Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun

Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho odvádět, vysvětluje Zdeněk Pohlreich hospodskému z Mostu, který o vaření neví vůbec nic. Logicky nemůže vydělat, když koupí kuřecí prsa za 130 korun za kilo a kuchař je jednou otočí na pánvi a chce za to výplatu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R66a14d93e38k 37M35u79ž45í75k 8893263673955

Tenhle pořad je plýtvání Polreichovým talentem. Je to přehrabování žumpy a produkce mu ještě vybírá otřesný případy.

Líbilo se mi jeho Grilování. Umí hezky přednášet, evidentně ho to baví a žije v realitě. Nepředhazuje lidem recepty jako Babica, který vaří z deseti přísad a ještě jich 5 zamění nebo nepoužije!

+16/−1
6.11.2012 14:45

S94o94b63ě89s35l32a42v 47O65s34o78l56s96o21b47ě 5123432829844

Kdyby ho to nebavilo, tak to nedělá.

+1/0
6.11.2012 14:53

R12a24d24i38m 91P76o83l32á96š27e98k 9426893779399

za jedno natáčení dostane, odhaduji takových 20 - 30 tisíc a to tam jen pobíhá a háže rozumy, jídlo udělá tak jedno, dvě. Kdyby vařil u sebe, musel by těch jídel udělat za den třeba padesát. A o zisk ze své hospoy stejně nepřijde, protože když tam není, bude tam vařit jeho vycepovaný zástupce.

Tak coby netočil, když mu za to televize platí.

+2/−8
6.11.2012 16:36

J67o48s79e14f 52J11a22n87o11u79š24e81k 5393234418434

Tuhle novou řadu si produkuje a platí sám, ne?

0/0
6.11.2012 16:38

R42a17d41i64m 80P80o65l71á22š51e98k 9446303669919

Když si ji produkuje sám, tak určitě mu Prima platí ještě o to víc za hotový pořad.

Podstata je v tom, že díky, tomu, že to je celebrita a že to umí,  takže pořad je žádaný a televize na reklamě v něm pořádně vydělá , tak i Polreich si přijde na svoje peníze. Nemusí se přitom od 8 ráno do 6 večer točit kolem sporáku, může za stejné nebo větší peníze blbnout u toho natáčení.

Takže proč by v tom nepokračoval? Dokud se lidi na to budou koukat a dokud tak Prima bude mít z toho pořadu příjmy z reklamy......

+1/−2
6.11.2012 18:03

D87a78n67i53e98l31a 38E39r83n89e35s22t58o76v94á 7541195649838

Osobně nevím, v kolika restauracích jste dělal, ale Pohlreich by nevařil, ani kdyby nenatáčel. On už řídí a kontroluje. Z vašeho příspěvku cítím takovou tu čecháčkovskou nenávist, bože! On tím pořadem dost vzdělává, ukazuje lidem jak se to nemá a naopak může. Není to pořad o vaření, ale o stavu hospod českých na počátku 21. století (tristní pohled). Dělá to, dělá to dobře, lidi to baví, proto koukají, tak proč by to Boha jeho měl dělat zdarma?!?!

+7/−1
6.11.2012 21:42

J65a34n 58V22o57t86a81v18a 3904100117769

Ale madam, jak jste na to přišla, že nevaří? Například vařil na firemní party u manželky v práci. A šlo mu to prý velmi dobře. Pochopitelně, když se stará o dvě restaurace a má další aktivity, tak nemůže být vždycky všude, to dá rozum.

0/0
15.5.2013 15:34

S67o44b87ě36s13l70a69v 42O21s13o76l57s74o55b67ě 5173932279964

Jak víte kolik toho uvaří? Ta hodina v televizi je jen sestřih z týdenní práce.

0/0
6.11.2012 16:55

R89a78d45i10m 66P39o65l19á65š26e23k 9476383819229

To přirozeně nevím, ale proč by mimo kameru za ty kuchaře vařil?

0/0
6.11.2012 18:04

S66o76b70ě50s91l82a48v 32O72s62o56l11s47o12b28ě 5743232739124

http://play.iprima.cz/iprima/293166/all

Třeba v tomhle videu říká, že včera si ukázali asi šest jídel.

+1/0
6.11.2012 19:18

R21a96d32i44m 30P95o46l60á14š26e97k 9656483749619

Není to první případ talentovaného kuchaře, který místo vaření si začal vydělávat natáčením o vaření.

