Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Kašlete na svíčkovou, rumpsteak je za polovic, radí Pohlreich

Modrá stodola je architektonicky i interiérově skvěle zvládnutá restaurace s bowlingem a hotelem. Stojí v Horoměřicích, pět kilometrů od pražského letiště. I šéfovi se během natáčení dalšího dílu Ano, šéfe! ve stodole líbí, což oceňuje po svém: "Tohle si nikdo nenamaloval na kousek toaletního papíru."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavelbd

Diskuze mě vůbec nezklamala....

Plná závisti a chytráctví... zajímalo by mě, kdo tady z místních má dvě fungující restaurace a nějaké nevíc v zahraničí... plný huby keců o vaření, urážení Pohlreicha a když někam přijedu do lepší restaurace, polovina si chrochtá u steaku a pepřovky s chřestem nebo luskama...   všichni chytří až na půdu, Pohl nic neumí, jenom se předvádí.. tak ku.va běžte, otevřete restauraci a udělejte deset jídel, z nichž si sednu na prdel.. a nic, budete u plotny stát jak jelita... nehledě na  to, že Pohl umí připravit jak ryby, tak mořské plody, saláty, masa, gril, pizzu ..totální rozstřel a všechno v top kvalitě... profesionální... všichni všechno umí nejlíp, mají top vzdělání, top manželky, top příjmy, top milenky, top auta, baráky dovolený... škoda že jenom tady na idnesu.... Pohl je dobrej, stará škola... umí vařit..

+2/0
19.9.2012 11:02

T-72 M4CZ

Re: Diskuze mě vůbec nezklamala....

proč sis dal do nicku pavel , Zdéňo ?

0/0
19.9.2012 16:40

Avina

Kuchař

Dobře a levně se na\jím v bufetu,obsloužím se sám.Jídlo Pol. bych nebral.Jsou lepší kuchaři-on jen ječí,šklebí se...Škaredý,tlustý,sprostý buran.Jí zadarmo,dojídá se u stánku.Nesleduji ho dávno-jsou rozumnější pořady o vaření jiných kuchařů!!!!:-P

0/0
19.9.2012 10:10

To zase zírám...

Re: Kuchař

Další ynteligent, co nepochopil, že tohle není pořad o vaření. ;-D

+2/0
19.9.2012 14:05

Pruit Igoe XI.

Re: Kuchař

Hloupá nebo jen závistivá?

0/0
20.9.2012 10:08

TINKERS

lol

Je to des. restovane rajcatka uz jsou pro mne ohrana. Ohlizim se po necem novem. Mel stesti s tou televizi! Chtel bych mu ukazat nase podzimni menu, ty rajcatko:-P.

0/0
19.9.2012 0:37

really?

Pohlreich se opici podle Gordona Ramsaye?

Tento recept je velmi jednoduchy, rychly a uzasny ... vyzkousejte! Ja jsem ho delala v praci snad tisickrat.

Ingredience: Rumpsteak, Olivovy olej, Rosemary, Sul ,Pepr, Maslo, Cesnek

Pouzivam iron- tezkou panvici, kterou rozpalim (jen par kapek oleje, az to kouri hodim tam steak)

http://uk.youtube.com/watch?v=HzrofOTI5o…

0/0
18.9.2012 1:06

Antonin, topič

Re: Pohlreich se opici podle Gordona Ramsaye?

Napřed jsem si myslel, že to je sranda, pak že jen tak trolíš, ale ty fakt budeš taková doopravdy. To si myslíš, že tenhle recept vymyslel Ramsay? A formát pořadu, to ti nic neříká? A wrestling je doopravdy, co? Bože ty se do té Ameriky vyloženě hodíš.

+3/0
18.9.2012 9:45

Antonin, topič

Nechcu se moc zapojovat do svíčkový debaty dole,

ale nějak si nedovedu představit sníst svíčkovou na smetaně s knedlíkama, kde by bylo masa 200g za syrova a ostatní v příslušném poměru.

0/0
17.9.2012 14:17

really?

Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Tady v USA se musi tak tvrde makat v kuchyni, kuchar musi byt nejen rychly, ale musi byt take hodne zrucny a hlavne kreativni! Tohleto jsou profesionalove? Videla jsem vsechna dostupna videa, ktera Polreich natocil. Jezdi po svete a chyta rozumy a ted se predvadi v Cesku. Ale s tim co on zna a umi by tady v USA moc nepochodil, to co on predvadi v Ceske Republice, to tady dokaze kazdy obycejny line cook.

+1/0
15.9.2012 15:51

Trupman

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

No asi jste dlouho nebyl v Cesku, jinak byste vedel, ze ceskymu konzumentovi vyhovite za a) cenou za b) cenou za c) cenou. Tomu se samozrejme neda divit, protoze na dobre jidlo si tu malokdo najde cas a penize. No a z tech, co uz si teda oboje najdou, tak malokdo pozna dobre jidlo, protoze porad je to jen ten buranek co vyrostl na hranolkach s kecupem.

