Diskuze
VIDEO: Pohlreich radí, jak vyčistit zakalený vývar na polévku bílkem
Děkujeme za pochopení.
LaFemmeSpeedy
Džórža
Tak ten kuchtík byl včera hustej, deset let strávil v Améru a když pak zpíval Pohlreichovi Armstronga, tak mě přišlo, že tam těch deset let asi s nikým nemluvil..a to ten text ještě četl z obrazovky
Antonin, topič
Re: Džórža
Někdo holt na jazyky není a nenaposlouchá to nikdy. Navíc si dovedu představit, jak to taky může vypadat, jsou lidi, kteří jedou do USA, aby tam pak neustále vyhledávali Čechy a proboha nemuseli mluvit anglicky...
gypsy polib si elipsy
vycistit BILKEM?
to mam jako trenerovi narvat hlavu do hrnce??
Don_Alex
Re: vycistit BILKEM?
ne, musíš ho tam narvat celýho, ale hlavně s ním nesmíš míchat....
Pěkný Nick
Jo jo, česká gastronomie to je dobré scheiße :-)
A ještě dělat pro takový český kašpary který si vezmou hospodu.
Antonin, topič
Re: Jo jo, česká gastronomie to je dobré scheiße :-)
Člověče, vždyť vy si pletete výrazy "nick" a "blbec!"
zijutady
No myslím si, že polévky by
v menu by být nejméně dvě, vývar + něco jiného (česnečka, zeleninová, houbová) a jídel minimálně šest - něco s hovězím, vepřovým, kuřecím nebo krůtím, ryba, sladké jídlo a bezmasé jídlo. Když to vše bude chuťově excelentní a hospoda nebude na mýtince, musí být rozpočtově v pohodě. Samozřejmě je nutné nabízet dobré pivo, výbornou kávu a nebýt prohulená, že není vidět od stolu na výčep.
UrsusLuin
Re: No myslím si, že polévky by
Ne minimálně, stačí i jen těch 6. Když to budou všechno vymazlené recepty, není potřeba mít všechny druhy mas a smažák jako bonus.
marat12345
Zdendo
příště zavítej do místní školy a školky, aby jsi viděl, čím se krmí budoucí generace! Tam vaří "jídlo" ztoho, z čeho se normálně vyrábí raketový palivo!
AAA3
Re: Zdendo
To uz jednou zkousel - a to jeho zdrave vareni spravnych receptu ze zakladnich surovin dopadlo tak, ze asi tak trikrat presvihl povoleny rozpocet. Ac nam jeho fans tvrdi ze je to vlastne levnejsi
hefaistosh
Výživa.
Je mi jasné,že čistý vývar vypadá designově lépe.Ale může mi někdo,kdo tomu rozumí vysvětlit proč se vlastně zbavovat bílkovin z jídla?Vždyť to jídlo právě kvůli výživě konzumujeme.To mně připadá jako kdyby jsme se schválně zbavovali vitamínů ze zeleniny,ale hlavně,že by dobře vypadala.
no-X
Re: Výživa.
Nejde tu obecně o zbavování se bílkovin z jídla, ale jen z vývaru, kde skutečně vysrážené bílkoviny nemají co dělat. A to jak z estetického, tak i chuťového hlediska. Vlastně už z podstaty receptu tam nemají co dělat, protože vývar není jídlo, které by mělo být zdrojem bílkovin.
S tou zeleninou jste ale blízko pravdy, v České republice se postupně nahrazují v ovocných sadech kvalitní staré české odrůdy moderními, jejichž plody jsou méně šťavnaté, obsahují i 5 - 7× méně vitamínu C, nejsou ani tak chutné, ale vypadají dobře a především lépe snášejí transport, což je dnes základní požadavek.
D.Brux
a když nemáš cedník, přeceď to přes fusekli.
A máš ten vývar takovej domácí.
opportunity
Čistit vývar bílkem?
To bude za chvíli učit kuchaře krájet chleba? Co za lidi v tom dělají?
Jethro - tulák
Re: Čistit vývar bílkem?
Přesně. Nejsem kuchař, ale že si někdo otevře restauraci a nezná ani tyhle triviální postupy jasně ukazuje, jaký jsme národ diletantů. Každý je odborník na všehno, ale když dojde na lámání chleba, je to špatný.
Temelín ja
Pořád
stejný, jak v Kitchen Nightmares i v Ano, šéfe. Hospoda prodělává, majitel je tak zoufalej, že se přihlásí do televizní show, ovšem když televize přijede, tak ty svoje blafy do krve hájí a tvrdí, že mu na to chodí davy zákazníků. Ovšem ti virtuální zákazníci ho nějak neuživí, že...
Dr.Fe (15)
Re: Pořád
Tohle zrovna nevypadá na tenhle případ, ale uvidíme večer.
Achille Volfoni
?
"Když se toho chceš zbavit, ušleháš bílky na sníh, přidáš je do zchladlého vývaru...Je potřeba si připravit cedník, kus plátna, vypnout to, nechat spadnout a podle šéfa pak vycedíte čistý vývar.
Trošku mi to nesedí.Jak můžu mít zchladlý vývar,když jsem ho ještě nevypnul.
Petrik73
Re: ?
".....vypnout to, nechat spadnout ". Třeba to "vypnout to" neznamená jako že vypnout plátno, ale plotýnku?
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...