Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Svěží hrášková polévka pro dietáře podle Kateřiny Cajthamlové

Oříšek másla a jinak samé dietní ingredience doporučuje do hráškového krému doktorka Kateřina. Recept, který pochází z kuchyně Romana Hadrbolce a obejde se bez vajíčka, bez mouky a bez smetany, si zamilovala a vzala ho za svůj.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Kolokol

Svěží polévka?

Spíš svěží větry po požití.

0/0
20.8.2012 15:23

Aries11

...

No, u těhle propagátorů výživy si vždycky vzpomenu na scénu z nějakýho silvestrovskýho pořadu, kde byl podobný "blázen" dietolog Vít Chaloupka. František Ringo Čech se na něj utrhnul "Chaloupko, že žiješ sám? A ještě dlouho budeš!!!"

0/0
20.8.2012 14:58

chany

"Pane Prášek,

dvakrát hrášek!" " Já bych si dal řízeček ňam ňam! " "Bohužel, máme už jen hrášek prd-prd!!" ;-D;-)

0/0
18.8.2012 19:55

fazole252

hahaha

Kdykoli vidim tuhle vyhulenou zombie, která rozhodně zdravě nevypadá jak káže lidem co jíst můžou a co ne, je mi zle

+1/0
18.8.2012 10:37

Jitřní dar

Dietář

Dietář je hrozné slovo. Navíc, když nerozlišuje, o jakou dietu se jedná. Má na mysli jen redukční? Nebo snad jaterní? Při vysokém tlaku?

+1/0
18.8.2012 0:03

radnice

Re: Dietář

Dietu vždy dříve předepisoval lékař-specialista. Dnes si lidé předepisují diety sami a paní doktorka je příkladem toho, že i lékař může být diletant ve svém oboru. Spolupráce s veterinárním inženýrem to jen podtrhuje.

+1/0
18.8.2012 10:19

palič+

Káčo

v tom svym pořadu si plácej, co chceš. Jsem člověk přející a tu reklamu, co si udělate s tím druhým pohublým agentem s teplou vodou, vám ze srdce vinšuju. Ale prosím, nikdy, opravdu už nikdy nevař. A když už vařit budeš, tak ať se na to nedívají nevinní lidé.

+2/0
17.8.2012 23:07

Milos1913

Dietář

Tohle není pro dietáře pokrm, ale eutanázie..!! Dát mi tohle na stůl, to by byl fičák..;-D

+2/0
17.8.2012 21:30

sedmy.trpajzlik

A na závěr

A na závěr obsah hrnce za stálého míchaní vylejeme do záchodu. Zbavíme se tak potkanů v kanálu, kteří se živí hlavně zbytky, tohle zaručeně nesežou ;-)

+2/0
17.8.2012 19:45

Cenzura? Neexistuje!

Chudak

Vcera jsem mel tri ctvrte kila ovaroveho kolene, s chlebem a Svijanami. Dneska jsem obedval kachnu se zelim a knedlikem, pekne sadlem podlitou. A k veceri si dam neco lehciho, asi zebra.

Je mi Cajthamlove docela lito, kdyz si nedokaze doprat nic chutneho. At si umre zdrava, ja si zivot radeji uziju.

+2/0
17.8.2012 18:38

Dluhousek Falloslav von Casa

zaprve panensky olivovy olej muzeme

tepelne upravovat. jde jen o problem s prepalovanim. coz u vyroby polevky nehrozi. to tak k odbornosti pani cajthamlove. a hysterii i ohledne smetany uz beru jen s usmevem. podobnou polevku delam, jen tam jeste jde prave trocha smetany a sul. a naopak nejde tam cesnek ktery jemny hrasek zbytecne prebiji

+2/0
17.8.2012 16:53

Dluhousek Falloslav von Casa

Re: zaprve panensky olivovy olej muzeme

p.s. mixer je fajn, ale stejne je lepsi tyhle veci vetsinou jeste propasirovat (jo a ma to bejt hustsi)

u cesneku kterej cpe skoro vsude podeziram utlumene kuracke bunky a jeji recepty vubec vypadaj trochu jako amarouny co maj jen zasytit (a ten cesnek jim doda univerzalni riz)

0/0
17.8.2012 17:02

minio

Re: zaprve panensky olivovy olej muzeme

No vzhledem k tomu, že se na tom másle nejspíš restuje ta cibulka, tak bych tam ten panenský nedával. Ony v něm totiž celkem snadno cyklizují ty zdravé látky na slušná svinstva. To už je to lepší osmahnout na troše másla nebo sádla.

