíchám a naskládám na papír na plech. A všichni se potom můžou s prominutím užrat. Nebo uvařené brambory trochu pomačkám tím udělátkem na brkaši, nasypu na plech, přidám černé olivy, tymián, zakápnu olivoolejem a upeču. Slast! Lepší než všechny hranolky a podobné nesmysly.

0/0
13.8.2012 9:20

TristanTzara

Cajthamlová to nemá v hlavě v pořádku

Ano, sůl je špatná, ale hulit jak fabrika je v pořádku R^

+8/0
10.8.2012 17:25

ivoš

Re: Cajthamlová to nemá v hlavě v pořádku

Co je na soli špatné?

+1/0
10.8.2012 19:11

sport_is_my_life

Re: Cajthamlová to nemá v hlavě v pořádku

To byla ironie a narážka na Cajthamlové zálibu v cigaretách ;-) (jakože soli se podle mého až nesmyslně straní, ale cigarety si pomalu zapaluje jednu o druhou)

+1/0
10.8.2012 19:23

Bereniké

Re: Cajthamlová to nemá v hlavě v pořádku

No právě, to my si radši tu rybu osolíme a odpustíme si cigarety - je to i levnější a méně to smrdí. ;-D

Kateřina mi připomíná našeho doktora - pořád říká manželovi, že musí zhubnout, ale on sám je přitom ještě hmotnější a objemnější.

+7/0
10.8.2012 19:28

medved.m

Co že "to méně smrdí"

Ale VY sami nesmrdíte!

Zjevně na rozdíl od kuřačky Cajthamlové Rv

0/0
11.8.2012 23:54

Boldos

To musí bejt hnus

českej bahenní dezert v odéru rybiny..... Hl. žádná sůl....;-DR^  Cajthamtalová, to si papej sama. A užij si to do sytosti....

0/0
10.8.2012 17:03

ivoš

Re: To musí bejt hnus

Jistě, dej si tresku z okolí ropné plošiny. Dobrou chuť.;-D

0/0
10.8.2012 19:11

Petrik73

Re: To musí bejt hnus

Nic s tim neudelate, to uz je takova tradice, ze se tresky lovi zasadne v okoli ropnych plosin. Je to pohodlnejsi, nez na otevrenem mori.

0/0
10.8.2012 20:24

Dluhousek Falloslav von Casa

Re: To musí bejt hnus

pan asi nemel kapra uz dvacet let ;-D

bahenni dezert mu totiz rika jen nekdo kdo ho jedl naposled za komancu. a nebo mozna od nejakeho rybare loviciho v bahnite pozarni jimce.

0/0
11.8.2012 4:11

Bereniké

Jíst tohle, tak fakt zhubnu

Neslanou dietu jsem měla v porodnici a to se nedalo pozřít - takže po tom se opravdu hubne. Ovšem současně s tím je i člověk podvyživený.:-P

0/0
10.8.2012 15:07

minio

Když tak na to koukám

Nebylo by lepší prostě dát péct toho kapra s bramborama, dát na něj ten kousek másla a na kopr se úplně vykašlat? Energeticky by to vyšlo podobně a troufám si tvrdit, že by to chutnalo líp.

+6/0
10.8.2012 14:37

budu_bojovat_nez_me_smazou

hrozný recept

trochu soli na dochucení nevadí, ale co je hrozné je ta gramáž v syrovém stavu. Pro chlapa 180g kapra, ale 200 brambor. Když už by šlo o zdraví, tak je lepší třeba 300 g kapra a jen 100g brambor. No jo, umělkyně. Rv

+3/0
10.8.2012 14:30

fitzie

Re: hrozný recept

nevím proč, ale hodně propagují sachry. Mně se taky zdá, že ryby může být klidně víc, pro holku v syrovém stavu klidně i těch 200 g (fakt je, že v tomto případě uvařená ryba dost možná váží víc než syrová :-/)

+1/0
10.8.2012 20:03

kulička-v-trávě

Jídlo

pro určité procento extra obézních lidí a Elišku Bučkovou – ta si nebude přidávat máslo!!

0/0
10.8.2012 14:03

Quick.

Myslíte, že ta ženská

někdy něco vařila, nebo je to jen herecký výkon před kamerou? Nůž drží jak prase kost, kapra krájí na keramickém talíři, brambory doslova pižlala a tření česneku vypadá v reále taky dost jinak. A jako hřeb večera patlání oleje na brambory prstem s rudým drápem ;-D

+9/0
10.8.2012 14:00

minio

Re: Myslíte, že ta ženská

Tak ono už pižlání šunky v minulém díle.

0/0
10.8.2012 14:33

klariet

Re: Myslíte, že ta ženská

ona vystudovala střední výtvarnou školu.

