Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se znát chuť základních surovin, radí Pohlreich kuchařům

"Ten hnusnej, bolševickej skanzen byste měli proměnit na místo, kde se lidi budou cítit dobře. Najděte si člověka, který bude vařit, a vy ho necháte dělat jeho práci," zní zcela zásadní rady šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha panu Staňkovi, provozovateli hotelu a restaurace Květnice v jihomoravském Tišnově.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

dracekv2

:)

Aby se z něj všichni poslední dobou neposrali ;-D

0/0
22.9.2012 13:05

Kidkid

Re: :)

No, z toho co některé restaurace předkládají hostům je s podivem, že většina jejich strávníků nemá úplavici nebo salmonelózu. Asi jsme vytrénovaní stravováním v závodních kantýnách, takže snesem víc než to pověstné prase co všechno spase.

+1/0
25.9.2012 9:05

really?

Jeste jsem Pohlreicha nevidela uvarit zadne kvalitni jidlo

On snad nejradeji pripravuje jen rychla a bezmasa jidla. Testoviny, zadne maso, jen italske syry, hlavkovy salat s volskym okem, dneska zeleninka se syrem ... a kde je nejaky poradny a chutny steak, nebo neco zajimaveho?

Mel by predvest nejake narodni jidlo ... vepro-knedlo-zelo, svickovou na smetane, ptacky, ... nebo kdyz uz je tedy privrzencem bezmaseho jidla, tak alespon dukatove buchticky s kremem, latky plnene povidly a makem, ovocne knedliky, ovocne palacinky nebo neco smrncovnejsiho!

0/0
21.9.2012 1:00

Antonin, topič

---

Přestaň trollit, prosím.

+2/0
21.9.2012 9:01

Kidkid

Re: Jeste jsem Pohlreicha nevidela uvarit zadne kvalitni jidlo

Tak si na YouTube najděte všechny pořady Ano šéfe a podívejte se na ně a pak sem něco pište.

Italské sýry používá v restauracích s Italskou kuchyní.

0/0
25.9.2012 9:08

Antonin, topič

Re: Jeste jsem Pohlreicha nevidela uvarit zadne kvalitni jidlo

Víte, napsat o Pohlreichovi, že je příznivcem bezmasého jídla, to může buď provokatér, a nebo ale naprostej výmaz.

+1/0
25.9.2012 14:10

milenkamikes

a

ten talíř se zeleninou byl jako co? jako hlavní jídlo? připravit jednu porci na minipánvičce zvládně každý blb,ale nakrmit přes poledne 50 chlapů v montérkách,který vyžadují guláš,vepřo knedlo zelo nebo svíčkovou, to nám Pohlreich nikdy neukáže.  A na tom hospoda stojí - jídla přes poledne, na večeře ve velkém nikdo v malým městě nechodí, možná tak v Praze.V

0/0
20.9.2012 13:11

Antonin, topič

Re: a

Víte, kromě padesáti chlapů v montérkách, kteří potřebují naplnit žlab, se na oběd mohou dostat i dámy, které zeleninkou nepohrdnou.

+1/0
20.9.2012 14:43

Antonin, topič

Re: a

P.S. netuším, proč by měl ukazovat zrovna meníčka, ale pokud vás to eminentně zajímá, tak se můžete podívat na jeho denní jídelní lístek.

+1/0
20.9.2012 14:44

milenkamikes

Re: a

no protože všechno to jsou hospody na malém městě, kde nejsou cizinci.Proto by  měl jidelníček odrážet skladbu obyvatel.V

0/0
20.9.2012 15:54

Antonin, topič

Re: a

A nějaký racionální důvod, proč by nemohli tuzemci jíst zeleninové jídlo, mi nabídnete?

+1/0
20.9.2012 16:10

To zase zírám...

Re: a

On si asi myslí, že v hospodě jedí jen chlapi v montérkách, co vyžadují ta jeho echt česká jídla, ideálně v úpravě "co nejvíce humusu za co nejméně peněz". V restauracích obědvám dlouhodobě a chlapa v montérkách jsem v nich nepotkal už dlouho. Natož 50.

