Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Do šampaňského jahoda z kompotu lepší než žádná. Pohlreich šílí

Jen málokoho by asi napadlo dávat si v rybářské baště šampaňské s jahodami nebo tam jít na diskotéku. V pražské Hostivaři se dá v Rybářské baště zkusit obojí. Jak se o této restauraci vyjádřil Zdeněk Pohlreich: "Je to bizár, ty vole..." V dobré hospodě by se přece člověk měl především dobře najíst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Lord Methanol

Tu barmanku

bych s prominutím ojel ;-D

0/0
21.10.2012 20:16

bobísekbobísek

hm

a neví někdo kde je ta pěkná rybí restaurace kde se potom tak cpali????

0/0
21.10.2012 16:26

tajny agent

Cesi mi nekdy

uz opravdu neprijdou jako normalni ... dat jahodu z konzervy do sampana? A navic z konzervy co neni skladovana podle pravidel - bezne spotrebovat do 3 dnu po otevreni a mezi tim uchovavat v lednici.

0/0
21.10.2012 2:46

Petrik73

Re: Cesi mi nekdy

A ještě mám takové tušení, že to nebylo šampaňské. To je bordel.

0/0
21.10.2012 15:04

hustolez

Doporučuju

bonusové části co jsou na prima play. http://play.iprima.cz/all/287420/all

0/0
19.10.2012 11:12

tajny agent

Re: Doporučuju

Tomu co hlasa a jak to funguje ve vyspelych zemich se zel u nas rika komunizmus, stalinizmus a navrat 50. let a front na banany ... dokud tito vudci cesti ideologove trzniho fundamentalizmu typu Klause neodejdou tak nevim ...

0/0
21.10.2012 2:58

Led c 9

Re: Doporučuju

i kdyby byl článek o tom, jakou nití sešít dva kusy látky, tak se najde nějakej d-bil co do toho přimíchá Klause a udělá z toho ideologickou záležitost

+4/0
21.10.2012 12:04

tajny agent

Re: Doporučuju

Nikam bych nic nemichal ... je to odpovedi na podobne clanky o tom jak se zilo driv do kterych je vzdy primichana ideologie tak si uzijte i u dnesnich.

0/0
21.10.2012 13:21

tajny agent

Re: Doporučuju

Navic to co pisi je pravda ... dodrzovani pravidela a regulace je pro cechy konec sveta a komunizmus ...

0/0
21.10.2012 13:22

bembinka

problém je v tom, že se do podnikání v pohostinství

serou lidi, kteří si v životě prací v pohostinství neprošli...

+2/0
19.10.2012 9:42

Petrik73

Re: problém je v tom, že se do podnikání v pohostinství

No jo vlastně .....

0/0
19.10.2012 11:07

cokoo

Re: problém je v tom, že se do podnikání v pohostinství

To máte svatou pravdu, ovšem zmiňovaný pan Němec je vyučený v oboru kuchař- číšník a má praxi. Problém je v jeho hlavě a organizační neschopnosti. Je to člověk bez názoru, který si nechává nabulíkovat od takyspecialistů na PR a podnikání, jak má vypadat podnikání v hospodě. Papír a praxe je takovému člověku nanic, když neví, že má interiér restaurace odpovídat konceptu a musí to tam vypadat jinak než za socíku, má vařit čerstvé ryby a správně je skladovat v čistém a hygienickém prostředí, jídlo musí být na talíři sexy atd. Němcovi šlo jen o to, aby zviditelnil restauraci a myslel si, že se tam lidé jen pohrnou jen proto, že byl v TV. On sice vyměnil personál, ale jinak nic. A nenechá si poradit.

0/0
21.10.2012 14:58

HyposCze

Rybářská bašta

Tahle hospoda byla za komančů naprosto super, měli jsme tam maturitní večírek :)

Bohužel je fakt, že se tam už posledních XY let nedá vůbec jíst, takže i když tam kolem s dětma chodíme dost často, radši si zajdu vedle.

+2/0
18.10.2012 23:02

Levicovy.Pravnik

Re: Rybářská bašta

Maturita díky SSM....

