Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R35a10d24i81m 48Z81e90h18e20r 7435238569453

Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...

+3/0
31.12.2012 0:00

K13a41r52e90l 50B22e88d88ř30i92c76h 9205464171860

No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............

+3/−1
30.12.2012 21:57

R38a75d48i68m 95Z49e16h32e33r 7105938259173

Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...

+3/0
31.12.2012 0:02

B28á45r44a 72T29e69s70n74e92r41o72v43á 5275450414329

Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.

+2/−2
30.12.2012 19:06

O14l44g41a 94S61v42o71b73o27d16a 9393790183512

Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.

0/−1
30.12.2012 19:03

M95a35r15t69i53n 85J30i56z49d75n42ý 3935951131156

a zmrzle je zive?

+9/−1
30.12.2012 16:46

M50a59r17i82e 28N87o68v98o62t74n56á 7704270657892

taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C

+3/0
30.12.2012 22:24
Foto

H89a62n32a 95A16n66t72o73n59o21v75á 6647689984114

Vadí už teplota nad 42°C, ale jinak mám stejný názor.

0/0
31.12.2012 14:52

M65a38r65i33e 66N98o56v61o29t82n95á 7724400227812

tím spíš...

a může se to ovoce/zelenina dát vůbec na slunce?

0/0
2.1.2013 22:13

M67a64r66t59i22n 20K96o88š45ť41á75l 9984950163622

Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no) ;-)

+6/−1
30.12.2012 16:18

L29u68k97á95š 45O90m47á59č65k43a 5371424481106

Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus. R^

+2/−2
30.12.2012 14:49

J43a36r60k91a 91B56a18m14b55u87c14h75o92v34á 1560663135491

ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné. 

ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí R^ ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.

+9/−2
30.12.2012 13:20

J97o10s23e97f 75Š93e30m43e17l97í33k 7319791700967

Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.

+1/−2
30.12.2012 16:55
Foto

D55a18n79a 83H17a49n96g58e73b80r93a29u52k 7651909912629

To se neplati jen nalepka, ale uplne jiny pristup k prirode a potravinam. Tam, kde se nestrika chemikaliemi preziva i spousta uzitecneho hmyzu a priroda vcetne pitne vody zustava v poradku.

+1/−2
30.12.2012 18:03

M92a39r42e34k 11B67u42r39z57a 7837571842817

Ja to zkusil ze zvedavosti vcera. Je fakt, ze mlynek na maso s tim mel docela praci. Asi to nelze primo srovnavat se zmrzlinou, je to jina technologie, ale je to svezi a prijemne.

0/0
31.12.2012 7:38

J75i26ř17í 30V83á53c71l59a62v51í49k 5361423148555

Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.

+8/−1
30.12.2012 11:12

V51ě64r52a 24M44u39ž91í46k46o94v87á 1752497350324

'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....'  Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už  znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....? 8-o

+8/−14
30.12.2012 0:45

L90a22d75a 96N63o85v98a68k 4212283427

a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...R^

+12/−1
30.12.2012 1:02

A98l51e88n16a 90P95e21t89r74u 4142685230541

Hnědá na slupkách není známka hniloby, ale posledního stadia zralosti.

+24/−4
30.12.2012 11:32

H89a38n79a 21K42o17s14t45k37o71v39a 8725380788274

Prave, ze tyhle jsou mnohem lepsi nez ty krasne zlute. Takovy banan je mnohem lepe stravitelny, jelikoz je konecne zraly.

0/0
30.12.2012 21:59

L56a82d52a 33N81o44v87a12k 4392553977

vypadá to trochu jako... 8-o

+10/−2
30.12.2012 0:44

M75a84r74t30i62n 77L66a85n68c 9825744657601

Vypadá to hodně jako ... :-)

+9/−2
30.12.2012 13:22

M17a81r14t37i22n 26J77i21z78d64n17ý 3325791861776

vzdyt to taky je

+4/−3
30.12.2012 16:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.