Diskuze

VIDEO: V hospodě platí, kdo nevesluje, jde přes palubu, říká Pohlreich

Přirovnáním hospody k záchrannému člunu se snaží Zdeněk Pohlreich profesně vyhořelému majiteli restaurace Excalibur v Moravské Třebové vysvětlit, že buď začne svoji hospodu skutečně řídit, nebo skončí. "Kdo nevesluje, ten jde přes palubu," říká mu nekompromisně. Jak podnik šlape, to prostě záleží jen a jen na majiteli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

luban12

14. 10. 2012 19:07
Už jsem se lekl,

po přečtení titulku, že se Pohlreich přiznal a chce popsat, jak to v hospodách doopravdy chodí. Bohužel není tam nevexsluje, ale nevesluje. Pravda ale je spíše NEVEXLUJE.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

3. 10. 2012 6:57
je

to reality show, jinak většinou je český člověk v hospodě zvyklý jíst špatný jídlo, ono by mu to dobrý ani nechutnalo

0 0
možnosti
AT

Antonin, topič

5. 10. 2012 14:54
Re: je

Čerťo, hovoř za sebe, jo?;-)

0 0
možnosti
JT

estimator

2. 10. 2012 2:48
CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Je samozrejmosti v Kanade i USA, ze po kazdem hostu se meni ubrus.  V kuchynich i malych restauraci s 30 misty maji alespon pet lidi v kuchyni.  V jedne francouzke restauraci ve Vancouveru jsme se setkali s ceskym cisnikem, ktery zde byl na rocni povoleni.  Brecel jak ho sef sekyruje, ale za dva mesice uz serviroval tak to bonton urcuje a nakonec po roce si vydelal na dvou mesicni dovolenou a na skodovku v cesku.  U cisniku jeste je nezbytne aby umeli zakaznika informovat vse o jidle co serviruje a zaroven musi umet byt prijemny, protoze spropitne mu da vic nez plat.

1 0
možnosti
PV

Piotr Velikyj

2. 10. 2012 8:52
Re: CESKE POHOSTINSTVI SE MA STALE HODNE CO UCIT.

Ano, to jsem viděl v Kitchen Nightmares. Restaurace o 40 místech, kterou by v česku musela olítat jedna servírka a jeden kuchař s ukrajinkou na mytí nádobí. Tam stálo v kuchyni 15 černochů, jeden z nich strkal jídla z mrazáku do mikrovlnky a ostatní mu fandili. Velice efektivní, taky měl majitel pořádný dluhy.

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

1. 10. 2012 20:24
...

nedávno jsem viděl jeden z dílů Kitchen Nightmares Gordana Ramseyho.A jen jsem nevěřícně kroutil hlavou.Upečené maso naházené mezi syrovým.Vepřové odleželé tak,že se rozpadalo mezi prsty.Rizoto nakydané v kýblu.To samé s fazole.Vrcholem všeho byli švábi prohánějící se po kuchyni.Ušlápnutý majitel a arogantní šéfkuchař.Pěkně tvrdý ořech.Ale Ramsay ho zkrotil způsobem za který by se styděl i dláždič ;-DR^

0 0
možnosti
PV

Piotr Velikyj

1. 10. 2012 20:34
Re: ...

Jj, Gordon je jiný kafe ;-D - http://www.youtube.com/watch?v=6q9WDx7kQ9M

1 0
možnosti
S

swalbe

1. 10. 2012 19:56
velebnosti, jdu blejt...

Zdenda alias Ceckatá indiánka je především dobrej manažer, což ti majitelé účinkujících hospod nejsou. Holt něco řídit a velet lidem je věda. A ještě se tváří, že pokud z té jejich šlichty nemám 3 dny krvavej průjem, tak nemám co pyskovat a navalit pětikilo za Staročeské překvapení nebo jak se ty výtvory jmenují.

0 0
možnosti
SS

Ynhoj

1. 10. 2012 18:56
excaliber

před x lety jsem tam náhodou zavítal a i tenkrát to stálo za h....cena neúměrně vysoká ke kvalitě...

1 0
možnosti
PJ

petra2605

1. 10. 2012 18:59
Re: excaliber

souhlasím, zato ten humbuk okolo toho, neustíle otravující personál něco doporučující a jídelní lístek 4 věci a vyber si...není to podle mě taky, je spousta restaurací v Praze, které jdou lepší

0 0
možnosti
PP

packaj

1. 10. 2012 16:41
Pane Pohlreich, máte plné právo

kritizovat a všem radit. Byli jsme jako rodina tuto sobotu u Vás v Café Imperial. Vše perfektní, od personálu, přes jídlo až po záchody. Moc děkujeme.

4 0
možnosti
D

Duke_._Nukem

1. 10. 2012 18:18
Re: Pane Pohlreich, máte plné právo

za ty prachy za pidi porce,jeste aby ne..;-D

4 0
možnosti
C=PV

centrista = politicky vyléčený

1. 10. 2012 15:11
Když si pozve majitel

restaurace Pohlreicha k sobě musí všechen personál souhlasit s natáčením? Mně to přijde trochu za hranou, aby se na obrazovce řešily citlivé osobní problémy personálu (jako třeba alkoholismus atd.) ...

0 0
možnosti
TL

Kurt21

1. 10. 2012 15:26
Re: Když si pozve majitel

Do jaké míry je ten problém osobní, když ho tahá do práce? Předpokládám, že kdyby to na něm nebylo v práci poznat, nikdo (ani majitel, natožpak Pohlreich) to neřeší.

4 0
možnosti
RH

PiPiiiiiK

1. 10. 2012 14:38
"V hospodě platí, kdo nevesluje, jde přes palubu"

Tak snad tohle platí v každé profesi

1 0
možnosti
E

emape

1. 10. 2012 16:31
Re:

Někde bohužel ne .. Někdo na to kouká tak, že když makáte víc jak ostatní a uděláte jednu chybu, tak jste udělal o jednu chybu víc než ten, co nic nedělá .. na ty plusové body se občas strašně rychle zapomíná ..

2 0
možnosti
LS

Lípa srdčitá

1. 10. 2012 12:00
Může mi někdo poradit?

dělám špenát s vajíčkem a bramborem a opět se mi jakoby srazil. Nikdy s emi to nestalo, až poslední dobou, co jsem ho koupila v COOPu. Myslíte, že je to tím? Děkám ho už několik let úplně bez problémů, ale teď už mě to vážně štve

0 0
možnosti
OM

M@lis

1. 10. 2012 12:07
Re: Může mi někdo poradit?

míchaný vajíčka to jistí ;-D

0 0
možnosti