Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R65a50d79i79m 70Z32e47h60e37r 7265258369283

Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...

+3/0
31.12.2012 0:00

K28a69r68e15l 47B84e28d96ř81i59c72h 9305474381980

No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............

+3/−1
30.12.2012 21:57

R56a87d30i79m 64Z92e20h48e49r 7465648769373

Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...

+3/0
31.12.2012 0:02

B59á42r39a 94T26e95s70n55e20r69o38v44á 5425160834909

Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.

+2/−2
30.12.2012 19:06

O16l58g32a 93S47v13o49b95o44d71a 9353170313292

Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.

0/−1
30.12.2012 19:03

M68a81r18t90i47n 48J30i77z14d51n67ý 3525451281906

a zmrzle je zive?

+9/−1
30.12.2012 16:46

M45a31r85i36e 56N42o86v41o82t88n55á 5924427598530

taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C

+3/0
30.12.2012 22:24
Foto

H69a62n34a 90A10n56t36o51n67o44v70á 6387549804364

Vadí už teplota nad 42°C, ale jinak mám stejný názor.

0/0
31.12.2012 14:52

M94a67r31i15e 98N50o48v80o73t85n81á 5504347128910

tím spíš...

a může se to ovoce/zelenina dát vůbec na slunce?

0/0
2.1.2013 22:13

M55a86r27t59i80n 15K27o53š27ť44á18l 9794280903852

Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no) ;-)

+6/−1
30.12.2012 16:18

L14u42k60á56š 92O86m70á37č60k12a 5301804601156

Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus. R^

+2/−2
30.12.2012 14:49

J28a15r11k48a 75B88a82m20b93u98c30h76o24v13á 1700893705301

ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné. 

ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí R^ ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.

+9/−2
30.12.2012 13:20

J89o86s80e48f 88Š77e18m14e83l58í66k 7569601340667

Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.

+1/−2
30.12.2012 16:55
Foto

D48a98n38a 17H40a51n11g12e93b48r61a35u25k 7721669662709

To se neplati jen nalepka, ale uplne jiny pristup k prirode a potravinam. Tam, kde se nestrika chemikaliemi preziva i spousta uzitecneho hmyzu a priroda vcetne pitne vody zustava v poradku.

+1/−2
30.12.2012 18:03

M41a10r90e72k 33B78u25r32z40a 7707151342527

Ja to zkusil ze zvedavosti vcera. Je fakt, ze mlynek na maso s tim mel docela praci. Asi to nelze primo srovnavat se zmrzlinou, je to jina technologie, ale je to svezi a prijemne.

0/0
31.12.2012 7:38

J46i47ř95í 20V75á14c41l81a40v77í87k 5841863108375

Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.

+8/−1
30.12.2012 11:12

V52ě92r40a 26M91u95ž25í59k42o93v24á 1292227830104

'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....'  Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už  znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....? 8-o

+8/−14
30.12.2012 0:45

L80a95d77a 50N12o23v38a15k 4962623347

a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...R^

+12/−1
30.12.2012 1:02

A87l11e31n12a 87P46e78t87r79u 4462395880411

Hnědá na slupkách není známka hniloby, ale posledního stadia zralosti.

+24/−4
30.12.2012 11:32

H56a30n87a 62K26o60s83t29k97o39v96a 8915160468974

Prave, ze tyhle jsou mnohem lepsi nez ty krasne zlute. Takovy banan je mnohem lepe stravitelny, jelikoz je konecne zraly.

0/0
30.12.2012 21:59

L23a23d86a 43N62o67v17a24k 4372403167

vypadá to trochu jako... 8-o

+10/−2
30.12.2012 0:44

M77a50r33t14i62n 50L16a46n92c 9805354747871

Vypadá to hodně jako ... :-)

+9/−2
30.12.2012 13:22

M46a77r15t89i70n 34J19i80z10d80n74ý 3655591951356

vzdyt to taky je

+4/−3
30.12.2012 16:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.