Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chcete nejlepší salát? Záleží hlavně na bramborách

Postup na nejlepší bramborový salát je prostý. Doma udělaná majonéza, vejce a správný typ brambor tvoří základ každého salátu. Pak už záleží na vás, co do něj přidáte podle chuti a rodinných zvyklostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J76a74r61o74s16l38a27v 24Z48a98h69r90a89d48n92í29č76e31k 7215910354141

Kam se poděli kvalitní a chuťově dobré brambory? !! Děs a bída dnes dobré koupit, většina brambor jsou hnusný. Nejlepší je kupovat brambory od lidí, co prodávají ze svých polí. :-)

+1/0
25.12.2012 10:57

L32i23b28o83r 82H51l31u72b78u72č20e58k 4410370557647

...máš pravdu, od lidí, co prodávají z cizích polí si nic nekoupím...:-)

0/0
28.12.2012 22:59

S67a32r77a 84B81e91n82y92o95v91a 8369985861401

Krasny článek. Me ohledně salátu pouze rozesmutnilo to, že skoro všechny suroiny jsme nesehnala v bežném supermarketu , tam s ena mě dneska koukali jak na magora, co chce brambory na salát  a že ve všem mi vyšli vstříc pouze asijsští obchodnící, kteří  měli i ty rohlíčky KEŘ, :( Je smutny jak nadnárodní řetězce na zákazníka zvysoka

+5/0
22.12.2012 20:54

L40i97b54o71r 51H47l55u31b55u74č91e74k 4290960797417

...zkuste Globus...Keřkovské rohlíčky mají prakticky celoročně...ale nestojí 3,80 Kč...:-)

0/0
28.12.2012 22:57

J17a65r73o21m62í88r 24P49r32o40c40h35á87z89k25a 7321843477424

To je krávovina....dřív prostě byly brambory jedny a bylo.Teď jen aby z ovcí (myšleno tupé stádo lidí) vytřískali co nejvíce peněz tak to rozdělí na více typu ,kde samozřejmě ty nejvíc nejlepší a bůhví co ještě stojí dvakrát tolik jako ty podle odborníku horší...to jsou starosti....jsem si nějak nevšiml,že by dřív když to nebylo takhle rozdělené byl náš bramborový salát o něco horší než je teď...ale co ,když jim ti lidi ty peníze za to dají.....takhle se vydělává....cha ;-D

+1/−18
22.12.2012 19:00

P22a13v68e84l 18N18o45v75á12k 4923168715851

brambory nikdy jedny nebyly. zkus nekdy ochutnat treba ty rohlicky a uvidis, ze se rozhodne na salat vyplati do dobrych surovin investovat. a ze meles pantem, aniz bys vedel, o co jde.

+10/−1
22.12.2012 19:11

J22a63r84o69m35í74r 76P51r82o14c49h21á16z30k43a 7641583697894

tak jestli si věříš tomu,že to je rozdíl....a jestli to třídi jak mají .....jsi naivní

0/−12
22.12.2012 19:14

P80a63v67e37l 47N79o64v12á26k 4223218565251

kup si rohlicky a odpoved budes mit hned. ten rozdil chuti je opravdu vyrazny. zadny prostor pro chybnosti ohledne trideni mit nebudes bez ohledu na stupen moji naivity ;)

+7/−1
22.12.2012 19:21

M68i53c22h33a15l 54M95i19l70l89e38r 9986292739112

to vypada na proletarsky apetit, brambory jsou brambory, stejne ted jako za totace a zadny rozdil nevidi.;-D

Ja si zas pamatuji, jak moje babicka vzdychala co je to za bidu, kdykoli nam kazdy podzim v dobe totace dovezli horu brambor. Sedeli jsme na predni zahradce a tridili nejdriv ty nakopnute nebo jinak porusene a pak ty ostatni podle velikosti na male, stredni a velke, nez sly na zimu do sklepa. Babicka pri tom vzdycky vzpominala na ruzne druhy brambor, ktere byly k mani za 1.republiky a zvlast na ty krasne rohlicky, ktere zmizely z trhu zasobovaneho sjednocenym druzstevnictvim. (Sly jen do specializovaneho zasobovani pro papalase)

No nic, proti gustu zadny disputat, nikdo te nenuti kupovat a varit neco specialniho. Kdyz tve chutove bunky nejsou schopne to ocenit, byla by jedine ztrata penez hostit te jemnejsimi specialitami a ocekavat, ze to poznas.

Skutecne ale nevis co cancas.

