Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí profesionálové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F49i95l90i43p 88K87u54c39e34r26a 5287266752755

http://youtu.be/hLTNXDKU_Pk

tady pro vsechny vedatory..co bude priste..? jak namazat chleba aby se nam vzdy povedl?]

ps. stejna technika ve vlaznym oleji  funguje a ma lepsi chut. tra lala

0/−2
4.12.2012 10:22

P20a98v82e93l 21O41d57r74a75z95i40l 6744509607960

Akorát asi hrnec vody stojí méně, než hrnec oleje.

+3/0
4.12.2012 11:27

F66i96l38i30p 77K66u37c71e95r10a 5477816152645

pro me za me jstli chcete na sobe a chuti setrit tak ho klido delejte na sucho.

ps.vlazny rovna se neprepaleny rovna se da se znova pouzit..doufam ze tech informaci neni na vas moc ;]

0/0
4.12.2012 21:16

J30a17n 80R14i11c61h70t73e45r 5742802713985

Jedno jsem nepochopil - jednou rukou dělám vír a druhou nalévám z misky přes lžíci? Nejsem kurňa žádná chobotnice, ne?

Nebo udělat vír a pak do něj lít, ale než vezmu lžíci a misku tak vír přestane vířit, sakra:-/

Vidím to na volské oko;-D

+7/0
4.12.2012 9:35

T33o87m13a32s 69H44a61c32e76k 6764557205297

8-o Ja kdyz udelam vir tak stihnu to vajicko uplne v pohode do toho hrnce vylit. Chce to vic vody a vetsi hrnec.

+1/0
4.12.2012 14:59

P61a55v20e85l 82O98d14r34a40z68i10l 6304429247970

No jo no. Televizní kuchaři totiž nečekaj, až se jim zahřeje voda, a nemusej potom umejvat ten zaflákanej hrnec. Jinak asi opticky nejlepší výsledek by s přelíváním vejce v octu, jen po něm potom byly cítit víc, než je vhodné. Vejce dám na malou nahřátou misku a z ní je vyliju do vody a je to.

0/0
4.12.2012 8:35

P37ř62e50m86y33s74l 98Č82e22r80n97í81k 9167554419278

Nevím jestli je to zrovna vejce ztracený,ale v žaludku se ztratí;-D Topinku pěkně na oleji, poté jí ještě horkou namazat sýrem a na to položit vejce s ještě syrovým žloutkem a to vejce taky na pánvi v oleji,ale mrsknout ho tam ještě když je studená. Osolit ,opepřit a posypat paprikou,se to pěkně vsákne do toho vajíčka,no a jak se olej pomalu zahřívá je třeba tomu pomoci špachtlí a trošku ho pocákat, bílek se zatáhne,žloutek dostane obal aby neprasknul při manipulaci...a hotovo;-D

+2/0
4.12.2012 7:26

O33s58k63a98r 58H92o15l71í37k 2705746

fuj

0/−3
4.12.2012 9:10

O18s87k51a56r 17K30o51v18a10ř90í30k 8140613315320

takhle to mají angláni....ti ty vejce v celku usmaží v oleji a dávají na topinku

0/0
4.12.2012 10:15

J43a48n 15K75o51m43á71r53e87k 5765918499743

já dělám ztracená vejce jinak: donesu si z obchodu 10 vajec a lahev rumu. rum vypiju a vejce někam schovám, pak mám okno a nevím, kam jsem je dal, takže jsou navždy ztracená ;-D;-D;-D

+18/−6
4.12.2012 6:50

J29a53n 70J15a31r86o28s 1629557380758

Na ztracena vejce pouzivam kurnik umisteny blizko u plotu, jelikoz kolem casto chodi romsti spoluobcane. Muzu doporucit, veskera vejce jsou predem ztracena.

+18/−2
4.12.2012 2:06
Foto

H98a66n63a 70A19n85t50o55n69o60v52á 6937349614974

V kuchařce z 50. let je návod zcela jiný - vejce se klepne do sběračky a ta se ponoří do vroucí vody (trochu vodní lázeň). Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří.

+15/−1
4.12.2012 1:42

R57o59m55a94n 31Š23i80m28ů24n56e17k 4329188111

j todle jsem videl na tv paprika, defakto tak clovek muze udelat i vajce na hnilicku, jen to necha  naberacce az do konce.

0/0
4.12.2012 11:06

M63a83r84t40i91n 94J24i64z30d79n53ý 3425821541446

kdyz se ztrati vejce, staci hrabnout rukou

+5/−4
4.12.2012 1:40

O18s10k75a56r 71K78o29v79a63ř96í57k 8830783345910

vajíčka mám rád v jakékoliv úpravě...nejraději pak jako volské oko s roztékajícím se žloutkem...V

+10/−3
4.12.2012 0:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.