+1/0
20.9.2012 16:49

Jana11

Květnice

Mívali jsme Květnici rádi, ale to je už nějakých 20 let. To jsme tam chodívali pravidelně. Pak nám přišlo, že se horší. Dokonce jsme zažili, že za námi přišel kuchař, jestli může k jídlu vyměnit přílohu, že se na to těsto na bramboráky díval a že se mu nějak nezdá. Chápu, že chtěl být upřímný, ale nás jako zákazníky to vyděsilo. Kdyby přišel a řekl, že se omlouvá, že bramboráky nejsou - případně kdyby vzal brambory a prostě udělal nové těsto (případně se přišel omluvit, že to bude déle trvat), pochopíme. Ale říkat, že mají v kuchyni zkažené jídlo, to slyšet nechci.

0/0
20.9.2012 12:55

Kurri_22

Vždyť ten plešoun už dobrých pět let mele .....

.... furt dokola to samé a pořád tady je smečka lidí, kteří neustále žasnou, jak je úžasnej. Přitom už před těmi pěti lety znovu vynalezl kolo.

To je hrozná móda tohle neustálé žvanění o jídle a plevelení televizního vysílání nesmyslnými pořady typu Ano, šéfe, Prostřeno, Babica, Ital a kdo ví, co ještě. Dneska když zapnu televizi, tak tam běží buď nekonečný seriál nebo tam melou o jídle.

0/0
19.9.2012 21:24

Antonin, topič

--

Jestli to nebude tím, že se na to lidi dívaj a dobře se kolem toho prodává reklama.

+1/0
20.9.2012 10:22

Pedro Rodriguez

Re: Vždyť ten plešoun už dobrých pět let mele .....

O jídle? Tenhle pořad je spíš o podnikání a lidech, než o jídle :-) Naprosto stejný formát by šel napasovat na všechny obory, kde se pracuje rukama. Jenže jídlo je lidem bližší, než třeba stavebnictví (už vidím, jak se dámy a polovina chlapů baví při debatě o špatně provedené hydroizolaci v koupelně ;-D). Pořady o jídle zásadně nesleduju, neb bych se u nich unudil k smrti.

+1/0
20.9.2012 10:49

Lu_boš

Pohlreich by mohl jít řídit ospalou sněmovnu

žádné čtení novin a chrápání

0/0
19.9.2012 20:18

semjinej

nechápu kuchaře,který nemá chut

nakopal bych ho do  jak říká polreich

+1/0
19.9.2012 18:52

TINKERS

????

To co tady predvadi pan sef kuchar Pohlerich je uz normalni zalezitost v kazde dobre kuchyni! Az bych rekl, ze uz tohle znam par roku! Precetl jsem biografii GORDONA a ziji v Anglii. A myslim, ze to co on predvadi v televizi je pro nas super kuchare jen predvadeni a napodobeni nejakeho toho Gordona. Vubec mu to nejde. Ani neslusi!!

0/0
19.9.2012 0:30

cufir-mufir

Re: ????

Když už je člověk hloupej, aspoň by to neměl dávat světu tak na odiv... R^

+2/0
19.9.2012 7:24

really?

Re: ????

Presne tak!!! Je to sasek!!![>-]R^

0/0
21.9.2012 0:46

Kidkid

Re: ????

Pana Gordona neznám (osobně) a od něj nikdy nic jíst nebudu, protože nežiji v Anglii. Pan Pohlreich ve svých pořadech ukazuje něco jiného než špičkoví šéfkuchaři. Pokud jste to nepochopil, Vaše chyba.

V Čechách se na restaurační podnikání vrhla spousta osob, které neumí ani takový podnik vést, neumí vařit a neumí ani řídit či vybírat svoje zaměstnance. Takže pořad Ano šéfe je o něčem jiném než o špičkové gastronomii.

