Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V hospodě platí, kdo nevesluje, jde přes palubu, říká Pohlreich

Přirovnáním hospody k záchrannému člunu se snaží Zdeněk Pohlreich profesně vyhořelému majiteli restaurace Excalibur v Moravské Třebové vysvětlit, že buď začne svoji hospodu skutečně řídit, nebo skončí. "Kdo nevesluje, ten jde přes palubu," říká mu nekompromisně. Jak podnik šlape, to prostě záleží jen a jen na majiteli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

luban12

Už jsem se lekl,

po přečtení titulku, že se Pohlreich přiznal a chce popsat, jak to v hospodách doopravdy chodí. Bohužel není tam nevexsluje, ale nevesluje. Pravda ale je spíše NEVEXLUJE.

0/0
14.10.2012 19:07

certik_bertik

je

to reality show, jinak většinou je český člověk v hospodě zvyklý jíst špatný jídlo, ono by mu to dobrý ani nechutnalo

0/0
3.10.2012 6:57

Antonin, topič

Re: je

Čerťo, hovoř za sebe, jo?;-)

0/0
5.10.2012 14:54

certik_bertik

Re: je

statistiku tezko osalite

0/0
5.10.2012 15:58

Dufi

Re: je

Že vaříš (jako v 95% českých hospod) smažené blafy ještě neznamená, že je to tak dobře! Pohlreich ukazuje, že se dá vařit i jinak a já už jsem si restaurace, kde to pochopili, našel a občas tam na jídlo zajdu. No a když dostanu chuť na ten blaf, tak si na něho taky zajdu...;-)

0/0
5.10.2012 23:40

Antonin, topič

Re: je

Žádnou statistiku, která by říkala, že český člověk vyžaduje ošizené blafy, samozřejmě doložit nemůžeš. Protože jedinej, kdo si v blafech libuje, seš tady ty. Už se určitě těšíš na sváteční "Gordon Blue" ;-D (nejlíp s eidamem) ;-D

0/0
6.10.2012 14:39

certik_bertik

Re: je

to jo, ale hospoda kde se vaří blafy tak je levná a lidi tam chodí, v luxusních restauracích je prázdno

0/0
6.10.2012 15:53

Antonin, topič

Re: je

Neříkej že zrovna ty víš, jak to vypadá v luxusních restauracích.;-)

0/0
15.10.2012 12:49

estimator

CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Je samozrejmosti v Kanade i USA, ze po kazdem hostu se meni ubrus.  V kuchynich i malych restauraci s 30 misty maji alespon pet lidi v kuchyni.  V jedne francouzke restauraci ve Vancouveru jsme se setkali s ceskym cisnikem, ktery zde byl na rocni povoleni.  Brecel jak ho sef sekyruje, ale za dva mesice uz serviroval tak to bonton urcuje a nakonec po roce si vydelal na dvou mesicni dovolenou a na skodovku v cesku.  U cisniku jeste je nezbytne aby umeli zakaznika informovat vse o jidle co serviruje a zaroven musi umet byt prijemny, protoze spropitne mu da vic nez plat.

+1/0
2.10.2012 2:48

Piotr Velikyj

Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Ano, to jsem viděl v Kitchen Nightmares. Restaurace o 40 místech, kterou by v česku musela olítat jedna servírka a jeden kuchař s ukrajinkou na mytí nádobí. Tam stálo v kuchyni 15 černochů, jeden z nich strkal jídla z mrazáku do mikrovlnky a ostatní mu fandili. Velice efektivní, taky měl majitel pořádný dluhy.

0/0
2.10.2012 8:52

everlasting

Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Máte vysoké nároky, jistě jste ochoten platit vysoké ceny. Při takové míře zdanění práce, jaká je v ČR, je s podivem, že má jakýkoli majitel restaurace vůbec odvahu někoho zaměstnat. Dovedete si představit, že na 30 míst máte 5 lidí v kuchyni a k tomu obsluhu? Zkuste si spočítat, kolik čeho musíte prodat, abyste zaplatil lidi a ostatní provozní náklady....

+1/0
2.10.2012 18:08

minio

Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Zajímavé, že jinde i s vysokým zdaněním práce to jde...

