Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu připadá tak staromódní a těžká, že v dnešním životním stylu nemůže přežít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R97a33d18e66k 52H81o70r18a20k 4467537586345

Ten clovek si absolutne protireci. Na jednu stranu vsem rika: "varte regionalni kuchyni, nikdo preci nepojede do Cech pouze aby si tady dal spageti pomodoro" a na stranu druhou chce odstranit Ceska jidla a nahradit je Francouskymi nebo Italskymi. Chapu kam miri, ale takhle to je spatne. Resenim je nabizet alternativu, ukazat lidem, ze obed ktery ma 3 chody vse v malych porcich bude zajimavejsi a nakonec i zdravejsi. Co kdybychom na statnim znaku smazali lva protoze je moc velky a neohrabany a nahradili ho veverkou. ;-)

0/0
15.5.2013 12:01

M92i67c74h11a28l 74P41o81n54o83c10n19ý 2234435351

Vcera jsem si dal svickovou a mnam! ;-D

0/0
11.5.2013 11:23

M37a58r21i29a18n 17P69e74š78t26a 6128728168558

Tak jsme se zasmáli. Svíčková tu už je určitě více než 100 let bez úhony. Kdo ví jak chutná kvalitní svíčková, tak rozhodně ví, že tady bude i za 100 let. Nějaké modní "zdravé" záležitosti tu zítra nebudou, ale svíčková tu bude zase. Navíc svíčková v přiměřeném množství určitě není nezdravá. Akorát nesmí být z mouky, to pak není svíčková.

+3/0
12.3.2013 21:34

F26r33a92n58t24i48š39e34k 60B32a65r12t14o52š 5499171565385

Že by na starý kolena z něho začínal stávat senilní dědek?

0/0
12.3.2013 12:40

E48v45ž79e60n 34D33v49o27ř33á92k 7958847252118

....že by bylo lepší dát na talíř 3 druhy trávy, kolem to pokecat něčím barevným a nachystat si za to pětikilo + dýško a tvářit se světově??? :-P

Dám si to, na co mám chuť a hlavně v zimě u mne vítězí něco, čím si dodám energii.

!!!Travičku nechme té kravičce, ať jí roste svíčková !!!

+2/−1
12.3.2013 9:51

P34a35t38r59i16k 59M97a94r94e13k 8962887638166

tak vpodstate ma pravdu ... logicky vzato, kdyz by lide opravdu chteli jist zdrave a v modernim stylu .. tak by gulas a svickova rozhodne na menu nepatrilo .. nicmene tohle je jedna z veci ktera "na papire" sice zni "rozumne" .. ale v realu to fungovat nikdy nemuze

0/0
12.3.2013 2:28

P12e26t35r 70K68u72č34e70r74a 6649982694199

Rozhodně tu svíčková bude dýl než Pohlreich, a myslim si i kdyby Pohlreich umřel stářím tak bude pod drnem dřív než svíce. Poslední dobou i v Praze v luxusních restauračních konceptech patří místo i české kuchyni. Staví se speciálně tímto zaměřením. To je jako kdyby italum chtěl zrušit spagetti bolognese, nebo anglanum fish and chips. A dobrej smažák taky přežije...

+6/0
11.3.2013 14:15

P96a24v46e38l 75O16d64r76a78z24i88l 6114959407520

Na něj kaťák s nivou a knedlama!

0/−1
11.3.2013 21:20

M49i76l62a44n 69C42o25u17f67a34l 8253517753

Milý Zdeňku! Já zase nemusím kuřecí z vyhoněného masa, kuře doma vychované si rád dám! A jinak: Kdo neumí super guláš a svíčkovou není kuchař!

+3/0
11.3.2013 13:22

J62a59n 72E60n46t50e11r 5794585734317

Chlapec Pohlreichů začíná mít pocit nadkuchaře. Nejvyšší čas, aby se nad sebou zamyslel ...

