Diskuze

VIDEO: Pohlreich radí, jak vyčistit zakalený vývar na polévku bílkem

"Když vaříš kosti na vývar, pěnu musíš vždycky sebrat," vysvětluje Zdeněk Pohlreich amatérskému kuchaři, majiteli "jižanského" restaurantu u silnice mezi Českou Lípou a Novým Borem. A poradí, co s tím. Podobně jasno má i v tom, co a jak vylepšit na celé hospůdce, kde byste si rádi dali normální poctivý oběd.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LaFemmeSpeedy

30. 10. 2012 10:34
Džórža

Tak ten kuchtík byl včera hustej, deset let strávil v Améru a když pak zpíval Pohlreichovi Armstronga, tak mě přišlo, že tam těch deset let asi s nikým nemluvil..a to ten text ještě četl z obrazovky 8-o

1 0
možnosti

Antonin, topič

30. 10. 2012 10:46
Re: Džórža

Někdo holt na jazyky není a nenaposlouchá to nikdy. Navíc si dovedu představit, jak to taky může vypadat, jsou lidi, kteří jedou do USA, aby tam pak neustále vyhledávali Čechy a proboha nemuseli mluvit anglicky...

0 0
možnosti

gypsy polib si elipsy

29. 10. 2012 22:47
vycistit BILKEM?

to mam jako trenerovi narvat hlavu do hrnce?? 8-o

1 0
možnosti

Don_Alex

30. 10. 2012 7:41
Re: vycistit BILKEM?

ne, musíš ho tam narvat celýho, ale hlavně s ním nesmíš míchat....;-D

0 0
možnosti

Pěkný Nick

29. 10. 2012 22:23
Jo jo, česká gastronomie to je dobré scheiße :-)

A ještě dělat pro takový český kašpary ;-D který si vezmou hospodu.

0 0
možnosti

Antonin, topič

30. 10. 2012 10:46
Re: Jo jo, česká gastronomie to je dobré scheiße :-)

Člověče, vždyť vy si pletete výrazy "nick" a "blbec!"

1 0
možnosti

zijutady

29. 10. 2012 20:53
No myslím si, že polévky by

v menu by být nejméně dvě, vývar + něco jiného (česnečka, zeleninová, houbová) a jídel minimálně šest - něco s hovězím, vepřovým, kuřecím nebo krůtím, ryba, sladké jídlo a bezmasé jídlo. Když to vše bude chuťově excelentní a hospoda nebude na mýtince, musí být rozpočtově v pohodě. Samozřejmě je nutné nabízet dobré pivo, výbornou kávu a nebýt prohulená, že není vidět od stolu na výčep. :-)

1 0
možnosti

UrsusLuin

29. 10. 2012 23:03
Re: No myslím si, že polévky by

Ne minimálně, stačí i jen těch 6. Když to budou všechno vymazlené recepty, není potřeba mít všechny druhy mas a smažák jako bonus.

0 0
možnosti

marat12345

29. 10. 2012 19:04
Zdendo

příště zavítej do místní školy a školky, aby jsi viděl, čím se krmí budoucí generace! Tam vaří "jídlo" ztoho, z čeho se normálně vyrábí raketový palivo!

3 0
možnosti

AAA3

29. 10. 2012 19:40
Re: Zdendo

To uz jednou zkousel - a to jeho zdrave vareni spravnych receptu ze zakladnich surovin dopadlo tak, ze asi tak trikrat presvihl povoleny rozpocet.  Ac nam jeho fans tvrdi ze je to vlastne levnejsi ;-D

0 0
možnosti

hefaistosh

29. 10. 2012 18:27
Výživa.

Je mi jasné,že čistý vývar vypadá designově lépe.Ale může mi někdo,kdo tomu rozumí vysvětlit proč se vlastně zbavovat bílkovin z jídla?Vždyť to jídlo právě kvůli výživě konzumujeme.To mně připadá jako kdyby jsme se schválně zbavovali vitamínů ze zeleniny,ale hlavně,že by dobře vypadala.

0 0
možnosti

no-X

29. 10. 2012 19:04
Re: Výživa.

Nejde tu obecně o zbavování se bílkovin z jídla, ale jen z vývaru, kde skutečně vysrážené bílkoviny nemají co dělat. A to jak z estetického, tak i chuťového hlediska. Vlastně už z podstaty receptu tam nemají co dělat, protože vývar není jídlo, které by mělo být zdrojem bílkovin.

S tou zeleninou jste ale blízko pravdy, v České republice se postupně nahrazují v ovocných sadech kvalitní staré české odrůdy moderními, jejichž plody jsou méně šťavnaté, obsahují i 5 - 7× méně vitamínu C, nejsou ani tak chutné, ale vypadají dobře a především lépe snášejí transport, což je dnes základní požadavek.

1 0
možnosti

D.Brux

29. 10. 2012 16:49
a když nemáš cedník, přeceď to přes fusekli.

A máš ten vývar takovej domácí.

2 0
možnosti

Pěkný Nick

29. 10. 2012 22:16
Re: a když nemáš cedník, přeceď to přes fusekli.

Jirko ??

0 0
možnosti

opportunity

29. 10. 2012 15:27
Čistit vývar bílkem?

To bude za chvíli učit kuchaře krájet chleba? Co za lidi v tom dělají?

1 0
možnosti

Jethro - tulák

29. 10. 2012 18:34
Re: Čistit vývar bílkem?

Přesně. Nejsem kuchař, ale že si někdo otevře restauraci a nezná ani tyhle triviální postupy jasně ukazuje, jaký jsme národ diletantů. Každý je odborník na všehno, ale když dojde na lámání chleba, je to špatný.

0 0
možnosti

Temelín ja

29. 10. 2012 14:57
Pořád

stejný, jak v Kitchen Nightmares i v Ano, šéfe. Hospoda prodělává, majitel je tak zoufalej, že se přihlásí do televizní show, ovšem když televize přijede, tak ty svoje blafy do krve hájí a tvrdí, že mu na to chodí davy zákazníků. Ovšem ti virtuální zákazníci ho nějak neuživí, že...

0 0
možnosti

Dr.Fe (15)

29. 10. 2012 15:20
Re: Pořád

Tohle zrovna nevypadá na tenhle případ, ale uvidíme večer.

0 0
možnosti

Achille Volfoni

29. 10. 2012 14:39
?

"Když se toho chceš zbavit, ušleháš bílky na sníh, přidáš je do zchladlého vývaru...Je potřeba si připravit cedník, kus plátna, vypnout to, nechat spadnout a podle šéfa pak vycedíte čistý vývar.

Trošku mi to nesedí.Jak můžu mít zchladlý vývar,když jsem ho ještě nevypnul.

0 0
možnosti

Petrik73

29. 10. 2012 14:49
Re: ?

".....vypnout to, nechat spadnout ". Třeba to "vypnout to" neznamená jako že vypnout plátno, ale plotýnku?

1 0
možnosti