Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Do bramboráku z Valašska přidáte zelí. Kapušník vydá za oběd či večeři

Poctivá domácí rodinná večeře či oběd za padesátikorunu je v případě jídla z brambor a zelí stále ještě reálná. Ale musíte si to na přípravě odpracovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P55e94t42r 79Z37i46e30n26t67e44k 4657180106414

Moravské Slezsko? A co třeba moravské Čechy?

0/0
5.2.2013 23:06

J66o33s78e69f 19V12a11l85a 9550953723863

jednodussi a rychlejsi je jihoceska verze tzv. cmundy po kaplicku - bezny bramborak, v nemz je zabalena uzena kotleta se zelim.  Priprava je nesrovnatelne rychlejsi- pri nejmensim 40-50 min peceni se smrskne na par minut smazeni. Kapusnik bude mit jedinou vyhodu - podstatne nizsi obsah tuku na smazeni

0/0
4.2.2013 22:29

P94e53t43r 66J43a28n55d93a 9883377144801

Brambory a zelé, živobytí celé.

Zkusím to, vypadá to dobře.

+7/0
4.2.2013 9:31

M98i91l11a38n 72Š27v84a59g89r32o87v36s46k40ý 9722609255888

No Peter, z gitarou ti to ide lepšie. ;-D

0/−4
4.2.2013 15:27

P70e63t19r 27J43a28n40d22a 9473927314141

Abych Tě trochu vzdělal. Toto jsem samozřejmě nevymyslel já, je to valašské pořekadlo.

+2/0
5.2.2013 10:37

M86i32l66a44n 51Š63v18a22g57r50o25v73s93k93ý 9252709485578

Ja viem, ale nedalo mi to...

0/−1
5.2.2013 22:35

V67l64a70d11i10m66í49r 35M41a84c49a11n 4638753421554

Hmmmm, zkusím to ! Musí to být moc dobré. Možná bych tam ještě přidal nakrájené uzené maso.  R^

+3/0
4.2.2013 7:35

A13l56e24x97a47n51d55r 38K65o14s28t67k63a 5359166829706

Fantazii se meze nekladou že? Špatné to určitě nebude.

0/0
4.2.2013 8:40

Z31d28e36n20o 70K60o27t85y82z98a 8469215566832

S tím uzeným to dělala tetka a bylo to vynikaaaající, jenom si myslím, že místo normálního zelí tak dávala kysané.R^

+1/0
4.2.2013 9:22

Š74á48r62k18a 75M68a84t81y35á18š67o53v85á 1671125822859

no jo,al epo zimě kysané došlo, teda kdysi..tak se dělalo z čerstvý hlávky...jinak domácí fleky s hlávkovým dušeno-pečeným zelím, lehce ochucené, to je taky dobrota....

0/0
4.2.2013 11:31

A56n82n96a 44K17o78l30o96c72o52v76á 9280251443663

s tím uzeným je to opravdu luxus! ségra nedává kysané zelí, ale sterilované sladkokyselé a to je teprve žrádýlko :D R^

0/0
4.2.2013 23:23

R15o85b41e84r64t 87B94a36l86a55b79á73n 9122943912

Já teda určitě česnek.

0/0
4.2.2013 15:58





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.