+1/0
25.9.2012 9:14

miska_von_hajek

Já osobně když jdu do restaurace,

tak se chci nejenom najíst, ale hlavně si chci pochutnat a klidně si pár korun i připlatím, protože takto nejím každý den. To je ale tak strašně těžký najít dobrou restauraci. Pak se mlátím do hlavy knihou, že jsem si radši doma nenamazala chleba s máslem a šunkou :-)

+1/0
18.9.2012 13:47

Duke_._Nukem

mnam,

tohle by mi mohl delat denne..V

0/0
17.9.2012 17:17

Achille Volfoni

Gordon by jim rozhodil sandál

Zdenda je proti němu hodný chlapec...

+6/0
17.9.2012 16:07

Duke_._Nukem

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

to je jen anglosaska sprosta nula bez chachrisma..:-P

+1/0
17.9.2012 17:18

Achille Volfoni

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

nula se třinácti Michelinskými hvězdami?Tak to jo...Rv

+6/0
17.9.2012 20:07

Kurt21

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Já mám mišelinky čtyři. Na každý nápravě dvě. A cpu to někomu? :-P

0/0
18.9.2012 9:22

Achille Volfoni

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

jezdíte na hvězdách?

0/0
18.9.2012 14:23

Pedro Rodriguez

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Gordon by hlavně řekl asi tak milionkrát slovo f...k. To Zdeněk má trochu lepší nadávky. Třeba cvičená opice co umí zapnout mlejnek byla super ;-D

+4/0
18.9.2012 18:21

Domynik Kraksna Kuka

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Dobrá je taky "ty voe, von čumí jak bába u turniketu".  ;-D  R^

+2/0
18.9.2012 19:08

Piotr Velikyj

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Ono je obdré vidět staré díly pořadu Kitchen Nightmares. Při srovnání s Ano, šéfe je pak vidět, že řadu hlášek Pohlreich zkrátka okopíroval, mnohdy přeloženo slovo od slova.

0/0
19.9.2012 11:52

Pedro Rodriguez

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Schválně na to večer mrknu. Kitchen Nightmares jsem viděl jen pár dílů z různých sérií a moc mě to nechytlo. Už ani nevím proč. Ale viděl jsem několik kompletních sérií Hell's Kitchen, takže soudím hlavně podle toho.

0/0
20.9.2012 10:44

Piotr Velikyj

Re: Gordon by jim rozhodil sandál

Na Gordona tady lidi nejsou připravený. Tady musí být televizní humor laskavý.

0/0
19.9.2012 11:50

fitzie

to je strašný

v tom "zeleninovém" jídle je snad decka oleje a ještě ten tučný sýr. žlučník úpí...

+4/0
17.9.2012 15:36

Inkvizitor Johny

Re: to je strašný

Taky mně to fascinovalo8-o

0/0
18.9.2012 9:15

Antonin, topič

Re: to je strašný

Tak pokud jste postižení, můžete chroupat syrovou mrkvičku.

+1/0
18.9.2012 9:42

Toranoko

Re: to je strašný

??? ja mam syrovou zeleninu rada, mnam. ;-D Postizena nejsem

0/0
18.9.2012 10:04

Antonin, topič

Re: to je strašný

To já taky, ale nevidím důvod pro to zděšení nad trochou oleje a sýra.

+2/0
18.9.2012 11:14

really?

Re: to je strašný

Posledne zase na salat polozil tekouci volske oko ... ach Bozinku! To jsou ale superkreativni napady!

0/0
21.9.2012 0:50

jfb2

Re: to je strašný

Jsou národy, který olivový olej defakto pijí, a nějak jim to nevadí.Ale je fakt, že na Zdendu to bylo tučné dost.

