Diskuze

VIDEO: Zkuste si upéct buchty jako od babičky nebo maminky

Domácí buchty patří k jednoduchým jídlům, jichž se ale hodně kuchařů bojí. Obávají se, že jejich partneři je budou srovnávat s buchtami, jaké pekla jejich maminka nebo babička. Přitom najít ty pravé, jediné a nejlepší asi ani není možné. V každé rodině se pečou trochu jiné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Achille Volfoni

11. 10. 2012 22:01
jako od babičky?

Tohle je klasická fráze.Když pak člověk vidí frajera,jak to tam míchá robotem,tak nezbývá,než se jen pousmívat...

2 0
možnosti

Krak

25. 10. 2012 2:28
Re: jako od babičky?

8-o Jako od babičky a jako babička bude asi trochu rozdíl...

0 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

11. 10. 2012 20:08
kdyz buchty

tak spis takhle

http://vareniapeceni.blogspot.cz/2011/04/buchty-s-makem.html

male rozdily ale preci jen v chuti velke

3 0
možnosti
MM

hefaistosh

11. 10. 2012 21:36
Re: kdyz buchty

Proč ne,ale je jasně napsáno,že každý je dělá trochu jinak.A to co chutná tobě nemusí chutnat jinému.

2 0
možnosti
C

computer

11. 10. 2012 15:51
Jojo,

pěkná buchta. A všechno jsou přírodní suroviny. Žádný silikon, přízvuk tuším že se z Plzně.

1 0
možnosti
V

vegaslas

12. 10. 2012 21:40
Re: Jojo,

Že se z Plzně? WTF?

I kdyby to bylo myšleno, jako že "ze z Plzně" tak fakt jsem v životě neslyšel jedinýho Plzeňana (Plzeňáka), že by tenhle výraz použil. A že jich znám dost a v Plzni jsem skoro jako doma.

A co se týká buchet, receptů už jsem vyzkoušel několik i různých postupů, včetně rozdílných druhů hnětení (ruka, robot, pekárna) a výsledek byl různý, ale říct, že by byl některý vyloženě top nebo down, to bych si netroufl.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

11. 10. 2012 13:18
fíglík

Od naší babi jsme se všechny naučily jednoduchý postup, který práci urychloval a zlepšoval i výsledek. Babi už dobře věděla, kolik buchet se jí vejde na jeden plech, a tenhle počet si udělala na vál. Pak plech na jedné straně trochu podložila, do protějšího rožku nalila rozpuštěné sádlo. Brala jednu buchtu po druhé, každou pěkně ze všech stran rychle omočila v jezírku sádla a rovnala je od protějšího konce jednu vedle druhé. Po upečení ještě jednou potřela horkým sádlem a hned přes "sejtko" hustě pocukrovala. Na buchtách, které se krásně oddělovaly jedna od druhé, se tak vytvořila tlustá, nasosaná cukrová krusta.

1 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

11. 10. 2012 14:13
Re: fíglík

ano, s tím sádlem souhlas. Tak učil péct buchty mě můj dědeček V

0 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

11. 10. 2012 11:24
no prosímvás, ale těsto si vypracujte ručně

a ne mixerem, viz fotka 8-o

0 0
možnosti
KE

sef_Cezu

11. 10. 2012 11:47
Re: no prosímvás, ale těsto si vypracujte ručně

a pvoč? :)

0 0
možnosti

orinka3

11. 10. 2012 11:18
kachláky

pravda je, že v elektrickém či plynovém sporáku, teda v jeho troubě, se nikdy buchty neupečou tak, jako ve sporáku na uhlí nebo dřevo. Jednou jsem se s tím patlala na chatě, kde je maličký sporák na pevná paliva a koláče byly jako peříčko.

0 0
možnosti

orinka3

11. 10. 2012 11:15
kynuté

je podle mě nejlepší ze sádla a oleje. Čím měkčí těsto, tím lepší. Nabírám lžicí na pomoučený vál, rozplácnu, a plním. Než dám buchty na plech, pomastím ze všech stran. V pekáči je dobré před vstřením do trouby seshora rovnoměrně polít rozpuštěným máslem. Babička nedala dopustit na slepičí sádlo.

0 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

11. 10. 2012 11:23
Re: kynuté

ano, kynuté buchty je dobré, nebo spíše třeba, potřít sádlem a to i z boků

0 0
možnosti
HS

Hanitscha

11. 10. 2012 10:10
Těsto

Nevím, no já jsem zastáncem toho, že s kynutým těstem se musí pracovat ručně, nechat ho aspoň 1 - 2 x překynout. To je pak teprve paráda. A i když kitchen aid mám ráda tak to kynuté těsto potřebuje přeci jen trochu více péče.

;-)

2 0
možnosti
JN

roedor

11. 10. 2012 10:40
Re: Těsto

já kynuté těsto ručně nejsem schopná udělat, takže se spoléhám na pekárnu. A občas nechávám těsto kynout v lednici, to je potom taky paráda. Ale chce to čas.

0 0
možnosti
R

radnice

11. 10. 2012 7:52
Ježišmarjá, kdy to dávaj, abych přepnul jinam

Já vždycky mám smůlu a zrovna když to jede, tam náhodně přepnu. Minule jsem shlédl asi 23 minuty, když "vařili" nějaké toasty. Proč tomuhle ušmudlanému pořadu dělá iDnes reklamu ?

0 0
možnosti
LB

novca

11. 10. 2012 7:34
U nás nesmí chybět

RUM ;-) a citronová kůra. Navíc přidávám do těsta trošičku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Vůně taky dělá "chuť" ....

1 0
možnosti