Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na Jiřáku v pátek koupíte poctivý český med přímo od včelařů

Podzimní den českého medu se rozjede v pátek na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad od deseti hodin dopoledne a jeho program potrvá až do devíti večer. "Chceme ukázat, že český med je výborný sám o sobě, že není potřeba med dovážet," řekla iDNES.cz za pořádající občanské sdružení Archetyp Barbora Nováková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Homer _9

jenom DEBIL napíše článek

o akci, a neuvede exaktně datum a místo konání...

Autore, dej si facku a běž kopat kanály nebo kabely...

0/0
15.10.2012 23:50

net.Xtreme proti diskriminaci

Ještě lepší je ho mít zdarma přímo od včel

0/0
12.10.2012 9:08

Horynova Sojka

letošní snůška

stála za prd......:-/

0/0
11.10.2012 12:59

DlouhousekLihoslav

Na sklenicích bude napsáno

Poctivé česká met, vyrobeno ze surovin z EU a mimo Eu

0/0
11.10.2012 12:48

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: Na sklenicích bude napsáno

Včely s dlouhým doletem;-D

0/0
12.10.2012 9:09

vcelis

na jakým Jiřáku?

U nás v Hořicích máme taky Jiřák, ale ten to asi nebude a v celé čr, jich je víc. Kdybych nešel na ty stránky co jsou napsané minipísmenkami pod fotkou, asi bych se v článku nedopídil, o které město se jedná. Opět je vidět, že pražáci si myslí, že jsou pupkem světa a co je dál jak 30km od Václaváku, je pro ně opovrhující dědina...Rv

0/0
11.10.2012 10:24

other_side

Re: na jakým Jiřáku?

Ne, pražáci si to nemyslí. Jen vesničani si myslí, že si to pražáci myslí.

+9/0
11.10.2012 11:09

pskoda

Re: na jakým Jiřáku?

A další vidlák, který neumí číst....proč je to asi v sekci Praha, že?

+4/0
11.10.2012 13:10

vcelis

Re: na jakým Jiřáku?

Tak já to rozkliknul na úvodní straně iDnes a v článku není nikde uvedeno v jaké sekci to je, pane PSKODA. No teď je to opravené, pod fotkou je připsáno "Pražákům", jen se tomu musím smát, protože správně se to píše s malým "p", nebo, že by opravdu byli pražáci víc než zbytek republiky? ;-D ;-D ;-D

0/0
11.10.2012 21:24

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: na jakým Jiřáku?

Pražan, Moravan, Čech, Brňan, Hornodolňan a další obyvatelé obcí se píší s velkým počátečním písmenem;-)

Pražák je nespisovně, ale nedivím se, že se v článku objevuje...

+2/0
12.10.2012 9:12

vcelis

Re: na jakým Jiřáku?

jj je to tak, máš pravdu, tož za to malé p se omlouvám ;-)

0/0
14.10.2012 21:45

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: na jakým Jiřáku?

Já to mám v sekci Hobby, podsekce Domov:-)

0/0
12.10.2012 9:10

tuneldedek11

JE TO OPRAVDU PRAVÝ MED NEBO ZASE PODVOD

prodejci u silnice často prodávají přebalený čínský med a vydávají ho za domácí, není nic těžkého čínský med naaranžovat pod plástve a prodávat za několikanásobek, tak jak se to děl u ovoce na farmářských trzích

0/0
11.10.2012 9:23

Jožin z planin

Re: JE TO OPRAVDU PRAVÝ MED NEBO ZASE PODVOD

Takhle pozdě na podzim je to celkem jednoduché. Pravý český med od malovčelaře už jen velmi těžko seženete v průzračném a tekutém stavu. Buď bude alespoň částečně krystalický nebo pastovaný (tekutý ale ne čirý). Teoreticky můžete mít štěstí na včelaře, který má medovicový med bez příměsí (ten vydrží tekutý dlouho). Pak bych se snažil ověřit, jestli prodávající má dostatečné znalosti, aby mohl být takovým včelařem.

0/0
11.10.2012 11:34

agent_A54

Kdeyž zahřejete již zcukernatělý med

na 40 stupňů celsia, znovu získá tekutou konzistenci, aniž by se zničil - neb běžně v létě přes den v úlech bývá teplota i kolem 37 stupňů celsia. Jsou včelaři, co na to mají i mašiny...

0/0
11.10.2012 13:23

Jožin z planin

Re: Kdeyž zahřejete již zcukernatělý med

To také není košer metoda. Těsně před prodejem rozehřejí, aby se dobře prodával a zákazník se pak diví, že mu med za čtrnáct dnů zkrystalizuje (v lepším případě, kdy opravdu nebyl poškozen, poškozený nekrystalizuje). Rozhodně bych takové včelaře nepodporoval.

0/0
11.10.2012 14:24

Homer _9

Re: Kdeyž zahřejete již zcukernatělý med

a co je na té krystalizaci špatného???

Hůře se to nabírá ale pokud mám spolehlivý zdroj, je med čistý bez antibiotik, pesticidů a dalších oblíbených čínských a polských svinstev....

0/0
15.10.2012 23:53

Antonin, topič

Dokonce se dá říct,

že poctivý (?) český med přímo od včelařů koupíte v pátek i na mnoha jiných místech republiky.

0/0
11.10.2012 9:21

Labia Majora Zemanova

...

Nejlepsi med maji v KauflanduR^

+2/0
11.10.2012 0:34

MiW

Re: ...

Složení: Ze směsi medů ze zemí EU a mimo zemí EU :))

+1/0
11.10.2012 7:14

Antonin, topič

Re: ...

Jo, to je srandovní, proč to tam vůbec píšou? Asi někde existují medy, které jsou jen z EU medů, nebo jen z ne-EU medů.;-D

0/0
11.10.2012 9:20

Kyle Case

Re: ...

Píšou to tam asi aby upřesnili původ medu. Z toho je úplně jasné, že to není z Měsíce, nebo Marsu :-)

0/0
11.10.2012 9:29

ada tesyI

Re: ...

Měsíc a Mars jsou též mimo Eu

+2/0
11.10.2012 20:30

Rodnok

Re: ...

zatím.

0/0
16.10.2012 0:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.