Diskuze
VIDEO: Zkuste si upéct buchty jako od babičky nebo maminky
Děkujeme za pochopení.
Achille Volfoni
jako od babičky?
Tohle je klasická fráze.Když pak člověk vidí frajera,jak to tam míchá robotem,tak nezbývá,než se jen pousmívat...
Krak
Re: jako od babičky?
Jako od babičky a jako babička bude asi trochu rozdíl...
DlouhousekLihoslav
kdyz buchty
tak spis takhle
http://vareniapeceni.blogspot.cz/2011/04/buchty-s-makem.html
male rozdily ale preci jen v chuti velke
hefaistosh
Re: kdyz buchty
Proč ne,ale je jasně napsáno,že každý je dělá trochu jinak.A to co chutná tobě nemusí chutnat jinému.
computer
Jojo,
pěkná buchta. A všechno jsou přírodní suroviny. Žádný silikon, přízvuk tuším že se z Plzně.
vegaslas
Re: Jojo,
Že se z Plzně? WTF?
I kdyby to bylo myšleno, jako že "ze z Plzně" tak fakt jsem v životě neslyšel jedinýho Plzeňana (Plzeňáka), že by tenhle výraz použil. A že jich znám dost a v Plzni jsem skoro jako doma.
A co se týká buchet, receptů už jsem vyzkoušel několik i různých postupů, včetně rozdílných druhů hnětení (ruka, robot, pekárna) a výsledek byl různý, ale říct, že by byl některý vyloženě top nebo down, to bych si netroufl.
í-mejlka
fíglík
Od naší babi jsme se všechny naučily jednoduchý postup, který práci urychloval a zlepšoval i výsledek. Babi už dobře věděla, kolik buchet se jí vejde na jeden plech, a tenhle počet si udělala na vál. Pak plech na jedné straně trochu podložila, do protějšího rožku nalila rozpuštěné sádlo. Brala jednu buchtu po druhé, každou pěkně ze všech stran rychle omočila v jezírku sádla a rovnala je od protějšího konce jednu vedle druhé. Po upečení ještě jednou potřela horkým sádlem a hned přes "sejtko" hustě pocukrovala. Na buchtách, které se krásně oddělovaly jedna od druhé, se tak vytvořila tlustá, nasosaná cukrová krusta.
Scarlett from Scottland
Re: fíglík
ano, s tím sádlem souhlas. Tak učil péct buchty mě můj dědeček
Scarlett from Scottland
no prosímvás, ale těsto si vypracujte ručně
a ne mixerem, viz fotka
orinka3
kachláky
pravda je, že v elektrickém či plynovém sporáku, teda v jeho troubě, se nikdy buchty neupečou tak, jako ve sporáku na uhlí nebo dřevo. Jednou jsem se s tím patlala na chatě, kde je maličký sporák na pevná paliva a koláče byly jako peříčko.
orinka3
kynuté
je podle mě nejlepší ze sádla a oleje. Čím měkčí těsto, tím lepší. Nabírám lžicí na pomoučený vál, rozplácnu, a plním. Než dám buchty na plech, pomastím ze všech stran. V pekáči je dobré před vstřením do trouby seshora rovnoměrně polít rozpuštěným máslem. Babička nedala dopustit na slepičí sádlo.
Scarlett from Scottland
Re: kynuté
ano, kynuté buchty je dobré, nebo spíše třeba, potřít sádlem a to i z boků
Hanitscha
Těsto
Nevím, no já jsem zastáncem toho, že s kynutým těstem se musí pracovat ručně, nechat ho aspoň 1 - 2 x překynout. To je pak teprve paráda. A i když kitchen aid mám ráda tak to kynuté těsto potřebuje přeci jen trochu více péče.
roedor
Re: Těsto
já kynuté těsto ručně nejsem schopná udělat, takže se spoléhám na pekárnu. A občas nechávám těsto kynout v lednici, to je potom taky paráda. Ale chce to čas.
radnice
Ježišmarjá, kdy to dávaj, abych přepnul jinam
Já vždycky mám smůlu a zrovna když to jede, tam náhodně přepnu. Minule jsem shlédl asi 23 minuty, když "vařili" nějaké toasty. Proč tomuhle ušmudlanému pořadu dělá iDnes reklamu ?
novca
U nás nesmí chybět
RUM a citronová kůra. Navíc přidávám do těsta trošičku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Vůně taky dělá "chuť" ....
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!