Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chcete nejlepší salát? Záleží hlavně na bramborách

Postup na nejlepší bramborový salát je prostý. Doma udělaná majonéza, vejce a správný typ brambor tvoří základ každého salátu. Pak už záleží na vás, co do něj přidáte podle chuti a rodinných zvyklostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J42a67r71o90s25l38a47v 65Z14a22h24r40a65d84n48í39č77e40k 7415710634941

Kam se poděli kvalitní a chuťově dobré brambory? !! Děs a bída dnes dobré koupit, většina brambor jsou hnusný. Nejlepší je kupovat brambory od lidí, co prodávají ze svých polí. :-)

+1/0
25.12.2012 10:57

L44i56b46o20r 42H51l69u37b64u98č20e94k 4490110657517

...máš pravdu, od lidí, co prodávají z cizích polí si nic nekoupím...:-)

0/0
28.12.2012 22:59

S40a57r95a 59B90e14n14y97o44v12a 8179275711901

Krasny článek. Me ohledně salátu pouze rozesmutnilo to, že skoro všechny suroiny jsme nesehnala v bežném supermarketu , tam s ena mě dneska koukali jak na magora, co chce brambory na salát  a že ve všem mi vyšli vstříc pouze asijsští obchodnící, kteří  měli i ty rohlíčky KEŘ, :( Je smutny jak nadnárodní řetězce na zákazníka zvysoka

+5/0
22.12.2012 20:54

L75i85b65o92r 37H92l60u83b65u83č69e69k 4640770297327

...zkuste Globus...Keřkovské rohlíčky mají prakticky celoročně...ale nestojí 3,80 Kč...:-)

0/0
28.12.2012 22:57

J42a78r11o23m40í30r 76P24r93o77c14h16á62z45k91a 7771333607114

To je krávovina....dřív prostě byly brambory jedny a bylo.Teď jen aby z ovcí (myšleno tupé stádo lidí) vytřískali co nejvíce peněz tak to rozdělí na více typu ,kde samozřejmě ty nejvíc nejlepší a bůhví co ještě stojí dvakrát tolik jako ty podle odborníku horší...to jsou starosti....jsem si nějak nevšiml,že by dřív když to nebylo takhle rozdělené byl náš bramborový salát o něco horší než je teď...ale co ,když jim ti lidi ty peníze za to dají.....takhle se vydělává....cha ;-D

+1/−18
22.12.2012 19:00

P74a92v42e83l 92N60o63v70á40k 4653638205521

brambory nikdy jedny nebyly. zkus nekdy ochutnat treba ty rohlicky a uvidis, ze se rozhodne na salat vyplati do dobrych surovin investovat. a ze meles pantem, aniz bys vedel, o co jde.

+10/−1
22.12.2012 19:11

J23a78r28o46m56í16r 23P56r62o32c24h35á78z30k62a 7871683757904

tak jestli si věříš tomu,že to je rozdíl....a jestli to třídi jak mají .....jsi naivní

0/−12
22.12.2012 19:14

P59a70v65e86l 50N10o77v61á39k 4553838805201

kup si rohlicky a odpoved budes mit hned. ten rozdil chuti je opravdu vyrazny. zadny prostor pro chybnosti ohledne trideni mit nebudes bez ohledu na stupen moji naivity ;)

+7/−1
22.12.2012 19:21

M83i53c51h90a14l 35M24i23l17l86e95r 9736952369862

to vypada na proletarsky apetit, brambory jsou brambory, stejne ted jako za totace a zadny rozdil nevidi.;-D

Ja si zas pamatuji, jak moje babicka vzdychala co je to za bidu, kdykoli nam kazdy podzim v dobe totace dovezli horu brambor. Sedeli jsme na predni zahradce a tridili nejdriv ty nakopnute nebo jinak porusene a pak ty ostatni podle velikosti na male, stredni a velke, nez sly na zimu do sklepa. Babicka pri tom vzdycky vzpominala na ruzne druhy brambor, ktere byly k mani za 1.republiky a zvlast na ty krasne rohlicky, ktere zmizely z trhu zasobovaneho sjednocenym druzstevnictvim. (Sly jen do specializovaneho zasobovani pro papalase)

No nic, proti gustu zadny disputat, nikdo te nenuti kupovat a varit neco specialniho. Kdyz tve chutove bunky nejsou schopne to ocenit, byla by jedine ztrata penez hostit te jemnejsimi specialitami a ocekavat, ze to poznas.

Skutecne ale nevis co cancas.

