Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Konečně se vysílá pořad o vaření, kde se nepípá a něco se naučíte

Pořad Když vaří táta sází na úplně jinou notu než většina kuchařských show vysílaných v hlavních časech českých televizí. Místo urážek, neslušných slov a sebeprosazování hlavních protagonistů tak vidíte rodinnou zábavu, kde šéfkuchař nabídne takřka didaktický přístup, podle kterého by se naučil vařit i antitalent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

1888

Kdyz to tady tak ctu

musim vam prozradit ze stokrat radsi jim nez varim. Pohlreich je asi slusnej vejlupek. Nez ale zacne grilovat v TV tak by si mel driv precist nejakou grilovaci prirucku aspon do poloviny. Griluje na cadivym plameni jako skautik poprve na opekacce burtiku

0/0
4.10.2012 2:14

Piotr Velikyj

Re: Kdyz to tady tak ctu

Otravuješ tu s tím už asi podesátý a tak se asi budeš muset smířit s tím, že je to každýmu jedno.

+1/0
4.10.2012 9:03

atakdále1

hm

.

0/0
29.9.2012 17:32

Želvák před smazáním

...

Pořad o vaření je tohle, Babica, ten s tím Italem a podobný pořady.

Ano šéfe je pořad o restauračním byznysu, ne o vaření.

+5/0
29.9.2012 14:26

Scarlett from Scottland

tak to já raději Itala...

0/0
29.9.2012 8:23

radnice

Re: tak to já raději Itala...

jen to ne, jeho smažení na drahém panenském olivovém oleji je už proslulým. Vařit by měl učit profík a ne samouk.

0/0
29.9.2012 8:52

Scarlett from Scottland

Re: tak to já raději Itala...

nemám pocit, že by někoho poučoval, jeho pořad je spíše inspirací...  a co máte proti olivovému oleji?

+1/0
29.9.2012 11:00

collin.lewis

Re: tak to já raději Itala...

smažit na extra panenskym olivovym oleji je prostě blbost. na smažení jsou litry jiných olejů. extra virgin ztrácí tepelnou úpravou to, co ho dělá výjimečným.

0/0
29.9.2012 13:46

Norean

Re: tak to já raději Itala...

Nesmí se přepálit, pak je fajn i pro teplou kuchyni. Navíc, jsou to italská jídla dělaná po italsku, takže se tam používají suroviny jako je olivový olej, parmiggiano, ricotta, mascarpone, různé druhy slanin a šunek nepocházejících z česka, kulatozrnná rýže do rizota, protože italské rizoto se nesype, ale je patlavě mokré atd. Jestli chcete českou kuchyni, nekoukejte na Itala. Jestli si chcete upravit suroviny a počeštit je, fantazii se také meze nekladou. Jídlo bude chutnat o něco jinak, ale špatné nebude. Je to jako většina dezertů tiramisu dělaných v českých domácnostech - používá se na ně hlavně Lučina a neochucené pomazánkové máslo. Tiramisu to už zkrátka není, ale nezamená to, že to není dobré.

+2/0
29.9.2012 15:53

Antonin, topič

Re: tak to já raději Itala...

Víte proč se extra panenský olej lisuje za studena?

0/0
5.10.2012 13:57

Scarlett from Scottland

Re: tak to já raději Itala...

no vždyť on na tom taky nesmaží 20 minut řízek ;-) oliv. olej ztrácí "to co ho dělá vyjímečným" tepelnou úpravou při rozpálení na cca 200 st. Nemyslíte přeci jenom, že rozený Ital spíše bude vědět, co a jak se dělá na olivovém oleji? :-)

+2/0
29.9.2012 18:00

radnice

Re: tak to já raději Itala...

