Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O52s89k16a58r 85K10o32v91a68ř57í23k 8470163165940

Pohlreich  je výborný,ale za ty roky se kolem něj vybudovala aura nedotknutelnosti.Za to on sám však nemůže.Někde jsem četl článek o pořadu Co bude dnes k večeři.Velmi mě pobavila diskuze.Radek Kašpárek je výborný kuchař.Vede vlastní školu vaření a tomu řemeslu opravdu rozumí.Jenže dle některých diskutérů je horší než Babica.Stavět člověka,který vařil např.Seanu Connerymu na úroveň Babicy...to je silné kafé.Nicméně nejlepší byl názor,že Kašpárek vaří blafy (i když vše z čerstvých surovin a opravdu velmi zajímavá a poctivá jídla),jen proto,že Pohlreich to umí jednodušeji.Tomu diskutérovi úplně unikl fakt,že Kašpárek ukazuje vaření pro domácnost,zatímco Pohlreich pro restaurace..Já proti Pohlreichovi,nemám vůbec nic.Je to špička.Ale musím se smát,jak jsou někteří zaslepení a každého kuchaře k němu přirovnávají a nazývají nulou.Dokonce i kolegy a rovněž špičkové kuchaře,kteří se Zdenou vyučují v Prakulu.

+8/0
20.11.2012 23:40

I67v54a73n 44N42o76v22á88k 4130849127329

Krásně to ilustruje i tahle diskuse. Pohlreichův podnik byl zkritizován za konkrétní věci (prefabrikovaná snídaně jako všude, nedobrá káva, špatná obsluha). Kdo je špatný? Ten kdo o kritice informuje a ten kdo ji napsal. Na ty se snese dav vyznavačů naprosto neomylného a dokonalého kultu.

+2/−3
21.11.2012 12:08

P73a40v75e22l 74O48d74r89a43z92i63l 6294589117470

Věcná kritika je vítána. Vy ale nekritizujete nějaký podnik, vy kritizujete podnik postavy z TV show, která podle vás nemá nárok nikoho kritizovat, neboť sama má co zlepšovat.

Navíc tak činíte formou bezesporu na hranici civilizovaného projevu.

+3/−3
21.11.2012 12:48

I71v59a44n 43N87o12v53á62k 4620749937329

Aaa můj fanoušek, kterému urazili guru a má proto potřebu všude se pode mně dopsat bez argumentů a pouze s osobním napadáním. Tak ať si to užívá, všude může mít poslední slovo ;-D

+1/−3
21.11.2012 12:54

P49a30v26e75l 82O72d35r82a26z78i23l 6304839857560

Pokud se pozorně podíváte do diskuse, poslední slovo musíte mít vy. Já vím, je to váš způsob zábavy.

+2/−3
21.11.2012 13:50

P92e30t82r 24J10a98n88d20a 9443497314371

Pohlreich by se měl hlavně věnovat vaření a vedení podniku, v tom je výborný. Je filozofování je úsměvné, křečovité a trapné. Naposledy mě dostal u rozjímání nad mapou ČR, kde jako už všude natáčeli. Aš se mu podařilo trefit, ale když začal o Mostu a prst zapíchnul někam na Děčín ...

0/0
25.11.2012 10:02

D37u50š89a55n 95M97a65s12á64r 3601761832155

Bohužel, Bolek je skvělý, geniální umělec, ale špatný šéf. Navíc se ukázkově zadlužil 8 milióny. Tu držkatou a hloupou ženskou, která si hrála šéfovou kuchyně, bych hnal z hospody sviňským krokem.

Pohlreich je naprostý mistr, jeho vyjadřování je někdy hůř akceptovatelné, ale řemeslu rozumí na 100%.R^

+7/−2
20.11.2012 15:02

P38e27t60r 24J65a23n60d72a 9113547734521

Tak to máte pravdu, že asi bude špatný nebo příliš hodný šéf. Ale ona se autorita buduje těžko, když se po podniku pohybuju neustále se sklenicí piva v podroušeném stavu.

Jeho zadlužení mu nezávidím, ta zlá EU mu měla zaplatit všechno a ne ucmrndnout pár ubohých milionů.

Mimochodem, docela se mi ta farma líbila, chtěl jsem zjistit nějaké info. Na webu Polívky se ceny nedočtete a web farmy nefunkční. Co dodat.

