Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun

Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho odvádět, vysvětluje Zdeněk Pohlreich hospodskému z Mostu, který o vaření neví vůbec nic. Logicky nemůže vydělat, když koupí kuřecí prsa za 130 korun za kilo a kuchař je jednou otočí na pánvi a chce za to výplatu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R94a90d89e51k 55M59u66ž26í66k 8873203523845

Tenhle pořad je plýtvání Polreichovým talentem. Je to přehrabování žumpy a produkce mu ještě vybírá otřesný případy.

Líbilo se mi jeho Grilování. Umí hezky přednášet, evidentně ho to baví a žije v realitě. Nepředhazuje lidem recepty jako Babica, který vaří z deseti přísad a ještě jich 5 zamění nebo nepoužije!

+16/−1
6.11.2012 14:45

S39o70b93ě17s94l12a62v 40O20s24o18l38s60o53b75ě 5113642109494

Kdyby ho to nebavilo, tak to nedělá.

+1/0
6.11.2012 14:53

R37a36d63i73m 91P67o11l29á42š98e35k 9806313809459

za jedno natáčení dostane, odhaduji takových 20 - 30 tisíc a to tam jen pobíhá a háže rozumy, jídlo udělá tak jedno, dvě. Kdyby vařil u sebe, musel by těch jídel udělat za den třeba padesát. A o zisk ze své hospoy stejně nepřijde, protože když tam není, bude tam vařit jeho vycepovaný zástupce.

Tak coby netočil, když mu za to televize platí.

+2/−8
6.11.2012 16:36

J54o21s92e82f 26J17a52n26o63u80š75e42k 5263974238504

Tuhle novou řadu si produkuje a platí sám, ne?

0/0
6.11.2012 16:38

R65a33d19i13m 56P13o17l30á25š36e10k 9426973209879

Když si ji produkuje sám, tak určitě mu Prima platí ještě o to víc za hotový pořad.

Podstata je v tom, že díky, tomu, že to je celebrita a že to umí,  takže pořad je žádaný a televize na reklamě v něm pořádně vydělá , tak i Polreich si přijde na svoje peníze. Nemusí se přitom od 8 ráno do 6 večer točit kolem sporáku, může za stejné nebo větší peníze blbnout u toho natáčení.

Takže proč by v tom nepokračoval? Dokud se lidi na to budou koukat a dokud tak Prima bude mít z toho pořadu příjmy z reklamy......

+1/−2
6.11.2012 18:03

D37a17n78i18e30l88a 70E27r32n30e82s46t19o21v91á 7671135449858

Osobně nevím, v kolika restauracích jste dělal, ale Pohlreich by nevařil, ani kdyby nenatáčel. On už řídí a kontroluje. Z vašeho příspěvku cítím takovou tu čecháčkovskou nenávist, bože! On tím pořadem dost vzdělává, ukazuje lidem jak se to nemá a naopak může. Není to pořad o vaření, ale o stavu hospod českých na počátku 21. století (tristní pohled). Dělá to, dělá to dobře, lidi to baví, proto koukají, tak proč by to Boha jeho měl dělat zdarma?!?!

+7/−1
6.11.2012 21:42

J84a24n 96V70o41t97a18v84a 3614110797529

Ale madam, jak jste na to přišla, že nevaří? Například vařil na firemní party u manželky v práci. A šlo mu to prý velmi dobře. Pochopitelně, když se stará o dvě restaurace a má další aktivity, tak nemůže být vždycky všude, to dá rozum.

0/0
15.5.2013 15:34

S82o65b69ě86s15l18a28v 15O29s75o62l90s79o35b29ě 5703202139444

Jak víte kolik toho uvaří? Ta hodina v televizi je jen sestřih z týdenní práce.

0/0
6.11.2012 16:55

R41a39d62i34m 13P22o19l17á75š32e79k 9846653319509

To přirozeně nevím, ale proč by mimo kameru za ty kuchaře vařil?

0/0
6.11.2012 18:04

S40o62b52ě51s14l62a93v 25O80s64o47l44s79o60b71ě 5873242509964

http://play.iprima.cz/iprima/293166/all

Třeba v tomhle videu říká, že včera si ukázali asi šest jídel.

+1/0
6.11.2012 19:18

R44a20d52i12m 44P83o91l97á20š38e96k 9956763359589

Není to první případ talentovaného kuchaře, který místo vaření si začal vydělávat natáčením o vaření.

