Diskuze

Zkuste rodinnou večeři za pár korun. Dřevorubecké či panské párance

Natrhané proužky uleželého těsta uvařené ve vodě jako těstoviny, zkombinované s vařenými brambory, brynzou a opečenou cibulkou se slaninou. Tradiční levné jídlo z východního Slovenska, které vás možná příjemně překvapí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud není brynza, jíme halušky s nivou a se slaninou. Také v poslední době hodně vaříme "špecle" jsou rychlé a jako příloha k omáčkám, nebo k zbytkům masa jsou výborné - jen polohrubá mouka, sůl, 1 vejce, mléko , jak vyplavou jsou  hotové. Když zbydou, stačí přidat zbytky uzenin a vejce a opět večeře.

1 0
možnosti

Přesně tak, jednoduché, rychlé a levné jídlo. Buď dělám špecle jako halušky - zelí, slanina, cibulka, anebo je má dcera ráda i na sladko - máslo, cukr, kakao. Brynzu nepoužívám, moc nesolíme, a tak je na nás hodně slaná. Ale úplně krásně ji lze nahradit čerstvým sýrem - takový ten kulatý, ve fólii:-)

1 0
možnosti

Stejné jídlo, jen bez brynzy, je tzv. Grenadýrmarš - vaří se už léta stejně - těstoviny - fleky se smíchají s nakrájenými vařenými bramborami - promíchá se seškvařenou slaninou a cibulkou - fantazii se meze nekladou - my tento pokrm máme rádi se špenátem, někdy nakrájíme i zbatky uzeného, nebo uzenin- je to jídlo když se začne šetřit - je výborné a levnéR^

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím, je to jednoduché, dobré a "nebabicovské"R^

0 0
možnosti

No s tou brynzou nevím. Levné jídlo jsou tak zapečené těstoviny se zbylým masem odvčera, palačinky nebo pečené brambory v troubě s česnekem.

2 0
možnosti

Nebo halušky. Výborné a nesmírně levné jídlo. Ostatně něco do sebe mají i klasické české škubánky. Nemám rád sladké, ale na slano, pěkně s na sádle osmahlou cibulkou, mňam.

2 0
možnosti

Halušky levné jsou, ale s bryndzou už je to horší. Sice je teď dostupná ve většině supermarketů, ale taky pěkně drahá.

4 0
možnosti