0/0
25.11.2012 9:48

D39a54v11i22d 92B74r85u36c75k36n26e23r 5232624529985

Polívka: Toto je moje budoucí bývalá žena.;-D

0/0
20.11.2012 14:13
Foto

J80a28n75a 69B67í57l85k47o25v19á 1893751772967

Tak jsem se včera na ten pořad podívala - čistě ze zvědavosti, protože v Olšanech na farmě mi vždycky chutnalo, některá jídla mi přišla taková neotřelá, nabízeli i něco, co nemají jen tak v každé hospodě. Když si Pohlreich stěžoval, že kyselo je moc kyselý, připomínal spíš Trautenberka, než odborníka. Měl by si zajít na kyselici skutečně na Valašsko, tam ji mají ještě kyselejší a je to tak v pořádku. Dělat z tradičního jídla něco "zjemnělého" jen proto, že má on takovou představu o jídle, je mimo. Přišlo mi, že tu hospodu směřuje spíš do průměru - rychle naservírovat přihřáté hotovky. Neuvědomil si, že do této hospody si chodí lidi spíš popovídat, posedět a mezitím se dobře najíst a napít, než do sebe rychle hodit nějaké průměrně chutnající jídlo a rychle pryč.

+6/−13
20.11.2012 13:04

S81o49b76ě61s31l22a38v 36O38s43o62l70s51o84b27ě 5783952899534

Jasný, smažený sýr a hranolky, to je to pravé ořechové.

+3/−3
20.11.2012 13:18

O92s25k25a16r 57K42o49v78a32ř25í20k 8340183745540

jak souvisí smažený sýr s kyselicí?

+2/0
20.11.2012 23:29

J23i87ř86í 84Š29v89e38h38l43a 1584894702676

Vždyť paní možné budoucí Polívkové ta polívka chutnala víc - nevím, co řešíš. Pohlreich se zasadil o domácí noky, to jsi nepostřehla? Možná by to chtělo pozorněji ten pořad příště sledovat.

+3/0
20.11.2012 14:22

M41a54r98t93i82n 27C45h56a13r27v60á51t 1953147630811

Ano bylo to samá neotřelá věc, smažený sýr, langoš, kupované knedlíky, kupované noky atd.....

+9/0
20.11.2012 14:33
Foto

J24a55n75a 84B32í93l87k50o62v40á 1633311572827

Fazolové lusky balené ve slanině, zvěřina na liškách... to jsem si tam dávala já. Záleží na tom, co si kdo objedná, co komu chutná...

0/−1
20.11.2012 16:12

K61u58b48a 65D60u85b67a 5166177567321

a ty jim Pohlreich snad zakázal? Nějak si nerozumíš se mi zdá..

+2/0
21.11.2012 10:24

J57o19s33e14f 69V72e24l53š 7155480691490

Paní Bílková zcela s vámi souhlasím. Ještě v žádném díle pan Pohlreich ze surovin co se chlubil že dovezl jako levný nákup a kvalitní maso nic nevařil a většinou to vypadá že vaří stále stejně. Jeho vyjadřování před kamerou je jako hulvát. Samé vole.

+2/−4
21.11.2012 15:45

P18a36v77e33l 51O21d31r68a95z90i51l 6404929447880

Zřejmě byste měl zapracovat na pozornosti a zraku. Pohlreich samozřejmě z nakoupených surovin vařil a ne jednou.

+3/−1
21.11.2012 15:53

J56i41r33k15a 32S70t24r58e79b44e44l 8249703242

Docela slabej díl, hlavně si myslím, že tu hvězdu nakonec  dostali jenom kvůli tomu, že tam byl sympaťák Bolek, vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála! Jinak ten Bolek teda musí bejt furt zrubanej jak les, na tom xichtě je to hodně znát, škoda ho.:-/

+6/−1
20.11.2012 10:25

P23e30t14r 37J16i37l43e91k 8897767639758

"vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála" - takže hned jak si pohlreich objednal, ona ji měla začít porcovat a šupnout péct do trouby? ;-D co je špatnýho na ohřátým jídle? často se uleží, chutě se vyrovnají a je lepší.

0/−3
20.11.2012 12:08

J63a86k68u61b 91S79e64m50e52r38á55d 2677346141931

v restauraci jidlo ohrate v mikrovlnce??? to berete jako standart???

+2/−1
20.11.2012 13:34
Foto

L64u63k20á31š 16N92o62v68o56t59n50ý 6256797228928

Kachna se peče hodinu a půl, jak byste si představoval, že tu kachnu udělají? Mají ji předpečenou z rána, v době oběda se to přihřeje. Technologie na ohřátí jídla (jestli to budou šmudlat na kastrůlku nebo do toho naperou mikrovlny) je přece podružná...

