Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Zkuste bezlepkovou živou pizzu plnou vitaminů, se sýrem z kešu

Připravit chutnou pizzu, která by se horká nevytáhla z pece, se nám zdálo nemožné. A je fakt, že vitariánská, tedy tepelně neupravená, "živá" pizza potřebuje tři dny příprav. Musíte dát naklíčit pohanku, umlít si z ní mouku, nebo dopředu namočit kešu oříšky a vyrobit z nich sýr. Ovšem výsledek stojí za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P16a34v74e46l 31O79d70r88a70z97i70l 6134879607780

Vypadá to zajímavě. Škoda, že nemám doma sušičku na ovoce a vlastně ani ten mlýnek.

0/0
11.12.2012 21:51
Foto

V95o76j50t36ě20c90h 15R83y35b14á79k 6730505622163

Není nad klasickou pizzu z kamenné pece. Toto je něco, co se pizze vzdáleně podobá, ale pizzou bych to rozhodně nenazval.

0/0
11.12.2012 16:26

O55l26d67ř54i74c93h 62H60o85r94á94k 2364749451555

Nepečená pizza, sýr z oříšků, no to jsou mnohem větší nesmysly než pomazánkové máslo a to nám Brusel zakázal (doufám, že brzy zakáže i burákové máslo /to má k máslu ještě dál než pomazánkové/, nebo co třeba bambucké máslo).

+3/0
10.12.2012 9:32

J73a84r16o19m40í48r 32K76n60i20l10l 3501483413516

fuj, to je humus

+2/−1
10.12.2012 8:34

M16a29r35t64i51n 54J45i42z85d84n42ý 3265631401246

to zkusim a pak se dorazim necim z mekace

0/0
10.12.2012 0:02

M64a39r48t79i40n 94M67e41l31k66a 2339498162442

Neříkám, že to je špatné, ale proč se tomu říká pizza? Pokud vím, tak pizza pochází z Itálie a platí pro ní několik základních věcí: 1) Je z těsta z vody, mouky, soli a droždí. 2) Na těstě je rajčatový základ 3) Zpravidla je na ní mozzarella 4) Připravuje se pečením.

To je nástin definice pizzy. Tenhle recept nesplňuje ani jeden z těchto bodů, pokud vím ;-D

+8/0
9.12.2012 15:16

K73a52t24e28ř44i88n75a 11V20a92š10á37k51o30v33á 5971322679455

takze pizzy se smetanovym zakladem nejsou pizzy ? :-)

+2/0
9.12.2012 16:00

J45i55ř69í 12V68á11c56l47a86v13o97v27i15č 1398971210410

Ne :)

+1/0
9.12.2012 21:05

K28a96r29e50l 48B63e29d54ř78i13c52h 9475174331440

Fujtajbl vespolek.

+4/−1
9.12.2012 14:54

J64a13n 69K87o13m50á54r27e87k 5505888969223

hnus fijalovej...

+4/−1
9.12.2012 14:20

K74a94t96e53ř18i91n78a 34V48a93š96á91k50o56v89á 5961132109785

"syr" z kesu jsem nezkousela, ale kesu dresing je vyborny, mnam :-)

+1/0
9.12.2012 13:04

M79i62l62a11n 69Š19e18l89i72g79a 7411104583653

To nějaký magor v redakci propadl raw stravě, že nám to teď furt cpete?

+11/−1
9.12.2012 12:01

M17i78l82a15n 97Š38e25l53i19g26a 7181714953623

A rád bych tedy, aby paní z redakce přestala lhát. "Sýr" z kešu není sýr, sýr je pouze z mléka. Říkejte tomu třeba hnusohmota.

+10/0
9.12.2012 12:02

K93a64t29e83ř49i19n26a 58V22a93š37á43k98o11v15á 5531162939475

spocitejte si pomer raw, vegetarianskych a masovych receptu. Mozna se jen konecne dava prostor i necemu jinemu. Cist to nemusite, nikdo vam to necpe, ja myslela, ze kazdy clovek ma natolik rozumu, aby cetl jen to, co ho zajima nebo mu neco dava

+4/−2
9.12.2012 13:03

M35a43r76t16i91n 15B70l63e35h52a 3456928968235

Naprosto souhlasím, receptů na grilování, pečení a vaření je všude hromada, kdežto receptů na vitariánskou stravu je jak šafránu. Naprosto chápu, že pro většinu lidí je tento způsob stravování nenormální a nepřijatelný. Ovšem pokud jim díky průmyslové stravě začne zlobit zdraví nebo jít o život, má pouze dvě možnosti: buď se obrátit na naše zdravotnická zařízení, což se mi jeví jako cesta do pekla, nebo změnit svůj životní styl včetně stravování. Já sám se nehlásím k žádnému výživovému směru, protože si nemyslím, že některý z nich je zcela ideální, ale syrová strava u mě dominuje. Zbavil jsem se většiny svých celoživotních zdravotních problémů a cítím se dnes jak fyzicky tak psychicky lépe než ve dvaceti (tj. před před 25 roky). Tepelně upravené maso si dávám tak jednou za 1-2 týdny a teplé jídlo 1-2x týdně. Není to samozřejmě jednoduché se takto stravovat, musí si to člověk trochu nastudovat, aby mu nic nechybělo a nenapáchal na sobě větší škody než na běžné stravě, ale funguje to.

+1/−1
9.12.2012 17:00
Foto

J54i95ř18í 60K56r59á49k49o58r66a 9889763

Udělejte sušenou pohankovou placku, napatlejte na to pesto, přidejte rajče, cibuli a listí... a říkejte tomu třeba pizza.

+13/0
9.12.2012 11:18

P64e39t24r 48M65a19r23š33o70u29n 5275588366786

a když nemate rajce, dejte tam okurku, kdyz nemate cibuli, dejtet am cesnek, a kdyznemate listi dejte tam vetve, a nebo tam nedavejte nic :-P

+2/0
10.12.2012 15:22
Foto

V78o55j90t15ě76c10h 40R30y54b15á96k 6920585442973

A proč nemáme pizzu? Protože žádnou ze surovin, která tam patří jsme nesehnali ;-D,

0/0
11.12.2012 16:27

O85s83k20a26r 24K49o41v49a86ř86í35k 8780723525350

humus

+5/−3
9.12.2012 9:34

M78a59r33t77i80n 93C57h52a89r87v46á44t 1833187510711

Po ránu není dobrý vidět hned takový blivajz,brrrr........

+3/−1
9.12.2012 10:30
Foto

I59v78o 35C84h44u17d41o21b38a 9460166141274

ti co musí takovou dietu tak jim nic jiného nezbývá

0/−1
9.12.2012 13:17

J50a31n 66K76o28m36á46r69e80k 5635138379413

ty lituju

+3/0
9.12.2012 14:21

K29a37t77e15ř56i40n44a 25V74a10š47á67k90o71v28á 5211492439875

oni nemusi, oni chteji. Neni proc je litovat. A neni to dieta, je to proste jiny zpusob stravovani

+3/0
9.12.2012 16:01





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.