0/0
20.10.2012 23:08

lakar

Přinese si čerstvou rybu sebou ???

Když neumí česky ten budoucí prezident  Okimůra, tak mi to tolik nevadí, ale radaktor by měl vědět, že si přinesl čerstvou rybu s sebou ...

0/0
18.10.2012 12:18

Led c 9

Re: Přinese si čerstvou rybu sebou ???

to se přece rozumí samo sebou:-)

0/0
21.10.2012 12:03

Tři králové

tentokrát byl Pohlreich mimo

Nadá mi to a musím přispět svou troškou do mlýna: tentokrát byl mr.Pohlreich skutečně mimo. Baštu znám dobře a chodil jsem tam v podstatě obden na oběd. Teď chodím do restaurace o cca.100 metrů dále, ale to zejména proto, že moji kolegové se tam cítí lépe a nechci trhat partu. Takže: pan Pohlreich nepochopil, jaká klientela kolem Bašty prochází-že si prostě rybu za 299 Kč + příloha ti lidé nedají. Od podniku toho typu očekávají jídlo do 100 Kč a hlavně V LÉTĚ PIVO a zmrzlinu. V zimě tam nepáchne ani noha, protože to je dole pod přehradou-vynikající pro jarní a letní procházky, či cyklo. Uznávám, že ta jahoda v sektu byl dost ultrapunk, ale jinak měl pan Němec v zásadě pravdu. Říkám že v zásadě, netvrdím, že v maličkostech Pohlreich neměl pravdu, ale v zásadě byl mimo a v podobné restauraci by pan Pohlreich s přístupem, který radil, prostě nevydržel a zkrachoval by. Musím ale uznat, že jak pan Němec obhajoval nakřivo pověšený jídelní lístek-to bylo k popukání. Zdravím Hanu Haukovou

0/0
18.10.2012 9:56

Antonin, topič

---

No nevím, já viděl hospodu, kde vaří hnusný žrádlo z hnusnejch surovin a nejen to. Čili proč by jim tam někdo v zimě chodil, že.

Otázka pak je, proč si Pohlreicha pozvali? Aby je za tu hrůzu poplácal po zádech? Do 100 Kč se snadno dostanete, ale bude to špenát s vejcem. Ne ryba.

+5/0
18.10.2012 11:06

Tři králové

Re: ---

Souhlasím s tím, jak píšete, že je otázkou, proč si ho tam vlastně pozvali? To fakt netuším, možná pan Němec trpí zvláštní formou masochismu, nevím. Ale myslím si stále, že to Pohlreich prostě "netrefil". Že prostě klasicky exhiboval, ale realitě byl blíž majitel hospody. Ale nikomu svůj názor nenutím, jen si to myslím. A propos...kdo se chce dobře u Hostivařské přehrady najíst, ať bez obav popojde asi sto metrů dál od zmiňované hospody a tam je taky atková hospůdka, se zahrádkou (sice bez obsluhy...což nechápu proč), ale docela dobře tam vaří. Netvrdím, že je to na Michelinskou hvězdu, ale rozhodně je tam VELMI ochotný personál a kuchař taky nemá uplně obě ruce levé.... Ale opět podotýkám...i toto je pouze můj názor. Nikomu ho nenutím

0/0
18.10.2012 11:30

jfb2

Re: ---

A proč taková hospůdka není i ta Němcova?

0/0
18.10.2012 12:33

Led c 9

Re: ---

Přesně. Tak o sto metrů dál se dá dobře najíst a o sto metru blíž to nejde, protože bla bla bla bla? Tak ať tu hospodu přejmenuje, přestane tam podávat drahé ryby, ale ať proboha poskytuje slušnou službu. Keců, jak něco nejde vymyslím za 5 minut na dvě hodiny žvanění.

0/0
21.10.2012 12:10

Temelín ja

Re: ---

Pan Němec hlavně očividně trpí podivnou představou, že provozuje rybí restauraci, ale není to pravda. Proto ho vzal Pohlreich do té restaurace v centru. Jasně, je to tam cenově jinde, ale je to rybí restaurace. Rybí bašta má ovšem s rybí restaurací společný jedině tak název.