0/−1
20.11.2012 13:44

M64a53r39t89i59n 18K37r16á87s55a 1459196283643

to nebyla mikrovlnka ;-D

+2/−2
20.11.2012 13:51

J27i84r30k49a 39S30t30r14e35b47e16l 8559673472

Měla by ta jídla bejt čerstvá, vždyť to řiká Paulreich furt, má jí mít v tom šuplíku, kde se udržujou furt teplý. Já teda poznám, když dostanu čerstvou a ohřátou kachnu

0/0
22.11.2012 11:16

P24a20v21e61l 77O47d39r28a25z47i29l 6544909657660

Hotové jídlo může být vydáváno jen omezenou dobu, pak se musí zachladit či vyhodit. Proto je obvykle kachna / husa jako menu či v době akcí, kdy se čeká, že se to vydá, jinak většinou na objednávku. Ohřívané jídlo se nestíhá prohřát a je to pak poznat.

0/0
22.11.2012 12:23

P75e76t48r 16V29l29c94e75k 5862545465197

Existuje v republice  kuchařka, která  by reprezentovala kuchyni hůře, než ta prostá hulvátka, která je u Bolka nyní?

+17/−2
19.11.2012 22:47

K84a90r74e49l 96H74a37n49o25u27s92e80k 6456947366281

jestli  má Bolek v menu položku, dvě přes dršťku kuchařce, a je to za rozumnou cenu, tak beru rodinu a o tomhle víkendu si to dáme všichni dvakrát....

+18/−3
19.11.2012 23:30

J62a73n61a 81P23o84l15á52š40k67o23v11á 5157352298854

jak pán, takovej krám:-/

+5/−5
20.11.2012 8:10

T38o50m64á89š 74B31o11r60e20k 2293701487586

všimli jste se té šílené podoby s Pechou, když ho tenkrát Bolek ustrojil za ženskou? Kuchařka mu byla 100% předobrazem;-D

+11/−1
20.11.2012 8:56

I84v42a66n 47N81o90v81á11k 4160519717899

Vtipné bylo vyhledávání nejhorších hospod Lidovkami. Pohlreichovo Café se v čestné desítce umístilo též. Protože někdo kdo poučuje jiné o tom, co mají podávat by neměl hostům k snídani strkat letadlové džemíky v plastu a odpadová máslíčka v alobalu. A taky by jeho obsluha měla obsluhovat a ne ignorovat hosty.

+10/−29
19.11.2012 15:21

P69e24t76r 87Z97b98i60r36o27v58s43k43ý 3262978916347

Chtěl bych vlastnit tak špatnou restauraci jako Café Imperiál. Je tak hrozná, že se tam skoro nedá sednout bez rezervace.

+35/−2
19.11.2012 16:42

I13v96a79n 27N67o70v49á85k 4210949637629

Nu což, tady jde o princip kázat víno a rozlejvat vodu. Ale chápu, že pro některé je Zdenda bůh, kterého se nesmí jakkoliv kritizovat.

+5/−22
19.11.2012 16:50

L38u26b24o72m75í91r 75P70ř74e42c60e84c36h32t59ě92l 9177632505111

myslis tuto recenzi?

http://www.lidovky.cz/ceska-klasika-v-cafe-imperial-jak-ji-zvlada-sef-zdenek-pohlreich-pvg-/dobra-chut.asp?c=A101101_110440_dobra-chut_glu

0/−1
19.11.2012 17:44

I73v24a40n 66N64o59v94á16k 4600489717839

Ne, myslím toto http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

Ale určitě to bude omluveno jako zlá šikana dokonalého "šéfa." I když na naprosto stejné věci v televizi guru nadává.

+2/−6
19.11.2012 17:47

L35u83b44o51m87í68r 11P64ř22e64c12e53c14h72t62ě26l 9697742715801

Se divim ze se tam delaji nejake snidane8-o. Nicmene, abzch si teda rypnul, mam dve veci. Co to sakra je petihvezdickovy podnik? Mam pocit, hvezdickami se oficialne hodnoti ubytovaci kapacity. A pak -co na Hannah odpovedeli na jeji vytku, kterou zajiste sdelila obsluhujicimu personalu, pripadne provoznimu?

+2/−1
19.11.2012 18:47

K38a97r13e43l 20H63a34n14o18u50s85e39k 6906727266351

tak jsem se na to podíval, a musím říct, že to vidím na trestní oznámení.... jde o 1 fotku z bufetu, kde mají podobné misky i některé 4 hvězdičkové hotely, u 5 už ne, ale v CI to není nic extra..  a dát hospodu do WORST 10 pro mističku s tavenými sýry? to už je fakt moc.... a kdo tomu takto věří, měl by si jít koupit zdravý rozum

+10/−1
19.11.2012 18:53

I67v46a37n 15N20o46v37á20k 4960699907929

Já věděl, že nebohého Zbyňka týrají. Dokonce i neobsluhujícímu číšníkovi svázali nohy a dali roubík, aby se nemohl zeptat na objednávku.

Pánové, fakt nevidíte tu komičnost hájení ho u věci, kterou sám kritizuje?