Tady nikdo nema snahu o zlepseni, ani zakaznik a ani restaurater. Kdyz nekdo prijde se zlepsenim, tak bud zustane sam anebo brzy zkrachuje. Flakando je proste hlavni heslo vsech.

0/0
15.9.2012 17:19

azazzelo

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Nesouhlas. V centru Prahy marně hledám slušnou restauraci za rozumné peníze. Vše tady jede na turistickém ruchu. Co naděláte, když si tady Němci pochutnávají na odpadu, který se nedá vzít do pusy? Na Můstku jsme utíkali z hospody plné Němců a vraceli jsme celé jídlo. Podobně v Paladiu. Je to tady samý zlatokop okrádající hosty. A funguje to, všichni ti Rusové, Francouzi, Japonci, Korejci, Němci... to tak akceptují.

0/0
16.9.2012 19:37

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

A co to je "Za rozumné peníze?" Za stovku oběd? U Pohlreicha stojí oběd kolem 300,-

0/0
17.9.2012 14:06

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

.. ale nevím, jestli to považujete za slušnou restauraci.

+1/0
17.9.2012 14:06

anncz

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

uff...

http://www.lafinestra.cz/cs/uvod/

http://www.notabene-restaurant.cz/

0/0
19.9.2012 5:55

Cocik

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Ja bych USA zas tolik neglorifikoval. Je tam spousta dobrejch restauraci, ale taky spousta tech hodne spatnejch (a nemusi jit zrovna o speky z Kitchen Nightmares). Kazdopadne v USA jsem studoval jak na stredni, tak na vysoky skole a neprijde mi, ze je to zeme, jejiz obyvatele se muzou povysovat nad nekoho jinyho. Je tam stejny procento pitomcu a lenochu jako vsude jinde.

+4/0
16.9.2012 5:51

Jan Motůrek

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

no ale nechcete říci, že USA má být vzor našeho stravování, že ne?

0/0
17.9.2012 8:31

anbuldek1

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

amici zerou v 90% v mekaci a tam to opravdu zadnou invenci nepotrebuej, tak neplacejte nesmysly

+1/0
17.9.2012 9:15

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Víte, že po světě se vaří italská, francouzská, asijská kuchyně. A vaří se někde americká? Jen ve fastfoodech.;-D

+1/0
17.9.2012 14:08

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Ale jdi ty brebto! Byl jsi uz v USA, nebo ti o statech nekdo jen povidal? Americka kuchyne je jak indianska, tak italska, nemecka, ceska, anglicka, irska, indicka, francouzska, thajska, mexicka, spanelska, atd ... je to kuchyne celosvetova ... staci si jen vybrat restauraci, ktera se ti zamlouva. Ja jsem napr. nebyla ve fastfood uz nejmin 6 let!

0/0
18.9.2012 1:13

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

O tom mluvím, že musíte vařit recepty odjinud, protože na žádné vlastní se logicky nezmůžete, trapáci.

+1/0
18.9.2012 9:43

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Nad tím, že se ti opět nepodařilo pochopit smysl příspěvku, se už ani nepozastavuju.

Kde na světě najdeš mimo USA nějakou USA restauraci krom fastfoodu? Nikde, protože nic takovýho neexistuje.;-D;-D

+3/0
18.9.2012 9:46

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Musim se smat tomu co tady pises! ... "amici zerou v 90% v mekaci" ... to ti jedna pani povidala, nebo kde jsi k tomu prisel? ... prala bych ti videt jak si amici zerou ... a kde si zerou! Pracuji tady na Floride jako sef kuchyne uz 15 let, tak o tom neco vim!

0/0
18.9.2012 1:24

Piotr Velikyj

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Ano to jsem viděl v pořadu Kitchen Nightmares, co dokáže každý vás line cook.

0/0
17.9.2012 12:48

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

A ja zase videla pred par lety v Cesku litat z kotle na vareni v restauraci potkany, kdyz jsme tam rano prisli ... ale to jen tak na okraj.;-D

0/0
18.9.2012 3:13

Antonin, topič

---

To jsou naprostý kecy, americká kuchyně vychází z britské a to je čistá zoufalost. Prej "kreativní" ;-D;-D;-D

0/0
17.9.2012 14:07

really?

Re: ---

Proc zrovna z britske??? ... co je to za ptakovinu???8-o8-o8-o;-D;-D;-D

0/0
18.9.2012 3:10

Antonin, topič

Re: ---

No, zkus hádat.

