Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo

"Zahoďte cestovní pasy, tady to máte všechno," dozví se Zdeněk Pohlreich z jídelního lístku restaurace Letem světem v pražských Petrovicích. Jenže na opravdu slušné úrovni tam je snad jen zařízení kuchyně. Jinak všechno funguje tak nějak "letem světem".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

certik_bertik

ono

uvařit dobře za 150 z kvalitních surovin to není umění, ale kdo si to v ČR dá? umění je uvařit šlichtu za 70 a ještě na tom polovinu vydělat

+1/0
9.10.2012 22:50

Antonin, topič

Re: ono

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ;-D

0/0
10.10.2012 11:32

certik_bertik

Re: ono

ne každý holt chce žrát hochküche

0/0
10.10.2012 11:58

Antonin, topič

Re: ono

Za 150 to není žádná hochküche!

0/0
10.10.2012 18:44

certik_bertik

Re: ono

tak za 170

0/0
10.10.2012 19:05

opportunity

Re: ono

Umění je uvařit za těch 70 kvalitní jídlo.

0/0
15.10.2012 13:29

certik_bertik

Re: ono

tak kvalita je relativní

0/0
15.10.2012 19:47

Antonin, topič

Re: ono

Ne, není.

0/0
15.10.2012 20:12

certik_bertik

Re: ono

podívejte co je kvalita pro jednoho druhý by třeba nepozřel, já si dám radši smažák s hranolkama a třeba vaše oblíbené jídlo naládovat se šnekama a dorazit to jednou tlustou ropuchou to není můj šálek kávy

+1/0
15.10.2012 20:24

kore

proč mám pocit

Proč mám pocit že to co řekne v tisku nebo před kamerou tenhle kuchta, bere se to obecně za zákon. To už bude mít vliv na naše životy kde kdo? Vot prezidenta až po kuchaře jo? ;-D

+2/−1
9.10.2012 17:06

pavlik12

Joo ceny...

Opět mě dostalo Pohlreichovo zděšení nad tím, že úředník si raději objedná za 60 Kč krabičku s předvařenou hotovkou nebo pizzu, než aby zašel do restaurace na oběd za 100 a více.

Zvlášť když pak seděl v poledne v prázdné restauraci a mudroval kam ti lidé tedy chodí na obědy ... už by mu to docela mohlo dojít jak je mimo realitu.

Nicméně paní starostka je zjevně případ sám pro sebe a projektant co se pod to podepsal by měl přijít o licenci.

+1/0
9.10.2012 12:54

Inkvizitor Johny

Re: Joo ceny...

Ani nevím, kolik dneska stojí polední menu v Praze. 85,-?

0/0
9.10.2012 13:02

hustolez

Re: Joo ceny...

A vám přijde ta šlichta zatavená v plastu za 60korun jako dobrý oběd? Stejně jako si soma můžu dát lahváče za 4,50 tak radši zajdu na točeňoura za 20. S jídlem je to stejné.

+1/0
9.10.2012 13:43

DlouhousekLihoslav

Re: Joo ceny...

kdyz se rozhlednu kolem sebe, tak lidi maj hypoteky minimalne za deset dvanact tisic a nebo platej takovy najmy, stastlivcu se splacenymi byty je stale mezi lidmi mensina. a pak jestli nekdo pak bere dvacet petadvacet hrubeho coz je rekneme prumer (vim ze ho bere mensina lidi, ale z neceho je nutno vyjit), nedej boze ma zenu s deckem doma, tak opravdu pro nej stovka a vic na menu i s pitim je proste hodne coz zdenecek asi nepochopi

+1/0
9.10.2012 14:18

DlouhousekLihoslav

Re: Joo ceny...

ale je pravda ze na anonymnich diskusich idnesu se schazi jen miliardari a v nejhorsim multimilionari, takze tento fakt asi neni az tak moc znamy ;-)

0/0
9.10.2012 14:23

Inkvizitor Johny

Re: Joo ceny...

