Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu připadá tak staromódní a těžká, že v dnešním životním stylu nemůže přežít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R45a17d83e10k 79H43o33r82a21k 4277947346105

Ten clovek si absolutne protireci. Na jednu stranu vsem rika: "varte regionalni kuchyni, nikdo preci nepojede do Cech pouze aby si tady dal spageti pomodoro" a na stranu druhou chce odstranit Ceska jidla a nahradit je Francouskymi nebo Italskymi. Chapu kam miri, ale takhle to je spatne. Resenim je nabizet alternativu, ukazat lidem, ze obed ktery ma 3 chody vse v malych porcich bude zajimavejsi a nakonec i zdravejsi. Co kdybychom na statnim znaku smazali lva protoze je moc velky a neohrabany a nahradili ho veverkou. ;-)

0/0
15.5.2013 12:01

M35i72c88h29a67l 14P31o97n12o71c88n62ý 2204275351

Vcera jsem si dal svickovou a mnam! ;-D

0/0
11.5.2013 11:23

M84a94r65i91a35n 10P49e64š41t79a 6538848758508

Tak jsme se zasmáli. Svíčková tu už je určitě více než 100 let bez úhony. Kdo ví jak chutná kvalitní svíčková, tak rozhodně ví, že tady bude i za 100 let. Nějaké modní "zdravé" záležitosti tu zítra nebudou, ale svíčková tu bude zase. Navíc svíčková v přiměřeném množství určitě není nezdravá. Akorát nesmí být z mouky, to pak není svíčková.

+3/0
12.3.2013 21:34

F21r62a21n82t23i19š81e38k 89B80a22r64t84o42š 5989681185815

Že by na starý kolena z něho začínal stávat senilní dědek?

0/0
12.3.2013 12:40

E84v17ž56e48n 23D29v55o56ř18á38k 7738897692178

....že by bylo lepší dát na talíř 3 druhy trávy, kolem to pokecat něčím barevným a nachystat si za to pětikilo + dýško a tvářit se světově??? :-P

Dám si to, na co mám chuť a hlavně v zimě u mne vítězí něco, čím si dodám energii.

!!!Travičku nechme té kravičce, ať jí roste svíčková !!!

+2/−1
12.3.2013 9:51

P53a18t21r89i67k 35M50a97r40e29k 8892187938736

tak vpodstate ma pravdu ... logicky vzato, kdyz by lide opravdu chteli jist zdrave a v modernim stylu .. tak by gulas a svickova rozhodne na menu nepatrilo .. nicmene tohle je jedna z veci ktera "na papire" sice zni "rozumne" .. ale v realu to fungovat nikdy nemuze

0/0
12.3.2013 2:28

P16e88t60r 34K15u63č23e96r63a 6679612734989

Rozhodně tu svíčková bude dýl než Pohlreich, a myslim si i kdyby Pohlreich umřel stářím tak bude pod drnem dřív než svíce. Poslední dobou i v Praze v luxusních restauračních konceptech patří místo i české kuchyni. Staví se speciálně tímto zaměřením. To je jako kdyby italum chtěl zrušit spagetti bolognese, nebo anglanum fish and chips. A dobrej smažák taky přežije...

+6/0
11.3.2013 14:15

P26a89v52e57l 72O68d66r24a98z70i97l 6264809167500

Na něj kaťák s nivou a knedlama!

0/−1
11.3.2013 21:20

M65i48l23a64n 66C11o18u81f16a19l 8283567533

Milý Zdeňku! Já zase nemusím kuřecí z vyhoněného masa, kuře doma vychované si rád dám! A jinak: Kdo neumí super guláš a svíčkovou není kuchař!

+3/0
11.3.2013 13:22

J18a87n 70E26n49t37e58r 5174285614187

Chlapec Pohlreichů začíná mít pocit nadkuchaře. Nejvyšší čas, aby se nad sebou zamyslel ...

