Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkuste bezlepkovou živou pizzu plnou vitaminů, se sýrem z kešu

Připravit chutnou pizzu, která by se horká nevytáhla z pece, se nám zdálo nemožné. A je fakt, že vitariánská, tedy tepelně neupravená, "živá" pizza potřebuje tři dny příprav. Musíte dát naklíčit pohanku, umlít si z ní mouku, nebo dopředu namočit kešu oříšky a vyrobit z nich sýr. Ovšem výsledek stojí za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P96a55v12e24l 81O30d52r70a29z62i42l 6534139317350

Vypadá to zajímavě. Škoda, že nemám doma sušičku na ovoce a vlastně ani ten mlýnek.

0/0
11.12.2012 21:51
Foto

V48o78j29t31ě29c29h 57R54y24b60á27k 6690545172393

Není nad klasickou pizzu z kamenné pece. Toto je něco, co se pizze vzdáleně podobá, ale pizzou bych to rozhodně nenazval.

0/0
11.12.2012 16:26

O61l22d24ř23i67c58h 23H78o15r89á45k 2514199401125

Nepečená pizza, sýr z oříšků, no to jsou mnohem větší nesmysly než pomazánkové máslo a to nám Brusel zakázal (doufám, že brzy zakáže i burákové máslo /to má k máslu ještě dál než pomazánkové/, nebo co třeba bambucké máslo).

+3/0
10.12.2012 9:32

J87a95r80o47m87í72r 59K68n47i95l76l 3361533693676

fuj, to je humus

+2/−1
10.12.2012 8:34

M69a35r10t74i55n 13J90i90z17d22n79ý 3305151521236

to zkusim a pak se dorazim necim z mekace

0/0
10.12.2012 0:02

M38a22r13t14i30n 24M81e58l35k90a 2729488642532

Neříkám, že to je špatné, ale proč se tomu říká pizza? Pokud vím, tak pizza pochází z Itálie a platí pro ní několik základních věcí: 1) Je z těsta z vody, mouky, soli a droždí. 2) Na těstě je rajčatový základ 3) Zpravidla je na ní mozzarella 4) Připravuje se pečením.

To je nástin definice pizzy. Tenhle recept nesplňuje ani jeden z těchto bodů, pokud vím ;-D

+8/0
9.12.2012 15:16

K29a62t45e52ř60i29n77a 80V83a39š37á42k91o88v56á 5801602789485

takze pizzy se smetanovym zakladem nejsou pizzy ? :-)

+2/0
9.12.2012 16:00

J41i53ř63í 96V41á66c62l49a21v28o25v29i21č 1288511520680

Ne :)

+1/0
9.12.2012 21:05

K60a66r69e98l 62B18e43d31ř30i89c85h 9495654461440

Fujtajbl vespolek.

+4/−1
9.12.2012 14:54

J91a87n 84K15o86m19á81r54e28k 5625258419723

hnus fijalovej...

+4/−1
9.12.2012 14:20

K20a21t22e80ř70i14n38a 90V28a80š71á53k10o88v97á 5451422589345

"syr" z kesu jsem nezkousela, ale kesu dresing je vyborny, mnam :-)

+1/0
9.12.2012 13:04

M78i59l81a75n 36Š63e67l62i72g57a 7861534433553

To nějaký magor v redakci propadl raw stravě, že nám to teď furt cpete?

+11/−1
9.12.2012 12:01

M28i88l56a78n 73Š36e84l74i39g62a 7951654343253

A rád bych tedy, aby paní z redakce přestala lhát. "Sýr" z kešu není sýr, sýr je pouze z mléka. Říkejte tomu třeba hnusohmota.

+10/0
9.12.2012 12:02

K64a80t65e30ř26i82n81a 48V40a61š39á14k44o50v70á 5371552329835

spocitejte si pomer raw, vegetarianskych a masovych receptu. Mozna se jen konecne dava prostor i necemu jinemu. Cist to nemusite, nikdo vam to necpe, ja myslela, ze kazdy clovek ma natolik rozumu, aby cetl jen to, co ho zajima nebo mu neco dava

+4/−2
9.12.2012 13:03

M98a66r43t78i56n 84B78l59e52h74a 3176458728665

Naprosto souhlasím, receptů na grilování, pečení a vaření je všude hromada, kdežto receptů na vitariánskou stravu je jak šafránu. Naprosto chápu, že pro většinu lidí je tento způsob stravování nenormální a nepřijatelný. Ovšem pokud jim díky průmyslové stravě začne zlobit zdraví nebo jít o život, má pouze dvě možnosti: buď se obrátit na naše zdravotnická zařízení, což se mi jeví jako cesta do pekla, nebo změnit svůj životní styl včetně stravování. Já sám se nehlásím k žádnému výživovému směru, protože si nemyslím, že některý z nich je zcela ideální, ale syrová strava u mě dominuje. Zbavil jsem se většiny svých celoživotních zdravotních problémů a cítím se dnes jak fyzicky tak psychicky lépe než ve dvaceti (tj. před před 25 roky). Tepelně upravené maso si dávám tak jednou za 1-2 týdny a teplé jídlo 1-2x týdně. Není to samozřejmě jednoduché se takto stravovat, musí si to člověk trochu nastudovat, aby mu nic nechybělo a nenapáchal na sobě větší škody než na běžné stravě, ale funguje to.

+1/−1
9.12.2012 17:00
Foto

J11i38ř57í 92K16r87á22k38o45r16a 9189473

Udělejte sušenou pohankovou placku, napatlejte na to pesto, přidejte rajče, cibuli a listí... a říkejte tomu třeba pizza.

+13/0
9.12.2012 11:18

P22e95t79r 39M88a90r67š19o11u40n 5655248316506

a když nemate rajce, dejte tam okurku, kdyz nemate cibuli, dejtet am cesnek, a kdyznemate listi dejte tam vetve, a nebo tam nedavejte nic :-P

+2/0
10.12.2012 15:22
Foto

V69o96j13t87ě87c86h 32R67y71b82á68k 6980975392773

A proč nemáme pizzu? Protože žádnou ze surovin, která tam patří jsme nesehnali ;-D,

0/0
11.12.2012 16:27

O20s53k15a43r 49K75o40v47a56ř93í76k 8560813975910

humus

+5/−3
9.12.2012 9:34

M36a26r36t91i66n 71C67h47a13r30v59á34t 1723217670151

Po ránu není dobrý vidět hned takový blivajz,brrrr........

+3/−1
9.12.2012 10:30
Foto

I31v68o 20C71h61u54d69o26b16a 9300316711504

ti co musí takovou dietu tak jim nic jiného nezbývá

0/−1
9.12.2012 13:17

J41a91n 54K21o88m83á76r72e80k 5125858539813

ty lituju

+3/0
9.12.2012 14:21

K46a94t46e55ř80i22n82a 82V18a50š59á39k80o63v64á 5811312499645

oni nemusi, oni chteji. Neni proc je litovat. A neni to dieta, je to proste jiny zpusob stravovani

+3/0
9.12.2012 16:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.