Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí profesionálové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F79i80l12i65p 70K61u45c66e84r95a 5717296452245

http://youtu.be/hLTNXDKU_Pk

tady pro vsechny vedatory..co bude priste..? jak namazat chleba aby se nam vzdy povedl?]

ps. stejna technika ve vlaznym oleji  funguje a ma lepsi chut. tra lala

0/−2
4.12.2012 10:22

P66a17v67e93l 75O16d78r28a41z28i88l 6424149107270

Akorát asi hrnec vody stojí méně, než hrnec oleje.

+3/0
4.12.2012 11:27

F88i10l50i46p 34K93u40c18e58r66a 5207456232655

pro me za me jstli chcete na sobe a chuti setrit tak ho klido delejte na sucho.

ps.vlazny rovna se neprepaleny rovna se da se znova pouzit..doufam ze tech informaci neni na vas moc ;]

0/0
4.12.2012 21:16

J65a20n 49R11i82c28h70t40e86r 5802692113605

Jedno jsem nepochopil - jednou rukou dělám vír a druhou nalévám z misky přes lžíci? Nejsem kurňa žádná chobotnice, ne?

Nebo udělat vír a pak do něj lít, ale než vezmu lžíci a misku tak vír přestane vířit, sakra:-/

Vidím to na volské oko;-D

+7/0
4.12.2012 9:35

T48o83m76a38s 56H44a49c95e94k 6304817215297

8-o Ja kdyz udelam vir tak stihnu to vajicko uplne v pohode do toho hrnce vylit. Chce to vic vody a vetsi hrnec.

+1/0
4.12.2012 14:59

P35a98v19e36l 65O70d65r62a75z17i48l 6414309817560

No jo no. Televizní kuchaři totiž nečekaj, až se jim zahřeje voda, a nemusej potom umejvat ten zaflákanej hrnec. Jinak asi opticky nejlepší výsledek by s přelíváním vejce v octu, jen po něm potom byly cítit víc, než je vhodné. Vejce dám na malou nahřátou misku a z ní je vyliju do vody a je to.

0/0
4.12.2012 8:35

P57ř22e69m75y33s43l 90Č33e81r38n62í10k 9727694699898

Nevím jestli je to zrovna vejce ztracený,ale v žaludku se ztratí;-D Topinku pěkně na oleji, poté jí ještě horkou namazat sýrem a na to položit vejce s ještě syrovým žloutkem a to vejce taky na pánvi v oleji,ale mrsknout ho tam ještě když je studená. Osolit ,opepřit a posypat paprikou,se to pěkně vsákne do toho vajíčka,no a jak se olej pomalu zahřívá je třeba tomu pomoci špachtlí a trošku ho pocákat, bílek se zatáhne,žloutek dostane obal aby neprasknul při manipulaci...a hotovo;-D

+2/0
4.12.2012 7:26

O66s88k63a92r 70H31o60l25í98k 2455976

fuj

0/−3
4.12.2012 9:10

O72s75k37a96r 35K62o91v47a82ř59í16k 8870853435740

takhle to mají angláni....ti ty vejce v celku usmaží v oleji a dávají na topinku

0/0
4.12.2012 10:15

J36a96n 12K69o91m91á15r27e81k 5515668879843

já dělám ztracená vejce jinak: donesu si z obchodu 10 vajec a lahev rumu. rum vypiju a vejce někam schovám, pak mám okno a nevím, kam jsem je dal, takže jsou navždy ztracená ;-D;-D;-D

+18/−6
4.12.2012 6:50

J36a61n 54J76a87r44o28s 1579547410368

Na ztracena vejce pouzivam kurnik umisteny blizko u plotu, jelikoz kolem casto chodi romsti spoluobcane. Muzu doporucit, veskera vejce jsou predem ztracena.

+18/−2
4.12.2012 2:06
Foto

H47a79n32a 86A39n60t11o76n58o95v93á 6627229384524

V kuchařce z 50. let je návod zcela jiný - vejce se klepne do sběračky a ta se ponoří do vroucí vody (trochu vodní lázeň). Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří.

+15/−1
4.12.2012 1:42

R15o66m58a55n 54Š68i74m17ů20n30e15k 4389108511

j todle jsem videl na tv paprika, defakto tak clovek muze udelat i vajce na hnilicku, jen to necha  naberacce az do konce.

0/0
4.12.2012 11:06

M25a26r81t65i75n 32J21i69z28d87n30ý 3505891381876

kdyz se ztrati vejce, staci hrabnout rukou

+5/−4
4.12.2012 1:40

O41s98k42a47r 44K38o60v98a97ř85í67k 8710723215650

vajíčka mám rád v jakékoliv úpravě...nejraději pak jako volské oko s roztékajícím se žloutkem...V

+10/−3
4.12.2012 0:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.