0/0
12.8.2012 0:43

pablo_II

Ryby mám rád, ale toto je moc

Jako já mám ryby rád, ale prznit je tímto způsobem a ještě zroivna kapra, který na to už vůbec není vhodný, no nevím. A hlavně... jsou dvě věci, které na talíři už nikdy nedosolíte. Kuře a ryba.... A ani jedno se neslané s odpuštěním nedá žrát. Ryba je dietní sama o sobě, existue spoust způsobů přípravy, kdy z toho nemusí vzniknout zrovna kalorická bomba na způsob kapra v trojobalu s bramborovým salátem, ale oproti tomu popsanému mají ty recety tu výhodu, že jsou dobré. Redaktor, který napíše, že neslaný kapr byl velice chutný, by měl dát rovnou výpověď za lhaní.

+6/0
10.8.2012 13:41

ivoš

Re: Ryby mám rád, ale toto je moc

Víš, on každý má jinou chuť. A nařknout ho hned ze lhaní je trochu silný tabák. Za sebe ovšem prohlašuji, že co si uvařím sám, jiným připadá obvykle přesolené.:-)

0/0
10.8.2012 19:10

Petrik73

Re: Ryby mám rád, ale toto je moc

Na taliri nedosolite testoviny. Nevim, jaky je problem opeci kousek ryby a pak na ni trochu hrube soli. Podobne jako napr. u steaku.

0/0
10.8.2012 20:28

radnice

Ta ženská si tu snad platí reklamu

Proč publikujete články o vaření s někým, kdo to evidentně vůbec neumí a ani nemá základní znalosti o přípravě pokrmů ? "Sůl jí nesmí do kuchyně", to je vrchol. I dítě školního věku ví, že zaprvé sůl je potřebná pro stavbu kostí a zadruhé bez soli je jídlo a maso obzvlášť nechutné. Do toho kapra nedala ani pořádně třeba bylinky nebo koření, takže to bude nechutný kus masa, které je cítit rybinou.

+1/0
10.8.2012 13:26

klariet

Re: Ta ženská si tu snad platí reklamu

Mohla by se uplatnit na dvoře krále Já I.

0/0
12.8.2012 0:47

mopr6

To se fakt nedá

myslím, že paní Cajthamlová musí žít zakonitě sama. Takový blafy by normální chlap nejedl. Možná, že je to zdravá strava, ale přijde mi to až moc přehnané. A sůl v kuchyni ? I v pohádkách věděli, že je SŮL nad zlato a všechno koření. Ve vší úctě k Vám paní Kateřino, ale raději už nevařte!

+10/0
10.8.2012 13:10

FastDriver

Re: To se fakt nedá

chtěl jsem napsat příspěvěk, ale už jste to udělal za mě. dik. R^

0/0
10.8.2012 13:15

Martiii3

Re: To se fakt nedá

Me driv do kuchyne nesmel cukr, dokud jsme nezacali s chlapem bydlet spolu. Nemela jsem to srdce nutit mu neslazenej caj a kafe, kdyz mu to nechutna. Mozna ze ani doktorka Katerina v soukromi neni tak neuprosna. ;-)

+1/0
10.8.2012 15:04

Bereniké

Re: To se fakt nedá

Ale jo, neslazení nebo omezené slazení beru - já nesladím nápoje vůbec, manžel přešel na stevii, občas peču sladké pro děti. Ale vařit bez soli, to fakt ne, to už by z toho jídla nezbyla vůbec žádná radost. Množství soli omezím třeba tím, že jím čerstvou zeleninu, jen tak - bez jakékoliv zálivky, bez soli a koření, ale maso si osolit musím.

0/0
10.8.2012 15:12

Rosinanta

Re: To se fakt nedá

Jak to děláte s tou stévií? Naši mají kytku doma, ale ještě jsem to nezkoušela. To se přihodí rovnou lístek do čaje, nebo se to suší, nebo jak? Díky za odpověď.

0/0
13.8.2012 13:21

klariet

Re: To se fakt nedá

Jejda, napsala jsem nad vámi příspěvek dřív, než jsem si přečetla tan váš.

0/0
12.8.2012 0:53

Zefram Cochrane

paní Kateřino, již proboha nevařte

Naposledy jakýsi pokus o rýžový salát vydávaný za rizoto a dnes tohle. A do toho ta vaše nechuť cokoliv osolit i kdyby byl člověk zdráv.

Vy dokážete lidi jen odradit od zdravého stravování. Co kdybyste se raději věnovala své televizní tvorbě a rady jak vařit nechala profíkům. Chápu, že by vám ta reklama chyběla, ale tohle není dobrá reklama.

+5/0
10.8.2012 13:03

Konstrukter

Proč bez soli?

Co je na soli špatného?

+2/0
10.8.2012 12:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.