+8/0
10.3.2013 23:06

J82a97r38o33s11l45a68v 71Z42o80l31t97á11n 9638982755800

Poly zase jednou plácá játra :-)

+7/−1
7.3.2013 20:32

A17n78n13a 59J64u87r24e28č50k37o64v55á 2386722895124

Za davcet let se tady stejně bude jíst kebab, přinejlepším kari. Koneckonců tak jako v celé Evropě.

+3/−1
7.3.2013 20:19

M41i61l70a14n 91C15o31u64f53a18l 8933417613

a hambáč, co? Já bych tě hnal, holčičko!

+1/0
11.3.2013 13:23

J71a95n 46H74l29a71v79á70č 4711279193

Je nesmysl některá jídla zatracovat. Někdy mám chuť na lehkou stravu, jindy, třeba v zimě na horách takový guláš nebo svíčková sedne. Rozhodně přijít o dobrou svíčkovou by byla škoda.

+15/0
6.3.2013 20:44
Foto

J24a15r59o18s14l26a13v 18B40e95ň69o 2126377707880

Je to take zvlastne prist ako turista do Bavorska na Oktoberfest a miesto "duplaku", praclika a klobasy si dat dvojitu kolu a sladky mekac. Predsa ako turista (predstavme si zmienovaneho taliana), pridem do krajiny, chcem ochutnat specialitku a dam si spagety so sundried tomatos. Svieckova urcite ma svoje cestne miesto v ceskej kuchyni!

+11/0
7.3.2013 17:08

M12a56r47t16i55n 92Š82t65r78o40s 4289807190108

Tyhle rádoby snobové, to je síla ;-O

+13/0
6.3.2013 10:23

P20a41v69e43l 60O89d86r54a22z60i36l 6144859107640

Ala ta příhoda s Mackem byla dobrá!

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

+3/−2
6.3.2013 15:54

V12á92c18l13a40v 69J32a32n64o70u26š41e48k 9806767842442

Svíčková prostě byla je a taky bude.

+10/0
5.3.2013 23:24
Foto

J93a17r30o64s98l68a75v 80B12e57ň44o 2866787517160

...no a jeden taliasky kuchar v ceskom programe dal do svieckovej ancovicky. A to bolo "pozdvizeni". Kurna, to ako by zakazal cesku hymnu po vyhratom zapase... Mam rad jeho program, ale tu dost prestrelil...

+6/0
5.3.2013 17:10

K81a10r76e47l 19N76o78v40á86k 1181142714445

zas někdo coby chtěl zakazovat, toho zakazování jsme si už užili dost ;-(

+7/−2
5.3.2013 16:54

M58i47r72o44s74l90a20v 78K79r10a12t34o41c32h37v21í87l 5457852290199

Jsou restaurace, kde tvrdí že je tam zdenda šéfkuchař a nebo že prošly jeho hodnocení. Tak jsem odzkoušel, třeba v imperiálu oběd...šlichta za 500 Kč to je asi pro něj nový standard české kuchyně (sekaný telecí řízek, bramborová kaše z pytlíku a jägersos z kostkyRv)

+6/−2
5.3.2013 11:48

M58i47r14o39s75l67a25v 75K42r55a94t96o41c31h63v83í98l 5217862400379

Popularita vytvořená týmem lidí z televize a hlavně dramaturgie pořadu dokáže z pasáka koz udělat ministra zemědělství;-D

+6/0
5.3.2013 11:50
Foto

M11a10r73i22e 77P54o50k29o98r72n28á 9515354980

Svíčkovou prostě neumím a asi se ji už nebudu učit. Ale moc ráda si ji dám od dobré kuchařky/kuchaře. A pivo k tomu. Však nemusím sním 8 plátků knedle, maso je libové. Měli jsme jednou zahraniční návštěvu (v zaměstnání) a uctili jsme je svíčkovou. Italové, Němci, Irové, všichni jen slintali. Však se takové jídlo nejí ani nikdy nejedlo denodenně. Co ještě byste škrtl, pane Pohlreich?