+4/−3
23.12.2012 7:57

R87o12m21a53n 33Č26e89c31h54u35r46a 6892699717599

Dřív byly také jedny jablka a náš štrůdl byl vždycky dobrej... ;-D

Svatá prostoto...

+7/−2
22.12.2012 19:13

M38i70c57h33a51l 62M18i20l59l14e72r 9796202739382

jedny jablka????8-o8-o8-o8-o

 Svata prostoto!

+1/0
23.12.2012 7:59

R38o27m16a63n 24Č24e11c67h33u98r78a 6312669967679

Víš, dřív byl prostě jeden rod, teď aby se ovce mohly hádat, se to rozdělilo. A jsem si nějak nevšiml, že by srozumitelnost byla horší než je teď... cha ;-D

+1/−5
23.12.2012 12:25

J64a35n 46S20z61o66p 9510957314470

Slovy mého kamaráda: "To je debil!"

+5/−2
22.12.2012 21:23

K78a90t60e48ř59i46n78a 57V25a96š29á83k16o57v44á 5371122339335

Tak nevim, ale i kdyz nejsem zadnej zemedelec, minimalne vim, ze odrud brambor je vicero. To, ze se pak rozhodnete pestovat jednu "pro vsechno", je uz kazdeho volba. Nekdo ten rozdil pozna, nekdo ne :-) Je to stejne jak s ostatnim jidlem - nekomu uvarite zeleninu, a dokud neni patricne zaglutamanovana, pry "nema chut". No, kdyz mysli, ja mu to neberu ;-D

0/−1
25.12.2012 0:34

M72i40c50h22a91l 48T46r42i10s21k70a 2850317832257

receptik na dobry salat pro poustevnika zijiciho za morem by nebyl?

+1/−1
22.12.2012 18:52

P45a32v49e28l 72N62o98v73á51k 4983488795291

to jsem zkousel, ale bohuzel horcice jina, okurky jine, brambory jine atd...zkratka nebylo to nic moc :) asi jako kdyz se clovek pokusi koupit hovezi maso na minutku v cr...

+1/−1
22.12.2012 19:17

M88i74l34a64n 27P72a58c17e37k 6780683102223

Vsechno jde sehnat, kdyz se chce. At uz v nemeckych/polskych obchodech nebo i jinde. Probem jsou brambory. Ten sh*t co tady vsude prodavaji je odporny a za 15 let jsem na nic lepsiho nenarazil (i kdyz ani jsem se moc nesnazil).

+3/0
22.12.2012 21:21

M13i78c45h53a20l 96M98i89l21l22e86r 9826592699722

u protinozcu neni zadny problem sehnat co je na prima babiccin br.salat potrebne.

Brambor je x druhu na vyber v kazde samosce a jeste vic u zelinare. Petrzel, mrkev, nadherny hrasek cerstvy nebo mrazeny. Vyborna horcice nemecka zn. Thomy, krasna zluta, plnotucna, ne ten bledy nahnedly blivajz co jsem posledne videl v prazskych samoskach.

Okurecky znojemske zn. Nova, ktere se sem dovazeji od nepameti. Domaci majoneza, cerstvy kopr a mnohem jemnejsi jarni cibulky namisto cibule. Jedine si musim dat pozor na kalendar a vcas koupit celer. Tady je to zimni zelenina a prosinec je zacatek leta. Musim ho koupit v listopadu protoze jinak by mi nezbylo, nez pouzit ten rapikty jako nahrazku.

+4/0
23.12.2012 8:09

M66i98c23h53a67l 26M52i34l86l16e68r 9586352189172

vsechna zelenina cerstva, ne sterilovana!

0/0
23.12.2012 8:10

K53a80t28e60ř58i30n37a 96V88a50š80á39k76o62v46á 5801662129845

My nedavame ani celer, ani horcici. Pak je to snadne, mrkev a petrzel se snad sezene, cibule taky ? :-)

0/−1
25.12.2012 0:36

M49i37c65h24a41l 94M60i53l57l47e51r 9486732819142

zapomnel jsem se zeptat kde za morem pokud ti nevadi to prozradit?

0/0
23.12.2012 10:51

J67i15ř64í 98J20a52n39d12a 8343120864860

Opravdu výborný článek. Líbí se mi, že je to poprvé, kdy se nikomu neradí, co tam má dát ,aby to bylo "ono". Každý si to udělá podle své chuti.