+1/0
18.10.2012 12:35

pablo_II

Re: ---

No zřejmě vaši kolegové mají pádný důvod, proč se v sousední restauraci cítí lépe, na dtím bych se asi zamyslel. A je-li to s klientelou skutečně tak jak říkáte, pak je otázkou, proč tam mít rybaářskou baštu, či restauraci, když je tam klientela tak na párek v rohlíku.Podle mne je to ale klasická výmluva. ve skutečnosti dobrá rybí restaurace si dokáže vybudova věhlas a lidi tam budou za dobrýmjídlemjezdit. takhle to totiž chodí i v zahraničí. Do vyhlášených restaurací hosté dojíždí i poměrně z dálky. Takže to jsou akorát výmluvy stejného ražení jako měl ten pan Němec. jenže ono žvanit je jednodušší než něco změnit třeba i sám u sebe.

+1/0
21.10.2012 9:50

jfb2

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Co to plácáte? Klidně ať vaří za 100 Kč, ale to neznamená, že musí vařit šlichty a ze zkažených polotovarů. Je fakt, že u ryb se do 100 vejde hůře, ale do 1580 v poho. Nikdo po něm nechce aby tam vařil Kambaly, či nějaké ty vošklivé a drahé (ale pravda výborné) potvory. Obecně však čerstvé suroviny vycházejí levněji, jen je s nimi více práce. Ale hospoda právě prodává tu práci! V Ano šéfe.

A čisto a příjemné prostředí nic nestojí.

+8/0
18.10.2012 12:32

Petrik73

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Tak za 1580 Kč se už dá uvařit solidní krmě :-)

0/0
19.10.2012 11:13

jfb2

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Jejda, samozřejmě jsem myslel 150,- :-)

+2/0
19.10.2012 15:52

krakra

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Ano polední meníčko tam je dost v pohodě, večer tam ale chodí málo lidí a to asi panu majiteli vadí.

Ano tu hospodu o 100 metrů znám také, je dobrá, ale nechápu jejich lehce přetažené ceny.

0/0
18.10.2012 21:43

Cens0r

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Takže když ta Bašta prakticky nemá problém ,tak proč si Pohlreicha volali? Pokud nevydělávají se stávajícím jídelákem, je asi něco špatně, ne? A omlouvat to klientelou...Dobrý restauratér si vytvoří takovou klientelu, aby se uživil.

+3/0
18.10.2012 22:09

Antonin, topič

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Přesně tak.

0/0
19.10.2012 9:31

cokoo

Re: tentokrát byl Pohlreich mimo

Moje řeč, kdyby byl alespoň průměrně dobrý restauratér, tak zařídí hospodu aby vypadala jako rybí, drží se konceptu, přizpůsobí atmosféru konceptu podniku. Zařídí odpovídající hygienické a skladovací podmínky pro ryby a suroviny, aby se je   člověk nebál sníst. Kdyby byl co k čemu, tak si zařídí skoro stejnou restauraci, jako je ta v centru Prahy, pořádně investuje do propagace v tisku a přijme skutečně kvalitní specialisty na ryby s praxí. Klientela nemusí být pouze místní, ale může jí rozšířit na celopražskou plus cizince, však oni si za kvalitou cestu najdou.

0/0
21.10.2012 15:27

ddtx

no nevim

spousta hospod co polreich prosel je spis na okamzite zavreni hygienikem, to ze nejsou zavrene svedci bud o sopatne praci hygieniku a nebo stedrosti majitelu

+3/0
18.10.2012 9:35

babacek

Samá nepravda !