Diskutéři na iDnes jsou samí multimilionáři... duchem;-D

0/0
9.10.2012 16:43

opportunity

Re: Joo ceny...

;-D

0/0
15.10.2012 13:39

jfb2

Re: Joo ceny...

Jenže rozdíl v kvalitě a comfortu je mnohem větší než těch 40 Kč

0/0
9.10.2012 16:50

DlouhousekLihoslav

Re: Joo ceny...

v comfortu mozna ano, v kvalite mozna ano. ale ma si na to vzic credit? a nebo simply musi mit vic penez i kdyz nema?

0/0
9.10.2012 17:37

Antonin, topič

Re: Joo ceny...

Nájemních je 20% bytů a 20% bytů na úvěr, čili i kdyby se tyto množiny nepronikaly, jakože pronikají, tak většina bytů je vlastněných obyvateli.

0/0
9.10.2012 17:01

DlouhousekLihoslav

Re: Joo ceny...

počet oficiálně pronajímaných bytů je kolem milionu. k tomu je nutno přičíst ještě minimálně statisíce dalších, které jsou pronajímány na černo. To bude výrazně víc než dvacet procent, spíš třicet ne li ještě víc. Hypotečních úvěrů zde je kolem 600 tisíc (poskytnutých hypotečními bankami, jiné úvěry to číslo nesleduje). Což bude takových patnáct procent. Celkem to dává kolem dvou pětin až polovičky populace v těchto podmínkách. To je málo?

0/0
9.10.2012 17:36

Antonin, topič

Re: Joo ceny...

No to netuším, ale taky netuším, proč by jeden byt nemohl být nájemní a zároveň na hypotéku. Známej takhle pronajímá bytů tuším šest, má je kaskádovitě na hypo a s nájemníkama.

0/0
10.10.2012 11:33

Inkvizitor Johny

Hustá radnice

Budovu neznám, ale to mě teda dojalo. Radnice chce ve svých prostorách restauraci, kam oni nebudou chodit na oběd a ještě ten prostor je k takovému využití totálně dementní (dementní projektant?). Nehledě na to, že bych teda chtěl vidět, jak radnice počítá ty energie. To prostě není možné. Protože jestli se dá vycházet z toho, co platí ten restauratér, tak by ta vzduchotechnika musela být extrémně naddimenzovaná. Prostě je to hustej bullshit a rychle pryč. Nebo teda s tou vzduchotechnikou něco udělat.

+1/0
9.10.2012 11:11

pohrobek

bože....

takovou rybu utopí v té kurkumové omáčce.... Navíc ta omáčka je ttak vírazná, že při tom množství člověk ani nemůže vědět jak ta ryba chutná

0/0
8.10.2012 15:46

Petrik73

Re: bože....

Já bych to neviděl tak tvrdě :-)

0/0
8.10.2012 15:47

pohrobek

Re: bože....

jo omáčka se k tomu chutově hodí, ale měla by jí být tak polovina

0/0
8.10.2012 15:51

Dr.Fe (14)

Re: bože....

Ještěže ne, polovyna

+4/0
8.10.2012 16:28

pomocný učitel Václav Poustka

Re: bože....

A vy někomu něco vyčítejte.

0/0
8.10.2012 16:39

BarrandovChild

Re: bože....

tak je jasný že určitě všichni z vás ste jídlo kerý dělal na tom videu jedli takže musíte vědět co a jak k čemu jde a co a jak chutnalo :))))) achjó

0/0
8.10.2012 20:26

pomocný učitel Václav Poustka

Re: bože....

To jsem na mysli neměl.

0/0
8.10.2012 20:29

chudacek.blbecek

Re: bože....

Podle pravopisu poznáš kuchaře? 8-o

0/0
9.10.2012 10:45

Marcus Porcius Cato CENSOR

Re: bože....

holt se sešli dva, co jim záleží na detailech....a celek nevidí.. nebo nevydý?

