Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O84s25k58a30r 76K47o26v28a74ř23í43k 8700653425660

Pohlreich  je výborný,ale za ty roky se kolem něj vybudovala aura nedotknutelnosti.Za to on sám však nemůže.Někde jsem četl článek o pořadu Co bude dnes k večeři.Velmi mě pobavila diskuze.Radek Kašpárek je výborný kuchař.Vede vlastní školu vaření a tomu řemeslu opravdu rozumí.Jenže dle některých diskutérů je horší než Babica.Stavět člověka,který vařil např.Seanu Connerymu na úroveň Babicy...to je silné kafé.Nicméně nejlepší byl názor,že Kašpárek vaří blafy (i když vše z čerstvých surovin a opravdu velmi zajímavá a poctivá jídla),jen proto,že Pohlreich to umí jednodušeji.Tomu diskutérovi úplně unikl fakt,že Kašpárek ukazuje vaření pro domácnost,zatímco Pohlreich pro restaurace..Já proti Pohlreichovi,nemám vůbec nic.Je to špička.Ale musím se smát,jak jsou někteří zaslepení a každého kuchaře k němu přirovnávají a nazývají nulou.Dokonce i kolegy a rovněž špičkové kuchaře,kteří se Zdenou vyučují v Prakulu.

+8/0
20.11.2012 23:40

I36v41a56n 24N39o69v17á52k 4690749957129

Krásně to ilustruje i tahle diskuse. Pohlreichův podnik byl zkritizován za konkrétní věci (prefabrikovaná snídaně jako všude, nedobrá káva, špatná obsluha). Kdo je špatný? Ten kdo o kritice informuje a ten kdo ji napsal. Na ty se snese dav vyznavačů naprosto neomylného a dokonalého kultu.

+2/−3
21.11.2012 12:08

P21a54v75e71l 38O75d56r27a87z15i32l 6154949827920

Věcná kritika je vítána. Vy ale nekritizujete nějaký podnik, vy kritizujete podnik postavy z TV show, která podle vás nemá nárok nikoho kritizovat, neboť sama má co zlepšovat.

Navíc tak činíte formou bezesporu na hranici civilizovaného projevu.

+3/−3
21.11.2012 12:48

I45v76a57n 15N46o47v44á51k 4270199697189

Aaa můj fanoušek, kterému urazili guru a má proto potřebu všude se pode mně dopsat bez argumentů a pouze s osobním napadáním. Tak ať si to užívá, všude může mít poslední slovo ;-D

+1/−3
21.11.2012 12:54

P46a76v72e88l 55O79d44r15a72z98i50l 6144939197240

Pokud se pozorně podíváte do diskuse, poslední slovo musíte mít vy. Já vím, je to váš způsob zábavy.

+2/−3
21.11.2012 13:50

P77e31t19r 50J29a55n76d70a 9743217684591

Pohlreich by se měl hlavně věnovat vaření a vedení podniku, v tom je výborný. Je filozofování je úsměvné, křečovité a trapné. Naposledy mě dostal u rozjímání nad mapou ČR, kde jako už všude natáčeli. Aš se mu podařilo trefit, ale když začal o Mostu a prst zapíchnul někam na Děčín ...

0/0
25.11.2012 10:02

D64u76š13a57n 62M68a67s19á50r 3251261762345

Bohužel, Bolek je skvělý, geniální umělec, ale špatný šéf. Navíc se ukázkově zadlužil 8 milióny. Tu držkatou a hloupou ženskou, která si hrála šéfovou kuchyně, bych hnal z hospody sviňským krokem.

Pohlreich je naprostý mistr, jeho vyjadřování je někdy hůř akceptovatelné, ale řemeslu rozumí na 100%.R^

+7/−2
20.11.2012 15:02

P59e76t30r 46J35a53n20d36a 9333667294181

Tak to máte pravdu, že asi bude špatný nebo příliš hodný šéf. Ale ona se autorita buduje těžko, když se po podniku pohybuju neustále se sklenicí piva v podroušeném stavu.

Jeho zadlužení mu nezávidím, ta zlá EU mu měla zaplatit všechno a ne ucmrndnout pár ubohých milionů.

Mimochodem, docela se mi ta farma líbila, chtěl jsem zjistit nějaké info. Na webu Polívky se ceny nedočtete a web farmy nefunkční. Co dodat.