Ale jděte. Některé vitamíny se ničí už při teplotě přes 60°C. Je to obdobné, jako třeba u medu. Pokud ho zahřejete nad 65°C, uděláte z výjimečné směsi vitamínů, výživných látek a stopových prvků pouhou směs cukrů. A stejně je tomu u panenského olivového oleje. Vámi uváděných 200°C není teplota, při které ztrácí své výjimečné vlastnosti nýbrž teplota, při které se i ten nejkvalitnější pálí.

+1/0
29.9.2012 19:49

radnice

Re: tak to já raději Itala...

Proti olivovému oleji nic. Rafinovaný olivový olej je na smažení super. Jenže náš italský kuchařský samouk používá PANENSKÝ olivový olej i na smažení, takže z výtečného a velice zdravého drahého oleje zahřátím udělá výživově zcela podřadný stejně jako ten levný rafinovaný. To je celé.

+1/0
29.9.2012 19:46

Scarlett from Scottland

Re: tak to já raději Itala...

no teoreticky NO A? pokud neřeší např. finance, tak proč by si ho tam na pánvičku nenalil? ;-) dle toho co píšete ani tak nevyznívá, že by to byla nějaká chyba, jen že je ho "škoda".... jinak mi přijde úsměvné, jak někteří lidé tu prostě  zarytě budou tvrdit, jak je to správně s olivovným olejem, případně vlastně s celou italskou kuchyní oproti "Italovi" a jeho vaření... zajímalo by mě, co je vede k jejich přesvědčení o jejich pravdě. Jako kdybych tvrdila, že přesně, ale úplně přesně vím, jak se správně má používat nějaká např. britská ingredience a hanila britského kuchaře, že on to určitě neví líp než já..

+1/0
29.9.2012 20:49

radnice

Re: tak to já raději Itala...

Do Itálie velice často jezdím a mám spoustu italských přátel. Duševně zdravý Ital si nesmaží na panenském olivovém oleji, který je několikanásobně dražší, než olej rafinovaný. Ano i u nás si můžete udělat hovězí vývar z argentinské hovězí panenky. Jistě bude stejně dobrý, jako ten z morkových kostí a oháňky. Jen vyjde cenově trochu jinak. Nebo si ve vodě uvařit citrón a po schladnutí to vypít jako výtečný vitamínový nápoj, jen už tam nebudou vitamíny.

0/0
29.9.2012 21:47

Scarlett from Scottland

Re: tak to já raději Itala...

no opětovně jste potvrdil, že jde o prachy, o nic jiného. Je jasné, že když se někomu nedostává a je "duševně zdravý" jak píšete (dle mě spíše soudný) a nemá na to, tak si holt na pánev pod italské jídlo naleje obyčejný olej. Tak to jste mohl napsat rovnou :-)

+1/0
30.9.2012 5:39

radnice

Re: tak to já raději Itala...

Nepíšu "obyčejný olej". Olivový olej z pokrutin má při smažení naprosto stejné senzorické vlastnosti, jako ten panenský. Můžete jezdit v autě s lakem nebo autem pokrytým 24 karátovým zlatem. V tom druhém případě to svědčí buďto o Vaší demenci nebo o snobismu, žádný jiný smysl to nemá. A stejné je to i užitím panenského olivového oleje k teplé úpravě pokrmů.

0/0
30.9.2012 7:42

Scarlett from Scottland

Re: tak to já raději Itala...

no nemyslím si, že když si uděláte rychlý základ na špagety s panenským olejem a česnekem, takže jste dement či snob, ale budu teda respektovat váš názor, že extra virgin se dle vás může lejt akorát tak do salátu.

0/0
30.9.2012 13:17

Antonin, topič

Re: tak to já raději Itala...

Lejte si ho, kam chcete. Tady se jen konstatuje, že to nedává žádný smysl.

