Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chcete nejlepší salát? Záleží hlavně na bramborách

Postup na nejlepší bramborový salát je prostý. Doma udělaná majonéza, vejce a správný typ brambor tvoří základ každého salátu. Pak už záleží na vás, co do něj přidáte podle chuti a rodinných zvyklostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J66a95r48o52s68l60a36v 37Z43a86h50r35a55d13n76í96č64e38k 7395920464201

Kam se poděli kvalitní a chuťově dobré brambory? !! Děs a bída dnes dobré koupit, většina brambor jsou hnusný. Nejlepší je kupovat brambory od lidí, co prodávají ze svých polí. :-)

+1/0
25.12.2012 10:57

L36i59b61o91r 10H89l41u24b67u83č68e38k 4700900177937

...máš pravdu, od lidí, co prodávají z cizích polí si nic nekoupím...:-)

0/0
28.12.2012 22:59

S35a76r77a 66B48e79n90y96o60v96a 8919835901391

Krasny článek. Me ohledně salátu pouze rozesmutnilo to, že skoro všechny suroiny jsme nesehnala v bežném supermarketu , tam s ena mě dneska koukali jak na magora, co chce brambory na salát  a že ve všem mi vyšli vstříc pouze asijsští obchodnící, kteří  měli i ty rohlíčky KEŘ, :( Je smutny jak nadnárodní řetězce na zákazníka zvysoka

+5/0
22.12.2012 20:54

L94i20b55o55r 68H87l90u76b59u46č95e28k 4290650667267

...zkuste Globus...Keřkovské rohlíčky mají prakticky celoročně...ale nestojí 3,80 Kč...:-)

0/0
28.12.2012 22:57

J42a85r89o70m13í61r 24P79r70o56c68h63á41z13k96a 7561333377884

To je krávovina....dřív prostě byly brambory jedny a bylo.Teď jen aby z ovcí (myšleno tupé stádo lidí) vytřískali co nejvíce peněz tak to rozdělí na více typu ,kde samozřejmě ty nejvíc nejlepší a bůhví co ještě stojí dvakrát tolik jako ty podle odborníku horší...to jsou starosti....jsem si nějak nevšiml,že by dřív když to nebylo takhle rozdělené byl náš bramborový salát o něco horší než je teď...ale co ,když jim ti lidi ty peníze za to dají.....takhle se vydělává....cha ;-D

+1/−18
22.12.2012 19:00

P57a82v24e31l 28N12o57v27á41k 4693298605341

brambory nikdy jedny nebyly. zkus nekdy ochutnat treba ty rohlicky a uvidis, ze se rozhodne na salat vyplati do dobrych surovin investovat. a ze meles pantem, aniz bys vedel, o co jde.

+10/−1
22.12.2012 19:11

J40a44r63o16m93í30r 35P43r95o75c83h22á29z37k44a 7561483497944

tak jestli si věříš tomu,že to je rozdíl....a jestli to třídi jak mají .....jsi naivní

0/−12
22.12.2012 19:14

P90a75v19e43l 27N63o70v67á54k 4433818195501

kup si rohlicky a odpoved budes mit hned. ten rozdil chuti je opravdu vyrazny. zadny prostor pro chybnosti ohledne trideni mit nebudes bez ohledu na stupen moji naivity ;)

+7/−1
22.12.2012 19:21

M95i43c33h95a48l 90M62i12l11l55e60r 9166402199972

to vypada na proletarsky apetit, brambory jsou brambory, stejne ted jako za totace a zadny rozdil nevidi.;-D

Ja si zas pamatuji, jak moje babicka vzdychala co je to za bidu, kdykoli nam kazdy podzim v dobe totace dovezli horu brambor. Sedeli jsme na predni zahradce a tridili nejdriv ty nakopnute nebo jinak porusene a pak ty ostatni podle velikosti na male, stredni a velke, nez sly na zimu do sklepa. Babicka pri tom vzdycky vzpominala na ruzne druhy brambor, ktere byly k mani za 1.republiky a zvlast na ty krasne rohlicky, ktere zmizely z trhu zasobovaneho sjednocenym druzstevnictvim. (Sly jen do specializovaneho zasobovani pro papalase)

No nic, proti gustu zadny disputat, nikdo te nenuti kupovat a varit neco specialniho. Kdyz tve chutove bunky nejsou schopne to ocenit, byla by jedine ztrata penez hostit te jemnejsimi specialitami a ocekavat, ze to poznas.

Skutecne ale nevis co cancas.