0/0
6.11.2012 18:06

L87a89d46i53s35l24a50v56a 72S46t19r38n28a16d46o51v98a 3728354701252

Zaujalo mne, jak mladá kuchařka, počítám že chvíli po vyučení (vyučená byla , říkala to)neumí zhola nic , neumí ani to co umí  běžná hospodyně doma. Bože, to je odborník v oboru ? Holky, servírky se chovají přezíravě , nepříjemně..mladé 20tileté holky ,které by měly mít  elán do života , úsměv na tváři a chut dělat.Co budou dělat až budou muset opravdu makat se šéfem co je ras a nebo na ně bude sprostý .....běžná věc dneska. Růženka , to je postava, už jen ta představa, že mi sahá na jídlo  je mi nepříjemná. Neupravená , zřejmě pod vlivem alkoholu , ..brrrr.

Pan Majitel , nechápu jak s takovou povahou něco vydělal a konec o ho... vůbec nekomentuji, to bylo fakt na změnu lékaře či léků.Zas tak free a úplně blbí v téhle republice nejsme

+4/0
6.11.2012 9:39

J44o41s49e53f 54J31a44n15o74u96š18e35k 5843244388384

3 roky to nedělala a byla v práci první den, to tam padlo.

+5/0
6.11.2012 11:25

L69a47d87i69s50l58a97v20a 67S27t54r66n74a97d91o22v13a 3468524571952

ale vyučená byla...jaká je tedy ta kvalita vyučení v tomto oboru se ptám ?

0/0
6.11.2012 12:43

J98o79s91e15f 50J97a49n11o12u43š91e18k 5233384358474

Za sebe mohu říct, že vynikající, ale to už je 12 let. A 3 roky jsou hodně dlouhá doba + nervozita nejen z prvního dne, ale i natáčení. Je spousta jinejch dílů a kuchařů na který by to sedělo, ale tahle holka si to nezaslouží.

+2/0
6.11.2012 15:09

R74a85d43e38k 85M37u76ž77í40k 8753143953325

Pan majitel vydělal peníze na automatech, takže byl úplně ukázkovej nemakačenko. Servírky jsou verbež už sama o sobě, každý kdo dělá v oboru vám potvrdí, že pokud je denně "nemlátíte" a nedržíte pod krkem, tak vás okrádají kde se dá!

+3/0
6.11.2012 14:41

D48a71n79i41e69l67a 94E64r98n60e57s19t65o83v61á 7571605689668

Víte, co je ještě dnes součástí skript pro obor kuchař/číšník? Reklamy na výrobky Vitana a doporučení používat umělé dochucovací prostředky tekuté i pevné. Nekecám! Uvařte maso, kydněte na to masox, vrzněte kupovaný knedlík a podávejte.

+1/0
6.11.2012 21:46

J73a12r71o66m23í67r 23V52o25m37á20č31k45a 7142795932303

Majitel bude nějakej magor. A korunu tomu dal když po koncové rozlučce ještě dolezl za Pohlreichem aby mu posvětil tu novou hospodu U ho.na ;-D...nejspíš nějaký úchyl (nejen do exkrementů)

+12/0
5.11.2012 23:36

J38a80k67u67b 51S45e74m35e85r28á29d 2527246291781

ráno budeme podávat neco řidšího.... ;-D málem sem spadl ze sedačky

+7/0
6.11.2012 7:39

T16o47m31á29š 76B14o65r73e56k 2243791377876

i já, myslím že Polraich měl co dělat aby se udržel - vyměňte prášky nebo rovnou doktora ;-D;-D

+10/0
6.11.2012 8:30

M38a22r15t84i88n 41J29i79z10d98n32ý 3665951411376

Růženka rulezzz ... ta prohibice, ta nám dává ;-D

+7/0
5.11.2012 23:17

O48s92k98a10r 17K40o24v97a82ř60í27k 8250723175210

Ten personál je na facku.Ty holky se s majitelem baví jak s totálním imbecilem.Naprostá ignorance a výsměch.A on se k nim neustále chová jak nejlepší kamarád.

+5/−2
5.11.2012 22:31

J52a70r18o86s95l73a23v 44B63r82ü98m98m16e47r 7974623796

Nebyl jako kamarád, byl jako dement, do očí jim nic normálně neřekně, ale šmírue je kamerou. Podle názoru mé (skoro)tchyně s nimi asi spal.

+6/0
5.11.2012 23:13

S72o37b34ě62s25l79a29v 57O23s24o32l34s70o26b56ě 5723882559604

To je taky to jediné, na co se zdály být dobré.