+4/−3
23.12.2012 7:57

R46o16m18a18n 51Č38e40c32h60u89r58a 6692659567519

Dřív byly také jedny jablka a náš štrůdl byl vždycky dobrej... ;-D

Svatá prostoto...

+7/−2
22.12.2012 19:13

M90i75c81h24a57l 27M90i17l14l87e65r 9166152299742

jedny jablka????8-o8-o8-o8-o

 Svata prostoto!

+1/0
23.12.2012 7:59

R81o24m84a64n 53Č51e58c19h84u82r96a 6172459827959

Víš, dřív byl prostě jeden rod, teď aby se ovce mohly hádat, se to rozdělilo. A jsem si nějak nevšiml, že by srozumitelnost byla horší než je teď... cha ;-D

+1/−5
23.12.2012 12:25

J83a85n 81S84z35o16p 9250357694390

Slovy mého kamaráda: "To je debil!"

+5/−2
22.12.2012 21:23

K94a25t41e35ř36i79n23a 40V53a85š69á14k58o50v32á 5261922679385

Tak nevim, ale i kdyz nejsem zadnej zemedelec, minimalne vim, ze odrud brambor je vicero. To, ze se pak rozhodnete pestovat jednu "pro vsechno", je uz kazdeho volba. Nekdo ten rozdil pozna, nekdo ne :-) Je to stejne jak s ostatnim jidlem - nekomu uvarite zeleninu, a dokud neni patricne zaglutamanovana, pry "nema chut". No, kdyz mysli, ja mu to neberu ;-D

0/−1
25.12.2012 0:34

M92i72c48h57a93l 12T81r19i97s82k90a 2840397982827

receptik na dobry salat pro poustevnika zijiciho za morem by nebyl?

+1/−1
22.12.2012 18:52

P68a25v52e93l 58N22o66v22á29k 4503708575151

to jsem zkousel, ale bohuzel horcice jina, okurky jine, brambory jine atd...zkratka nebylo to nic moc :) asi jako kdyz se clovek pokusi koupit hovezi maso na minutku v cr...

+1/−1
22.12.2012 19:17

M67i53l81a29n 54P31a21c88e71k 6980483672973

Vsechno jde sehnat, kdyz se chce. At uz v nemeckych/polskych obchodech nebo i jinde. Probem jsou brambory. Ten sh*t co tady vsude prodavaji je odporny a za 15 let jsem na nic lepsiho nenarazil (i kdyz ani jsem se moc nesnazil).

+3/0
22.12.2012 21:21

M86i50c91h94a91l 66M31i49l52l48e34r 9186372389202

u protinozcu neni zadny problem sehnat co je na prima babiccin br.salat potrebne.

Brambor je x druhu na vyber v kazde samosce a jeste vic u zelinare. Petrzel, mrkev, nadherny hrasek cerstvy nebo mrazeny. Vyborna horcice nemecka zn. Thomy, krasna zluta, plnotucna, ne ten bledy nahnedly blivajz co jsem posledne videl v prazskych samoskach.

Okurecky znojemske zn. Nova, ktere se sem dovazeji od nepameti. Domaci majoneza, cerstvy kopr a mnohem jemnejsi jarni cibulky namisto cibule. Jedine si musim dat pozor na kalendar a vcas koupit celer. Tady je to zimni zelenina a prosinec je zacatek leta. Musim ho koupit v listopadu protoze jinak by mi nezbylo, nez pouzit ten rapikty jako nahrazku.

+4/0
23.12.2012 8:09

M13i32c15h10a53l 68M51i85l63l49e24r 9816922249242

vsechna zelenina cerstva, ne sterilovana!

0/0
23.12.2012 8:10

K42a32t48e36ř11i77n49a 29V12a12š58á27k26o61v86á 5371862989705

My nedavame ani celer, ani horcici. Pak je to snadne, mrkev a petrzel se snad sezene, cibule taky ? :-)

0/−1
25.12.2012 0:36

M46i33c73h39a39l 68M76i46l68l88e91r 9236622979652

zapomnel jsem se zeptat kde za morem pokud ti nevadi to prozradit?

0/0
23.12.2012 10:51

J83i83ř92í 55J45a94n88d88a 8813600264660

Opravdu výborný článek. Líbí se mi, že je to poprvé, kdy se nikomu neradí, co tam má dát ,aby to bylo "ono". Každý si to udělá podle své chuti.