0/0
6.11.2012 18:06

L84a88d17i67s61l40a77v45a 47S53t47r73n74a37d24o59v91a 3698244331152

Zaujalo mne, jak mladá kuchařka, počítám že chvíli po vyučení (vyučená byla , říkala to)neumí zhola nic , neumí ani to co umí  běžná hospodyně doma. Bože, to je odborník v oboru ? Holky, servírky se chovají přezíravě , nepříjemně..mladé 20tileté holky ,které by měly mít  elán do života , úsměv na tváři a chut dělat.Co budou dělat až budou muset opravdu makat se šéfem co je ras a nebo na ně bude sprostý .....běžná věc dneska. Růženka , to je postava, už jen ta představa, že mi sahá na jídlo  je mi nepříjemná. Neupravená , zřejmě pod vlivem alkoholu , ..brrrr.

Pan Majitel , nechápu jak s takovou povahou něco vydělal a konec o ho... vůbec nekomentuji, to bylo fakt na změnu lékaře či léků.Zas tak free a úplně blbí v téhle republice nejsme

+4/0
6.11.2012 9:39

J29o19s49e16f 29J70a94n14o51u66š51e67k 5533124868984

3 roky to nedělala a byla v práci první den, to tam padlo.

+5/0
6.11.2012 11:25

L17a82d45i14s42l17a64v90a 45S27t33r81n24a46d13o16v21a 3358784691962

ale vyučená byla...jaká je tedy ta kvalita vyučení v tomto oboru se ptám ?

0/0
6.11.2012 12:43

J27o55s21e17f 49J42a12n80o31u16š83e22k 5723924628414

Za sebe mohu říct, že vynikající, ale to už je 12 let. A 3 roky jsou hodně dlouhá doba + nervozita nejen z prvního dne, ale i natáčení. Je spousta jinejch dílů a kuchařů na který by to sedělo, ale tahle holka si to nezaslouží.

+2/0
6.11.2012 15:09

R87a11d86e12k 84M24u82ž52í71k 8323363293475

Pan majitel vydělal peníze na automatech, takže byl úplně ukázkovej nemakačenko. Servírky jsou verbež už sama o sobě, každý kdo dělá v oboru vám potvrdí, že pokud je denně "nemlátíte" a nedržíte pod krkem, tak vás okrádají kde se dá!

+3/0
6.11.2012 14:41

D60a42n76i18e38l19a 65E88r92n34e67s31t88o64v94á 7261975129738

Víte, co je ještě dnes součástí skript pro obor kuchař/číšník? Reklamy na výrobky Vitana a doporučení používat umělé dochucovací prostředky tekuté i pevné. Nekecám! Uvařte maso, kydněte na to masox, vrzněte kupovaný knedlík a podávejte.

+1/0
6.11.2012 21:46

J20a52r78o47m77í82r 94V41o40m37á64č76k20a 7742605832553

Majitel bude nějakej magor. A korunu tomu dal když po koncové rozlučce ještě dolezl za Pohlreichem aby mu posvětil tu novou hospodu U ho.na ;-D...nejspíš nějaký úchyl (nejen do exkrementů)

+12/0
5.11.2012 23:36

J51a45k63u63b 53S74e97m18e61r43á62d 2357276561551

ráno budeme podávat neco řidšího.... ;-D málem sem spadl ze sedačky

+7/0
6.11.2012 7:39

T34o34m55á37š 18B62o39r40e55k 2233331577646

i já, myslím že Polraich měl co dělat aby se udržel - vyměňte prášky nebo rovnou doktora ;-D;-D

+10/0
6.11.2012 8:30

M69a89r21t23i14n 21J70i56z66d19n56ý 3985141481696

Růženka rulezzz ... ta prohibice, ta nám dává ;-D

+7/0
5.11.2012 23:17

O30s60k77a15r 20K17o31v84a49ř14í56k 8470873155330

Ten personál je na facku.Ty holky se s majitelem baví jak s totálním imbecilem.Naprostá ignorance a výsměch.A on se k nim neustále chová jak nejlepší kamarád.

+5/−2
5.11.2012 22:31

J18a39r51o49s52l91a53v 51B21r22ü45m83m77e67r 7454793196

Nebyl jako kamarád, byl jako dement, do očí jim nic normálně neřekně, ale šmírue je kamerou. Podle názoru mé (skoro)tchyně s nimi asi spal.

+6/0
5.11.2012 23:13

S58o89b69ě34s62l54a52v 54O62s67o35l73s98o64b33ě 5673602859484

To je taky to jediné, na co se zdály být dobré.

