Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Deset zapomenutých keřů, které vám vyléčí vysoký tlak i cholesterol

V Česku roste množství dřevin, které jsou opomíjené, přestože nesou velmi chutné a na vitaminy bohaté ovoce. Lze je pěstovat prakticky kdekoliv, nepotřebují žádné zvláštní podmínky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

22. 8. 2012 8:05
Nevím co je na uvedených rostlinách zapomenutého,

běžně se některé sází, ale jak je v MF běžné - plno nepřesností - zajímala by mě svláště ta Lonicera-zimolez se sladkými plody v kvěrnu.

0 0
možnosti
H

hovn

22. 8. 2012 8:18
Re: Nevím co je na uvedených rostlinách zapomenutého,

Ona zapomenutá Lonicera je jistě šlechtěná Lonicera kamschatica, protože na původním druhu moc chutného není.

0 0
možnosti
JT

čita

22. 8. 2012 7:46
Mišpule

ta informace o humózní půdě...nevím nevím.Kdysi to rostlo jako náletová dřevina na kdejaké mezi.Na ochutnání cestou ze školy to bylo dobré ale neznám nikoho,kdo by s nima vyloženě cpal.

0 0
možnosti
MC

katano

21. 8. 2012 23:47
pro mně je nejlepším keřem - CHMEL ! ! ! >>>>>>>

>>>>>>> PS : to je - REALITA :-P

0 0
možnosti
OK

olusak

21. 8. 2012 22:29
Moruše...

...jsem měla minulý týden. Moc dobrý.

0 0
možnosti
J

Jura444

21. 8. 2012 21:30
Když zrudnou jeřabiny, je konec prázdnin

Ale jinak je to i pochoutka. Víc o ní je zde - http://www.nasehobby.cz/kdyz-rudnou-jerabiny/.  Navíc je i v tak řečeném stromoskopu. Kdo chce, věří...

1 0
možnosti
B

Bairich

21. 8. 2012 22:34
Re: Když zrudnou jeřabiny, je konec prázdnin

Je to jen taková legrace. Ale o vaření z jeřabin jsem tam našel dost. Měl jsem to vědět dřív. U nás na Vysočině už jsou skoro pryč, snad ještě v Krkonoších.

0 0
možnosti
IH

Labaro

21. 8. 2012 18:22
Kolik vitamínu C zbude v rakytníku,

když z něj uvařím marmeládu? Jinak Rakytník je hroznej plevel. Z pár let se kořeny rozleze po celé zahradě. Na to většinou vášniví příznivci taktně neupozorňují.

0 0
možnosti
M

mikril

26. 8. 2012 8:45
Re: Kolik vitamínu C zbude v rakytníku,

já jsem si koupila v zahradnictví nějaký kultivar - jméno už nevím - ale ten tyhle vlastnosti nemá. Naopak, ještě chci přisadit další samičí, abych měla více na tu marmeládu. Ty kultivary jsou dobré i v tom, že plody jsou větší. Zkuste se podívat na netu po prodejci nebo v zahradnictví, zas tak drahé nejsou. Ale co zbyde po uvaření marmelády by mě též zajímalo. Kamarád to dělá tak, že větvičky s plody naláme a dá do mrazáku a ráno je vyndá a sezobou k snídani.

0 0
možnosti
ZH

žlůva11

21. 8. 2012 17:04
Re: jeřáb oskeruše

Vážený v.sauer zajeďte si do Tvarožné lhoty (je to 7km.od Strážnice) tam je můzeum oškoruše kde se dozvíte podrobnosti o tomto stromu a jeho plodech velmi zajímavé nebudete se muset dohadovat s diskutujívími.Tam Vám

ukáží pěstování i zužitkování a když budete mít štěstí tak seženete i sazenici.:-P R^

0 0
možnosti
B

bojimbojim

21. 8. 2012 13:19
jooo

Moruse to je mnamka,hezka vzpominka na detstvi :-)

1 0
možnosti
V

Vlčice.CDN

21. 8. 2012 13:43
Re: jooo

:-)R^ i moje

0 0
možnosti
MM

modra-sance

21. 8. 2012 11:43
Klikva je opravdu zázrak

a to rozhodně nejen na vysoký tlak a cholesterol, tradičně byla užívána i na různé záněty močových cest viz. např. info zde http://www.prostezdravi.cz/klikva-na-zanet-mocovych-cest/

a hlavně je to opravdu docela chutné ovoce.

1 0
možnosti
RV

rom_axl

21. 8. 2012 12:46
Re: Klikva je opravdu zázrak

Klikva (u nás se jí říká mechovky) je opravdu luxusní věc. Tisíckrát lepší než brusinky a jako zavařená ke svíčkové nemá prostě konkurenci. Akorát že u nás je Klikva státem chráněná rostlina (rostoucí většinou na rašeliništích), která se nesmí trhat a sklízet. :)

0 0
možnosti
MH

other_side

21. 8. 2012 11:05
Kde je dřín?

Nějak mi na seznamu chybí.

1 0
možnosti
MK

Mautycka

23. 8. 2012 12:04
Re: Kde je dřín?

Přece zapomenutý!

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...