Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Müsli tyčinky pečte doma, za hodinu máte svačiny na celý týden

Zdravé müsli tyčinky nemusíte dětem kupovat. Velmi snadno a rychle si je připravíte doma. Navíc s přísadami, které máte rádi. A víte, co do nich dáváte. Vyzkoušeli jsme, zda tento jednoduchý recept funguje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

bimce

Musli tyčinky

Vyzkoušela jsem si podle návodu musli tyčinky.jsou SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Vřele doporučuji.

+1/0
9.10.2012 16:16

radnice

Dneska odvysíláno a nezklamalo

byl to nářez. Myslím, že se blíží našemu nejsledovanějšímu Jirkovi Babicovi i když se snaží, seč může.

0/0
7.10.2012 19:56

Jitřní dar

Med

Ano, med je zdravý, ale co z těch prospěšných látek v něm po hodině při 130 stupních zůstane? Když se při léčení dává do čaje, taky se dává do vlahého a ne vroucího („Má-li být med lékem, musí být všechny jeho cenné složky zachovány v původní, účinné podobě. Řada citlivých látek se ale ničí vysokou teplotou “ zdroj http://www.vceli-produkty.eu/aktuality/med-v-domaci-lekarne). Proto mi přijde škoda, dávat do toho opravdický med, ke slepení by stačil glukózový sirup nebo cukrová voda. Jinak se mi návod líbí, něco podobného děláme o Vánocích jako cukroví.

0/0
6.10.2012 12:46

radnice

Re: Med

Zbyde v něm směs cukrů, nic moc více.

0/0
7.10.2012 19:55

habr

Podobné chuťovky si dělali studenti (a mnozí ještě dělají)

když jezdí na treky do hor a oblastí, kde civilizaci reprezentují jedině nějaká letadla kdesi nad hlavou. Popravdě - jeden den či dva bych to ujedl, ale žít o ovesných vločkách s oříšky, sušeným ovocem, medem, kvalitní čokoládou a dalšími přísadami skoro dva měsíce považuji za dobrou úchylku. Mléko či kus tvarohu se prý někdy sežene, a když ne, stačí voda.

Nicméně zas na druhou stranu - za ty zážitky co si z cest přivážejí to možná za takovou stravu vydržet stojí.

+1/0
5.10.2012 21:15

Jožin z planin

Re: Podobné chuťovky si dělali studenti (a mnozí ještě dělají)

Nóó, většinou se nejede jen na sladkém. Sladké bývá většinou jen na doplnění energie během dne, ale na večeři nebo snídani se bere jiné jídlo - těstoviny, chleba, suchary, trvanlivý sýr a salám, vločky na kaši a občas nějaká konzerva nebo prášková omáčka na zpestření. Čtrnáct dní na sladkém by opravdu byla úchylka. I z batohu jíst vcelku rozmanitě. A čtrnáct dní až tři neděle je tak limit, co normální člověk unese na zádech, pokud tam má i stan, spacák a oblečení do všeho možného počasí a navíc nechce ani při náročném pochodu hubnout víc než pět kilo týdně.

0/0
5.10.2012 22:14

Milos1913

Nadpis

Přečetl jsem si jen nadpis a zkusím hádat, co za suroviny v tom zázraku bude, takže ovesné vločky, salko a pak tam nahážeme vše, co máme rádi a co je samozřejmě zdravé, ořechy, sušené ovoce atd...No jíst to týden, nevím nevím..:-)

0/0
5.10.2012 19:51

Andrax

recept mi prijde zajimavy

asi ho zkusim. Zase se nejaky cas budou tyto tycinky jist, kdyz je nekdo upece, proste zmena.

Jinak uz par let müsli v krabicich  odkrouhalo, u nas uz je celkem dost dlouho, par let, neprodejne a vecne zlevnene jakozto prochazejici zbozi.

Zas tak uplne spatne neni, ale take podleha mode.

0/0
5.10.2012 18:27

Jitřní dar

Re: recept mi prijde zajimavy

Já už müsli nekupuji, protože je nesmyslně drahé. To lepší stojí kolem 40 Kč za 350g, tesco a podobné značky jsou sice levnější, ale je to opravdu jen oves s trochou čokolády, což si klidně připravím doma za zlomek ceny.

0/0
6.10.2012 12:48

Antonin, topič

Re: recept mi prijde zajimavy

Za 40 koupíš kilovku a je to dobrý, čokoláda tam není, ale rozinky, meruňky, banány a tak.

0/0
6.10.2012 14:43

filin

Děti dnes nepomáhají někde na poli,

aby potřebovaly tak kalorické pochutiny.. vždyť to je úplná hrůza... to je pro někoho, kdo fyzicky tvrdě pracuje...