0/0
25.11.2012 9:48

D67a49v61i69d 15B96r76u85c30k79n38e68r 5512874449365

Polívka: Toto je moje budoucí bývalá žena.;-D

0/0
20.11.2012 14:13
Foto

J10a73n62a 15B42í26l69k78o55v34á 1483671572327

Tak jsem se včera na ten pořad podívala - čistě ze zvědavosti, protože v Olšanech na farmě mi vždycky chutnalo, některá jídla mi přišla taková neotřelá, nabízeli i něco, co nemají jen tak v každé hospodě. Když si Pohlreich stěžoval, že kyselo je moc kyselý, připomínal spíš Trautenberka, než odborníka. Měl by si zajít na kyselici skutečně na Valašsko, tam ji mají ještě kyselejší a je to tak v pořádku. Dělat z tradičního jídla něco "zjemnělého" jen proto, že má on takovou představu o jídle, je mimo. Přišlo mi, že tu hospodu směřuje spíš do průměru - rychle naservírovat přihřáté hotovky. Neuvědomil si, že do této hospody si chodí lidi spíš popovídat, posedět a mezitím se dobře najíst a napít, než do sebe rychle hodit nějaké průměrně chutnající jídlo a rychle pryč.

+6/−13
20.11.2012 13:04

S41o19b82ě49s93l28a16v 48O44s27o48l89s14o78b48ě 5613942479184

Jasný, smažený sýr a hranolky, to je to pravé ořechové.

+3/−3
20.11.2012 13:18

O83s36k58a13r 24K74o51v79a82ř23í80k 8570183385970

jak souvisí smažený sýr s kyselicí?

+2/0
20.11.2012 23:29

J48i28ř84í 11Š93v26e29h60l38a 1444654512226

Vždyť paní možné budoucí Polívkové ta polívka chutnala víc - nevím, co řešíš. Pohlreich se zasadil o domácí noky, to jsi nepostřehla? Možná by to chtělo pozorněji ten pořad příště sledovat.

+3/0
20.11.2012 14:22

M90a39r93t39i11n 59C72h95a81r15v68á73t 1513487330341

Ano bylo to samá neotřelá věc, smažený sýr, langoš, kupované knedlíky, kupované noky atd.....

+9/0
20.11.2012 14:33
Foto

J63a68n40a 60B15í40l30k75o92v53á 1903641742297

Fazolové lusky balené ve slanině, zvěřina na liškách... to jsem si tam dávala já. Záleží na tom, co si kdo objedná, co komu chutná...

0/−1
20.11.2012 16:12

K68u57b32a 39D88u52b29a 5506567577651

a ty jim Pohlreich snad zakázal? Nějak si nerozumíš se mi zdá..

+2/0
21.11.2012 10:24
Foto

J12o65s22e26f 36V51e77l95š 7355740751350

Paní Bílková zcela s vámi souhlasím. Ještě v žádném díle pan Pohlreich ze surovin co se chlubil že dovezl jako levný nákup a kvalitní maso nic nevařil a většinou to vypadá že vaří stále stejně. Jeho vyjadřování před kamerou je jako hulvát. Samé vole.

+2/−4
21.11.2012 15:45

P89a16v59e19l 28O45d56r67a18z30i61l 6464209507220

Zřejmě byste měl zapracovat na pozornosti a zraku. Pohlreich samozřejmě z nakoupených surovin vařil a ne jednou.

+3/−1
21.11.2012 15:53

J59i79r15k22a 21S81t94r13e73b17e59l 8669113232

Docela slabej díl, hlavně si myslím, že tu hvězdu nakonec  dostali jenom kvůli tomu, že tam byl sympaťák Bolek, vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála! Jinak ten Bolek teda musí bejt furt zrubanej jak les, na tom xichtě je to hodně znát, škoda ho.:-/

+6/−1
20.11.2012 10:25

P67e48t54r 91J32i41l33e38k 8437117159108

"vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála" - takže hned jak si pohlreich objednal, ona ji měla začít porcovat a šupnout péct do trouby? ;-D co je špatnýho na ohřátým jídle? často se uleží, chutě se vyrovnají a je lepší.

0/−3
20.11.2012 12:08

J89a56k80u13b 74S15e84m39e28r25á30d 2617636521941

v restauraci jidlo ohrate v mikrovlnce??? to berete jako standart???

+2/−1
20.11.2012 13:34
Foto

L12u85k11á67š 78N54o54v49o80t17n54ý 6876197878308

Kachna se peče hodinu a půl, jak byste si představoval, že tu kachnu udělají? Mají ji předpečenou z rána, v době oběda se to přihřeje. Technologie na ohřátí jídla (jestli to budou šmudlat na kastrůlku nebo do toho naperou mikrovlny) je přece podružná...