+8/0
10.3.2013 23:06

J12a23r59o43s58l88a43v 75Z65o58l48t67á55n 9278692325540

Poly zase jednou plácá játra :-)

+7/−1
7.3.2013 20:32

A80n41n93a 38J48u98r84e16č59k81o56v73á 2826612545414

Za davcet let se tady stejně bude jíst kebab, přinejlepším kari. Koneckonců tak jako v celé Evropě.

+3/−1
7.3.2013 20:19

M82i95l92a35n 64C75o54u87f61a15l 8233507423

a hambáč, co? Já bych tě hnal, holčičko!

+1/0
11.3.2013 13:23

J24a97n 81H64l87a14v84á23č 4221649863

Je nesmysl některá jídla zatracovat. Někdy mám chuť na lehkou stravu, jindy, třeba v zimě na horách takový guláš nebo svíčková sedne. Rozhodně přijít o dobrou svíčkovou by byla škoda.

+15/0
6.3.2013 20:44
Foto

J75a93r94o65s95l33a46v 96B26e69ň27o 2786907737150

Je to take zvlastne prist ako turista do Bavorska na Oktoberfest a miesto "duplaku", praclika a klobasy si dat dvojitu kolu a sladky mekac. Predsa ako turista (predstavme si zmienovaneho taliana), pridem do krajiny, chcem ochutnat specialitku a dam si spagety so sundried tomatos. Svieckova urcite ma svoje cestne miesto v ceskej kuchyni!

+11/0
7.3.2013 17:08

M77a22r11t34i31n 23Š78t20r79o22s 4989887530288

Tyhle rádoby snobové, to je síla ;-O

+13/0
6.3.2013 10:23

P39a11v82e48l 22O24d10r58a11z57i27l 6894869257940

Ala ta příhoda s Mackem byla dobrá!

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

+3/−2
6.3.2013 15:54

V74á86c44l78a96v 82J25a52n96o44u92š78e29k 9396267942512

Svíčková prostě byla je a taky bude.

+10/0
5.3.2013 23:24
Foto

J90a77r62o98s76l14a33v 90B94e84ň78o 2356747577370

...no a jeden taliasky kuchar v ceskom programe dal do svieckovej ancovicky. A to bolo "pozdvizeni". Kurna, to ako by zakazal cesku hymnu po vyhratom zapase... Mam rad jeho program, ale tu dost prestrelil...

+6/0
5.3.2013 17:10

K54a64r23e47l 69N24o40v84á15k 1141222344205

zas někdo coby chtěl zakazovat, toho zakazování jsme si už užili dost ;-(

+7/−2
5.3.2013 16:54

M84i77r47o31s60l13a22v 88K74r20a40t55o15c86h39v73í70l 5697442500739

Jsou restaurace, kde tvrdí že je tam zdenda šéfkuchař a nebo že prošly jeho hodnocení. Tak jsem odzkoušel, třeba v imperiálu oběd...šlichta za 500 Kč to je asi pro něj nový standard české kuchyně (sekaný telecí řízek, bramborová kaše z pytlíku a jägersos z kostkyRv)

+6/−2
5.3.2013 11:48

M74i13r57o81s46l59a91v 57K93r63a78t22o33c20h17v40í14l 5247532240659

Popularita vytvořená týmem lidí z televize a hlavně dramaturgie pořadu dokáže z pasáka koz udělat ministra zemědělství;-D

+6/0
5.3.2013 11:50
Foto

M89a13r17i23e 19P53o54k41o43r52n88á 9695934200

Svíčkovou prostě neumím a asi se ji už nebudu učit. Ale moc ráda si ji dám od dobré kuchařky/kuchaře. A pivo k tomu. Však nemusím sním 8 plátků knedle, maso je libové. Měli jsme jednou zahraniční návštěvu (v zaměstnání) a uctili jsme je svíčkovou. Italové, Němci, Irové, všichni jen slintali. Však se takové jídlo nejí ani nikdy nejedlo denodenně. Co ještě byste škrtl, pane Pohlreich?