0/0
18.9.2012 9:46

pooll

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Mám takové ponětí, že jste naprosto vedle .... už vidím jak dělá nějaký váš line cook v usa třeba tu svíčkovou či pečení nebo zelňačku či kulajdu nebo ... mám pokračovat ??

Respektive dokážu si to představit ale to je tak vše !!!

Pan Pohlreich má totiž to, co spoustě chybí a to nemluvím o tom, že se nespecializuje na jednu kuchyni tak jak 99% kuchtíku ... rozuměj ... umí uvařit tak, jak se to v zemi receptů vaří ... jinak se tady totiž specializuje každej na všechno ale stojí to za ...

0/0
17.9.2012 21:17

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Proč se namáháte? To je typická emigrantka.

0/0
18.9.2012 9:48

really?

Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Tak to je sok! Kdo jim dal na tu praci certifikaty? A predpokladam, ze nekteri z nich tam jsou dokonce i chefove kuchyne, ne obycejni line cooks. Vzdyt tohle musi znat kazdy obycejny pre-cook (pomocna sila v kuchyni, ktera jen pere, cisti a kraji brambory, zeleninu, pripravuje salaty, dressinky, kraji maso atd), pracovni sila, ktera je placena v kuchyni vlastne nejmene ... hned po dishwasherovi. To je ale ostuda ceske kuchyne! Kdejaka zenska z domacnosti by je urcite trumfla s tim varenim, prestoze nema zadny vyucni list, nebo hotelovou skolu, to jsem si zcela jista! To je ale saskarna. Polreich se tam u vas prizivuje na tom, ze hlupakum vysvetluje zakladni veci, ktere by meli znat ze skoly? ... a pritom si to hodne uziva! Vidim, ze si z nich dela dobrou pr-del a bere prachy za nic! Boze to je ale uroven!

+1/0
15.9.2012 15:51

Piotr Velikyj

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Ano, já jsem viděl v pořadu Kitchen Nightmares, co dovedou američtí mistři světa. Takovej bordel jako tam, nebly v českém Ano, šéfe za celou historii. Americký ředitel zeměkoule a angry Slovak. Dva přírodní úkazy českých diskusí.

+1/0
17.9.2012 12:51

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Chef’s Suggestions:

Seared Tenderloin with Butter Poached Lobster Tails | $49, Cedar Planked Salmon with Tomato Fennel Relish | $36, * Bone-In Kona Crusted Dry Aged Sirloin with Shallot Butter | $44, * Sliced Filet Mignon with Cipollini Onions

and Wild Mushrooms | $44, * Porcini Rubbed Delmonico with 12-Year Aged Balsamic | $46

Chef’s Daily Seafood Feature

0/0
18.9.2012 1:33

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Main Courses:

Dry Aged Sirloin Steak 14 oz | $43, * Dry Aged Porterhouse Steak 24 oz I $48, * Dry Aged Steak au Poivre with Courvoisier Cream 14 oz | $44, * Filet Mignon 10 oz | $41, * Filet Oscar | $45, * Delmonico Steak 22 oz | $43

Roasted Chicken | $28, * Double Cut Lamb Rib Chops (4) | $42

0/0
18.9.2012 1:35

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Seafood: Broiled Fresh Lobster 2 lb 3 lb 4 lb

Grilled Swordfish with Lemon Shallot Relish | $39

* Sushi-Grade Sesame Seared Tuna with Gingered Rice | $41

Seared Citrus Glazed Salmon | $33

Lobster and Crab Stuffed Shrimp | $36

0/0
18.9.2012 1:37

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

SLICED FILET MIGNON* 18.95 on shiitake risotto, chili oil, drizzled with porcini butter

JUMBO SHRIMP SCAMPI SKEWERS 16.50 chimichurri dipping sauce, avocado citrus salad

NEW ZEALAND PETITE LAMB CHOPS* 19.95 pistachio-mint pesto, “F17” sauce, polenta fries

0/0
18.9.2012 1:59

really?

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Musis zajit do slusne restaurace! ... smich!

SEARED AHI TUNA* 15.95 on a fresh vegetable salad with spicy mustard sauce

NEW BEDFORD SCALLOPS* 19.50 meyer lemon-honey glaze, carrots, green beans, asparagus

FILET MIGNON SKEWERS* 18.50 gorgonzola-bacon fondue, mozzarella and sweet tomato salad

FLEMING’S LOBSTER TEMPURA 22.95 soy-ginger dipping sauce, arugula, jicama and apple salad

0/0
18.9.2012 2:01

Antonin, topič

Re: Takove zakladni a stupidni veci kuchari v Cesku nevedi???

Proč přesně máš pocit, že někoho zajímá okopírovaný menu? To jsi opravdu tak mimo?