0/0
2.10.2012 18:47

Sanjuro

Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

no zkuste chvíli počítat, budete se hodně divit

0/0
3.10.2012 8:10

jfb2

Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Jde to v luxusních restaurantech, v normálních ne.

0/0
3.10.2012 18:05

Antonin, topič

---

Píšete hovadiny, ale to je u části emigrantů běžné, že mají spasitelský syndrom.

0/0
5.10.2012 14:56

Achille Volfoni

...

nedávno jsem viděl jeden z dílů Kitchen Nightmares Gordana Ramseyho.A jen jsem nevěřícně kroutil hlavou.Upečené maso naházené mezi syrovým.Vepřové odleželé tak,že se rozpadalo mezi prsty.Rizoto nakydané v kýblu.To samé s fazole.Vrcholem všeho byli švábi prohánějící se po kuchyni.Ušlápnutý majitel a arogantní šéfkuchař.Pěkně tvrdý ořech.Ale Ramsay ho zkrotil způsobem za který by se styděl i dláždič ;-DR^

0/0
1.10.2012 20:24

Piotr Velikyj

Re: ...

Jj, Gordon je jiný kafe ;-D - http://www.youtube.com/watch?v=6q9WDx7kQ9M

+1/0
1.10.2012 20:34

Achille Volfoni

Re: ...

já toho chlapa žeru http://www.youtube.com/watch?v=aQzRNGrKfD4

Nedovedu si představit,že by Zdenda udělal takový vítr

+1/0
1.10.2012 20:37

Piotr Velikyj

Re: ...

R^ Na tyhle věci tady lidi nejsou připravený;-D - http://www.youtube.com/watch?v=UjE-cBDFphQ

+1/0
1.10.2012 21:08

Achille Volfoni

Re: ...

Vařit u něj v restauracích musí být neskutečný záhul na psychiku.Zase na druhou stranu,je to pro ty lidi neskutečná škola a tohle je může jen posílit.Pro mě je Ramsay absolutní jednička.Umí a zatraceně skvěle.

0/0
1.10.2012 21:16

Piotr Velikyj

Re: ...

No v těch jeho restauracích to bude jistě jiný. Pracujou tam kuchaři na určitý úrovni a tyhle chyby jako soutěžící v HK určitě nedělaji.

0/0
1.10.2012 21:20

Hekynen druhý

Re: ...

V tomto případě by Zdenda vítr udělal. Ba přímo hurikán... http://www.youtube.com/watch?v=jpgP2KAWyhU ;-)

0/0
1.10.2012 21:19

Piotr Velikyj

Re: ...

Já myslím, že úplně nejhorší hnus byl v té restaurci Dillon's v New Yorku, majitelem byl Ind a v kuchyni kuchař odněkud z barmy, co ani neuměl anglicky. Ve skladu švábi i v lednici, shnilý kuřata a další...

0/0
1.10.2012 21:22

Hekynen druhý

Re: ...

Já z toho pořadu neviděl ani ň, takže nevím... Co ale vím, že díl s Dillonem na netu hledat nebudu. Jsem po večeři a nerad bych dopadl jak Ramsay... ;-)

0/0
1.10.2012 21:25

Hekynen druhý

Re: ...

No, nedalo mi to a našel jsem. Před ochutnávkou se pomodlil (Pane Bože nade mnou, nenechej mne otrávit)... http://www.youtube.com/watch?v=DiiPlOBmp2I

0/0
1.10.2012 21:27

Hekynen druhý

Re: ...

Tož tady to je... http://www.youtube.com/watch?v=gr3MGCmd03U

0/0
1.10.2012 21:32

Hekynen druhý

Re: ...

To chce panáka na spláchnutí... No nic, kouknu na Zdenála, tam to SNAD taková hrůza nebude...

0/0
1.10.2012 21:36

Achille Volfoni

Re: ...

jo to dávali nedávno na Jojce....jak se tam švábi prohánějí po kuchyni ;-D

0/0
1.10.2012 21:38

Achille Volfoni

Re: ...

taky solidní nářez....tfuj!

0/0
1.10.2012 21:32

swalbe

velebnosti, jdu blejt...

