Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Podomácku vyrobený gril není žádná láce. Ale griluje skvěle

Nespokojenost s běžným komerčním grilem dovedla naši čtenářku k rozhodnutí, že si nechá vyrobit gril s kamennou deskou podle svých představ. Kvůli použití opravdu poctivého materiálu ji sice přišel na čtyři a půl tisíce, ale cokoliv se na něm udělá skvěle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S27t29a21n47i47s72l27a12v 86H11o48r70á33č28e93k 5281968945754

Tohle není grilování ale opékání, a za uvedenou cenu bych vyrobil takové "grily" min.dva, chápu že nejdražší položka je asi ta mramorová deska.

0/0
12.11.2012 9:56

cnuk

gril?

Je to sice pěkný ale gril v žádném případě, redakce a slečna by si měli zjistit co to gril vůbec je než sem hodí něco takového

0/0
17.9.2012 8:17

shneck23

Za 4500 Kč?

Co na tom bylo proboha tak drahé??? 8-o To si ho nechala svařit v nějaké akreditované dílně a ten "kámen" musí být přefrézovaný mramorový náhrobek...To mi připomíná úsloví "Nechci slevu zadarmo":-P

0/0
10.9.2012 9:47

1888

Nejvic se mi libil Pohlreich

jak griloval na svitivym čadivym plameni. To hned kazdej vidi jaka je to svetova trida.

0/0
10.9.2012 2:10

bezeeprezdivky

tepelné čerpadlo za 80 000,- Kč svépomocí, má to smysl ?

To čerpadlo nemá smysl. Mohu odpovědně říct, že nejlepší a nejlevnější topení do bungalovu je, když vám kamarád doma svaří ze starého auta a mopedu s vrakoviště kvalitní zplyňovací kotel na dřevo. Ten si dáte do toho bungalovu, který vám postavili jiní kamarádi s materiálu, který si nahospodařili na jiných stavbách. Pokud si někdo myslí, že se moc nadře při výrobě dřeva nebo ho případně musí draze nakupovat, tak to není pravda. Stačí, když máte kamaráda s motorovou pilou, ten vám nadělá po nocích plno dřeva. Pokud se ptáte, proč po nocích, tak vaše otázka je oprávněná. No je to prostě proto, že je menší šance, že ho chytne majitel lesa. No a pak další kamarád traktorista vám to dřevo doveze domů. A pokud si myslíte, že topení dřevem není pohodlné, že budete muset chodit přikládat, tak to samozřejmě taky není pravda. ;-O

+2/−1
9.9.2012 20:43

bara.obava

mela to

spinave jak prase..

+1/0
9.9.2012 13:21

vypinač

Gryl trochu spíš parodie

To nemá opravdu nic společného s grilem ,vypadá to jak ponk z dílny a né gril ,jinak ten kámen to musí bejt v celku né prefabrikát ,co se používá např. na náhrobky atd. u tohoto grilu o tom silně pochybuji ,jinak se do potravin mohou uvolňovat různorodé látky a nikdo neví co to může spůsobit ,za další musí bejt rošt aby odtékalo sádlo například drážkovaný kámen ve tvaru vlnovky atd. za další je celkem zbytečné vyrábět gril moc extra masivní stačí jednodušší konstrukce pevná např. z duralu atd. aby bylo možné gril uklidit.

0/0
9.9.2012 1:45

Josef II

Trocha teorie nikoho nezabije !

Klasicke grilovani BBQ bylo vynalezeno a nejvice se rozsirilo na jihu USA. Prvni pristehovalci nemeli vnitrni kuchyne a navic meli spoustu hoveziho a tak se grilovalo. Ke grilovani patri 3 zakladni prisady !

1)  Kour ze dreva nebo dr.uhli . (jako pri uzeni)

2)  Teplo (zar)

3)  obcasny vysleh plamene .

 Tak jednoduche to je. Kolik vam toho doda plynovy gril, si muzete spocitat sami. Nejhorsi na tom je kour z odparujiciho se omastku nebo plamen z tehoz !

0/0
8.9.2012 20:56

l.g

Re: Trocha teorie nikoho nezabije !

Zapomínáte na to nejpodstatnější. Grilování MUSÍ probíhat na roštu. To je jeho podstata - odvést všechny tekutiny a rozpuštěný tuk z masa odkapávající, aby se maso tepelně upravovalo "nasucho". Pokud použijete kámen, tato základní podmínka není splněna a nejedná se tedy o grilování.

