Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R12a30d74i53m 49Z79e71h61e84r 7665638589153

Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...

+3/0
31.12.2012 0:00

K45a24r29e29l 30B58e36d19ř51i97c91h 9195624841560

No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............

+3/−1
30.12.2012 21:57

R91a86d71i30m 80Z73e83h81e39r 7825698119343

Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...

+3/0
31.12.2012 0:02

B74á54r39a 22T66e19s61n83e50r18o74v88á 5655160604319

Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.

+2/−2
30.12.2012 19:06

O82l44g86a 94S24v69o96b94o43d77a 9413610423892

Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.

0/−1
30.12.2012 19:03

M46a59r57t12i44n 96J68i78z51d52n33ý 3725501771966

a zmrzle je zive?

+9/−1
30.12.2012 16:46

M40a24r66i32e 59N56o47v81o16t20n15á 7564440787872

taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C

+3/0
30.12.2012 22:24
Foto

H77a10n50a 60A71n24t41o63n71o63v62á 6137919444704

Vadí už teplota nad 42°C, ale jinak mám stejný názor.

0/0
31.12.2012 14:52

M51a28r28i96e 12N63o73v38o82t43n97á 7774510907392

tím spíš...

a může se to ovoce/zelenina dát vůbec na slunce?

0/0
2.1.2013 22:13

M49a33r10t62i73n 33K31o89š15ť82á98l 9594940683952

Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no) ;-)

+6/−1
30.12.2012 16:18

L52u54k47á44š 67O85m38á47č75k34a 5141704671266

Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus. R^

+2/−2
30.12.2012 14:49

J73a45r89k71a 42B24a39m13b39u69c47h29o38v22á 1240133145771

ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné. 

ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí R^ ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.

+9/−2
30.12.2012 13:20

J69o85s90e52f 39Š16e32m52e21l85í33k 7389691610627

Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.

+1/−2
30.12.2012 16:55
Foto

D72a41n46a 18H86a62n54g66e49b25r76a95u48k 7571259322729

To se neplati jen nalepka, ale uplne jiny pristup k prirode a potravinam. Tam, kde se nestrika chemikaliemi preziva i spousta uzitecneho hmyzu a priroda vcetne pitne vody zustava v poradku.

+1/−2
30.12.2012 18:03

M30a36r11e81k 35B30u16r82z48a 7887121532787

Ja to zkusil ze zvedavosti vcera. Je fakt, ze mlynek na maso s tim mel docela praci. Asi to nelze primo srovnavat se zmrzlinou, je to jina technologie, ale je to svezi a prijemne.

0/0
31.12.2012 7:38

J10i10ř85í 65V64á80c76l93a26v25í25k 5291503378615

Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.

+8/−1
30.12.2012 11:12

V20ě83r94a 95M62u60ž17í43k59o80v47á 1202407350474

'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....'  Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už  znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....? 8-o

+8/−14
30.12.2012 0:45

L72a51d23a 70N24o76v20a81k 4912443547

a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...R^

+12/−1
30.12.2012 1:02

A77l13e20n85a 62P83e92t53r72u 4642925160891

Hnědá na slupkách není známka hniloby, ale posledního stadia zralosti.

+24/−4
30.12.2012 11:32

H27a92n66a 35K84o26s69t46k68o78v51a 8725160798224

Prave, ze tyhle jsou mnohem lepsi nez ty krasne zlute. Takovy banan je mnohem lepe stravitelny, jelikoz je konecne zraly.

0/0
30.12.2012 21:59

L84a98d11a 12N60o17v82a14k 4322723287

vypadá to trochu jako... 8-o

+10/−2
30.12.2012 0:44

M63a27r86t61i82n 79L44a32n52c 9315204837961

Vypadá to hodně jako ... :-)

+9/−2
30.12.2012 13:22

M75a73r18t19i34n 68J22i56z13d80n67ý 3725621891546

vzdyt to taky je

+4/−3
30.12.2012 16:48





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.