- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jeste jsme nedoresili Coleslaw po cesku?
já bych to tolik nedochucoval a hned to odnes králíkům
Zelný salát je lahodný už sám od sebe už v té nejjednodušší podobě: jemně nakrouhat, posolit a po chvíli přidat olej, promíchat (třepat netřeba). Kdo chce může přidávat cokoli, co mu připadne vhodné, ale už tahle jednoduchost je dokonalá.
naprosto nej je, co nám dává kuchař na Jadranu jako předkrm - jemně nakrouhané bílé mladé zelí, pokapat olivovým olejem, trochu balzamica, promíchat a mám se jako žádný králík na světě
Se smetanou (klasická i kysaná) je to mnohem lepší.
Mápan kuchař v intimní oblasti nějaký nedostatek?
celer je z toho vseho nejzdravejsi
se zbytečně vymýšlí nějaké novoty, přitom stačí využít strašně jednoduchý, ale efektní recept na pikantní italský středomořský salát s mořskými plody, budeme potřebovat: 250 g čerstvé krevety a jednu chobotnici, 6 vajec, pepř, sůl, balzamikový ocet,olivový olej, hrubou mouku bílé víno a cca 400 g římského salátu. Oddělíme žloutky od bílků a do bílků dáme nadrcených cca 40 kuliček černého pepře, vyšleháme na sníh, poté dáme do směsi žloutky a cca 50 ml panenského olivového oleje a 2 dcl bílého vína a zakápneme lžící octa, směs promícháme, připravíme si marinádu, vezmeme cca 250 ml olivového oleje, 3 dcl bílého vína, 4 lžičky balzamikového octa, sůl a trochu pepře, nakrájíme chobotnici a oloupeme krevety a necháme přes noc marinovat, poté směs vyndáme a dáme do udírny, kde necháme cca 5 hodin udit. Poté vyndáme a zamícháme do předchozí směsi, tu je nutno si připravit načas tedy, necháme odstát zhruba 15 minut, prezentujeme na talíř a zasypeme salátem polníčkem, úspěch zaručen
urcite prima salat, co ale ma co delat s recepty na Coleslaw?
kde je dávajú kečup a horúcu vodu, špeciálne v McDonalde. Už ste nestihli cestovať stopom, mladí.
Kečup v MCD zadarmo??
1 hlávka zelí, sůl, pepř, 1/2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, trochu nasekaného česneku, všechno.
jo a pak na rande ne?
do hromady majonézy mně přijde odporné a cpát s tím děti trestuhodné...
Majoneza není nic škodlivého, zejména domácí, je-li konzumována střídmě. Použijete oliváč (rafinovaný), i ten je docela zdravý, domácí žloutky (které můžete pro klid duše pasterovat, návodů je spousta) a je tam toho trocha. Někdo říká, že pasterací se znehodnotí lecitin, ale to by zase pak nešlo ušlehat, ta majoneza.
No a nebo si koupíte komerční.