Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O87s89k32a29r 33K28o38v36a87ř20í24k 8890563985600

Pohlreich  je výborný,ale za ty roky se kolem něj vybudovala aura nedotknutelnosti.Za to on sám však nemůže.Někde jsem četl článek o pořadu Co bude dnes k večeři.Velmi mě pobavila diskuze.Radek Kašpárek je výborný kuchař.Vede vlastní školu vaření a tomu řemeslu opravdu rozumí.Jenže dle některých diskutérů je horší než Babica.Stavět člověka,který vařil např.Seanu Connerymu na úroveň Babicy...to je silné kafé.Nicméně nejlepší byl názor,že Kašpárek vaří blafy (i když vše z čerstvých surovin a opravdu velmi zajímavá a poctivá jídla),jen proto,že Pohlreich to umí jednodušeji.Tomu diskutérovi úplně unikl fakt,že Kašpárek ukazuje vaření pro domácnost,zatímco Pohlreich pro restaurace..Já proti Pohlreichovi,nemám vůbec nic.Je to špička.Ale musím se smát,jak jsou někteří zaslepení a každého kuchaře k němu přirovnávají a nazývají nulou.Dokonce i kolegy a rovněž špičkové kuchaře,kteří se Zdenou vyučují v Prakulu.

+8/0
20.11.2012 23:40

I28v35a24n 27N52o55v63á77k 4150299807609

Krásně to ilustruje i tahle diskuse. Pohlreichův podnik byl zkritizován za konkrétní věci (prefabrikovaná snídaně jako všude, nedobrá káva, špatná obsluha). Kdo je špatný? Ten kdo o kritice informuje a ten kdo ji napsal. Na ty se snese dav vyznavačů naprosto neomylného a dokonalého kultu.

+2/−3
21.11.2012 12:08

P39a61v86e24l 65O71d88r47a41z22i27l 6784459597480

Věcná kritika je vítána. Vy ale nekritizujete nějaký podnik, vy kritizujete podnik postavy z TV show, která podle vás nemá nárok nikoho kritizovat, neboť sama má co zlepšovat.

Navíc tak činíte formou bezesporu na hranici civilizovaného projevu.

+3/−3
21.11.2012 12:48

I89v66a68n 45N30o83v96á45k 4490359577739

Aaa můj fanoušek, kterému urazili guru a má proto potřebu všude se pode mně dopsat bez argumentů a pouze s osobním napadáním. Tak ať si to užívá, všude může mít poslední slovo ;-D

+1/−3
21.11.2012 12:54

P76a44v43e67l 50O27d97r57a74z57i57l 6374749907360

Pokud se pozorně podíváte do diskuse, poslední slovo musíte mít vy. Já vím, je to váš způsob zábavy.

+2/−3
21.11.2012 13:50

P70e80t92r 11J10a73n19d14a 9383257624221

Pohlreich by se měl hlavně věnovat vaření a vedení podniku, v tom je výborný. Je filozofování je úsměvné, křečovité a trapné. Naposledy mě dostal u rozjímání nad mapou ČR, kde jako už všude natáčeli. Aš se mu podařilo trefit, ale když začal o Mostu a prst zapíchnul někam na Děčín ...

0/0
25.11.2012 10:02

D25u18š76a88n 78M25a46s40á73r 3631771822205

Bohužel, Bolek je skvělý, geniální umělec, ale špatný šéf. Navíc se ukázkově zadlužil 8 milióny. Tu držkatou a hloupou ženskou, která si hrála šéfovou kuchyně, bych hnal z hospody sviňským krokem.

Pohlreich je naprostý mistr, jeho vyjadřování je někdy hůř akceptovatelné, ale řemeslu rozumí na 100%.R^

+7/−2
20.11.2012 15:02

P93e41t50r 41J91a20n86d92a 9193167184781

Tak to máte pravdu, že asi bude špatný nebo příliš hodný šéf. Ale ona se autorita buduje těžko, když se po podniku pohybuju neustále se sklenicí piva v podroušeném stavu.

Jeho zadlužení mu nezávidím, ta zlá EU mu měla zaplatit všechno a ne ucmrndnout pár ubohých milionů.

Mimochodem, docela se mi ta farma líbila, chtěl jsem zjistit nějaké info. Na webu Polívky se ceny nedočtete a web farmy nefunkční. Co dodat.