Zdenda alias Ceckatá indiánka je především dobrej manažer, což ti majitelé účinkujících hospod nejsou. Holt něco řídit a velet lidem je věda. A ještě se tváří, že pokud z té jejich šlichty nemám 3 dny krvavej průjem, tak nemám co pyskovat a navalit pětikilo za Staročeské překvapení nebo jak se ty výtvory jmenují.

0/0
1.10.2012 19:56

Ynhoj

excaliber

před x lety jsem tam náhodou zavítal a i tenkrát to stálo za h....cena neúměrně vysoká ke kvalitě...

+1/0
1.10.2012 18:56

petra2605

Re: excaliber

souhlasím, zato ten humbuk okolo toho, neustíle otravující personál něco doporučující a jídelní lístek 4 věci a vyber si...není to podle mě taky, je spousta restaurací v Praze, které jdou lepší

0/0
1.10.2012 18:59

packaj

Pane Pohlreich, máte plné právo

kritizovat a všem radit. Byli jsme jako rodina tuto sobotu u Vás v Café Imperial. Vše perfektní, od personálu, přes jídlo až po záchody. Moc děkujeme.

+4/0
1.10.2012 16:41

Duke_._Nukem

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

za ty prachy za pidi porce,jeste aby ne..;-D

+4/0
1.10.2012 18:18

petra2605

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

jo, jídlo dobrý, ale málo, 5 chodů nechci, když si vyberu oběd, chci se najíst a nemám zájem, aby mi personál tlačil pořád další chody, je mi z toho špatně, asi nejsem gurmán

0/0
1.10.2012 18:31

Don_Alex

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

však tě nikdo nenutí, běž do závodky... holt když nechápeš, že jídlo tam je postavený na tom, že si dáš předkrm, jídlo, desert....já se tam třeba v pohodě najím , ale asi to bude tím že představa toho že sem přežraný jak doga mě spíš děsí, než abych to chtěl absolvovat...

+3/0
1.10.2012 18:44

petra2605

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

no však právě, ale 2 velké těstoviny mi nestačí, a co je to ta závodka?

0/0
1.10.2012 18:46

Don_Alex

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

místo kde můžeš závodit, za jak dlouho se narveš k prasknutí za 65 i s pitím....

0/0
1.10.2012 18:48

petra2605

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

tak tam jsem nebyla taky, asi stejně jako Vy, ani takové místo neznám

0/0
1.10.2012 18:57

STOP.LEFT

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

Vděčná divačka Babici, mám pravdu? :-)

0/0
2.10.2012 8:03

monthy70

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

když se budu chtít přežrat, půjdu do hodspody naproti. do takových restaurací si chodím pochutnat

+1/0
1.10.2012 18:46

petra2605

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

no a na čem konkrétně? mně to tam přijde jako průměr

0/0
1.10.2012 18:48

Don_Alex

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

třeba na jehněčím kolénku, podle mě vynikající...

0/0
1.10.2012 18:50

petra2605

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

nojo, já tohle nejím vůbec, takže soudit nemohu, ale chápu, že se musí vařit pro většinu

0/0
1.10.2012 18:56

Don_Alex

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

co je tohle? maso?

0/0
2.10.2012 10:32

monthy70

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

konkrétně v Imperialu jsem měl telecí líčka. vynikající

0/0
1.10.2012 18:57

Don_Alex

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

jo, ty taky... ;-)

0/0
2.10.2012 10:32

Helter

Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

No, prežrat, určitě bych nešel do hospody (restaurace), abych odcházel na půl, na třetinu najezený. U Pohlreicha jsem nebyl, jen jsem viděl ty porce a tipoval bych, že by mne zasitilo tak z jedné třetiny.

0/0
5.10.2012 14:55

centrista = politicky vyléčený

Když si pozve majitel

restaurace Pohlreicha k sobě musí všechen personál souhlasit s natáčením? Mně to přijde trochu za hranou, aby se na obrazovce řešily citlivé osobní problémy personálu (jako třeba alkoholismus atd.) ...

0/0
1.10.2012 15:11

Kurt21

Re: Když si pozve majitel

Do jaké míry je ten problém osobní, když ho tahá do práce? Předpokládám, že kdyby to na něm nebylo v práci poznat, nikdo (ani majitel, natožpak Pohlreich) to neřeší.

+4/0
1.10.2012 15:26





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.