Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí profesionálové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F70i63l90i69p 63K43u61c64e41r52a 5777846102335

http://youtu.be/hLTNXDKU_Pk

tady pro vsechny vedatory..co bude priste..? jak namazat chleba aby se nam vzdy povedl?]

ps. stejna technika ve vlaznym oleji  funguje a ma lepsi chut. tra lala

0/−2
4.12.2012 10:22

P63a13v25e89l 48O37d26r35a98z53i11l 6264149767290

Akorát asi hrnec vody stojí méně, než hrnec oleje.

+3/0
4.12.2012 11:27

F93i95l15i11p 77K28u41c16e26r80a 5767826612625

pro me za me jstli chcete na sobe a chuti setrit tak ho klido delejte na sucho.

ps.vlazny rovna se neprepaleny rovna se da se znova pouzit..doufam ze tech informaci neni na vas moc ;]

0/0
4.12.2012 21:16

J75a20n 42R61i91c77h87t47e66r 5462742353455

Jedno jsem nepochopil - jednou rukou dělám vír a druhou nalévám z misky přes lžíci? Nejsem kurňa žádná chobotnice, ne?

Nebo udělat vír a pak do něj lít, ale než vezmu lžíci a misku tak vír přestane vířit, sakra:-/

Vidím to na volské oko;-D

+7/0
4.12.2012 9:35

T64o47m67a47s 39H83a44c47e56k 6724837315147

8-o Ja kdyz udelam vir tak stihnu to vajicko uplne v pohode do toho hrnce vylit. Chce to vic vody a vetsi hrnec.

+1/0
4.12.2012 14:59

P32a95v98e19l 71O53d63r71a32z42i68l 6634219977400

No jo no. Televizní kuchaři totiž nečekaj, až se jim zahřeje voda, a nemusej potom umejvat ten zaflákanej hrnec. Jinak asi opticky nejlepší výsledek by s přelíváním vejce v octu, jen po něm potom byly cítit víc, než je vhodné. Vejce dám na malou nahřátou misku a z ní je vyliju do vody a je to.

0/0
4.12.2012 8:35

P56ř39e68m35y51s82l 76Č68e57r43n47í97k 9267254299478

Nevím jestli je to zrovna vejce ztracený,ale v žaludku se ztratí;-D Topinku pěkně na oleji, poté jí ještě horkou namazat sýrem a na to položit vejce s ještě syrovým žloutkem a to vejce taky na pánvi v oleji,ale mrsknout ho tam ještě když je studená. Osolit ,opepřit a posypat paprikou,se to pěkně vsákne do toho vajíčka,no a jak se olej pomalu zahřívá je třeba tomu pomoci špachtlí a trošku ho pocákat, bílek se zatáhne,žloutek dostane obal aby neprasknul při manipulaci...a hotovo;-D

+2/0
4.12.2012 7:26

O58s40k86a55r 91H47o57l74í30k 2715736

fuj

0/−3
4.12.2012 9:10

O41s14k98a82r 28K85o13v90a26ř14í57k 8790313545360

takhle to mají angláni....ti ty vejce v celku usmaží v oleji a dávají na topinku

0/0
4.12.2012 10:15

J50a74n 33K55o46m56á13r93e20k 5335338519483

já dělám ztracená vejce jinak: donesu si z obchodu 10 vajec a lahev rumu. rum vypiju a vejce někam schovám, pak mám okno a nevím, kam jsem je dal, takže jsou navždy ztracená ;-D;-D;-D

+18/−6
4.12.2012 6:50

J18a81n 93J15a79r19o45s 1639587590288

Na ztracena vejce pouzivam kurnik umisteny blizko u plotu, jelikoz kolem casto chodi romsti spoluobcane. Muzu doporucit, veskera vejce jsou predem ztracena.

+18/−2
4.12.2012 2:06
Foto

H22a22n34a 12A43n10t59o65n11o64v95á 6817509744354

V kuchařce z 50. let je návod zcela jiný - vejce se klepne do sběračky a ta se ponoří do vroucí vody (trochu vodní lázeň). Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří.

+15/−1
4.12.2012 1:42

R26o38m19a87n 58Š93i43m64ů81n44e20k 4529988221

j todle jsem videl na tv paprika, defakto tak clovek muze udelat i vajce na hnilicku, jen to necha  naberacce az do konce.

0/0
4.12.2012 11:06

M18a71r91t25i15n 43J33i32z10d60n19ý 3725671501836

kdyz se ztrati vejce, staci hrabnout rukou

+5/−4
4.12.2012 1:40

O22s98k52a39r 54K91o17v53a69ř11í34k 8770573515670

vajíčka mám rád v jakékoliv úpravě...nejraději pak jako volské oko s roztékajícím se žloutkem...V

+10/−3
4.12.2012 0:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.