+13/0
5.3.2013 0:05
Foto

M74a89r48i24e 53P30o41k79o55r60n42á 9815764320

...sorry...nemusím sníst....

0/−1
5.3.2013 0:06

T42o66m54a89s 36D18r84a10j50s68a37j16t46l 9259607218880

Ja bych zase strasne rad zakazal mu pindat furt dokola ty jeho moudra. Ja mu do vareni take nekecam.

+10/0
4.3.2013 21:25

M65a10r10t93i34n 19O56s55t80r37ý 4767329978769

Co to je za nesmysl ;-D;-D;-D

+8/0
4.3.2013 8:12

M34a73r49t78i85n 46P82e25j29c43h71a88l 9516752897904

Se šesti ? S osmiR^

+3/0
3.3.2013 22:47

M75a52r93t86i98n 39J24i26r83s24a 3897191536744

Celkem chápu,že by ,,Zdéňu" bavilo prodávat za 350kč jídla s pořizovacími náklady do 30kč + práce a energie cca 500% marže, jenže pořád je víc lidí, kteří mají na oběd necelou hodinku času a necelou stovku v kapse....No Zdéňo, včil mudruj !!!

+10/0
3.3.2013 19:19

T23o63m20á19š 88J22u83r90e84č10k42a 3163752519193

A to vtom lepším případě, v tom horším mají 65.korunovou stravenku a půl hodiny

+7/0
8.3.2013 13:03

V31o54j90t86ě17c68h 97V44i29n80c79z97e 4112326890239

Souhlas, až na jednu drobnost. Marže nemůže být víc jak 100%...

0/0
11.3.2013 11:23
Foto

M41a35r31t73i85n 39J20i95r24s38a 2819205174715

a proč by jako nemohla ?

0/0
12.3.2013 14:40

V56o93j36t56ě50c20h 53V91i12n21c86z97e 4192266610199

Protože marže je rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou, vyjádřená buď absolutně nebo procenty. V podstatě je to část, která mi z prodejní ceny zůstává a proto nemůže být víc jak 100%. Tzn. pokud nakoupím za 10,- a prodám za 100,- tak marže je 90%. To o čem píšete Vy, je přirážka. Prodám za 100,- koupil jsem za 10,- a přirážka je 1000%. Základy ekonomie :-)

0/0
12.3.2013 15:01

K83a78r37e72l 90P43a94z71d77e86r87a 5376564107702

Co to ten arogant zas mele? Svíčková je super, pro mě je to svátek. Nejím to každý den. Pro mě je to kulinářský top české kuchyně. Nikdy nezmizí!!

+17/−2
3.3.2013 9:22

Z15d78e79n62ě41k 46Z18a83b37a39v71a 1922544626954

a)castecne pravda slehcejsimi :-)stredomorskymi jidly

b)na svidckovou nam neahehej

0/−1
3.3.2013 20:51

Z77d62e32n26ě45k 11Z49a39b23a33v83a 1422134156974

sorry tablet-nesahej nam na svickovou!!

0/0
3.3.2013 20:52
Foto

J73a41r53o34s20l44a47v 25B94e81ň93o 2146417437420

Byvam a pracujem v Anglicku a po navrate do Ostravy som vzdy rad, ked mi ju manzelka uvari. Ved tri knedliky nie su hriech a taktiez to nejem od rana do vecera. Uplne pohodove jedlo. Zalezi od kazdeho, kolko si na tanier nalozi a ci si dam predtym predjedlo? Podla nalady...

+3/0
5.3.2013 17:04

P40e29t29r 51L10e27b40l 9249118179442

Chtěl bych sice řict,že Pohlreich časem zemře taky sám,ale nemám to za potřebí.. Svíčková je naše národní hrdost a neměl by ji nikdo ničit a zdraví životní styl to sice nepodporuje,ale ono ani moc těch jídel co propaguje pan dokonalý.. Peru že je obchodník a chce vydělat,ale převlékat to za zdraví životní styl to nemusí...