0/0
5.10.2012 13:59

Dluhousek Mirda Parkanovic

jezisi kriste

staci ze se reality show o vareni posune do hospody a hned spousta lidi ma dojem ze jde o velmi dulezity filosoficko analyticky porad ktery neni o vareni

pritom zdenecek zacina a konci kazdy dil vzdy na tom jak je UVARENO

0/0
28.9.2012 20:55

quesh

Re: jezisi kriste

Tak ještě jednou a polopaticky - pořad Ano, šéfe je o tom, jak která restaurace funguje nebo spíš nefunguje. Ano, vaří se v něm, protože ono se - světe, div se - v restauraci vaří.

+6/0
29.9.2012 0:31

Norean

Re: jezisi kriste

Souhlas. A to, že se tam ukáže jedno či dvě jídla, je spíš zpestření a důkaz, že Zdenda nejen kibicuje, ale taky vaří. Zatím jsem si od něj vzala spoustu užitečných rad a mám i oblíbenou hospodu, kde se jeho radami hodně řídí, ač se v jídelníčku nezbavili ani klasických hospodských "prasáren". Uvozovky jsou tam schválně, protože jde o notoricky známá jídla hospodských jídelníčků, jsou ale dělaná opravdu poctivě, z čerstvých surovin a na jídle je to znát. Dostanete tam třeba i směs v bramboráku, ovšem okamžitě po chuti poznáte, že směska je z čerstvého kuřecího masa a ne z využitých zbytků z minula a z čerstvé zeleninky na poctivém pořádném bramboráku. Prostě paráda.

0/0
29.9.2012 16:00

Dluhousek Mirda Parkanovic

Re: jezisi kriste

tak jeste jednou a polopaticky zakladem hodnoceni neni natocene pivo, chut drinku ci usmev servirky ALE TO JAK SE TAM VARI. je to porad o VARENI posunuty do jinych kulis. diky tomu cast divaku ma dojem ze se nekouka na neco blbeho, cimz jsou vsechny reality sou, ale na velmi hodnotny, skoro odborny porad

0/0
29.9.2012 16:26

quesh

Re: jezisi kriste

Vaření je pouze jeden z výstupu, nikoliv jediný. Zkuste se na ten pořad taky někdy podívat, ať nemluvíte tolik z cesty,

0/0
30.9.2012 2:52

Lotus III.

Re: jezisi kriste

evidentně jsi pořad nikdy neviděl... tak šoupej nohama

0/0
30.9.2012 16:04

Marco - psano s ce

Mně naučil vařit

Elzar!

+5/0
28.9.2012 19:49

rusty_nail

Re: Mně naučil vařit

Bam!

0/0
28.9.2012 20:08

TrueRobos

Re: Mně naučil vařit

Kde jsi sehnal pepříka? Alespoň jednoho maličkýho bych potřeboval!

+1/0
28.9.2012 21:00

really?

Pro ty, kteri budou ten kecup varit

Ja jsem ho varila milionkrat v praci ... a davala jsem tam jeste navic cayenne pepper, cesnek, zazvor, molasses a cibuli jakoukoliv, nemusi byt zrovna cervena. Yummy!;-D

0/0
28.9.2012 17:23

radnice

Re: Pro ty, kteri budou ten kecup varit

jes it is a grejt ček kečup. Mňam ... tedy pardon, teď jsem se ztrapnil, že nejsem dostatečně světový ... takže správně česky wow, yummy, yummy

+5/0
28.9.2012 18:28

Serge__Gainsbourg

Re: Pro ty, kteri budou ten kecup varit

Vařený kečup? Neztvrdne pak trochu?

0/0
28.9.2012 18:29

duch zavražděného iuose

hmm

rada asi dobrá, jenže já bych si pokaždý vzpomněl na ty tvoje výrazy a zhořkl by mi v puse ;-D

0/0
28.9.2012 18:31

síma25

Re: Pro ty, kteri budou ten kecup varit

Ty seš trapná jak daleko vidíš a ještě kousek za rohRv

0/0
30.9.2012 20:23

pettyo

Ano šéfe...

...není pořad o vaření !! A je to vynikající pořad.