+5/0
22.12.2012 17:32
Foto

I74v71o 50C35h11u56d50o67b78a 9870656861644

to je zase blábol

+1/−7
22.12.2012 12:40

T97i75b78o59r 46V11i16z56v72a94r41y 9264674903415

Procčpak?

+3/0
22.12.2012 15:53

M20a35r41t22i53n 17C84h81a17r21v49á91t 1333247340781

To on neví, ale potřeboval se vůči něčemu vyhradit, dneska napsat něco pozitivního je už skoro přestupek.

+5/0
22.12.2012 16:15
Foto

J48i76ř44í 22K76r59á52k86o10r80a 9409113

Blábol je IMO to, že se ostatní věci mají míchat a ochutit zvlášť a až na závěr je přimíchat k bramborám. Jak by se to mělo asi ochutit, když to pak s těmi bramborami dostane jinou chuť?

0/0
22.12.2012 18:25

M76i18l19a43n 64P18a56c53e56k 6530433562223

Tak aspon zhruba. Kdyz to delas casto, tak to uz pak chytnes i napoprve. Jde asi hlavne o to aby se tim mychalo cim nejmin.

0/0
22.12.2012 21:23

S92i70l47v95i19e 82K42o48v25á91ř48o32v78á 1647606811535

"Myslivec mydlil myš mýdlem po mýtině... Máš tam někde samYci?" A mychalo?;-)

+1/0
24.12.2012 8:47

M21i71c76h83a15l 97M12i16l36l24e66r 9796312949422

asi take zalezi na jednotlivcich co jsou zvykli.

Moje babicka vzdycky varila vsechnu zeleninu i brambory den predem, vychladle vcetne kyselych okurek nakrajela na kosticky, smichala, osolila, opeprila, zvlhcila trochou vody ze zeleniny a lakem z okurek. Pak to slo do lednice pres noc aby se prichuti smichaly a ta dobrota vsakla do zeleniny a hlavne do brambor. Kdyz se to neudela, je salat prilis suchy a nema ten riz, protoze chut sedi jen na povrchu zeleniny, ne uvnitr. Na Stedry den rano se podle potreby dochucovala salatova smes a delala majoneza. Horcice sla do ni, ne do zeleniny. V poledne se vmichaly vsechny zbyvajici prisady a nechalo se to odlezet 7 hodin v lednici.

 Ze to umim, za to dekuji babicce, ktera udelala z nas vnoucat sve kuchynske "otroky" a take, ze mi pozdeji poslala sve recepty, abych to i u tech protinozcu zvladl po jejim. Zrovna ted si to procitam pro osvezeni pameti, zatimco zacinam varit brambory na zitrejsi salat.:-)

+3/0
23.12.2012 8:39

A86l98e82x87a14n89d90r 96K96o62s60t26k69a 5209856539956

Tak to by asi nikoho nenapadlo, že u bramborového salátu, kde je cca 60-80% brambor záleží na chuti těch brambor že? A pak je hodně důležitá majonéza, musí být domácí, kupovaná to celé zkazí.

0/0
22.12.2012 11:59

J70a13n42a 70K79o38v87a71ř45í88k81o67v74á 1673923966160

Ono zase není tak od věci na tyto věci upozornit. Myslím, že majonézu si doma dělá málokdo a ani už vlastně neví, jak má správně  chutnat.

0/−1
22.12.2012 14:37

M45i78c80h71a77l 62M29i73l78l30e53r 9816422959502

Tvrdis, ze dnesni generace ceskych hospodynek by za svou lenost zaslouzila prehnout pres koleno a dostat na zadek?

Kdyz umi udelat majonezu chlap, protoze ho to naucila mama a babicka, proc ne zenska?

Navic dneska to nemusim delat rucne jako ony ale jednoduseji a rychleji (a s mensi pravdepodobnosti srazeni) v mixeru. Nebo dokonce MAJO ZA MINUTU, vyrobenou z celeho vejce, oleje a vsech prisad najednou bez prikapavani, v uzke vysoke nadobce. Na to je zapotrebi tycovy mixer s turbo rychlosti.

+2/0
23.12.2012 8:19

P69a70v19e28l 61N70o17v70á94k 4263688105181

podle reakci tady bude souvislost mezi hlavni surovinou a chuti vysledneho produktu pro mnoho lidi prekvapenim ;)

0/−1
22.12.2012 19:13

R39a31d94i67m 28J62a74n17o72t34a 5924491222950

Uz se nemuzu dockat! ;-)

+8/−1
22.12.2012 10:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.