Vzdělání

SOU kuchařské, PrahaHotelová škola, PrahaInstitute of Business Studies, Praha

Praxe

od června 2008 – ristorante Divinisod května 2007 hotely Imperial a Metropol, šéfkuchař2004–2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance2002–2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař1998–2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař1996–1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař1993–1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef1991–1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař1990–1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař1975–1989 různé hotely a restaurace, Praha

0/0
18.10.2012 8:06

bobísekbobísek

Re: Samá nepravda !

a to je kdo

0/0
21.10.2012 16:34

Poustka.Vytlacil.Suchý.Boban

No

Na baštu jsem chodil coby obyvatel Hostivaře dávno, a vždycky jsem se tam za slušný peníz dobře najedl. Když jsem tam byl naposledy na diskošce (cca 4 roky zpět), dýchla na mě znovu nostalgie a podnik se svými neduhy měl své nezaměnitelné kouzlo. Zajímalo by mě, kolik ta ryba v restauraci, kde to funguje a kde maj jen čerstvé ryby, stála. Protože ono je hezký dát si čerstvou rybu, ale kolem bašty rozhodně nejzdí podnikatelé v BMW, co mají třeba 300 korun na jídlo. Tenhle podnik byla vždycky spíš knajpa, kde se dalo do stovky velice dobře najíst.

0/0
17.10.2012 15:59

janbrezen

Re: No

ta restaurace co tam prezentovali, tak v ni stoji 200g filet ryby okolo 500-800kc, nebo cela okolo 150kc za 10deka, jde ale o to, ze on tam takove ryby mit nemusi a muze je dat i levneji, neni to centrum prahy se spickovou obsluhou

0/0
17.10.2012 16:25

Antonin, topič

Re: No

U Zběhlíka stojí pstruh 105,- za 200g.

Čerstvé ryby nemusejí být drasticky dražší, než mražené, pochopitelně záleží na tom které a odkud.

Nejsem podnikatel v BMW, ale nebudu žrát zkažený odpad proto, že je to levný. PA.

+8/0
17.10.2012 16:44

Inkvizitor Johny

Re: No

Chlazené ryby jsou v ČR paradoxně dokonce levnější. Ale ta logistika pokulhává.

0/0
17.10.2012 19:38

Antonin, topič

Re: No

Pravda, mimo větší města je to horší, nejlepší je to dle mého názoru v Praze, pochopitelně. Ale ono je to o pohodlnosti, než kalkulovat denní nákup, tak raděj někteří nakoupí na měsíc do mrazáku.

0/0
17.10.2012 20:08

estimator

Re: No

to jsou line ventry ktere by nemeli mit narok jakokoliv restauraci provozovat

0/0
18.10.2012 1:46

IRC

Re: No

http://www.rybitrh.cz/

0/0
17.10.2012 16:52

Cens0r

Re: No

Do dobrý restaurace jezdí lidi i z daleka.

0/0
18.10.2012 22:11

babacek

Pohlreich

Víte, že není vyučený. Nučil se vařit na vojně když byl přidělen do kuchyně.

Recepty : http://grandemi.webgarden.cz/

0/0
17.10.2012 14:50

drogista

Re: Pohlreich

NO a ???

0/0
17.10.2012 15:09

babacek

Re: Pohlreich

Nic. Obdivuji pokud se někdo dokáže takto vypracovat sám.

0/0
17.10.2012 15:35

Antonin, topič

Re: Pohlreich

Tak ok, to máš napsat hned do toho prvního příspěvku jinak v gastronomii je takovej vzestup častější, než třeba v medicíně, že.

0/0
17.10.2012 16:53

babacek

Re: Pohlreich

Ono to tam je již dávno. Chce to číst.

0/0
17.10.2012 16:55

Temelín ja

Re: Pohlreich

;-D Jo jasně. A ti jeho staří učitelé, co byli v Šéfovi na Grilu byli najatí herci;-D

0/0
17.10.2012 15:13

babacek

Re: Pohlreich

To jsem neviděl tak to nemohu posoudit. Za jeho studenských let byla jen jedna hotelová škola a to v Mariánských lázních. Tu rozhodně neabsolvoval.

0/0
17.10.2012 15:37

janbrezen

Re: Pohlreich

ucnak kuchar-cisnik, to snad bylo v kazdem vetsim meste

0/0
17.10.2012 16:27

babacek

Re: Pohlreich

To ano, ale v jenom pořadu mluvil o hotelové škole a tu nemá, je to lež.

0/0
17.10.2012 16:36





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.