+4/0
5.10.2012 14:52

luki

Re: Děti dnes nepomáhají někde na poli,

Souhlasím, přestože se:-( děti vyvíjí a potřebují příjem energie vč. cukrů, tady je to hotová cukrová bomba.

0/0
5.10.2012 15:22

opportunity

Kondenzované mléko

nebo kondenzované SLAZENÉ mléko?

Ale stejně to dělat nebudu, moc sladké a lepí se na zuby.

0/0
5.10.2012 12:26

lozja.blabol

Re: Kondenzované mléko

To mi připomnělo "... and the taste of sweetened

condensed milk straight from the can ..." ;-D

(Viz film Mary and Max.)

+1/0
5.10.2012 22:52

radnice

ořad je úpadkový a recepty ještě horší

Dávat dětem do škola jako svačinku tyčinky s medem, to může jen úplný blb a ještě na to psát PR článek úplný ignorant. Takovíhle rodiče by měli plně hradit dětského zubaře. Nebo si snad děti ve škole po svačině čistí zuby ? Ještě jsem o tom neslyšel.

0/0
5.10.2012 12:18

Sallmi

Re: ořad je úpadkový a recepty ještě horší

Hlavně aby ty děti do školy chodily a nedopadly jako ty. ;-D

+10/0
5.10.2012 12:32

Alechin

Re: ořad je úpadkový a recepty ještě horší

myslite jako ze na radnici jsou lidi, co taktak skolu udelali?

0/0
5.10.2012 12:34

Sallmi

Re: ořad je úpadkový a recepty ještě horší

No u nás je radnice vždy plná těch, kteří horko těžko udělali 6 tříd praktické školy ;-)

0/0
5.10.2012 13:16

PiPiiiiiK

Re: ořad je úpadkový a recepty ještě horší

no většinou to tak bývá. Ti chytřejší jdou za soukromníkem (více peněz) a ti chytřejší/podnikavější se tím soukromníkem stanou.;-)

0/0
5.10.2012 13:53

Scarlett from Scottland

Re: ořad je úpadkový a recepty ještě horší

no mně vločky a med přijde jako ideální kombinace na sváču. A hned po jídle se stejně zuby čistit nemaji :-P

+3/0
5.10.2012 13:04

Scarlett from Scottland

já teda tento recept se salkem nedoporučuju

shnilo to.....

0/0
5.10.2012 11:09

roedor

Re: já teda tento recept se salkem nedoporučuju

není lepší udělat flapjack? Tam se dává máslo a krájet na tyčky to taky jde.

0/0
5.10.2012 12:43

Scarlett from Scottland

Re: já teda tento recept se salkem nedoporučuju

to nevím. Já si raději na másle vločky opražím, přidám med, ovoce a ořechy a udělám si sypané do mléka nebo jogurtu :-)

0/0
5.10.2012 13:05

vandor

Re: já teda tento recept se salkem nedoporučuju

...   jak to sypeš, když je to slepené medem?   ...8-o...

0/0
5.10.2012 17:27

Scarlett from Scottland

Re: já teda tento recept se salkem nedoporučuju

neni to slepené do jedné hroudy, jestli myslíš, že to tak dopadne..... ne, neslepí se to, max. do menších hroudiček o pár vločkách.... musíš na té pánvi míchat víš? vypadá to stejně jako kupované pražené musli.

0/0
5.10.2012 20:38

Dawemaster

Re: já teda tento recept se salkem nedoporučuju

R^

0/0
5.10.2012 21:19

Tomáš1977

Kdysi jsem to zkoušel,

ale dělal jsem chybu. Dal jsem tam málo mléka a pekl jsem to příliš krátce, výrobek byl lepkavý od medu... Je potřeba tam tu tekutinu dodat a pak to péct až se odpaří. Místní odpůrce kondenzovaného mléka upozorňuju, že se tak stane ještě kondenzovanějším. :)

0/0
5.10.2012 9:11

Don_Alex

Re: Kdysi jsem to zkoušel,

akorát že běžné odpaření vody není to samé jako výrobní kondenzace mléka.... pokud se chceš dovzdělat, tak začni třeba zde: http://eso.vscht.cz/cache_data/1206/www.vscht.cz/tmt/studium/tmv/tmv_snimky10.pdf

0/0
5.10.2012 9:52

Jožin z planin

Re: Kdysi jsem to zkoušel,

A co je na tom tak extra škodlivého? Oproti domácí výrobě to zahřívají několikrát, upravují hustotu a přidává se tam trochu hydrodenfosforečnanu sodného, což je v malém množství relativně neškodná látka vyskytující se skoro v každém jídle, kde je mléko a má to pár dní vydržet.