+4/−3
23.12.2012 7:57

R74o22m70a92n 30Č34e68c57h30u10r45a 6512329617809

Dřív byly také jedny jablka a náš štrůdl byl vždycky dobrej... ;-D

Svatá prostoto...

+7/−2
22.12.2012 19:13

M98i23c65h42a25l 85M14i48l17l57e85r 9926892309572

jedny jablka????8-o8-o8-o8-o

 Svata prostoto!

+1/0
23.12.2012 7:59

R36o86m54a72n 92Č41e72c88h87u26r36a 6842129957139

Víš, dřív byl prostě jeden rod, teď aby se ovce mohly hádat, se to rozdělilo. A jsem si nějak nevšiml, že by srozumitelnost byla horší než je teď... cha ;-D

+1/−5
23.12.2012 12:25

J48a39n 49S30z55o47p 9500967924220

Slovy mého kamaráda: "To je debil!"

+5/−2
22.12.2012 21:23

K69a73t62e45ř43i41n78a 36V72a73š57á96k59o68v48á 5351342769255

Tak nevim, ale i kdyz nejsem zadnej zemedelec, minimalne vim, ze odrud brambor je vicero. To, ze se pak rozhodnete pestovat jednu "pro vsechno", je uz kazdeho volba. Nekdo ten rozdil pozna, nekdo ne :-) Je to stejne jak s ostatnim jidlem - nekomu uvarite zeleninu, a dokud neni patricne zaglutamanovana, pry "nema chut". No, kdyz mysli, ja mu to neberu ;-D

0/−1
25.12.2012 0:34

M88i11c11h51a14l 18T56r52i68s74k20a 2840887602597

receptik na dobry salat pro poustevnika zijiciho za morem by nebyl?

+1/−1
22.12.2012 18:52

P32a66v20e53l 54N84o57v57á39k 4313548505791

to jsem zkousel, ale bohuzel horcice jina, okurky jine, brambory jine atd...zkratka nebylo to nic moc :) asi jako kdyz se clovek pokusi koupit hovezi maso na minutku v cr...

+1/−1
22.12.2012 19:17

M79i81l29a22n 72P81a14c21e68k 6310583362863

Vsechno jde sehnat, kdyz se chce. At uz v nemeckych/polskych obchodech nebo i jinde. Probem jsou brambory. Ten sh*t co tady vsude prodavaji je odporny a za 15 let jsem na nic lepsiho nenarazil (i kdyz ani jsem se moc nesnazil).

+3/0
22.12.2012 21:21

M87i19c61h61a87l 68M46i98l46l80e25r 9806322409412

u protinozcu neni zadny problem sehnat co je na prima babiccin br.salat potrebne.

Brambor je x druhu na vyber v kazde samosce a jeste vic u zelinare. Petrzel, mrkev, nadherny hrasek cerstvy nebo mrazeny. Vyborna horcice nemecka zn. Thomy, krasna zluta, plnotucna, ne ten bledy nahnedly blivajz co jsem posledne videl v prazskych samoskach.

Okurecky znojemske zn. Nova, ktere se sem dovazeji od nepameti. Domaci majoneza, cerstvy kopr a mnohem jemnejsi jarni cibulky namisto cibule. Jedine si musim dat pozor na kalendar a vcas koupit celer. Tady je to zimni zelenina a prosinec je zacatek leta. Musim ho koupit v listopadu protoze jinak by mi nezbylo, nez pouzit ten rapikty jako nahrazku.

+4/0
23.12.2012 8:09

M52i71c30h58a66l 76M71i86l54l96e22r 9176562489632

vsechna zelenina cerstva, ne sterilovana!

0/0
23.12.2012 8:10

K44a60t26e67ř96i47n94a 76V42a85š14á79k43o11v14á 5411502509715

My nedavame ani celer, ani horcici. Pak je to snadne, mrkev a petrzel se snad sezene, cibule taky ? :-)

0/−1
25.12.2012 0:36

M67i95c11h98a68l 19M25i32l17l64e75r 9606892609822

zapomnel jsem se zeptat kde za morem pokud ti nevadi to prozradit?

0/0
23.12.2012 10:51

J45i63ř63í 64J42a92n57d94a 8863720624960

Opravdu výborný článek. Líbí se mi, že je to poprvé, kdy se nikomu neradí, co tam má dát ,aby to bylo "ono". Každý si to udělá podle své chuti.