0/0
17.8.2012 19:00

Dluhousek Falloslav von Casa

Re: zaprve panensky olivovy olej muzeme

a nebo u jidla nestojite s mikroskopem a laboratornima vahama a jde vam o chut.

a v tom pripade bud pouzijete naprosto normalni tuk a nebo naprosto normalni tuk b. podle toho, ktereho chut v jidle chcete.

navic - nemyslim si pri kvalite dnesnich masel, ze by prepalovani (mizerna schopnost snaset vyssi teploty) masla bylo zdravejsi nez osmahnuti neceho na olivaku. ale jak rikam, nestal jsem nad tim s mikroskopem, tyto veci delam podle chuti

0/0
18.8.2012 2:41

radnice

Re: zaprve panensky olivovy olej muzeme

Právě že jde o chuť. Přesmahnutý panenský olivový olej je skutečně nechutný.

0/0
18.8.2012 9:54

minio

Re: zaprve panensky olivovy olej muzeme

Tak pokud to budete smažit na normálním olivovém oleji (ne panenském), tak to jedno je.

0/0
18.8.2012 22:18

PosledníMohykánStáleŽivý

Ta ženská je pod drogama.

+1/0
17.8.2012 16:45

mamsrb

Proto nemůže sehnat žádného chlapa.

Každý  jí umřel hlady.;-D

+1/0
17.8.2012 18:21

Pěkný Nick

Re: Ta ženská je pod drogama.

Zabili Bredlyho !!

0/0
17.8.2012 22:09

Morrison

Re: Ta ženská je pod drogama.

A tím bylo dokonale nastaveno zrcadlo...

0/0
20.8.2012 14:29

Šplechtovic kočka

Manžel se právě snaží přejít..

..na zdravější stravu, ale tohle mu naservírovat, tak si bude myslet, jestli jsem se náhodou nezbláznila.. rozhodně bych tomu tak pyšně a honosně neříkala krém jako pani C., protože zelená neslaná voda se sem tam plavajícím kusem salátu, nemá s krémem nic společnýho..

0/0
17.8.2012 16:10

Jana11

Re: Manžel se právě snaží přejít..

Když tam bude víc hrachu a míň vody, tak to může být velmi dobré.

0/0
17.8.2012 16:24

Jitřní dar

Re: Manžel se právě snaží přejít..

No a není už lepší vzít si mísu hrášku a jíst ho jen tak? To bude ještě hustší.

0/0
17.8.2012 16:32

Šplechtovic kočka

Re: Manžel se právě snaží přejít..

já vám nevím, ale radši si dopřeju normální hráškovou polívku, osolenou nebo s vývarem a trochou smetany a po jídle se půjdu projít.. nemyslím, že při zdravým stravování musí člověk trpět a jíst takovej blivajz, když nemá třeba přísnou zdravotní dietu napsanou od doktora..

0/0
17.8.2012 16:38

honda_mrkos_pajdusakova

Fujtajxl.

To není žádná krémová polívka, ale zelená voda. To je  jednodušší si nabrat v rybníku žabinec.

Navíc jak krájí tu cibuli, tak je krásně vidět, že v kuchyni opravdu doma není.

0/0
17.8.2012 16:00

Šplechtovic kočka

Re: Fujtajxl.

bodejť, s takovýma drápama se vaří těžko.. ona bude spíš přes tu teorii :-)

0/0
17.8.2012 16:11

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Fujtajxl.

To není v drápech, i s takovejma se dá normálně nakrájet cibule a nedržet mixér jak prase kost. :-)

0/0
17.8.2012 16:19

Šplechtovic kočka

Re: Fujtajxl.

asi to chce cvik, já je měla měsíc a dost mi překážely.. ale je fakt, že vypadá, že ten mixér drží prvně :-)

0/0
17.8.2012 16:40

fitzie

Re: Fujtajxl.

naopak, na cibuli je to ideální držáček, jen si nesmíte omylem nějaký ten nehet ukrojit :-)

0/0
17.8.2012 20:29

Dunajova

Re: Fujtajxl.

Mluvíte mi z duše :D

0/0
17.8.2012 16:22

AntonSpelecPornoherec

Re: Fujtajxl.

Přesně tak! Jíst takovou obarvenou vodu tak asi taky hodně rychle zhubnu :-D Takováhle "poblívka" akorát proteče žaludkem a za chvíli se stejně dostaví hlad ještě větší než předtím.

0/0
18.8.2012 0:52

a-zas-ten-cenzor

jupííí

nechť tento receptář pokračuje, za pár týdnů, až se zase zvedne DPH, se nám takové jídla budou hodit ....

+1/0
17.8.2012 15:31

Dyna

Re: jupííí

Že se zvedne DPH, tak se nám má ještě zvedat žaludek jo;-D

0/0
17.8.2012 19:09

Dunajova

No nevím

Já teda nevím, ale na tohle vážně nejsem. Jsem toho názoru, že pokud se člověk stravuje domácí stravou, tak nijak nepřibírá. Mě je 20let a každý den máme teplou večeři ( přitel se vrací z práce až k večeři), do práce mu vařím polévky. Do toho pravidelně peču. A já i přítel máme štíhlé postavy. Myslím si, že je to i tím, že se snažím vařit co nejvíce to jde z čerstvých potravin a domácích vývarů.