0/0
5.10.2012 10:54

_Xeon_

??

Je-li mus-li dobrá papina... ;-D

0/0
5.10.2012 8:55

Aries2

???

Nevíte čím nahradit to kondenzované mléko?

+1/0
5.10.2012 8:20

vsudebyl

Re: ???

obyč mlékem

0/0
5.10.2012 8:40

Tomáš1977

Re: ???

A proč nahrazovat? Vždyť je to jen mléko bez vody... Ještě by někomu mohl vadit ten kokos, obsahuje spoustu cholesterolu.

+4/0
5.10.2012 9:01

Don_Alex

Re: ???

boha jeho....to snad nemyslíš vážně....;-D;-D;-D

+2/0
5.10.2012 9:07

Tomáš1977

Re: ???

boha jeho myslím.

+5/0
5.10.2012 9:13

sucipej roznec IV

Re: ???

Ne kazdy mleko dobre snasi.

0/0
5.10.2012 19:00

Don_Alex

Kond. mléko?

To jako že kondenzované mléko je něco, čím bych se měl živit, pokud chci žít zdravě? No to snad neee

+1/0
5.10.2012 7:48

perthuis

Re: Kond. mléko?

Působí spolu s medem jako pojidlo v té sypké směsi.Ale proč jste si z toho všeho  vybral právě kondenzované mléko? ;-)

+1/0
5.10.2012 8:15

Aries2

Re: Kond. mléko?

protože ta jediná surovina nepatří do zdravé výživy, taky mě to odradilo :-/

0/0
5.10.2012 8:19

síma25

Re: Kond. mléko?

Co je na kondenzovaným mlíku špatný?

+1/0
5.10.2012 8:51

Tomáš1977

Re: Kond. mléko?

Elektrody kondenzátoru jsou z hliníku a ten se může uvolňovat do jídla a vůbec nemá to v názvu bio, takže je to špatný. ;-)

+6/0
5.10.2012 9:04

lozja.blabol

Re: Kond. mléko?

Tak už konečně chápu, proč elyt, co mi jednou bouchnul, tak děsně kouřil a smrděl. Oni tam dávaj mlíko! ;-D

0/0
5.10.2012 22:54

Don_Alex

Re: Kond. mléko?

co je na mlíku, který projde procesem kondenzace dobrýho mi spíš řekni....

+1/0
5.10.2012 9:06

síma25

Re: Kond. mléko?

Hele já to nemyslela jako rýpanec, fakt mě to zajímá. Po pravdě ani nevím, jak proces kondenzace probíhá, takže co je na něm dobrého krom chuti fakt netuším.

0/0
5.10.2012 9:11

Tomáš1977

Re: Kond. mléko?

Jak by to asi probíhalo?! Vezme se mléko a nechá se odpařit na polovinu.

0/0
5.10.2012 9:17

síma25

Re: Kond. mléko?

Tak teď už se fakt cítím jako blondýna. Děláte si tady ze mě všichni pudel nebo co?

0/0
5.10.2012 9:22

Alechin

Re: Kond. mléko?

jsem sice lajk, ale toto jsem si dovolil najit:

http://eso.vscht.cz/cache_data/1206/www.vscht.cz/tmt/studium/tmv/tmv_podklady09.pdf

0/0
5.10.2012 12:38

Don_Alex

Re: Kond. mléko?

no tak možná doma....;-D;-D

0/0
5.10.2012 10:01

vyskocenaplatnicka

Nejen svačinou živ je člověk

Můj přítel se svým kamarádem se dohodl, že se půjdou podívat na trh s

autosoučástky do Polska. Nabídli nám, tedy jeho manželce a mně, že pokud na ně počkáme, dokud si tam zařídí své věci, vezmou nás do nedalekého obchodního centra na nákupy  Této lákavé nabídce jsme samozřejmě nemohli odolat. Trh začíná v neděli brzy ráno. Vyrazit na cestu bylo třeba už krátce po půlnoci. Na to, že se někde po cestě najíme v restauraci, se spolehnout velmi nedalo. Non stop motoresty téměř vymřeli. Protože z hlediska racionálního stravování i dostatku energie na celý den je třeba stravovat se každé tři hodiny, musela jsem tuto situaci vyřešit sama.

http://dobreazdrave.cz/moje-cestovatelske-menu/

+1/0
5.10.2012 7:45

síma25

Re: Nejen svačinou živ je člověk

Nespamuj tady, ubožáku. A hybaj zpátky do čtvrté třídy!

+3/0
5.10.2012 8:24







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.