Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Francouzská variace na štrúdl: listové těsto s hruškami a krémem

Už tradiční štrúdl s jablky nemá chybu, ale jeho francouzská podoba s vanilkovým krémem a hruškami pošírovanými v sirupu z bílého vína a cukru je ještě vyšší level. Zkuste ho, je to chuťovka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Politické dobytče

Vzhledem k množství cukru to připomíná baklavu

A zajímalo by mě, jak lze umíchat žloutky s hladkou moukou. Bylo mi to podezřelé a podle očekávání to skončilo opatlanou metlou a žmolky. Poradíte mi prosím, paní Čermáková? Krém je zbytečně sladký, lepší by byl krém se zakysanou smetanou, více žloutků, méně cukru.

Recept mě zaujal, ale jednou stačilo. Navrátím se k jiné francouzské klasice, těsto z másla a hladké mouky, krém viz výše a drobenka se skořicí.

0/0
20.9.2012 12:41

Genial

Kde je ta vanilka?

V tom vanilkovem kremu? Bud jsem slepy... Asi metyl... :-/

0/0
18.9.2012 10:05

josefl

Hezké

A návod jak si doma vypálit něco ostřejšího, ten by se nenašel?

0/0
17.9.2012 0:06

roedor

Hm, výsledný koláč vypadá dost nehezky a kupované listové

těsto samo o sobě není moc dobré, spíš taková nouzovka. My děláme hruškový koláč do klasické "otevírací" dortové formy a z křehkého těsta, se skořicovou drobenkou. Vypadá krásně a chutná úžasně;-).

0/0
16.9.2012 12:11

hnusil VI. - věčný bojovník

Tak ...

.... tenhle presladky humus bych vazne nejdl, dekuji za tip.

0/0
15.9.2012 20:08

really?

Re: Tak ...

Neni to vubec preslazene ... ale to zjistis az si ho sam ty vecny bojovniku upeces! Listove testo neni prece vubec sladke a ten cukr se v celem strudlu ztrati. A pokud ty ale nejsi vubec na sladke, tak tady jednoduse neopruzuj a je to! ... smich!

0/0
16.9.2012 4:35

mamina2

Re: Tak ...

No, celkem je tam čtvrt kila cukru a ještě ty sladké hrušky, takže to bude určitě hodně sladký moučník. Samozřejmě, někomu to může chutnat i tak.

0/0
17.9.2012 13:27

Lumpíí i po banánu 9

já bych si klidně dala

hrušky mám ráda ve všech podobách :-)

0/0
15.9.2012 17:11

Soy

Re: já bych si klidně dala

nechápu, že existují lidi, co mají pindy fakt na všechno a kritizují, co jim pod nos přijde. jak marný asi musí být jít jejich upindaný život ..;-D;-D

0/0
15.9.2012 23:33

Soy

Re: já bych si klidně dala

sorry, to bylo jinam, tak ale asi víte kam ;-)

0/0
15.9.2012 23:34

radnice

Tedy ...

Na těch finálových fotkách to vypadá skoro tak nechutně, jako Jirka Savinec sám. Proč tady nedáte prostor profíkům a ne patlalům, co si to fotí mobilem a vydávají se za gastroredaktory ?

+1/0
15.9.2012 8:10

Cenzura? Neexistuje!

Re: Tedy ...

Proc? Protoze iDNES.

0/0
15.9.2012 8:16

BigpetBig

Re: Tedy ...

Zaplatíš to? Jistě ne, tak mlč a konzumuj nebo jdi o dům dál.

0/0
15.9.2012 14:01

Dawemaster

Re: Tedy ...

R^

0/0
15.9.2012 14:34

Toranoko

Re: Tedy ...

tak troufam si tvrdit, ze i od ctenaru by se nasbiralo prijemnejsi... Ve Francii jsem byla docela dost dlouho, ale toto jsem teda fakt nikde nevidela - meli by alespon uvest spravny puvodni nazev, kdyz uz. Jestli se jedna o tarte, ktere se delaji ruznym ovocem (jabka, hrusky a ananas jsou nejcastejsi), rozhodne se to nedela z listoveho testa....a vypada to daleko chutneji :-) Sladke to ovsem je dost, alespon ta napln nahore.

0/0
16.9.2012 16:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.