0/0
18.9.2012 9:54

kitias

Dnes jsme tam byli

Naše menu: kančí kýty, šípková a nějaký domácí knédl, kulajda, pravé (?) italské rizoto, velká porce hranolků pro kluky na půl, nealko pivko platan, džus

A teď jako ve škole: prostředí 1- (moc tam řve muzika a burácejí kuželky), obsluha 1 R^, kulajda za 2 (vlažná), riziko 4 (vlažné, slané jako moře samo, houby rozmáčený), kejta 3 (vlažné, knedlíky gumové, omáčka super a maso normal), pivo, džus, hranolky ... normál

CELKEM 2- za 500,- i s dyžourem, takže za ty prachy kvůli úsměvu číšníka už tam nejdeme.

0/0
15.9.2012 14:38

kitias

Re: Dnes jsme tam byli

PS: přísný Pohlreich???? Nevím asi polevil.

0/0
15.9.2012 14:40

RINGWOOD

Je to vůbec možný.

Panebože lidi jste jak ovce jeden člověk pan. Pohlreich se sám zvolil králem kuchařů a všichni ho poslouchají, jak je u nás jednoduché toho dosáhnout je až mrazivé on musí mít z toho jenom srandu jak mu to lehce vyšlo.

Kamarádovi Vaňkovi, který prodával boty a nyní je taky expert KULINÁŘ určitě poradil jak je to jednoduché.

Naše gastronomie je také o fungujících restauracích a kvalitních kuchařích, kterým pan Pohlreich nesahá

ani po paty. On si opravdu troufá jenom na amatéry

+6/0
14.9.2012 23:19

opportunity

Re: Je to vůbec možný.

On si ty restaurace ke kritice vybírá, takže normální dobře fungující neuvidíš.

0/0
15.9.2012 7:11

really?

Re: Je to vůbec možný.

Souhlasim s tebou! Pan Polreich neni zadny culinary chef ... jen si na nej hraje! Musim se tem vsem videum, ktere jsem dosud videla jen smat. Zajimalo by me jestli ten clovek ma opravdu culinary school, nebo ne. On si vybira jen same takove laiky, kteri snad nejsou ani vyuceni, nebo vyskoleni v kucharskem oboru (napr. video v Chicaga, kde vari cesti emigranti, kteri na to nemaji zadne vzdelani) , kde se muze nad nimi vytahovat.

On kdyby se totiz stretl napr. s Gordonem Ramsay, nebo Robertem Irvinem, tak by pekne pohorel! To jsou pravi kulinarsti profesionalove! Pred tema by Polreichovi spadla sanka!

0/0
15.9.2012 16:07

Dobrejvíkend

Re: Je to vůbec možný.

Pólrajch není vysoká kuchařina?;-)

0/0
16.9.2012 18:11

Dobrejvíkend

Re: Je to vůbec možný.

Přece vaří v těch nejslavnějších kuchařských domech...

0/0
16.9.2012 18:12

Antonin, topič

Re: Je to vůbec možný.

Víte, kdo není úplný blb, tak chápe, proč je ten pořad takový, jaký je. Prima nemá žádnej důvod vysílat souboj Pohlreich - Ramsay.

Ta osoba, které odpovídáte, si asi fakt myslí, že Pohlreich jezdí drbat kuchaře a jen náhodou je u toho kamera. Tihle troubové věří na doopravdický wrestling...

0/0
18.9.2012 9:51

Jan Motůrek

Re: Je to vůbec možný.

no ale o tom ten pořad snad je, né? O tom poučit amatéry a kde co dělají fakt hodně špatně.

0/0
17.9.2012 8:36

Antonin, topič

---

a) Pohlreich se nikým nezvolil, tím méně králem kuchařů

b) Do pořadu ho nejspíš vybrala produkce TV Prima

c) těch kvalitních kuchařů, kteří mají i kvalitní šéfy, je tak asi deset.

0/0
17.9.2012 14:09

Kurri_22

To už ten vopruz pořad dávají zase?

0/0
14.9.2012 22:14

azazzelo

Recept - zbav se neschopných chlapů...

Tento díl vyzněl dost jasně. Povýšený kuchař, bezdomovec na zahradě... Majitelka našla sílu je vykopnout, a ejhle, nejen, že rozkvetla, ale zvládla se postavit sama k plotně. Pro pány "příživníky" dost tragický díl.

Jinak mě vždy fascinují pánové u jakékoliv práce, kteří mají vždy plno rad, odsudků a urážek, resp. "keců" a práce za nimi mizerná. Zvláštní, kde se v chlapech bere tahle vlastnost za každou cenu dominovat, i když je k takovému chování nic neopravňuje. Řekl bych, že základem úspěchu je komunikace a spolupráce v kolektivu. Jak je tohle nemožné, je takový "pracant" fakt zralý na odstřel.

0/0
14.9.2012 7:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.