0/0
9.10.2012 10:51

pevost

Re: bože....

Jednak kurkuma není nijak extra výrazná a druhak je to indický jídlo. V indický kuchyni je běžně omáčka (výrazná) ve značný přesile nad masem...

0/0
10.10.2012 14:49

PiPiiiiiK

hmm

To křeslo je moooc hezký

0/0
8.10.2012 13:19

Achille Volfoni

...

Tak nevím co si o tom myslet.Je špatně když se vaří z polotovarů a je doporučeno vařit z čerstvých a kvalitních surovin.....a když naopak někdo vaří z kvalitních surovin,tak je mu zase doporučeno,že to jde i jinak.

0/0
8.10.2012 10:11

FerdaMravenecaBroukPytlik

Re: ...

Tady je to asi myšleno tak, že je lepší si koupit kus masa za 100 Kč / kg a naporcovat si ho sám, než si koupit maso nakrájené v ceně 200 za kg

+13/0
8.10.2012 10:27

Achille Volfoni

Re: ...

tak to potom jo

0/0
8.10.2012 10:37

Cens0r

Re: ...

Oni jsou kuchaři často líní oloupat i brambory, tak je kupují loupané, vakuově balené. Cena je pak samozřejmě někde trošku jinde. V předposledním díle měli kuchaři dokonce i hotové palačinky dovážené se Slovinska...

+1/0
8.10.2012 16:59

net.Xtreme se nevzdává

Re: ...

Já považuji za vrchol nevkusu, když po výborném jídle dostanu capuccino z pytlíku a tirmaisu z Lidlu...

Fakt si myslím, že v dobré restauraci by tohle dělat neměli a účtovat si za desetinu desertu dvojnásobek ceny celého balení m itaké nepřijde v pořádku...

Ale je fakt, že je to lepší, než když je mizerná polévka  i jídlo, pak už to desert ani kafe nezachrání.

0/0
8.10.2012 19:50

chudacek.blbecek

Re: ...

Oni jsou spíš provozovatelé líní mít speciální oddělenou místnost na škrábání brambor a platit pomocnou sílu, která ty brambory oškrábe, zatímco kuchař vaří.

+1/0
9.10.2012 10:46

Peťulák2

Re: ...

Jenže ty vakuové nejsou brambory. To je cosi jako zkřivená kulička, která chutná po molitanu a tom margarínu, kterým je politá.

0/0
9.10.2012 11:03

GANDOHAR666

Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Já nevim, kolik že stojí u něj ta jeho úplně normální svíčková?;-D

0/0
8.10.2012 9:01

qwed

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Tuším, že něco kolem 180,- s tím, že se jedná o pravou svíčkovou. To není vůbec zlá cena.

+13/0
8.10.2012 9:11

pomocný učitel Václav Poustka

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Kde mají svíčkovou za 180?

0/0
8.10.2012 9:51

Antonin, topič

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

V Imperialu stojí 205,- což je OK a když je na denním menu, tak by mohla stát ještě méně.

0/0
8.10.2012 10:46

pomocný učitel Václav Poustka

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Na 200 gramů?

0/0
8.10.2012 11:17

Antonin, topič

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Nevím. Asi ne, dovedete si představit ten talíř?

0/0
9.10.2012 11:30

pohrobek

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

si děláte srandu.....205 je pálka jako prase..... navíc zapomeňte že to pravá svíčková je....... říkat vám může cokoliv. Navíc svíčkovou i za 90 Kč prodáte se ziskem....

0/0
8.10.2012 15:50

M@lis

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

tak když mi uvaříš svíčkovou za 90Kč, která bude poživatelná, tak jsi adept na Michellinskou hvězdu (omluva, pokud je to špatně napsané, jsem línej googlit) ;-D

0/0
8.10.2012 16:21

jfb2

Re: Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich

Za 90 Kč/porci lze udělat vynikající svíčkovou, ale ne v takové restauraci, jako je Imperial.

0/0
8.10.2012 16:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.