+5/0
5.11.2012 23:20

J57a19r44o63s34l58a45v 27B17r41ü18m59m83e97r 7464513446

To je pravda, ale to je také o majiteli, umět si je vycepovat, problém je, že on prostě neumí být šéf, nemá přirozenou autoritu, charisma, nic. Takového jsme potkal na vojně, kapitán, celou dobu byl s námi po kamrádsku, najednou mu po roce přeskočilo a začal "gumovat"? Poslali jsme jej někam. Normální velitele, kteří měli stejný vojenský kurz celou dobu jsme brali, to bylo OK.

+2/0
5.11.2012 23:30

S81o58b37ě90s88l38a82v 58O90s19o91l65s52o36b27ě 5903472149704

No tak když jim v mozku nedocvakne ani to, že když se budou pěkně usmívat a budou příjemné, dostanou potom větší dýško, respektive, když budou protivné, tak do té hospody nikdo nepůjde a ony budou na pracáku v kraji kde je 20%ní nezaměstnanost, tak těžko s takovým materiálem pracovat. Ovšem majitel je taky kapitola sama o sobě, to je pravda.

+2/0
5.11.2012 23:59

J38a73k10u13b 78S61e21m26e14r64á47d 2367336731221

a to nemáte svůj názor? :-)

0/0
6.11.2012 7:42

M89a39r28t69i68n 79Z60u14b43a49t52ý 5606643143903

Nějaký mezery v matematice Zš asi. I kdyby celý kuře koupil za 40kč/1kg. Tak sice něco ušetří, ale přesto budou prsa vycházet stále cca za 120kč/1Kg, stehna 100kč/1Kg a tak dále až ke skeletu za třeba 10kč/1Kg. Nikdy nebudou za 40kč/1Kg. Kdo tvrdí něco jinýho by se měl stydět. :-P

+4/−3
5.11.2012 21:35

J67a46r92o75s23l69a81v 54B57r38ü76m22m78e93r 7524813676

Když zaplatím za 1 kg 40Kč, tak to mám za 40. Takhle u nás funguje i řezník, kupuje půlky, sám bourá a nedává takové rozdíly mezi jednotlivými kusy masa, jako jinde,  alidi skoupí vše.

+1/0
5.11.2012 23:16

I90v40a45n 86N72o76v45á90k 4760699657639

A kdyz chcete deset kilo prsou a vyvaru uz mate dost a stehna nikdo nezere, tak sice zaplatite za 30 kilo kurat a zbytek vyhodite ale jinak vam cisla vychazej.

+1/−1
6.11.2012 1:58

J35a11r56o21s22l95a11v 43B57r60ü51m18m84e70r 7414903666

Ano, ale to je velice teoretické a v praxi u dobrého kuchaře nemožné. Samozřejmě, když z nějakého záhadného důvodu bude potřeba jen 10 kg prsíček, tak se koupí rovnou ta.

0/0
6.11.2012 12:38

I81v19a89n 66N84o68v33á67k 4140949687579

Ale to víte že možné. Víte co je v hospodách jedno z nejpopulárnějších jídel ... prsa z broskví (ženský se po tom můžou utlouct). A víte co si lidé dávají minimálně ? Stehna neboli to co se k obědu jí rukou.  Už chápete ten nepoměr?

0/−2
6.11.2012 23:35

J83a45r10o25s89l31a37v 29B10r65ü97m50m48e19r 7394883366

Tak nevím, prso s broskví jsem naštěstí už slouho neviděl, holky si dávají prsa v salátech apod. Naopak, většina lidí co znám se může utlouct po pečeném stehně. A v restauracích to mizí jako první z menu. Ono se stehno, pokud se udělá dobře, opravdu rukou jíst nemusí, to až 1/4 kuřete apod. Také, vzhledem k narvanosti McDonaldů a KFC, je vidět, že lidem moc nevadí jíst rukama.

0/0
7.11.2012 10:36

J11u12r45a53j 34Ž94á59k 5749964504411

co to melete?? stydět by jste se měl Vy...

0/0
6.11.2012 12:35

V33á52c17l11a42v 85P73o25u50s92t93k48a 3140701652

A jak se vykosťuje takové kuře, když děláte cca 100 meníček za 2 hodiny?