 

To ostatní je podružné. Kouř ze dřeva se dá mimochodem imitovat i na plynovém grilu. Kouř s připalujícího se omastku není o nic škodlivější, než kouř při uzení a oproti uzení je ho naprosto zanedbatelné množství.

0/0
8.9.2012 23:01

opportunity

Re: Trocha teorie nikoho nezabije !

R^

0/0
9.9.2012 10:27

opportunity

Re: Trocha teorie nikoho nezabije !

Podle mě vynalezl grilování už praotec Janeček.

0/0
9.9.2012 10:28

tajny agent

To je jak za komousu ...

kdy si lidi vyrabeli ruzne veci svepomoci ...

0/0
8.9.2012 20:34

Pajooos

Re: To je jak za komousu ...

a ted se už musí všecho kupovat? Doma dělané- podřadné, kupované výborné? Božže bože

+1/0
9.9.2012 4:33

tajny agent

Re: To je jak za komousu ...

No pani podle clanku, chapu, to ani koupit nikde nemohla takze ji to vase rozhodovani odpadlo.

0/0
9.9.2012 5:20

opportunity

Re: To je jak za komousu ...

Zrovna teď je doba jako v ´70tých, dělají se věci z fimo, dříve z moduritu, nosí se doam dělaná bižuterie, ...

0/0
9.9.2012 10:26

l.g

Re: To je jak za komousu ...

Zrovna u těch grilů je to opravdu na trhu katastrofa.

Gril, který má vše, co by měl mít je většinou v cenách přes 10 000,- a to je pro většinu lidí mimo realitu.

Přitom by stačilo často poměrně málo, aby i levný gril fungoval.

Jenže přístup této paní, která si nechá vyrobit za 4500,- naprostou blbost, protože vůbec netuší, jak má gril vypadat, je bohužel u "samodomo" velmi častý obrázek.

0/0
9.9.2012 11:19

Toranoko

Re: To je jak za komousu ...

a neni to spis o tom, co te pani vyhovuje, at uz tomu rika jakkoli ? Ja si taky delam spoustu veci doma, svepomoci, a je mi jedno, jak si ostatni mysli, ze to ma a nema vypadat. Ma to nekolik vyhod - udelam si to tak, jak to vyhovuje me, ne obchodnikum a radilum. Mam radost z toho procesu, relaxuju u toho, dost se naucim, dozvim, zapojuju kreativitu, seznamim se s lidma anebo nas prace na tom jeste vic sblizi. A za treti mam k te veci uplne jiny vztah, nez k jakekoli jine, kterou si koupim.

Vsak ma kazdy na vyber, k tomuhle vas prece nikdo nenuti :-)

0/0
16.9.2012 16:14

Crimson King

Během mého života

jsem vyzkoušel všechno možný, ale prostě nejlepší je krkovička na dřevěném uhlí. Jsem ročník 1956 a upozorňuji, že je to můj názor, který nikomu nevnucuji. A nejsem si jist, že na tom kameni je to zrovna "grilování". Něco podobného robíme v zimě doma - na el.kamenném raclettovači. Taky dobrý, ale není nad dřevěné uhlí. Ta letní atmosféra spojená s pivíčkem a slivovičkou . . . jajajaj . . .boha jeho, to je vždycky orgasmus.

+3/0
8.9.2012 18:19

2kedar

Re: Během mého života

;-DR^

0/0
10.9.2012 7:38

otefal

to je teda palka

4500 EU nebo $????

0/0
8.9.2012 16:24

Petrik73

Re: to je teda palka

Islandských korun, blbe.

0/0
8.9.2012 19:10

opportunity

Re: to je teda palka

Slušněji by to nešlo?

+1/0
9.9.2012 10:29

Jitřní dar

Ano, to je moc pěkný zahradní gril.

Ano, to je moc pěkný zahradní gril. Ale proč ten můj vypadá jinak?! http://www.youtube.com/watch?v=CZGUUh2oJyM

+4/0
8.9.2012 12:15

pierpoljak82

Re: Ano, to je moc pěkný zahradní gril.