+3/−7
19.11.2012 18:55

L78u65b17o56m14í61r 29P10ř78e36c11e11c39h20t90ě95l 9387432165751

Me je to vcelku jedno. Jen bz me zajimala i druha stranka. A to, za jak dlouho po stiznosti dotycne byl stav napraven, nebo se ji dostalo omluvy a kompenzace. I to se obcas stane

+2/0
19.11.2012 19:11

L66u52b79o41m64í73r 20P47ř15e33c76e12c16h30t52ě87l 9497162135891

V mene znamych restauracich jak v Praze, tak Brne po stiznosti jsem dostal piti na podnik nebo nejakeho bonusu na pristi navstevu. V Ambiente pod radnici (coz neni zrovna "petihvezda") nejak pochybelo nejake maso. Manager restaurace to vyresil drinkem na podnik a poukazkou na (pokud si vypominam) 30% slevy na priste. A to jsem to vlastne ani nechtel. Jen jsem se na otazku, jestli je vse ok ozval, ze k dokonalosti neco chybi

0/0
19.11.2012 19:16

I71v86a25n 75N49o97v70á13k 4690709677269

V CI na snídaně nechodím - mám rád svůj žaludek a buď si ji dám doma, nebo si vyberu něco přeci jen zdravějšího než oni nabízí, znuděnost a ignorance personálu tam není tak neobvyklá (během obědů a večeří).

0/−1
20.11.2012 1:26

P38a35v28e67l 28O12d33r36a58z22i79l 6364479607930

Vidíte, a když se podíváte na tripdavisor, tak si personál hotelu včetně restaurace naprostá většina lidí pochvaluje.

Chápu, že vám leží Pohlreich v žaludku, protože má pořad, ve kterém poučuje a nadává ostatním, ačkoliv sám zdaleka není dokonalý. To je ale celkem normální, víte?

Ohledně těch dívčin, chápu, že jim tam nešmakuje, také asi chápu proč (jsou silně arogantní a s takovými hosty může nezkušený číšník zacházet poněkud nevhodně), nechápu, proč do CI opakovaně chodí i přes nespokojenost a zařazení do nejhorší desítky je trapná provokace "Podívejte se, jak jsme silné, bojujeme proti Pohlreichovi.":-)

+1/0
21.11.2012 11:16

I35v29a29n 19N23o67v65á76k 4940489197709

Sáhli vám na neomylného Zdeněčka. Když číšník neobsluhuje, může za to host (určitě byl sprostý). Když hospoda podává to co 3/4 jiných podniků čili polotovary z plastu, může za to host a případně kritik. Přeci Zdeněk v každém pořadu poučuje každého, že všichni mají být stejní a vařit z polotovarů. Tak jak to dělá on.

+1/−2
21.11.2012 11:41

P95a57v81e21l 85O65d58r98a82z92i92l 6744699797640

Vrčíte jako kafemlejnek, což je poněkud směšné, ale asi vás to baví. Nebo nedokážete věcně a slušně odpovědět? Inu, váš problém.

+1/0
21.11.2012 12:49

K38a76r60e94l 56H40a84n13o47u92s74e28k 6176677396701

nevěřím.... on ten článeček na LN vypadá dost divně, jako vyřizování účtu od někoho, kdo na albánce nemá koule a na čecha mozek.... a hlavně, mám krapet odlišnou zkušenost, jak z CI, tak z Divinis....lež poznám

+2/0
19.11.2012 22:03

I85v17a26n 66N77o59v39á85k 4430719907249

A jak vypadají díly ano šéfe? Co jestli si Zdeněk jen vyřizuje účty a je to v kulisách a kdo ví co ještě? Špatná obsluha je v CI standart, to nejde okecat ani tím, že chemický "džemík" je z plastu normální za 150 korun.

+1/−2
20.11.2012 1:25

K69a90r51e58l 27H20a35n90o91u11s25e94k 6776507236811

no vy jste ho teď teda pořádně vodkopal... snad to nebude číst... jak ho znám, upadne do depresí a zavře oba kvelby....

0/0
20.11.2012 18:31

I25v78a50n 82N25o25v43á45k 4820459927479

Nemusí, má dost ovcí, kterým i kdyby hodil pytlík s noky a ještě by si ho museli uvařit bez obsluhy, tak ho budou vychvalovat. To se mu klidně podniká ;-D

0/0
20.11.2012 21:39

P62a89v14e15l 80O67d91r21a12z82i27l 6904719617300

Což mu asi z duše závidíte, že? :-)

+1/0
21.11.2012 11:17

I71v35a10n 87N36o75v23á69k 4100369177779

Podle sebe soudím tebe

0/−1
21.11.2012 11:39

P76a52v87e67l 22O15d54r33a98z89i23l 6224599587510

Není vám trapné takhle legračně si naběhnout? ;-D

+3/0
21.11.2012 12:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.