0/0
25.11.2012 9:48

D53a64v71i76d 69B34r63u22c12k45n45e59r 5482804479945

Polívka: Toto je moje budoucí bývalá žena.;-D

0/0
20.11.2012 14:13
Foto

J74a89n39a 17B39í33l27k63o24v72á 1873821702117

Tak jsem se včera na ten pořad podívala - čistě ze zvědavosti, protože v Olšanech na farmě mi vždycky chutnalo, některá jídla mi přišla taková neotřelá, nabízeli i něco, co nemají jen tak v každé hospodě. Když si Pohlreich stěžoval, že kyselo je moc kyselý, připomínal spíš Trautenberka, než odborníka. Měl by si zajít na kyselici skutečně na Valašsko, tam ji mají ještě kyselejší a je to tak v pořádku. Dělat z tradičního jídla něco "zjemnělého" jen proto, že má on takovou představu o jídle, je mimo. Přišlo mi, že tu hospodu směřuje spíš do průměru - rychle naservírovat přihřáté hotovky. Neuvědomil si, že do této hospody si chodí lidi spíš popovídat, posedět a mezitím se dobře najíst a napít, než do sebe rychle hodit nějaké průměrně chutnající jídlo a rychle pryč.

+6/−13
20.11.2012 13:04

S37o25b67ě82s69l46a91v 75O11s86o17l57s55o81b38ě 5143952419704

Jasný, smažený sýr a hranolky, to je to pravé ořechové.

+3/−3
20.11.2012 13:18

O16s54k23a40r 27K48o45v35a48ř59í16k 8200903335280

jak souvisí smažený sýr s kyselicí?

+2/0
20.11.2012 23:29

J73i43ř32í 33Š22v64e34h38l96a 1624164522256

Vždyť paní možné budoucí Polívkové ta polívka chutnala víc - nevím, co řešíš. Pohlreich se zasadil o domácí noky, to jsi nepostřehla? Možná by to chtělo pozorněji ten pořad příště sledovat.

+3/0
20.11.2012 14:22

M68a17r41t43i82n 86C38h40a30r70v54á51t 1523967550501

Ano bylo to samá neotřelá věc, smažený sýr, langoš, kupované knedlíky, kupované noky atd.....

+9/0
20.11.2012 14:33
Foto

J62a36n10a 47B64í57l20k39o62v19á 1473921882877

Fazolové lusky balené ve slanině, zvěřina na liškách... to jsem si tam dávala já. Záleží na tom, co si kdo objedná, co komu chutná...

0/−1
20.11.2012 16:12

K12u29b85a 39D82u32b89a 5986777567501

a ty jim Pohlreich snad zakázal? Nějak si nerozumíš se mi zdá..

+2/0
21.11.2012 10:24
Foto

J41o45s12e11f 61V67e22l81š 7405510221520

Paní Bílková zcela s vámi souhlasím. Ještě v žádném díle pan Pohlreich ze surovin co se chlubil že dovezl jako levný nákup a kvalitní maso nic nevařil a většinou to vypadá že vaří stále stejně. Jeho vyjadřování před kamerou je jako hulvát. Samé vole.

+2/−4
21.11.2012 15:45

P25a24v31e51l 83O32d52r33a28z92i37l 6804669497320

Zřejmě byste měl zapracovat na pozornosti a zraku. Pohlreich samozřejmě z nakoupených surovin vařil a ne jednou.

+3/−1
21.11.2012 15:53

J21i25r67k39a 46S11t69r17e17b78e93l 8599183842

Docela slabej díl, hlavně si myslím, že tu hvězdu nakonec  dostali jenom kvůli tomu, že tam byl sympaťák Bolek, vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála! Jinak ten Bolek teda musí bejt furt zrubanej jak les, na tom xichtě je to hodně znát, škoda ho.:-/

+6/−1
20.11.2012 10:25

P34e75t15r 70J77i72l86e66k 8177687569938

"vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála" - takže hned jak si pohlreich objednal, ona ji měla začít porcovat a šupnout péct do trouby? ;-D co je špatnýho na ohřátým jídle? často se uleží, chutě se vyrovnají a je lepší.

0/−3
20.11.2012 12:08

J34a96k17u26b 19S72e79m11e72r59á29d 2357546221781

v restauraci jidlo ohrate v mikrovlnce??? to berete jako standart???

+2/−1
20.11.2012 13:34
Foto

L23u60k43á75š 53N58o73v20o17t12n15ý 6606787538478

Kachna se peče hodinu a půl, jak byste si představoval, že tu kachnu udělají? Mají ji předpečenou z rána, v době oběda se to přihřeje. Technologie na ohřátí jídla (jestli to budou šmudlat na kastrůlku nebo do toho naperou mikrovlny) je přece podružná...