;-D;-D

0/0
8.9.2012 16:53

jarapalos

Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

nez diskuze. Je parada, jak se na kazdy clanek vrhne spousta chytraku a vsechno roztrhaji na hadry. Ja bych jenom podotkl, ze 1. chytrolin, ktereho by to stalo jen 50 Kc za elektrody, nevi, ze pani nema svarecku a zrejme uz delsi dobu nesvarovala a vysla trochu ze cviku a navic podle zahrady a domu ji to az tak dalece bolet nebude, 2. ti, co hned rvou, ze tohle neni gril, se chytli asi nejake technicke definice, ale ucel tepelne upravy potravin to splni a daleko zdraveji - na celem opravdovem grilovani jsou nejhorsi pyrobenzeny, 3. nemam dukazy, ale byva pravidlem, ze na estetiku (u jinych) jsou nejvice vysazeni nejvetsi bordelari, 4. nekoho presla chut, ale pani ho nikam nezvala a nic mu nenabizela, 5. uz jsem se nekolik grilovacich party zucastnil a casto jsem zustal radsi u syrove zeleniny a chleba, protoze hrdy kuchar stravil cele odpoledne tim, jak popisoval vsem,  jak vyrobil nalev, jak se to musi dlouho delat, a nakonec z toho byly polosyrove flakoty na povrchu zcela ohorele.

+6/0
8.9.2012 10:42

l.g

Re: Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

To je všechno sice hezké, ale nemění to nic na faktu, že tepelná úprava potravin na rozpáleném kameni NENÍ GRILOVÁNÍ.

+2/0
8.9.2012 11:31

vokoralej chleba I

Re: Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

bla, bla, bla, všicky ste tady blbci, já vám to teď nandám, bla, bla, bla...

+3/0
8.9.2012 11:46

Diddel

Re: Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

To je vsechno pekny, ale proc nam to teda cpe na Idnesu? To je jasne, ze to stoji za prd ten sporak co ma a tak musi cekat, ze se lide ozvou. Zadna parada to neni co ma a muj deda to z bordelu doma svari zadara za pul dne.

0/0
9.9.2012 5:21

demark

Re: Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

Jednoho takového máme v práci. Všechno ví, všechno zná, všude byl, nic není problém vyrobit. Ale NIKDY, opakuji NIKDY, nic neudělal. Jen kritizuje, že všechno ostatní je naho_no, a že by ON to udělal lépe.

0/0
10.9.2012 13:51

Toranoko

Re: Posledni dobou uz nectu skoro nic jineho,

vzdyt vam proboha nikdo nic necpe, to mate kudlu na krku ci co ? Nechci cist, nectu. Nezajma, nectu. Vsichni ti, co tady jeci, ze jim nekdo neco cpe, to ctou ze sve vlastni vule a proto, ze je to zrejme nejakym zpusobem zajima (i kdyby jen proto, aby nad tim mohli ohrnout frnak nebo se rozcilit - mimochodem, to se libi hodne lidem) :-)

0/0
16.9.2012 16:18

Kostěj Nesmrtelný poprvé

Ten šutr

by měl jít vyměnit dle potřeby za nějakej rošt. Jinak to neni gril ale plotna.

PS: Zajímalo by mě, kam Lupa na takovýhle články chodí. To se jim paní sama ozvala, nebo je to nějaká kamarádka z redakce?

+6/0
8.9.2012 9:01

pelasek

Pane boze za co

trestas tento lid ze musi cist takove blaboly. Neznam cloveka ktery by neumel udelat gril at makovy ci takovy. Ale rozhodne neznam nikoho kdo by mel takhle sprasenej gril s plechu zamolousanej se spatnejma svarama. ja se nejak nemohu smirit ze uz asi mezi lidma zacinaji byt doroztenci co si neumi utrit ani nos a muesji si objednat utiracku nosu. To za nasich let nebylo, Grilu domaci vyroby, sekacek na travu jojo to bylo umeleckych del a ne vzdy spatnych pokud vyrobce nebyl trulo pak to bylo leckdy lepsi nez dnesni smejdy s Hornbachu Obi a jinych

0/0
8.9.2012 3:53

Smile

Re: Pane boze za co

Slečně třeba neestetické sváry nevadí a záleží jí hlavně na tom, jak gril funguje. A v současné době, kdy lidé tráví v práci většinu mnohem delší dobu, než "kdysi", nemá každý čas ani prostředky, aby si podobný gril vyrobil sám, a tak holt sáhne po šmejdu z hobby-marketu. Na druhou stranu ale zase třeba umí písemně komunikovat bez tristních gramatických chyb ;-D

0/0
8.9.2012 9:11

Leoon

Asi nemaj o cem psat

Ten gril uz svim vzhledem odporny, ale jinak v rusku jine nemaji a jsou oblibene . Ja bych ho na sve zahrade nechtel

+4/0
7.9.2012 23:25

jarapalos

Re: Asi nemaj o cem psat

Svim = svym, rusko = Rusko. Neumis ani cestinu a kritizujes jine.