+13/0
5.3.2013 0:05
Foto

M10a68r15i98e 33P93o13k46o53r17n37á 9105104730

...sorry...nemusím sníst....

0/−1
5.3.2013 0:06

T37o87m33a97s 87D81r56a46j39s26a97j22t74l 9569437828750

Ja bych zase strasne rad zakazal mu pindat furt dokola ty jeho moudra. Ja mu do vareni take nekecam.

+10/0
4.3.2013 21:25

M54a16r31t62i25n 92O21s62t46r34ý 4637559658849

Co to je za nesmysl ;-D;-D;-D

+8/0
4.3.2013 8:12

M76a54r76t91i20n 48P29e62j53c51h62a38l 9876112217294

Se šesti ? S osmiR^

+3/0
3.3.2013 22:47

M55a13r70t41i81n 93J77i20r21s93a 3227441516564

Celkem chápu,že by ,,Zdéňu" bavilo prodávat za 350kč jídla s pořizovacími náklady do 30kč + práce a energie cca 500% marže, jenže pořád je víc lidí, kteří mají na oběd necelou hodinku času a necelou stovku v kapse....No Zdéňo, včil mudruj !!!

+10/0
3.3.2013 19:19

T91o89m72á41š 30J67u96r64e32č44k55a 3903612799983

A to vtom lepším případě, v tom horším mají 65.korunovou stravenku a půl hodiny

+7/0
8.3.2013 13:03

V85o15j20t51ě26c77h 60V84i34n12c82z75e 4652796250369

Souhlas, až na jednu drobnost. Marže nemůže být víc jak 100%...

0/0
11.3.2013 11:23

M83a21r95t59i71n 64J56i80r52s31a 2909805364845

a proč by jako nemohla ?

0/0
12.3.2013 14:40

V90o41j97t20ě35c88h 11V92i35n78c41z15e 4482386460909

Protože marže je rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou, vyjádřená buď absolutně nebo procenty. V podstatě je to část, která mi z prodejní ceny zůstává a proto nemůže být víc jak 100%. Tzn. pokud nakoupím za 10,- a prodám za 100,- tak marže je 90%. To o čem píšete Vy, je přirážka. Prodám za 100,- koupil jsem za 10,- a přirážka je 1000%. Základy ekonomie :-)

0/0
12.3.2013 15:01

K40a83r17e17l 70P79a65z30d36e30r57a 5396974937852

Co to ten arogant zas mele? Svíčková je super, pro mě je to svátek. Nejím to každý den. Pro mě je to kulinářský top české kuchyně. Nikdy nezmizí!!

+17/−2
3.3.2013 9:22

Z79d58e49n21ě50k 77Z55a53b35a34v90a 1842264276664

a)castecne pravda slehcejsimi :-)stredomorskymi jidly

b)na svidckovou nam neahehej

0/−1
3.3.2013 20:51

Z26d28e43n60ě89k 16Z72a28b23a21v75a 1772824146404

sorry tablet-nesahej nam na svickovou!!

0/0
3.3.2013 20:52
Foto

J71a93r40o92s61l55a97v 27B95e23ň84o 2406807827790

Byvam a pracujem v Anglicku a po navrate do Ostravy som vzdy rad, ked mi ju manzelka uvari. Ved tri knedliky nie su hriech a taktiez to nejem od rana do vecera. Uplne pohodove jedlo. Zalezi od kazdeho, kolko si na tanier nalozi a ci si dam predtym predjedlo? Podla nalady...

+3/0
5.3.2013 17:04

P93e48t12r 69L13e39b94l 9469138789162

Chtěl bych sice řict,že Pohlreich časem zemře taky sám,ale nemám to za potřebí.. Svíčková je naše národní hrdost a neměl by ji nikdo ničit a zdraví životní styl to sice nepodporuje,ale ono ani moc těch jídel co propaguje pan dokonalý.. Peru že je obchodník a chce vydělat,ale převlékat to za zdraví životní styl to nemusí...