0/0
18.9.2012 15:53

fitzie

Re: to je strašný

zvláštní  náhodou jsou to národy, které zároveň vynikají ve sprintu a rychlochodectví, že :-D

+1/0
19.9.2012 7:19

tramp77

Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

Když jsem před léty viděl na dveřích jedné restaurace nápis: Domácí kuchyně - nevaříme instantní jídla, tak jsem tehdy ještě nechápal, proč tomu tak je. Dnes už to vím. Většina restaurací v Česku se dostala kvalitou na úroveň vývařoven pro závodní stravování, je to instantní katastrofa! Polévky z maxisáčků, hovězí vývary, které neviděly hovězí maso ani z rychlíku, brambory v prášku ve velkobalení, to samé kendlíky, omáčky jakbysmet. Svíčková, rajská či guláš dnes chutná (spíše nechutná) stejně v Chebu jako v Karviné. Dříve se tomu říkalo ÚHOŘ - univerzální hnědá omáčka ředěná.

Problémem je to, že se tyto univerzální instantní humusy nevaří jen v restauracích, kde menu stojí 60 korun, ale i v docela drahých podnicích. Bavil jsem se na toto téma s kámošem, který je obchodní cestující. Ten říká, že má na každém směru, kam jezdí, vytypované tzv. vyhlášené restaurace, kde se vaří dobře a kde bývá většinou narváno. V ostatních restauracích se zásadně nestravuje, raději si počká.

+4/0
17.9.2012 14:34

Don_Alex

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

nejlepší potom na tom je, že ti začnou tvrdit, že to dělají proto, že je to levnější co do nákladů, přitom když se to potom spočítá, tak tyhle chemický hnusy vyjdou znatelně dráž.....

+2/0
17.9.2012 14:37

To zase zírám...

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

No tak ono to co do nákladů skutečně levnější být může. Protože abys to dělal "poctivě", musíš mít (a) víc personálu, (b) zvládnutou logistiku a (c) dostatečný obrat. Pokud máš personál na provozním minimu a všechno v polotovarech, které použiješ skoro jen v případě, že si host jídlo objedná, tak máš ve výsledku menší náklady, než když zaměstnáš víc personálu, nakoupíš mu čerstvé suroviny a lidi pak nechodí. To druhé je samozřejmě ideál, ale vyžaduje to dlouhodobě plnou restauraci, což je samozřejmě manažersky podstatně náročnější (a taky investičně náročnější, protože investice musí být větší a vrací se pomaleji). Rozhodně tu polotovarovou cestu nechci hájit, ale pokud si soustružník "udělá hospodu", protože "rád jí a u soustruhu už ho to nebaví", tak je pro něho prostě levnější najmout jednoho kuchtíka / rozmažovače, nakoupit mu do mražáku a v prášku zásoby, které vydrží rok, dva, a začít "dělat gastronomii".

+2/0
17.9.2012 14:44

tramp77

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

Já si myslím, že polotovar vyjde levněji, ale hlavně vyjde levněji ta příprava a ušetří se čas. Vezměte si jen přípravu guláše, co to dá práce, když chcete udělat poctivý gulášek. V restauraci vylijou z kýble do hrnce gulášový instatní univerzál, ohřejou to, hodí to na talíř a k tomu dají kousky masa, které se dle chuti v gulášovém základu rozhodně nedusily. To samý polívky, udělají hovězí instant a do toho přidávají buď knedlíčky nebo maso nebo nudle (podle toho, jakou polévku jste si objednal, zda nudlovou nebo s knedlíčky) ;-)

0/0
17.9.2012 14:52

really?

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

Gulas ze da spoustu prace? No jak komu.;-D

+1/0
21.9.2012 0:52

Antonin, topič

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

No jak se to vezme. Lze tam toho docela dost zkazit. Takže je potřeba držet ostražitost. Ale časově to zase není tak hrozný.

0/0
23.9.2012 20:31

Piotr Velikyj

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

Jó, kdyby jenom maxisáčky. Oni ty Práškový bujóny, polívky a omáčky prodávají i v takových kýblech jako od Primalexu.

+2/0
17.9.2012 14:47

To zase zírám...

Re: Jaké základní suroviny, nakoupíme polotovary a konzervy!

To je luxusní balení, když ho vypotřebuješ, tak si do něj už kupuješ jen náhradní náplně v pytlích. :-P

0/0
17.9.2012 14:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.