+1/0
8.9.2012 10:45

Petrik73

Re: Asi nemaj o cem psat

Počkej, až mu to někdo přečte, ten Ti dá.

0/0
8.9.2012 19:13

karelka3

Za

4.500?! Terezko to byl teda džob. ;-D

+2/0
7.9.2012 21:30

generál Failure

Plech ze šroťáku,

kámen ze hřbitova, jediné peníze dám za elektrody, asi tak 50 korun a mám to taky :-)

+1/0
7.9.2012 20:53

kvedlal

Musel jsem si to pustit 3x

než jsem si všiml toho grilu...

+1/0
7.9.2012 19:52

k.marco

ten materiál jsem už někde viděl

materiál grilu je vyroben z nějakého krytu kanálu nebo rozvodné skříně to asi někde bude chybět. Cenu nechápu no nejdražší bude ta kamenná deska no u kameníka na náhrobky se dají sehnat odřezky.

0/0
7.9.2012 18:57

janzlatousty4

Je to standardní ocelová deska s prtoiskluzovou úpravou

kterou koupíš v jakékoliv prodejně hutního materiálu....

0/0
7.9.2012 19:21

Sallmi

Re: Je to standardní ocelová deska s prtoiskluzovou úpravou

V prodejně ale koupíš min. 2x1,5 metru za 25,-/1kg bez daně...na šroťáku za 10,-

0/0
7.9.2012 21:22

vovák

Re: Je to standardní ocelová deska s prtoiskluzovou úpravou

ono to není moc vidět, ale připadá mi, že uvnitř je topeniště vyšamotované. A šamotové desky nejsou nic levného...:-P

0/0
8.9.2012 13:25

CoS

gril

Pokud si někdo myslí, že cena grilu je přemrštěná, tak je asi trošku mimo, proboha tohle není z plechu, který vám za dvě sezony prorezne jako z baumaxu.Kámen a práce také něco stojí.Kamarád sestavil trošku jinou variantu a je to nej gril co jsem měl možnost zatím vyzkoušet.Keci, že to hle není grilování jsou už úplně mimo mísu i ve videu jde vidět jak jde kouř na maso.

+1/0
7.9.2012 18:06

pelasek

Re: gril

Ja to tak nevidim plech se da sehnat nekde na nadrzi a prace na tom zase tolik neni to mam spichnuty za vecer. ale urcite bych to hruzu nechtel na sve zahrade. Co se sutru tyka ten taky neni problem sehnat za hubicku pokud tedy nejsem magor co vsechno jen kupuje a pak breci ze nema prachy.

0/0
8.9.2012 3:56

male_zvire

Má to hezký

ale s grilem to nemá nic společného. A pokud to opravdu stálo 4,5k, tak ten kdo to vyráběl nebyl kamarád ale prachsprostá svině využívající cizí neznalosti... (blicí smajlík)

Ale mladé paní přeju ať se jí na tom ještě dlouho pěkně "griluje".R^

+2/0
7.9.2012 17:46

janzlatousty4

Nějak asi nepočítáte nai práci

anicenu hutního materiálu, ani cenu kamene. je s  Vámi prča.....

0/0
7.9.2012 19:22

marvin_v_krizi

tomudle rikam podomacku udelanej gril

http://www.google.cz/imgres?q=%22vyu%C5%BEit%C3%AD+PC%22&hl=en&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_enCZ430CZ434&biw=1350&bih=985&tbm=isch&tbnid=lYUiKdOubOcJ5M:&imgrefurl=http://www.lupinek.com/opravypc/opravypc.htm&docid=yCuNRHVfLKgdmM&imgurl=http://www.lupinek.com/opravypc/vyuzitiPC.jpg&w=800&h=600&ei=AQRKUP3TLszKswa0pIDYBA&zoom=1&iact=hc&dur=38&sig=101672903138387348378&page=1&tbnh=138&tbnw=171&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:0,s:0,i:70&tx=150&ty=90&vpx=174&vpy=148&hovh=194&hovw=259

0/0
7.9.2012 16:27

marvin_v_krizi

Re: tomudle rikam podomacku udelanej gril

tady je spravnej link http://www.lupinek.com/opravypc/vyuzitiPC.jpg

0/0
7.9.2012 16:47

PiPiiiiiK

Re: tomudle rikam podomacku udelanej gril

s mojí grafikou GTX660ti to jde taky a to tam nemusím ani sypat uhlíky....stačí ji trochu vytaktovat(cca o 60Mhz) a poškádlit něčím náročným.

za 30 minut pak můžete podávat večeři

0/0
7.9.2012 17:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.