0/−1
20.11.2012 13:44

M38a10r32t76i53n 75K82r20á71s77a 1509446143333

to nebyla mikrovlnka ;-D

+2/−2
20.11.2012 13:51

J13i55r50k52a 28S73t87r93e17b22e27l 8799473432

Měla by ta jídla bejt čerstvá, vždyť to řiká Paulreich furt, má jí mít v tom šuplíku, kde se udržujou furt teplý. Já teda poznám, když dostanu čerstvou a ohřátou kachnu

0/0
22.11.2012 11:16

P16a11v70e74l 49O92d15r80a95z53i89l 6114689847600

Hotové jídlo může být vydáváno jen omezenou dobu, pak se musí zachladit či vyhodit. Proto je obvykle kachna / husa jako menu či v době akcí, kdy se čeká, že se to vydá, jinak většinou na objednávku. Ohřívané jídlo se nestíhá prohřát a je to pak poznat.

0/0
22.11.2012 12:23

P64e81t80r 32V74l13c78e11k 5152375115297

Existuje v republice  kuchařka, která  by reprezentovala kuchyni hůře, než ta prostá hulvátka, která je u Bolka nyní?

+17/−2
19.11.2012 22:47

K64a21r37e68l 41H57a13n71o37u70s48e73k 6396827196491

jestli  má Bolek v menu položku, dvě přes dršťku kuchařce, a je to za rozumnou cenu, tak beru rodinu a o tomhle víkendu si to dáme všichni dvakrát....

+18/−3
19.11.2012 23:30

J69a56n74a 82P85o35l32á61š61k97o66v20á 5417972918724

jak pán, takovej krám:-/

+5/−5
20.11.2012 8:10

T44o64m14á61š 40B41o62r41e37k 2373561927536

všimli jste se té šílené podoby s Pechou, když ho tenkrát Bolek ustrojil za ženskou? Kuchařka mu byla 100% předobrazem;-D

+11/−1
20.11.2012 8:56

I19v83a10n 72N94o91v65á67k 4540539817349

Vtipné bylo vyhledávání nejhorších hospod Lidovkami. Pohlreichovo Café se v čestné desítce umístilo též. Protože někdo kdo poučuje jiné o tom, co mají podávat by neměl hostům k snídani strkat letadlové džemíky v plastu a odpadová máslíčka v alobalu. A taky by jeho obsluha měla obsluhovat a ne ignorovat hosty.

+10/−29
19.11.2012 15:21

P12e46t78r 95Z14b15i27r39o50v81s65k47ý 3532458176257

Chtěl bych vlastnit tak špatnou restauraci jako Café Imperiál. Je tak hrozná, že se tam skoro nedá sednout bez rezervace.

+35/−2
19.11.2012 16:42

I42v29a53n 97N94o14v68á53k 4570359407349

Nu což, tady jde o princip kázat víno a rozlejvat vodu. Ale chápu, že pro některé je Zdenda bůh, kterého se nesmí jakkoliv kritizovat.

+5/−22
19.11.2012 16:50

L95u80b78o96m58í17r 58P16ř60e94c58e40c52h87t35ě78l 9437272165561

myslis tuto recenzi?

http://www.lidovky.cz/ceska-klasika-v-cafe-imperial-jak-ji-zvlada-sef-zdenek-pohlreich-pvg-/dobra-chut.asp?c=A101101_110440_dobra-chut_glu

0/−1
19.11.2012 17:44

I47v30a60n 38N21o61v80á13k 4510739367599

Ne, myslím toto http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

Ale určitě to bude omluveno jako zlá šikana dokonalého "šéfa." I když na naprosto stejné věci v televizi guru nadává.

+2/−6
19.11.2012 17:47

L56u90b98o25m85í84r 68P56ř85e10c66e35c68h58t49ě63l 9617802285771

Se divim ze se tam delaji nejake snidane8-o. Nicmene, abzch si teda rypnul, mam dve veci. Co to sakra je petihvezdickovy podnik? Mam pocit, hvezdickami se oficialne hodnoti ubytovaci kapacity. A pak -co na Hannah odpovedeli na jeji vytku, kterou zajiste sdelila obsluhujicimu personalu, pripadne provoznimu?

+2/−1
19.11.2012 18:47

K91a22r28e48l 43H58a46n29o94u95s35e56k 6526837146911

tak jsem se na to podíval, a musím říct, že to vidím na trestní oznámení.... jde o 1 fotku z bufetu, kde mají podobné misky i některé 4 hvězdičkové hotely, u 5 už ne, ale v CI to není nic extra..  a dát hospodu do WORST 10 pro mističku s tavenými sýry? to už je fakt moc.... a kdo tomu takto věří, měl by si jít koupit zdravý rozum

+10/−1
19.11.2012 18:53

I40v44a79n 27N41o31v87á89k 4440599717849

Já věděl, že nebohého Zbyňka týrají. Dokonce i neobsluhujícímu číšníkovi svázali nohy a dali roubík, aby se nemohl zeptat na objednávku.

Pánové, fakt nevidíte tu komičnost hájení ho u věci, kterou sám kritizuje?