+6/0
28.9.2012 17:21

radaumacher

Re: Ano šéfe...

Horší je, že by to měl být pořad o vaření.;-D

0/0
28.9.2012 18:54

Norean

Re: Ano šéfe...

Proč? 8-o

0/0
29.9.2012 16:01

radaumacher

Re: Ano šéfe...

Nemyslím v tom smyslu něco se naučit, ale tak, že v těch hospodách by se mělo vařit. To, co tam ti lidé provádí, rozhodně není vaření, proto tam taky Zdeněk chodí.;-D

0/0
29.9.2012 20:28

Jdeto

Re: Ano šéfe...

Že by pokažený vkus ze sledování reality pořadů našich "reality" tv?

+2/0
28.9.2012 21:15

Dluhousek Mirda Parkanovic

Re: Ano šéfe...

je to porad o vareni, nehodnoti se snuska slepic ale jak ktera putyka vari

pokud vari dobre dostane hvezdicky kdyz neumi uvarit dobre, dostane .... dukaty

0/0
28.9.2012 21:23

bereniqa

Re: Ano šéfe...

A zajimave je, ze z 90% najednou tem radoby sefum restauraci najednou dojde, ze by meli nekoho vyhodit, nejlepe pred TV kamerami :( Pořad ma asi dobrou myslenku,ale pan Arogantni by mel ubrat....ale na druhou stranu, co je to za blbce, ze si pozvou pana Arogantniho a pak se divi ze?..(porad mi tu chybi rukou mavajici smajlik) :-P

0/0
8.10.2012 8:47

Achille Volfoni

a co gastroagent Jan Rosák...

...a jeho kamarádi-gurmeti (Jančařík,Náhlovský atd...)?

+2/0
28.9.2012 17:05

kerrry

Re: a co gastroagent Jan Rosák...

;-DR^

0/0
28.9.2012 17:23

MH78

A Kuchařská pohotovost

Pořad toho typu už tu byl a s kuchaři ze špičky. Kuchařská pohotovost. Kéž by se vrátila.

+1/0
28.9.2012 17:00

arogancemoci21

Jo jo, reklama je reklama.

I ta blbě udělaná, tak nějak idnesovsky.

+1/0
28.9.2012 16:46

Kocicka890

Bože

Chápou, že Ano, šéfe není ani tak pořad o vaření? Jde o to, že ukazuje, jaké to je v restauracích, aby jim (Pohlreich) ukázal, jak se to má dělat. Kdyby nebyli "neschopní", nemá na co nadávat...

+9/0
28.9.2012 16:37

Serge__Gainsbourg

Re: Bože

Chápou, Kočičeckejch890.

0/0
28.9.2012 18:28

zase smazaný

Opravdu,

dosud nejlepší program o vaření. Z té Šinkorové na Primě jsem měl průjem , jen co jsem ji viděl s tou legendou českého vaření. Další magor je Babica.!!!!

0/0
28.9.2012 16:35

Norean

Re: Opravdu,

Šinkorová mě také neoslovila. Její kuchařský společník sice vařit umí, ale podat ne a koukat na tu omáčku kolem, jak která celebrita bydlí, mě také nebavilo.

0/0
29.9.2012 16:03

laduch

Pleonasmus

Autorovi bych doporucovala si prostudovat něco málo o českém jazyce, zejména kapitola o pleonasmech by mohla vás článek zbavit tohoto balastu, ktery snad na server tohoto typu nepatří.

0/0
28.9.2012 14:59

zase smazaný

Re: Pleonasmus

A proč by to dělal? Moderátoří a vesměs všichni, kteří veřejně vystupují, nejsou povinní vyjádřovat se spisovně a mohou zcela beztrestně kur++t český jazyk. tAK NA TO NEZAPOMENTE, anebo se připojte na FB do sekce STOP KUR++++Í českého jazyka.!!!!

0/0
28.9.2012 16:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.