- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tohle není grilování ale opékání, a za uvedenou cenu bych vyrobil takové "grily" min.dva, chápu že nejdražší položka je asi ta mramorová deska.
Je to sice pěkný ale gril v žádném případě, redakce a slečna by si měli zjistit co to gril vůbec je než sem hodí něco takového
Co na tom bylo proboha tak drahé??? To si ho nechala svařit v nějaké akreditované dílně a ten "kámen" musí být přefrézovaný mramorový náhrobek...To mi připomíná úsloví "Nechci slevu zadarmo"
jak griloval na svitivym čadivym plameni. To hned kazdej vidi jaka je to svetova trida.
To čerpadlo nemá smysl. Mohu odpovědně říct, že nejlepší a nejlevnější topení do bungalovu je, když vám kamarád doma svaří ze starého auta a mopedu s vrakoviště kvalitní zplyňovací kotel na dřevo. Ten si dáte do toho bungalovu, který vám postavili jiní kamarádi s materiálu, který si nahospodařili na jiných stavbách. Pokud si někdo myslí, že se moc nadře při výrobě dřeva nebo ho případně musí draze nakupovat, tak to není pravda. Stačí, když máte kamaráda s motorovou pilou, ten vám nadělá po nocích plno dřeva. Pokud se ptáte, proč po nocích, tak vaše otázka je oprávněná. No je to prostě proto, že je menší šance, že ho chytne majitel lesa. No a pak další kamarád traktorista vám to dřevo doveze domů. A pokud si myslíte, že topení dřevem není pohodlné, že budete muset chodit přikládat, tak to samozřejmě taky není pravda.
To nemá opravdu nic společného s grilem ,vypadá to jak ponk z dílny a né gril ,jinak ten kámen to musí bejt v celku né prefabrikát ,co se používá např. na náhrobky atd. u tohoto grilu o tom silně pochybuji ,jinak se do potravin mohou uvolňovat různorodé látky a nikdo neví co to může spůsobit ,za další musí bejt rošt aby odtékalo sádlo například drážkovaný kámen ve tvaru vlnovky atd. za další je celkem zbytečné vyrábět gril moc extra masivní stačí jednodušší konstrukce pevná např. z duralu atd. aby bylo možné gril uklidit.
Klasicke grilovani BBQ bylo vynalezeno a nejvice se rozsirilo na jihu USA. Prvni pristehovalci nemeli vnitrni kuchyne a navic meli spoustu hoveziho a tak se grilovalo. Ke grilovani patri 3 zakladni prisady !
1) Kour ze dreva nebo dr.uhli . (jako pri uzeni)
2) Teplo (zar)
3) obcasny vysleh plamene .
Tak jednoduche to je. Kolik vam toho doda plynovy gril, si muzete spocitat sami. Nejhorsi na tom je kour z odparujiciho se omastku nebo plamen z tehoz !
Zapomínáte na to nejpodstatnější. Grilování MUSÍ probíhat na roštu. To je jeho podstata - odvést všechny tekutiny a rozpuštěný tuk z masa odkapávající, aby se maso tepelně upravovalo "nasucho". Pokud použijete kámen, tato základní podmínka není splněna a nejedná se tedy o grilování.
To ostatní je podružné. Kouř ze dřeva se dá mimochodem imitovat i na plynovém grilu. Kouř s připalujícího se omastku není o nic škodlivější, než kouř při uzení a oproti uzení je ho naprosto zanedbatelné množství.
kdy si lidi vyrabeli ruzne veci svepomoci ...
a ted se už musí všecho kupovat? Doma dělané- podřadné, kupované výborné? Božže bože
jsem vyzkoušel všechno možný, ale prostě nejlepší je krkovička na dřevěném uhlí. Jsem ročník 1956 a upozorňuji, že je to můj názor, který nikomu nevnucuji. A nejsem si jist, že na tom kameni je to zrovna "grilování". Něco podobného robíme v zimě doma - na el.kamenném raclettovači. Taky dobrý, ale není nad dřevěné uhlí. Ta letní atmosféra spojená s pivíčkem a slivovičkou . . . jajajaj . . .boha jeho, to je vždycky orgasmus.