+3/−7
19.11.2012 18:55

L92u31b63o87m21í55r 41P77ř97e85c96e47c51h20t20ě65l 9147692985211

Me je to vcelku jedno. Jen bz me zajimala i druha stranka. A to, za jak dlouho po stiznosti dotycne byl stav napraven, nebo se ji dostalo omluvy a kompenzace. I to se obcas stane

+2/0
19.11.2012 19:11

L15u64b58o69m50í83r 97P74ř80e95c60e52c23h85t57ě20l 9137142915641

V mene znamych restauracich jak v Praze, tak Brne po stiznosti jsem dostal piti na podnik nebo nejakeho bonusu na pristi navstevu. V Ambiente pod radnici (coz neni zrovna "petihvezda") nejak pochybelo nejake maso. Manager restaurace to vyresil drinkem na podnik a poukazkou na (pokud si vypominam) 30% slevy na priste. A to jsem to vlastne ani nechtel. Jen jsem se na otazku, jestli je vse ok ozval, ze k dokonalosti neco chybi

0/0
19.11.2012 19:16

I72v57a59n 61N45o92v30á93k 4780769787779

V CI na snídaně nechodím - mám rád svůj žaludek a buď si ji dám doma, nebo si vyberu něco přeci jen zdravějšího než oni nabízí, znuděnost a ignorance personálu tam není tak neobvyklá (během obědů a večeří).

0/−1
20.11.2012 1:26

P55a11v84e80l 25O98d38r50a15z57i79l 6334159107860

Vidíte, a když se podíváte na tripdavisor, tak si personál hotelu včetně restaurace naprostá většina lidí pochvaluje.

Chápu, že vám leží Pohlreich v žaludku, protože má pořad, ve kterém poučuje a nadává ostatním, ačkoliv sám zdaleka není dokonalý. To je ale celkem normální, víte?

Ohledně těch dívčin, chápu, že jim tam nešmakuje, také asi chápu proč (jsou silně arogantní a s takovými hosty může nezkušený číšník zacházet poněkud nevhodně), nechápu, proč do CI opakovaně chodí i přes nespokojenost a zařazení do nejhorší desítky je trapná provokace "Podívejte se, jak jsme silné, bojujeme proti Pohlreichovi.":-)

+1/0
21.11.2012 11:16

I97v95a34n 17N93o66v94á29k 4500909117209

Sáhli vám na neomylného Zdeněčka. Když číšník neobsluhuje, může za to host (určitě byl sprostý). Když hospoda podává to co 3/4 jiných podniků čili polotovary z plastu, může za to host a případně kritik. Přeci Zdeněk v každém pořadu poučuje každého, že všichni mají být stejní a vařit z polotovarů. Tak jak to dělá on.

+1/−2
21.11.2012 11:41

P87a47v15e53l 85O27d82r72a45z39i55l 6344329877920

Vrčíte jako kafemlejnek, což je poněkud směšné, ale asi vás to baví. Nebo nedokážete věcně a slušně odpovědět? Inu, váš problém.

+1/0
21.11.2012 12:49

K36a32r52e11l 81H21a87n30o17u80s79e54k 6706617446891

nevěřím.... on ten článeček na LN vypadá dost divně, jako vyřizování účtu od někoho, kdo na albánce nemá koule a na čecha mozek.... a hlavně, mám krapet odlišnou zkušenost, jak z CI, tak z Divinis....lež poznám

+2/0
19.11.2012 22:03

I61v74a17n 37N39o26v20á73k 4790289817139

A jak vypadají díly ano šéfe? Co jestli si Zdeněk jen vyřizuje účty a je to v kulisách a kdo ví co ještě? Špatná obsluha je v CI standart, to nejde okecat ani tím, že chemický "džemík" je z plastu normální za 150 korun.

+1/−2
20.11.2012 1:25

K34a60r93e60l 68H44a16n35o24u68s57e19k 6166367276331

no vy jste ho teď teda pořádně vodkopal... snad to nebude číst... jak ho znám, upadne do depresí a zavře oba kvelby....

0/0
20.11.2012 18:31

I78v45a12n 28N73o76v21á43k 4700239847979

Nemusí, má dost ovcí, kterým i kdyby hodil pytlík s noky a ještě by si ho museli uvařit bez obsluhy, tak ho budou vychvalovat. To se mu klidně podniká ;-D

0/0
20.11.2012 21:39

P91a35v90e17l 41O68d47r13a55z29i59l 6194919987820

Což mu asi z duše závidíte, že? :-)

+1/0
21.11.2012 11:17

I35v59a48n 78N29o19v82á56k 4550489467109

Podle sebe soudím tebe

0/−1
21.11.2012 11:39

P16a85v27e49l 35O73d92r49a25z75i31l 6284979937570

Není vám trapné takhle legračně si naběhnout? ;-D

+3/0
21.11.2012 12:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.