+5/0
22.12.2012 17:32
Foto

I73v45o 43C47h21u32d74o97b62a 9550946601364

to je zase blábol

+1/−7
22.12.2012 12:40

T39i41b25o54r 71V72i88z50v78a91r96y 9454734463725

Procčpak?

+3/0
22.12.2012 15:53

M79a48r89t46i83n 33C81h57a79r17v40á95t 1943347290501

To on neví, ale potřeboval se vůči něčemu vyhradit, dneska napsat něco pozitivního je už skoro přestupek.

+5/0
22.12.2012 16:15
Foto

J46i81ř32í 69K96r36á43k86o10r88a 9379423

Blábol je IMO to, že se ostatní věci mají míchat a ochutit zvlášť a až na závěr je přimíchat k bramborám. Jak by se to mělo asi ochutit, když to pak s těmi bramborami dostane jinou chuť?

0/0
22.12.2012 18:25

M30i87l75a48n 43P34a28c69e57k 6580863882653

Tak aspon zhruba. Kdyz to delas casto, tak to uz pak chytnes i napoprve. Jde asi hlavne o to aby se tim mychalo cim nejmin.

0/0
22.12.2012 21:23

S60i76l64v35i87e 65K68o31v22á89ř15o76v51á 1487596971535

"Myslivec mydlil myš mýdlem po mýtině... Máš tam někde samYci?" A mychalo?;-)

+1/0
24.12.2012 8:47

M63i60c63h84a30l 45M29i39l16l66e91r 9986612709422

asi take zalezi na jednotlivcich co jsou zvykli.

Moje babicka vzdycky varila vsechnu zeleninu i brambory den predem, vychladle vcetne kyselych okurek nakrajela na kosticky, smichala, osolila, opeprila, zvlhcila trochou vody ze zeleniny a lakem z okurek. Pak to slo do lednice pres noc aby se prichuti smichaly a ta dobrota vsakla do zeleniny a hlavne do brambor. Kdyz se to neudela, je salat prilis suchy a nema ten riz, protoze chut sedi jen na povrchu zeleniny, ne uvnitr. Na Stedry den rano se podle potreby dochucovala salatova smes a delala majoneza. Horcice sla do ni, ne do zeleniny. V poledne se vmichaly vsechny zbyvajici prisady a nechalo se to odlezet 7 hodin v lednici.

 Ze to umim, za to dekuji babicce, ktera udelala z nas vnoucat sve kuchynske "otroky" a take, ze mi pozdeji poslala sve recepty, abych to i u tech protinozcu zvladl po jejim. Zrovna ted si to procitam pro osvezeni pameti, zatimco zacinam varit brambory na zitrejsi salat.:-)

+3/0
23.12.2012 8:39

A88l44e77x66a85n37d23r 98K70o80s52t32k49a 5599766659956

Tak to by asi nikoho nenapadlo, že u bramborového salátu, kde je cca 60-80% brambor záleží na chuti těch brambor že? A pak je hodně důležitá majonéza, musí být domácí, kupovaná to celé zkazí.

0/0
22.12.2012 11:59

J56a66n53a 19K47o27v11a78ř21í70k37o12v82á 1113753706740

Ono zase není tak od věci na tyto věci upozornit. Myslím, že majonézu si doma dělá málokdo a ani už vlastně neví, jak má správně  chutnat.

0/−1
22.12.2012 14:37

M69i84c56h59a45l 82M30i71l28l16e63r 9596902269172

Tvrdis, ze dnesni generace ceskych hospodynek by za svou lenost zaslouzila prehnout pres koleno a dostat na zadek?

Kdyz umi udelat majonezu chlap, protoze ho to naucila mama a babicka, proc ne zenska?

Navic dneska to nemusim delat rucne jako ony ale jednoduseji a rychleji (a s mensi pravdepodobnosti srazeni) v mixeru. Nebo dokonce MAJO ZA MINUTU, vyrobenou z celeho vejce, oleje a vsech prisad najednou bez prikapavani, v uzke vysoke nadobce. Na to je zapotrebi tycovy mixer s turbo rychlosti.

+2/0
23.12.2012 8:19

P95a20v56e38l 30N82o21v78á80k 4193288835131

podle reakci tady bude souvislost mezi hlavni surovinou a chuti vysledneho produktu pro mnoho lidi prekvapenim ;)

0/−1
22.12.2012 19:13

R61a53d79i73m 21J78a32n74o81t94a 5804941782480

Uz se nemuzu dockat! ;-)

+8/−1
22.12.2012 10:52





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.