0/−1
20.11.2012 13:44

M46a14r17t21i91n 48K31r69á42s54a 1809716943523

to nebyla mikrovlnka ;-D

+2/−2
20.11.2012 13:51

J28i91r37k78a 46S30t52r41e42b35e54l 8449173102

Měla by ta jídla bejt čerstvá, vždyť to řiká Paulreich furt, má jí mít v tom šuplíku, kde se udržujou furt teplý. Já teda poznám, když dostanu čerstvou a ohřátou kachnu

0/0
22.11.2012 11:16

P95a30v27e75l 50O96d78r25a54z52i60l 6564799257680

Hotové jídlo může být vydáváno jen omezenou dobu, pak se musí zachladit či vyhodit. Proto je obvykle kachna / husa jako menu či v době akcí, kdy se čeká, že se to vydá, jinak většinou na objednávku. Ohřívané jídlo se nestíhá prohřát a je to pak poznat.

0/0
22.11.2012 12:23

P23e97t82r 58V96l61c25e26k 5182715675777

Existuje v republice  kuchařka, která  by reprezentovala kuchyni hůře, než ta prostá hulvátka, která je u Bolka nyní?

+17/−2
19.11.2012 22:47

K14a70r80e66l 56H40a31n73o22u37s14e30k 6966727126461

jestli  má Bolek v menu položku, dvě přes dršťku kuchařce, a je to za rozumnou cenu, tak beru rodinu a o tomhle víkendu si to dáme všichni dvakrát....

+18/−3
19.11.2012 23:30

J84a27n89a 50P36o72l29á37š70k84o19v47á 5797132188144

jak pán, takovej krám:-/

+5/−5
20.11.2012 8:10

T82o28m73á53š 72B85o14r25e58k 2513551857926

všimli jste se té šílené podoby s Pechou, když ho tenkrát Bolek ustrojil za ženskou? Kuchařka mu byla 100% předobrazem;-D

+11/−1
20.11.2012 8:56

I61v60a33n 59N77o40v89á80k 4270519407519

Vtipné bylo vyhledávání nejhorších hospod Lidovkami. Pohlreichovo Café se v čestné desítce umístilo též. Protože někdo kdo poučuje jiné o tom, co mají podávat by neměl hostům k snídani strkat letadlové džemíky v plastu a odpadová máslíčka v alobalu. A taky by jeho obsluha měla obsluhovat a ne ignorovat hosty.

+10/−29
19.11.2012 15:21

P53e94t70r 31Z82b92i18r28o10v47s78k98ý 3572738986237

Chtěl bych vlastnit tak špatnou restauraci jako Café Imperiál. Je tak hrozná, že se tam skoro nedá sednout bez rezervace.

+35/−2
19.11.2012 16:42

I43v19a33n 85N87o12v72á27k 4320659767429

Nu což, tady jde o princip kázat víno a rozlejvat vodu. Ale chápu, že pro některé je Zdenda bůh, kterého se nesmí jakkoliv kritizovat.

+5/−22
19.11.2012 16:50

L12u29b89o42m93í74r 58P47ř66e92c24e81c34h11t14ě41l 9767162355661

myslis tuto recenzi?

http://www.lidovky.cz/ceska-klasika-v-cafe-imperial-jak-ji-zvlada-sef-zdenek-pohlreich-pvg-/dobra-chut.asp?c=A101101_110440_dobra-chut_glu

0/−1
19.11.2012 17:44

I24v18a20n 84N46o44v94á90k 4450119767819

Ne, myslím toto http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

Ale určitě to bude omluveno jako zlá šikana dokonalého "šéfa." I když na naprosto stejné věci v televizi guru nadává.

+2/−6
19.11.2012 17:47

L11u65b55o53m18í80r 80P26ř35e78c75e49c94h51t61ě85l 9967402505261

Se divim ze se tam delaji nejake snidane8-o. Nicmene, abzch si teda rypnul, mam dve veci. Co to sakra je petihvezdickovy podnik? Mam pocit, hvezdickami se oficialne hodnoti ubytovaci kapacity. A pak -co na Hannah odpovedeli na jeji vytku, kterou zajiste sdelila obsluhujicimu personalu, pripadne provoznimu?

+2/−1
19.11.2012 18:47

K39a20r28e92l 19H14a94n58o78u67s12e65k 6266417806671

tak jsem se na to podíval, a musím říct, že to vidím na trestní oznámení.... jde o 1 fotku z bufetu, kde mají podobné misky i některé 4 hvězdičkové hotely, u 5 už ne, ale v CI to není nic extra..  a dát hospodu do WORST 10 pro mističku s tavenými sýry? to už je fakt moc.... a kdo tomu takto věří, měl by si jít koupit zdravý rozum

+10/−1
19.11.2012 18:53

I32v95a34n 18N40o44v42á69k 4890949827199

Já věděl, že nebohého Zbyňka týrají. Dokonce i neobsluhujícímu číšníkovi svázali nohy a dali roubík, aby se nemohl zeptat na objednávku.

Pánové, fakt nevidíte tu komičnost hájení ho u věci, kterou sám kritizuje?