+2/−8
5.11.2012 20:47

J25a21r49o27s74l38a44v 40B13r92ü33m13m59e49r 7494493926

Taky se 100 meníček nedělá 2 hodiny, ale dělají se přípravy dopředu, že. 20 Kuřat máte rozčtvrcené za necelou hodinku, vykoštění trvá déle, ale dělá se to dopředu, že.

+5/0
5.11.2012 23:11

P79a94v95e57l 57O96s18t62a45š24o47v 1433163620419

S dostatkem tréninku se dá to kuře i vykostit hodně rychle

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

+2/0
5.11.2012 23:59

S81o67b79ě48s35l78a75v 13O87s21o14l17s18o81b24ě 5753102529104

Nožem, jako všude jinde.

+5/0
5.11.2012 23:21

K67a18r74e18l 66H23a40n63o38u24s95e96k 6956397916301

nůž sám nevykostí, musíte s ním trochu hýbat.... a když to neumíte, máte kuře a prsty.....

0/0
6.11.2012 19:39

J90i68ř11i23n23a 14M91a17n45d52á88t98o80v31á 9477478890165

Kupuji živé kuře za 24,- Kč/kg , kuře má tak 2,5 kg živé váhy + 8,- za zabití a oškubání za kus .... doma vykuchukám a naporcuji. Maso je nesrovnatelné s "marketovým" a za ty 3-4 min. kuchání a 3-4 min. porcování to stojí za to. Jedno odpoledne v tahu, ale kvalitní maso na 6 týdnů v mrazáku ;-)

+3/−1
5.11.2012 20:03

R94o32b17e58r22t 34M93o25t46k87a 4916247189775

Bohužel mi z většího města maximálně nakoupíme kuře za 45,- kč/kg v supermárketu.

0/−1
5.11.2012 22:13

J26a61r32o16s98l38a86v 63B26r66ü72m23m34e41r 7824173756

Kupujeme luxusní kuřata na farmářském trhu, za 70-75/kg, což je tak max o 10-15 více neý u nás v obchodech. A vyoplatí se to hodně.

+1/0
5.11.2012 23:32

P58a16t89r44i69k 22S42v56o75b29o97d66a 3139251306445

lepší než koupené zmrazené, ale pořád platí, co zmrazíš, to už není ono... čím déle to leží, tím hůř. A měsíc je dost.....

0/0
6.11.2012 17:09

J20i82ř28í 98Š40v48e60h28l41a 1154504852976

Nováků je v ČR opravdu dost, je to vidět i na téhle diskuzi. Ale k věci: má pravdu předceda:)

+1/−2
5.11.2012 14:55

J10a62n 41N39o21v43o18t28n42ý 1564481882593

Dík za info

0/0
5.11.2012 19:43

J32i19ř87i95n22a 50M51a78n23d58á63t17o44v20á 9547708130635

Na speciálních tředních schůzkách pro 9. třídu ZŠ, ohledně volby studia nám bylo důrazně řečeno, aby rodiče nedávali děti na obor kuchař - číšník, že jde o obor prakticky na nic. A co se týká zpracování kuřete, snad každá praktická ženská si umí spočítat, že se ji vyplatí celé kuře si sama zpracovat nebo dokonce i při vyskladňování na farmách koupit. Ovšem ... pokud doma vaří a není úplně líná.

+7/−8
5.11.2012 13:40

P71a56v57e75l 66O65b37d91r80ž22á25l77e35k 6786194808252

Neznám dneska moc ženských v produktivním věku, které by doma vařily denně. Víkendy nepočítám.

Taky nečekám každý večer teplou večeři když vím, že přijela z práce sotva půl hodiny předemnou.

+12/−3
5.11.2012 15:06

J51i40ř44í 91Š98v43e29h85l13a 1774314752336

Tak ono je celkem dobrý se ve vaření střídat:) Chlap, co neumí uvařit, to je skoro to nejhorší, co je.

+5/−5
5.11.2012 15:20

J62i57ř38í 91Š76v42e11h56l52a 1314674302696

Dva chlapi, co neumí vařit?:) Tak dám historku k dobru. Matka bývalé švagrové se nemůže prakticky sama na pár dní nějakam kouknout, protože její manžel si neumí uvařit ani čaj. Chlap jako hora a po pár hodinách bez manželky skučí, že nemá co jíst:)

+1/0
5.11.2012 18:10

J39a63n45a 32P83l97š63k93o13v39á 7672707716

No jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Když je chlap dvacet let zvyklej na 100% servis, těžko ho předělávat.

0/0
6.11.2012 12:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.