- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pokud není brynza, jíme halušky s nivou a se slaninou. Také v poslední době hodně vaříme "špecle" jsou rychlé a jako příloha k omáčkám, nebo k zbytkům masa jsou výborné - jen polohrubá mouka, sůl, 1 vejce, mléko , jak vyplavou jsou hotové. Když zbydou, stačí přidat zbytky uzenin a vejce a opět večeře.
Přesně tak, jednoduché, rychlé a levné jídlo. Buď dělám špecle jako halušky - zelí, slanina, cibulka, anebo je má dcera ráda i na sladko - máslo, cukr, kakao. Brynzu nepoužívám, moc nesolíme, a tak je na nás hodně slaná. Ale úplně krásně ji lze nahradit čerstvým sýrem - takový ten kulatý, ve fólii
Stejné jídlo, jen bez brynzy, je tzv. Grenadýrmarš - vaří se už léta stejně - těstoviny - fleky se smíchají s nakrájenými vařenými bramborami - promíchá se seškvařenou slaninou a cibulkou - fantazii se meze nekladou - my tento pokrm máme rádi se špenátem, někdy nakrájíme i zbatky uzeného, nebo uzenin- je to jídlo když se začne šetřit - je výborné a levné
Souhlasím, je to jednoduché, dobré a "nebabicovské"
No s tou brynzou nevím. Levné jídlo jsou tak zapečené těstoviny se zbylým masem odvčera, palačinky nebo pečené brambory v troubě s česnekem.
Nebo halušky. Výborné a nesmírně levné jídlo. Ostatně něco do sebe mají i klasické české škubánky. Nemám rád sladké, ale na slano, pěkně s na sádle osmahlou cibulkou, mňam.
Halušky levné jsou, ale s bryndzou už je to horší. Sice je teď dostupná ve většině supermarketů, ale taky pěkně drahá.