+3/−7
19.11.2012 18:55

L14u60b59o51m89í47r 62P44ř13e84c32e47c67h76t20ě33l 9627692925401

Me je to vcelku jedno. Jen bz me zajimala i druha stranka. A to, za jak dlouho po stiznosti dotycne byl stav napraven, nebo se ji dostalo omluvy a kompenzace. I to se obcas stane

+2/0
19.11.2012 19:11

L46u18b54o91m31í78r 82P59ř48e24c98e74c68h73t96ě15l 9667892895291

V mene znamych restauracich jak v Praze, tak Brne po stiznosti jsem dostal piti na podnik nebo nejakeho bonusu na pristi navstevu. V Ambiente pod radnici (coz neni zrovna "petihvezda") nejak pochybelo nejake maso. Manager restaurace to vyresil drinkem na podnik a poukazkou na (pokud si vypominam) 30% slevy na priste. A to jsem to vlastne ani nechtel. Jen jsem se na otazku, jestli je vse ok ozval, ze k dokonalosti neco chybi

0/0
19.11.2012 19:16

I91v24a28n 20N12o69v72á67k 4320469367359

V CI na snídaně nechodím - mám rád svůj žaludek a buď si ji dám doma, nebo si vyberu něco přeci jen zdravějšího než oni nabízí, znuděnost a ignorance personálu tam není tak neobvyklá (během obědů a večeří).

0/−1
20.11.2012 1:26

P88a77v55e95l 16O67d29r21a63z12i94l 6884859567770

Vidíte, a když se podíváte na tripdavisor, tak si personál hotelu včetně restaurace naprostá většina lidí pochvaluje.

Chápu, že vám leží Pohlreich v žaludku, protože má pořad, ve kterém poučuje a nadává ostatním, ačkoliv sám zdaleka není dokonalý. To je ale celkem normální, víte?

Ohledně těch dívčin, chápu, že jim tam nešmakuje, také asi chápu proč (jsou silně arogantní a s takovými hosty může nezkušený číšník zacházet poněkud nevhodně), nechápu, proč do CI opakovaně chodí i přes nespokojenost a zařazení do nejhorší desítky je trapná provokace "Podívejte se, jak jsme silné, bojujeme proti Pohlreichovi.":-)

+1/0
21.11.2012 11:16

I92v78a15n 65N72o78v73á48k 4320889437889

Sáhli vám na neomylného Zdeněčka. Když číšník neobsluhuje, může za to host (určitě byl sprostý). Když hospoda podává to co 3/4 jiných podniků čili polotovary z plastu, může za to host a případně kritik. Přeci Zdeněk v každém pořadu poučuje každého, že všichni mají být stejní a vařit z polotovarů. Tak jak to dělá on.

+1/−2
21.11.2012 11:41

P61a15v24e37l 12O86d73r84a90z28i11l 6974979697770

Vrčíte jako kafemlejnek, což je poněkud směšné, ale asi vás to baví. Nebo nedokážete věcně a slušně odpovědět? Inu, váš problém.

+1/0
21.11.2012 12:49

K64a88r29e39l 34H54a90n78o88u27s79e63k 6556257396331

nevěřím.... on ten článeček na LN vypadá dost divně, jako vyřizování účtu od někoho, kdo na albánce nemá koule a na čecha mozek.... a hlavně, mám krapet odlišnou zkušenost, jak z CI, tak z Divinis....lež poznám

+2/0
19.11.2012 22:03

I15v48a74n 92N11o21v71á86k 4740769167669

A jak vypadají díly ano šéfe? Co jestli si Zdeněk jen vyřizuje účty a je to v kulisách a kdo ví co ještě? Špatná obsluha je v CI standart, to nejde okecat ani tím, že chemický "džemík" je z plastu normální za 150 korun.

+1/−2
20.11.2012 1:25

K13a10r18e58l 12H59a19n43o69u35s35e20k 6326337276691

no vy jste ho teď teda pořádně vodkopal... snad to nebude číst... jak ho znám, upadne do depresí a zavře oba kvelby....

0/0
20.11.2012 18:31

I60v93a94n 36N30o11v72á25k 4240359377229

Nemusí, má dost ovcí, kterým i kdyby hodil pytlík s noky a ještě by si ho museli uvařit bez obsluhy, tak ho budou vychvalovat. To se mu klidně podniká ;-D

0/0
20.11.2012 21:39

P82a14v14e21l 20O22d60r54a16z80i30l 6554619437970

Což mu asi z duše závidíte, že? :-)

+1/0
21.11.2012 11:17

I78v23a64n 70N77o93v12á36k 4800819787469

Podle sebe soudím tebe

0/−1
21.11.2012 11:39

P11a37v91e43l 76O32d96r60a65z31i24l 6984199727720

Není vám trapné takhle legračně si naběhnout? ;-D

+3/0
21.11.2012 12:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.