+5/0
22.12.2012 17:32
Foto

I38v85o 49C64h70u65d83o79b67a 9430616561574

to je zase blábol

+1/−7
22.12.2012 12:40

T80i25b87o21r 66V34i23z28v60a64r49y 9764844173785

Procčpak?

+3/0
22.12.2012 15:53

M20a10r23t35i16n 22C86h45a66r98v14á93t 1163797250111

To on neví, ale potřeboval se vůči něčemu vyhradit, dneska napsat něco pozitivního je už skoro přestupek.

+5/0
22.12.2012 16:15
Foto

J12i17ř17í 61K77r68á83k30o48r48a 9779773

Blábol je IMO to, že se ostatní věci mají míchat a ochutit zvlášť a až na závěr je přimíchat k bramborám. Jak by se to mělo asi ochutit, když to pak s těmi bramborami dostane jinou chuť?

0/0
22.12.2012 18:25

M30i10l87a84n 57P14a68c66e29k 6350503442933

Tak aspon zhruba. Kdyz to delas casto, tak to uz pak chytnes i napoprve. Jde asi hlavne o to aby se tim mychalo cim nejmin.

0/0
22.12.2012 21:23

S78i30l21v61i40e 17K47o45v63á47ř69o77v55á 1107506261925

"Myslivec mydlil myš mýdlem po mýtině... Máš tam někde samYci?" A mychalo?;-)

+1/0
24.12.2012 8:47

M86i66c44h18a25l 66M21i28l45l11e21r 9576812759662

asi take zalezi na jednotlivcich co jsou zvykli.

Moje babicka vzdycky varila vsechnu zeleninu i brambory den predem, vychladle vcetne kyselych okurek nakrajela na kosticky, smichala, osolila, opeprila, zvlhcila trochou vody ze zeleniny a lakem z okurek. Pak to slo do lednice pres noc aby se prichuti smichaly a ta dobrota vsakla do zeleniny a hlavne do brambor. Kdyz se to neudela, je salat prilis suchy a nema ten riz, protoze chut sedi jen na povrchu zeleniny, ne uvnitr. Na Stedry den rano se podle potreby dochucovala salatova smes a delala majoneza. Horcice sla do ni, ne do zeleniny. V poledne se vmichaly vsechny zbyvajici prisady a nechalo se to odlezet 7 hodin v lednici.

 Ze to umim, za to dekuji babicce, ktera udelala z nas vnoucat sve kuchynske "otroky" a take, ze mi pozdeji poslala sve recepty, abych to i u tech protinozcu zvladl po jejim. Zrovna ted si to procitam pro osvezeni pameti, zatimco zacinam varit brambory na zitrejsi salat.:-)

+3/0
23.12.2012 8:39

A71l66e97x48a71n67d17r 40K39o41s66t61k27a 5179126149276

Tak to by asi nikoho nenapadlo, že u bramborového salátu, kde je cca 60-80% brambor záleží na chuti těch brambor že? A pak je hodně důležitá majonéza, musí být domácí, kupovaná to celé zkazí.

0/0
22.12.2012 11:59

J50a36n48a 82K98o84v63a63ř10í42k93o16v36á 1863803706130

Ono zase není tak od věci na tyto věci upozornit. Myslím, že majonézu si doma dělá málokdo a ani už vlastně neví, jak má správně  chutnat.

0/−1
22.12.2012 14:37

M15i87c12h12a53l 34M78i35l14l76e57r 9146922219432

Tvrdis, ze dnesni generace ceskych hospodynek by za svou lenost zaslouzila prehnout pres koleno a dostat na zadek?

Kdyz umi udelat majonezu chlap, protoze ho to naucila mama a babicka, proc ne zenska?

Navic dneska to nemusim delat rucne jako ony ale jednoduseji a rychleji (a s mensi pravdepodobnosti srazeni) v mixeru. Nebo dokonce MAJO ZA MINUTU, vyrobenou z celeho vejce, oleje a vsech prisad najednou bez prikapavani, v uzke vysoke nadobce. Na to je zapotrebi tycovy mixer s turbo rychlosti.

+2/0
23.12.2012 8:19

P96a92v17e54l 37N82o72v81á44k 4843718345231

podle reakci tady bude souvislost mezi hlavni surovinou a chuti vysledneho produktu pro mnoho lidi prekvapenim ;)

0/−1
22.12.2012 19:13

R34a13d54i84m 90J24a11n23o11t25a 5954111682560

Uz se nemuzu dockat! ;-)

+8/−1
22.12.2012 10:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.