Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí profesionálové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F20i60l85i40p 23K12u61c17e10r30a 5717896522325

http://youtu.be/hLTNXDKU_Pk

tady pro vsechny vedatory..co bude priste..? jak namazat chleba aby se nam vzdy povedl?]

ps. stejna technika ve vlaznym oleji  funguje a ma lepsi chut. tra lala

0/−2
4.12.2012 10:22

P44a62v79e38l 57O38d53r81a94z25i43l 6194749117780

Akorát asi hrnec vody stojí méně, než hrnec oleje.

+3/0
4.12.2012 11:27

F40i53l42i78p 50K63u46c36e26r26a 5927256182495

pro me za me jstli chcete na sobe a chuti setrit tak ho klido delejte na sucho.

ps.vlazny rovna se neprepaleny rovna se da se znova pouzit..doufam ze tech informaci neni na vas moc ;]

0/0
4.12.2012 21:16

J97a37n 39R36i54c72h63t83e44r 5642612793165

Jedno jsem nepochopil - jednou rukou dělám vír a druhou nalévám z misky přes lžíci? Nejsem kurňa žádná chobotnice, ne?

Nebo udělat vír a pak do něj lít, ale než vezmu lžíci a misku tak vír přestane vířit, sakra:-/

Vidím to na volské oko;-D

+7/0
4.12.2012 9:35

T52o60m72a48s 24H80a82c14e78k 6744447815307

8-o Ja kdyz udelam vir tak stihnu to vajicko uplne v pohode do toho hrnce vylit. Chce to vic vody a vetsi hrnec.

+1/0
4.12.2012 14:59

P63a52v97e31l 83O80d28r21a80z77i57l 6944939367780

No jo no. Televizní kuchaři totiž nečekaj, až se jim zahřeje voda, a nemusej potom umejvat ten zaflákanej hrnec. Jinak asi opticky nejlepší výsledek by s přelíváním vejce v octu, jen po něm potom byly cítit víc, než je vhodné. Vejce dám na malou nahřátou misku a z ní je vyliju do vody a je to.

0/0
4.12.2012 8:35

P80ř93e64m68y79s42l 57Č51e80r20n93í53k 9957244769538

Nevím jestli je to zrovna vejce ztracený,ale v žaludku se ztratí;-D Topinku pěkně na oleji, poté jí ještě horkou namazat sýrem a na to položit vejce s ještě syrovým žloutkem a to vejce taky na pánvi v oleji,ale mrsknout ho tam ještě když je studená. Osolit ,opepřit a posypat paprikou,se to pěkně vsákne do toho vajíčka,no a jak se olej pomalu zahřívá je třeba tomu pomoci špachtlí a trošku ho pocákat, bílek se zatáhne,žloutek dostane obal aby neprasknul při manipulaci...a hotovo;-D

+2/0
4.12.2012 7:26

O58s17k43a90r 84H35o48l70í34k 2115356

fuj

0/−3
4.12.2012 9:10

O57s95k13a68r 80K33o41v32a68ř79í89k 8840163865980

takhle to mají angláni....ti ty vejce v celku usmaží v oleji a dávají na topinku

0/0
4.12.2012 10:15

J49a24n 50K88o43m84á41r17e33k 5935678779823

já dělám ztracená vejce jinak: donesu si z obchodu 10 vajec a lahev rumu. rum vypiju a vejce někam schovám, pak mám okno a nevím, kam jsem je dal, takže jsou navždy ztracená ;-D;-D;-D

+18/−6
4.12.2012 6:50

J76a35n 82J45a48r19o87s 1709907340878

Na ztracena vejce pouzivam kurnik umisteny blizko u plotu, jelikoz kolem casto chodi romsti spoluobcane. Muzu doporucit, veskera vejce jsou predem ztracena.

+18/−2
4.12.2012 2:06
Foto

H66a96n74a 61A12n69t73o57n58o76v12á 6547129554274

V kuchařce z 50. let je návod zcela jiný - vejce se klepne do sběračky a ta se ponoří do vroucí vody (trochu vodní lázeň). Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří.

+15/−1
4.12.2012 1:42

R58o32m22a66n 29Š71i44m69ů41n43e91k 4339878401

j todle jsem videl na tv paprika, defakto tak clovek muze udelat i vajce na hnilicku, jen to necha  naberacce az do konce.

0/0
4.12.2012 11:06

M34a95r79t49i91n 39J65i82z86d14n76ý 3755191551706

kdyz se ztrati vejce, staci hrabnout rukou

+5/−4
4.12.2012 1:40

O20s15k21a10r 77K77o54v78a66ř46í56k 8410113945210

vajíčka mám rád v jakékoliv úpravě...nejraději pak jako volské oko s roztékajícím se žloutkem...V

+10/−3
4.12.2012 0:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.