+5/0
5.11.2012 23:20

J68a61r98o26s38l17a36v 93B96r70ü47m17m81e68r 7754383396

To je pravda, ale to je také o majiteli, umět si je vycepovat, problém je, že on prostě neumí být šéf, nemá přirozenou autoritu, charisma, nic. Takového jsme potkal na vojně, kapitán, celou dobu byl s námi po kamrádsku, najednou mu po roce přeskočilo a začal "gumovat"? Poslali jsme jej někam. Normální velitele, kteří měli stejný vojenský kurz celou dobu jsme brali, to bylo OK.

+2/0
5.11.2012 23:30

S25o62b82ě76s95l96a97v 38O84s25o46l22s79o60b19ě 5173592419494

No tak když jim v mozku nedocvakne ani to, že když se budou pěkně usmívat a budou příjemné, dostanou potom větší dýško, respektive, když budou protivné, tak do té hospody nikdo nepůjde a ony budou na pracáku v kraji kde je 20%ní nezaměstnanost, tak těžko s takovým materiálem pracovat. Ovšem majitel je taky kapitola sama o sobě, to je pravda.

+2/0
5.11.2012 23:59

J95a90k53u95b 55S28e57m56e90r30á28d 2917406871941

a to nemáte svůj názor? :-)

0/0
6.11.2012 7:42

M38a44r32t65i91n 65Z12u28b98a31t21ý 5566833903853

Nějaký mezery v matematice Zš asi. I kdyby celý kuře koupil za 40kč/1kg. Tak sice něco ušetří, ale přesto budou prsa vycházet stále cca za 120kč/1Kg, stehna 100kč/1Kg a tak dále až ke skeletu za třeba 10kč/1Kg. Nikdy nebudou za 40kč/1Kg. Kdo tvrdí něco jinýho by se měl stydět. :-P

+4/−3
5.11.2012 21:35

J96a73r19o44s87l42a34v 19B85r31ü77m48m50e47r 7644963546

Když zaplatím za 1 kg 40Kč, tak to mám za 40. Takhle u nás funguje i řezník, kupuje půlky, sám bourá a nedává takové rozdíly mezi jednotlivými kusy masa, jako jinde,  alidi skoupí vše.

+1/0
5.11.2012 23:16

I81v90a65n 80N72o37v74á57k 4400879357969

A kdyz chcete deset kilo prsou a vyvaru uz mate dost a stehna nikdo nezere, tak sice zaplatite za 30 kilo kurat a zbytek vyhodite ale jinak vam cisla vychazej.

+1/−1
6.11.2012 1:58

J33a17r10o72s10l43a30v 27B30r53ü16m94m19e22r 7784693866

Ano, ale to je velice teoretické a v praxi u dobrého kuchaře nemožné. Samozřejmě, když z nějakého záhadného důvodu bude potřeba jen 10 kg prsíček, tak se koupí rovnou ta.

0/0
6.11.2012 12:38

I62v76a60n 65N23o12v12á98k 4290269117819

Ale to víte že možné. Víte co je v hospodách jedno z nejpopulárnějších jídel ... prsa z broskví (ženský se po tom můžou utlouct). A víte co si lidé dávají minimálně ? Stehna neboli to co se k obědu jí rukou.  Už chápete ten nepoměr?

0/−2
6.11.2012 23:35

J68a40r11o45s83l88a96v 70B47r77ü47m30m76e36r 7604473596

Tak nevím, prso s broskví jsem naštěstí už slouho neviděl, holky si dávají prsa v salátech apod. Naopak, většina lidí co znám se může utlouct po pečeném stehně. A v restauracích to mizí jako první z menu. Ono se stehno, pokud se udělá dobře, opravdu rukou jíst nemusí, to až 1/4 kuřete apod. Také, vzhledem k narvanosti McDonaldů a KFC, je vidět, že lidem moc nevadí jíst rukama.

0/0
7.11.2012 10:36

J85u62r24a95j 86Ž52á35k 5579454664921

co to melete?? stydět by jste se měl Vy...

0/0
6.11.2012 12:35

V97á69c11l24a14v 26P48o83u74s92t73k38a 3880721262

A jak se vykosťuje takové kuře, když děláte cca 100 meníček za 2 hodiny?

