- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mamka dělala kubu z krup, babička z krupek a vždy to byla mňamka. Jen mi štve, že teď nikdo z mého okolí nejni houbař,takže žádné sušené houby=žádný kuba
Z krup je to hnus. Správnej kuba je z krupek. Babička to dělala ve staré remosce, takže okraje byli do křupava. Uplně cítím tů vůni. Jedli jsme to s chlebem. Naprostá lahůdka. Původně vánoční jídlo chudých lidí, co neměli na rybu peníze. To už dneska nikdo neumí .
U nás se vaří z jahel, ne z krup..
.. a vaří se v mléce, ne ve vodě... A pak se to promíchá s povařenými sušenými houbami, česnekem a majoránkou, pekáček se vymaže máslem (ne sádlem), máslo se přidá i do směsi a celé se to dá zapéct.... Jedla jsem kubu i z krup, ale fakt to není ono...
je to asi věc zvyku, ale ty menší kroupy jsou určitě lepší volba :-)