- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak ten kuchtík byl včera hustej, deset let strávil v Améru a když pak zpíval Pohlreichovi Armstronga, tak mě přišlo, že tam těch deset let asi s nikým nemluvil..a to ten text ještě četl z obrazovky
Někdo holt na jazyky není a nenaposlouchá to nikdy. Navíc si dovedu představit, jak to taky může vypadat, jsou lidi, kteří jedou do USA, aby tam pak neustále vyhledávali Čechy a proboha nemuseli mluvit anglicky...
to mam jako trenerovi narvat hlavu do hrnce??
ne, musíš ho tam narvat celýho, ale hlavně s ním nesmíš míchat....
A ještě dělat pro takový český kašpary který si vezmou hospodu.
Člověče, vždyť vy si pletete výrazy "nick" a "blbec!"
v menu by být nejméně dvě, vývar + něco jiného (česnečka, zeleninová, houbová) a jídel minimálně šest - něco s hovězím, vepřovým, kuřecím nebo krůtím, ryba, sladké jídlo a bezmasé jídlo. Když to vše bude chuťově excelentní a hospoda nebude na mýtince, musí být rozpočtově v pohodě. Samozřejmě je nutné nabízet dobré pivo, výbornou kávu a nebýt prohulená, že není vidět od stolu na výčep.
Ne minimálně, stačí i jen těch 6. Když to budou všechno vymazlené recepty, není potřeba mít všechny druhy mas a smažák jako bonus.
příště zavítej do místní školy a školky, aby jsi viděl, čím se krmí budoucí generace! Tam vaří "jídlo" ztoho, z čeho se normálně vyrábí raketový palivo!
To uz jednou zkousel - a to jeho zdrave vareni spravnych receptu ze zakladnich surovin dopadlo tak, ze asi tak trikrat presvihl povoleny rozpocet. Ac nam jeho fans tvrdi ze je to vlastne levnejsi
Je mi jasné,že čistý vývar vypadá designově lépe.Ale může mi někdo,kdo tomu rozumí vysvětlit proč se vlastně zbavovat bílkovin z jídla?Vždyť to jídlo právě kvůli výživě konzumujeme.To mně připadá jako kdyby jsme se schválně zbavovali vitamínů ze zeleniny,ale hlavně,že by dobře vypadala.
Nejde tu obecně o zbavování se bílkovin z jídla, ale jen z vývaru, kde skutečně vysrážené bílkoviny nemají co dělat. A to jak z estetického, tak i chuťového hlediska. Vlastně už z podstaty receptu tam nemají co dělat, protože vývar není jídlo, které by mělo být zdrojem bílkovin.
S tou zeleninou jste ale blízko pravdy, v České republice se postupně nahrazují v ovocných sadech kvalitní staré české odrůdy moderními, jejichž plody jsou méně šťavnaté, obsahují i 5 - 7× méně vitamínu C, nejsou ani tak chutné, ale vypadají dobře a především lépe snášejí transport, což je dnes základní požadavek.
A máš ten vývar takovej domácí.
To bude za chvíli učit kuchaře krájet chleba? Co za lidi v tom dělají?
Přesně. Nejsem kuchař, ale že si někdo otevře restauraci a nezná ani tyhle triviální postupy jasně ukazuje, jaký jsme národ diletantů. Každý je odborník na všehno, ale když dojde na lámání chleba, je to špatný.
stejný, jak v Kitchen Nightmares i v Ano, šéfe. Hospoda prodělává, majitel je tak zoufalej, že se přihlásí do televizní show, ovšem když televize přijede, tak ty svoje blafy do krve hájí a tvrdí, že mu na to chodí davy zákazníků. Ovšem ti virtuální zákazníci ho nějak neuživí, že...
Tohle zrovna nevypadá na tenhle případ, ale uvidíme večer.
"Když se toho chceš zbavit, ušleháš bílky na sníh, přidáš je do zchladlého vývaru...Je potřeba si připravit cedník, kus plátna, vypnout to, nechat spadnout a podle šéfa pak vycedíte čistý vývar.
Trošku mi to nesedí.Jak můžu mít zchladlý vývar,když jsem ho ještě nevypnul.
".....vypnout to, nechat spadnout ". Třeba to "vypnout to" neznamená jako že vypnout plátno, ale plotýnku?