+2/−8
5.11.2012 20:47

J24a98r23o45s46l74a50v 60B69r39ü47m66m72e53r 7574203366

Taky se 100 meníček nedělá 2 hodiny, ale dělají se přípravy dopředu, že. 20 Kuřat máte rozčtvrcené za necelou hodinku, vykoštění trvá déle, ale dělá se to dopředu, že.

+5/0
5.11.2012 23:11

P53a40v76e49l 17O46s16t71a19š22o62v 1833913880859

S dostatkem tréninku se dá to kuře i vykostit hodně rychle

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

+2/0
5.11.2012 23:59

S16o23b36ě21s57l31a31v 55O33s29o49l53s73o77b80ě 5213312449634

Nožem, jako všude jinde.

+5/0
5.11.2012 23:21

K11a45r42e48l 74H91a76n39o73u64s37e97k 6856477586801

nůž sám nevykostí, musíte s ním trochu hýbat.... a když to neumíte, máte kuře a prsty.....

0/0
6.11.2012 19:39

J65i39ř31i97n77a 31M18a31n25d86á95t62o97v41á 9417508610565

Kupuji živé kuře za 24,- Kč/kg , kuře má tak 2,5 kg živé váhy + 8,- za zabití a oškubání za kus .... doma vykuchukám a naporcuji. Maso je nesrovnatelné s "marketovým" a za ty 3-4 min. kuchání a 3-4 min. porcování to stojí za to. Jedno odpoledne v tahu, ale kvalitní maso na 6 týdnů v mrazáku ;-)

+3/−1
5.11.2012 20:03

R35o83b70e80r87t 46M65o54t91k81a 4686917519665

Bohužel mi z většího města maximálně nakoupíme kuře za 45,- kč/kg v supermárketu.

0/−1
5.11.2012 22:13

J36a29r98o55s91l23a64v 33B23r33ü27m58m14e79r 7764753336

Kupujeme luxusní kuřata na farmářském trhu, za 70-75/kg, což je tak max o 10-15 více neý u nás v obchodech. A vyoplatí se to hodně.

+1/0
5.11.2012 23:32

P95a56t33r89i33k 95S93v57o43b61o21d76a 3269481566945

lepší než koupené zmrazené, ale pořád platí, co zmrazíš, to už není ono... čím déle to leží, tím hůř. A měsíc je dost.....

0/0
6.11.2012 17:09

J54i94ř71í 21Š41v94e69h43l69a 1594574572696

Nováků je v ČR opravdu dost, je to vidět i na téhle diskuzi. Ale k věci: má pravdu předceda:)

+1/−2
5.11.2012 14:55

J86a61n 73N24o15v45o94t93n43ý 1454941132603

Dík za info

0/0
5.11.2012 19:43

J43i79ř12i22n45a 16M77a12n19d34á80t14o21v64á 9607638550625

Na speciálních tředních schůzkách pro 9. třídu ZŠ, ohledně volby studia nám bylo důrazně řečeno, aby rodiče nedávali děti na obor kuchař - číšník, že jde o obor prakticky na nic. A co se týká zpracování kuřete, snad každá praktická ženská si umí spočítat, že se ji vyplatí celé kuře si sama zpracovat nebo dokonce i při vyskladňování na farmách koupit. Ovšem ... pokud doma vaří a není úplně líná.

+7/−8
5.11.2012 13:40

P46a46v98e72l 74O58b12d12r43ž21á98l59e60k 6356254388442

Neznám dneska moc ženských v produktivním věku, které by doma vařily denně. Víkendy nepočítám.

Taky nečekám každý večer teplou večeři když vím, že přijela z práce sotva půl hodiny předemnou.

+12/−3
5.11.2012 15:06

J35i63ř67í 47Š22v51e91h84l52a 1484424112336

Tak ono je celkem dobrý se ve vaření střídat:) Chlap, co neumí uvařit, to je skoro to nejhorší, co je.

+5/−5
5.11.2012 15:20

J40i42ř78í 89Š42v65e24h43l16a 1374624422146

Dva chlapi, co neumí vařit?:) Tak dám historku k dobru. Matka bývalé švagrové se nemůže prakticky sama na pár dní nějakam kouknout, protože její manžel si neumí uvařit ani čaj. Chlap jako hora a po pár hodinách bez manželky skučí, že nemá co jíst:)

+1/0
5.11.2012 18:10

J44a90n19a 73P30l78š94k35o26v38á 7912947986

No jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Když je chlap dvacet let zvyklej na 100% servis, těžko ho předělávat.

0/0
6.11.2012 12:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.