+9/−1
2.3.2013 22:53

P40e35t98r 74L98e71b49l 9949618959532

Rv ty hrubky  :D  nj psal jsem to na mol dik

+2/−1
2.3.2013 22:54

M33a64r20t28i11n 47J47i15r75s91a 3447431266364

Neva, za dobrou svíci je třeba se bít i pod vlivem !!!;-D

+5/0
3.3.2013 19:20

D74a23v10i11d 76D57i37r23g55a 7255721278

On to v tom clanku ale nepopira (ze mozna zemre driv nez ta svickova) :> Ze vy zase komentujete jen podle nadpisu?

0/0
7.3.2013 0:20

J30a24n 22K90o85m31á83r49e24k 5465588849383

panu pohlreichovi stoupla sláva do hlavy, co se mě týče, radší si nám svíčkovou (nejradši) nebo guláš než ty jeho blafy;-O;-O;-O

+9/−1
2.3.2013 14:22

M57i98r97a 13L23o94v91e 3814470338584

Nevim proc by se mela ceska kuchyne vzdavatt svickove, vzdyt to je to nejchutnejsi jidlo, ktere cesko ma! Pan Polreich placa nesmysly a snazi se diktovat narodu co by mel jist a co ne? Kazda zeme ma to svoje ... Taliani maji jejich Fettuccino Alfredo a nikoho nevzrusuje ze je to take tezke jidlo (testoviny, smetana, syr, maslo) ... kdo si chce dat dobrou omacku at si ji da a kdo nechce, tak at si da salat a rybu, ne? Je to na kazdem z nas co si vybere.

+11/−1
2.3.2013 0:52

F48i92l83i48p 26G20a19l93a54š 2827267334918

To diktování je vtipné hlavně z jeho vypapaných úst...dost pochybuju, že svojí figuru získal přežvykováním bažanta na víně s chřestem...

+5/−1
3.3.2013 12:10

T84o16m22á59š 76J22u37r63e24č72k28a 3573392209413

Ono je spíš dobré se zeptat kolik restaurací vydává kousek podřadného hovězího se smetanovou omáčkou a knedlou z makra za svíčkovou že?

0/0
8.3.2013 13:08

T29o79m44á81š 89J63u51r91e46č44k33a 3143372639403

a co takové quatro formaggi těstoviny po kterých se dost špatně zavazují tkaničky

+1/0
8.3.2013 13:13

P54a40v75e15l 27S16p82i42s15a35r 7947937333303

Pan Pohlereich plácá nesmysly. Pár receptů jsme zkusili a žádná sláva. Ale když se dívám na jeho menu, tak nevím jestli se smát nebo co. Anglická snídaně - 217,- Kč, Párečky s hořčicí, křenem a chlebem - 127,- Kč, 3 míchaná vejce s cibulkou - 95,- Kč, ... Díky nechci!

+13/−2
1.3.2013 14:46

K65a89r85e10l 76H74o74f48f43m42a38n42n 7247751242521

Já bych zase zakázal jeho, za jeho už neúnosnou mluvu. Tak ať se baví doma, já tedy nejsem na jeho, čím dál ty větší sprosťárny, zvědavý!!

+14/−6
28.2.2013 13:40

J18a10r98o83s28l86a81v 33T91í35n46e47k 4384568930682

Pane Polreichu, spousta lidí nemá peníze na ty vaše " speciality". Dneska je přijatelný oběd pro skromného člověka tak za 60-70 Kč a to jen občas.Manažeři jsou na tom líp.Jenže, kde je brát ?

+10/−5
27.2.2013 14:11

M28i70r80o54s46l13a59v 88J64e15ž95e42k 8761836912178

Souhlas. Koukal jsem do nějaké kuchařky od něj, pro průměrného člověka na venkově nepoužitelné, protože v každém receptu je něco, co se jen tak nesežene.

+5/−4
27.2.2013 14:33

J27a62r27o94m94i48r 12C77h17a62l17o51u37p36k19a 4869477685247

Když neseženete rajčata, dejte tam kečup...

+7/0
1.3.2013 11:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.