Diskuze
Biopotraviny jsou jen nepatrně zdravější než ty běžné, ukazuje studie
Děkujeme za pochopení.
GLove
Kdopak si to objednal?
Humbuk kolem bio je jiste nekdy prehnany, ale tohle zavani demagogii. Copak nekdo nekdy tvrdil, ze bio je automaticky bohatsi na vsechno? Jde o celkovy pristup... I spousta potravin, ktere nejsou oznacene bio muze byt kvalitnich, ookud se vyrabeji poctive.
Gwendolyn :)
Mozna nejsou zdravejsi, ale rozhodne chutnaji lepe,
coz plati zvlast v pripade americkych potravin.
nosded
dotaz
A co na to říká hnutí Duha a "ekologové " ze Šumavy. To by mě moc zajímalo. Ti mají vždycky pravdu
josefl
Jaký je rozdíl?
Jaký je rozdíl mezi biozemědělcem a normálním zemědělcem? Normální hnojí a stříká pole ve dne, bizemědělec jenom v noci. Celé slavné bio, eko a fare trade je jenom o vytahování peněz z kapsy.
liborbar
vzkaz od výrobce biolád na fotce
jsme výrobci biolád na úvodní fotce a s klidným svědomím můžu říct, že je to přírodní produkt a jaksi nechápu, proč fotku někdo použil k tomuto tupému blábolu.
Několik rozdílů:
- máme obsah ovocné složky 98%, nepoužíváme konzervanty, barvíva atd / konvenční džemy bývají nadstavené cukrem, fruktózou, barví se např. výtažky z brouků; ovoce si kupujeme přímo od českých ekologických sadařů a sami ho zpracováváme / u konvenčních džemů se nakupuje podle ceny a převážně hotové pyré v sudech - zákazník nemá šanci zjistit, jestli je ovoce z Číny, Argentiny apod.; na bio ovoce se nepoužívají klasické postřiky / krásné jablka ze supermarketu jich mají 15 - 25 za rok
atd atd atd - ať si každý vybere, co jí on a jeho rodina
Nakonec můžu napsat v duchu tohoto článku, že lidé jako pan Burza a jeho generace chytrolínů a žvanilů můžou za to, jak vypadá tato republika a v jakém stavu předají svět další generaci
radim36
Re: vzkaz od výrobce biolád na fotce
Já vám tu biovýrobu neberu.
Ale uvědomte si, že tlak médií , zblblých jedinců či propagandy všelijakých zelených živlů o tom, že biovýroba vyřeší vše, zemědělstvá, životní prostředí, zdravotnictví, lidský život a kdovíco ještě nutně vyvolává protitlak.
Biovýroba bude vždy výběrová výroba speciální kvality a s nízkým využitím výrobních prostředků pro ty, co neváhají za potraviny zaplatit více. Zatímco hlavní objem výroby bude vždy realizován klasicky a ekonomicky, s důrazem na intenzívní využívání výrobních prostředků při co nejnižší výrobní ceně.
Akorát že v současné době je marketingová značka BIO velice cenná a tak se na biovýrobách přiživuje spousta parazitů. A veřejně.Od biohrušek vystavovaných v biokoutku supermarketu a dovážených z Argentiny přes biopodnikatele, kteří se snaží scvrklé a naplesnivělé produkty, protože to buď neumí nebo je v okrajové oblasti pěstování, prodávat za podstatně vyšší cenu jako bioprodukty po přímo podvodníky.
radim36
za socíku byly bio i prací prášky do praček .
To byly právě ty nejsilnější, kterými se nesmělo prát v rukou, protože doslova ty ruce žraly.
Tehdy byly nejnovější objevy na tomto poli biologické enzymy, které dokázaly rozežírat a zkapalnit do vody bílkovinné nečistoty jako třeba zaschlé vajíčko, krev a jiné nečistoty vzniklé od potravin, ale třeba taky plíseň nebo stopy po trávě. A uměly to mnohem dokonaleji než prací chemikálie založené na chemickém principu. Takže ty slabé jemnější prací prášky byly tehdy chemické a ty silné prací prášky na zvlášť velké nečistoty byly bioprášky s těmi enzymy.
Ono to v oboru pracích prostředků víceméně vytrvalo i dodnes, akorát zmizelo dělítko mezi chemií a enzymy. V těch jemných pracích prášcích buď enzymy nejsou nebo jenom ty nejjemnější a v silných prášcích na hrubou špínu ty nejsilnější enzymy přestali používat kvůli alergiím a kvůli nepříznivým účinkům na ruce. I na prané látky.
lahab
To mi hlava nebere.
"Běžné ovoce
není méně zdravější pro lidský organismus než bio ovoce a zelenina,"
tvrdí Christiane Huxdorffová, která má v rámci Greenpeace na starosti
trvale udržitelné zemědělství.
Tak proč to teda cpete všem vrchem spodem? Ono je cestou k trvale udržitelnému zemědělství to, že budu pěstovat odrůdy s nižším výnosem a ještě háklivé na škůdce? To je vidět, že tihle ekoteroristi mají těma rostlinkama především pak prolezlé mozky.
TarasBulba
Poslední biohřebík do biorakve byly biocigarety
Předtím už i ty biochlasty jako biovíno a biopivo byly docela vydařené. S biorumem jsem se zatím nesetkal, ale to neznamená, že někde není. Kdo tohle všechno zaznamenal, ten už nemůže nikdy brát celý biohumbuk vážně.
truthspeaker
neplatí pro ČR
to paní vědkyně ještě neviděla třeba kuřecí maso v Tescu, to je teprve hardcore. Při pohledu do chladícího pultu mám co dělat, abych potlačil dávivý reflex.
jaq
Záleží, co srovnáváme
Předpokládám, že studovali americkou produkci. Kdyby vzali jako ne-bio vzorek levné hnusy z Polska, co tady konzumujeme my, tak by to srovnání asi dopadlo jinak.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...