Diskuze

Francouzská variace na štrúdl: listové těsto s hruškami a krémem

Už tradiční štrúdl s jablky nemá chybu, ale jeho francouzská podoba s vanilkovým krémem a hruškami pošírovanými v sirupu z bílého vína a cukru je ještě vyšší level. Zkuste ho, je to chuťovka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politické dobytče

20. 9. 2012 12:41
Vzhledem k množství cukru to připomíná baklavu

A zajímalo by mě, jak lze umíchat žloutky s hladkou moukou. Bylo mi to podezřelé a podle očekávání to skončilo opatlanou metlou a žmolky. Poradíte mi prosím, paní Čermáková? Krém je zbytečně sladký, lepší by byl krém se zakysanou smetanou, více žloutků, méně cukru.

Recept mě zaujal, ale jednou stačilo. Navrátím se k jiné francouzské klasice, těsto z másla a hladké mouky, krém viz výše a drobenka se skořicí.

0 0
možnosti

Genial

18. 9. 2012 10:05
Kde je ta vanilka?

V tom vanilkovem kremu? Bud jsem slepy... Asi metyl... :-/

0 0
možnosti

josefl

17. 9. 2012 0:06
Hezké

A návod jak si doma vypálit něco ostřejšího, ten by se nenašel?

0 0
možnosti

roedor

16. 9. 2012 12:11
Hm, výsledný koláč vypadá dost nehezky a kupované listové

těsto samo o sobě není moc dobré, spíš taková nouzovka. My děláme hruškový koláč do klasické "otevírací" dortové formy a z křehkého těsta, se skořicovou drobenkou. Vypadá krásně a chutná úžasně;-).

0 0
možnosti

hnusil VI. - věčný bojovník

15. 9. 2012 20:08
Tak ...

.... tenhle presladky humus bych vazne nejdl, dekuji za tip.

0 0
možnosti

really?

16. 9. 2012 4:35
Re: Tak ...

Neni to vubec preslazene ... ale to zjistis az si ho sam ty vecny bojovniku upeces! Listove testo neni prece vubec sladke a ten cukr se v celem strudlu ztrati. A pokud ty ale nejsi vubec na sladke, tak tady jednoduse neopruzuj a je to! ... smich!

0 0
možnosti

Lumpíí i po banánu 9

15. 9. 2012 17:11
já bych si klidně dala

hrušky mám ráda ve všech podobách :-)

0 0
možnosti

Soy

15. 9. 2012 23:33
Re: já bych si klidně dala

nechápu, že existují lidi, co mají pindy fakt na všechno a kritizují, co jim pod nos přijde. jak marný asi musí být jít jejich upindaný život ..;-D;-D

0 0
možnosti

radnice

15. 9. 2012 8:10
Tedy ...

Na těch finálových fotkách to vypadá skoro tak nechutně, jako Jirka Savinec sám. Proč tady nedáte prostor profíkům a ne patlalům, co si to fotí mobilem a vydávají se za gastroredaktory ?

1 0
možnosti

Cenzura? Neexistuje!

15. 9. 2012 8:16
Re: Tedy ...

Proc? Protoze iDNES.

0 0
možnosti