Také nejsem nějaký vášnivý solič, ale špetka soli neuškodí.

Paní C. to už trošku přehání, zda se mi.

0/0
17.8.2012 15:27

honda_mrkos_pajdusakova

Re: No nevím

No, to vás asi trochu zklamu, z domácí stravy se přibírá samozřejmě taky. Takovej domácí bůček, svíčková, nebo poctiva zapražená bramboračka, ale i ten poctivej vývar udělají svoje. Ale zas je to moc dobrý... :-)

0/0
17.8.2012 16:02

Dunajova

Re: No nevím

Já si myslím, že pokud člověk doma jen nelěží a každý den jde do té práce,na procházky, alespoň lehce sportuje a nepřežírá, tak opravdu nepřibere. Já si hlavně myslím, že domácí strava je zkrátka zdravá a chutná. Nemám postavu modelky a ploché bříško, ale vařím poctivá jídla a těch se nehodlám vzdát jenom proto, že nevypadám tak, jak společnost požaduje. Ono, těch 56 kilo při 170cm, přece není moc, ne?

Ale máte pravdu, pokud si člověk dopřává bůček a jen leží u TV, tak samozřejmně nakyne. Taky jde o to, že mladí lidé mají lepší spalování. Takže je mi jasné, že se to bude horšit, ale něž abych jedla takové hnusy, tak to raději budu pravidelně sportovat a bude.

0/0
17.8.2012 16:21

mamsrb

Re: No nevím

Říká se, že dobrý kohout netloustne.;-)

0/0
17.8.2012 18:24

BigpetBig

Re: No nevím

Ono se na to nestačí dívat selským rozumem. Říct já to mám takhle, takže dalších 6 miliard lidí to má taky takhle. Nepaušalizuj...

0/0
22.8.2012 8:32

Lenka S.

Krém?

Asi teda budu divná a nedietní,ale nemůžu se zbavit pocitu, že aby tento počin bylo možno nazvat krémem muselo by se použít jednou tolik hrášku, příp. o polovinu méně vody ..

0/0
17.8.2012 14:42

cufir-mufir

Re: Krém?

pšššššš, to se tu nesmí říkat, že paní C. je ve vaření diletantka ;-)

0/0
17.8.2012 14:47

mischood

Zastavte to než se to rozmnoží!!!!!!!!!!!

Milá paní Kateřino, strčte si tu polévku a celou vaši propagandu za klobouk.....

+4/0
17.8.2012 14:34

Slain

Kde je slanina a křupavá houstička ?

+1/0
17.8.2012 14:04

ČtenářXYZ

Dřív se tomu říkalo "pučálka"

0/0
17.8.2012 13:18

běžná žena

Re: Dřív se tomu říkalo

Myslím, že pučálka byla z naklíčeného ( " napučeného" ) hrachu.

+2/0
17.8.2012 13:23

Serf

Re: Dřív se tomu říkalo

Navic, pokud se nepletu, osmahnutem na sadle. Nasi predci si umeli tuku vazit, vsak ho taky meli poskrovnu.

0/0
28.8.2012 20:50

CarlitosCZE

.

Hodně trapná postavička.

0/0
17.8.2012 11:56

edwinak

To není žádné vaření!!!

Tohle, co paní Cajthamlová předvádí, nemůže myslet vážně a prezentovat to jako vaření! To je už druhý recept od ní a zas je to jen o hození pár ingrediencí do hrnce  s vyloučením soli a tuku / oříšek másla, okej/ a je hotovo!

Každý kuchař by fakt nad ní zaplakal. Přála bych si, aby mě taky někdo tak královsky zaplatil za uvaření oběda, trvající cca 10minut, možná míň!

Proč tohle vůbec tisknou, škoda času, škoda energií a divím se, že paní C. nemá špatný pocit z takovéhle trapné prezentace,  tedy tohle by uměl i můj desetiletý vnuk na skautském táboře a věřím, že by to měl chutnější.

0/0
17.8.2012 11:40

Pajus

Re: To není žádné vaření!!!

Už třetí recept...blafrizoto, hnuskapr a ted tohle :-/

0/0
17.8.2012 12:27

pibito

Re: To není žádné vaření!!!

to jakoze kdyz pripravou nestravite aspon pul dne, tak to neni jidlo?

0/0
17.8.2012 12:32

minio

Re: To není žádné vaření!!!

Tak za těch 10 minut se dá udělat i dobrá hrachovka.

+1/0
17.8.2012 12:51





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.