+9/−1
2.3.2013 22:53

P96e26t47r 18L21e58b90l 9409488219102

Rv ty hrubky  :D  nj psal jsem to na mol dik

+2/−1
2.3.2013 22:54

M87a87r28t40i47n 37J44i50r95s18a 3957801916644

Neva, za dobrou svíci je třeba se bít i pod vlivem !!!;-D

+5/0
3.3.2013 19:20

D61a14v80i43d 26D51i27r75g46a 7305761858

On to v tom clanku ale nepopira (ze mozna zemre driv nez ta svickova) :> Ze vy zase komentujete jen podle nadpisu?

0/0
7.3.2013 0:20

J31a40n 40K41o33m69á78r13e79k 5605208359113

panu pohlreichovi stoupla sláva do hlavy, co se mě týče, radší si nám svíčkovou (nejradši) nebo guláš než ty jeho blafy;-O;-O;-O

+9/−1
2.3.2013 14:22

M45i54r53a 97L96o85v59e 3144930588694

Nevim proc by se mela ceska kuchyne vzdavatt svickove, vzdyt to je to nejchutnejsi jidlo, ktere cesko ma! Pan Polreich placa nesmysly a snazi se diktovat narodu co by mel jist a co ne? Kazda zeme ma to svoje ... Taliani maji jejich Fettuccino Alfredo a nikoho nevzrusuje ze je to take tezke jidlo (testoviny, smetana, syr, maslo) ... kdo si chce dat dobrou omacku at si ji da a kdo nechce, tak at si da salat a rybu, ne? Je to na kazdem z nas co si vybere.

+11/−1
2.3.2013 0:52

F21i80l19i69p 51G73a15l82a17š 2117597614338

To diktování je vtipné hlavně z jeho vypapaných úst...dost pochybuju, že svojí figuru získal přežvykováním bažanta na víně s chřestem...

+5/−1
3.3.2013 12:10

T80o37m44á11š 40J45u90r17e50č45k84a 3313412709473

Ono je spíš dobré se zeptat kolik restaurací vydává kousek podřadného hovězího se smetanovou omáčkou a knedlou z makra za svíčkovou že?

0/0
8.3.2013 13:08

T36o81m70á29š 51J59u18r61e16č54k36a 3273102859923

a co takové quatro formaggi těstoviny po kterých se dost špatně zavazují tkaničky

+1/0
8.3.2013 13:13

P30a27v68e51l 57S73p57i66s61a70r 7457347473193

Pan Pohlereich plácá nesmysly. Pár receptů jsme zkusili a žádná sláva. Ale když se dívám na jeho menu, tak nevím jestli se smát nebo co. Anglická snídaně - 217,- Kč, Párečky s hořčicí, křenem a chlebem - 127,- Kč, 3 míchaná vejce s cibulkou - 95,- Kč, ... Díky nechci!

+13/−2
1.3.2013 14:46

K62a61r85e84l 92H78o39f45f80m32a45n98n 7387201532771

Já bych zase zakázal jeho, za jeho už neúnosnou mluvu. Tak ať se baví doma, já tedy nejsem na jeho, čím dál ty větší sprosťárny, zvědavý!!

+14/−6
28.2.2013 13:40

J84a92r26o77s24l18a57v 16T35í69n51e13k 4864798600882

Pane Polreichu, spousta lidí nemá peníze na ty vaše " speciality". Dneska je přijatelný oběd pro skromného člověka tak za 60-70 Kč a to jen občas.Manažeři jsou na tom líp.Jenže, kde je brát ?

+10/−5
27.2.2013 14:11

M62i22r67o64s82l65a64v 93J28e30ž80e48k 8101356192978

Souhlas. Koukal jsem do nějaké kuchařky od něj, pro průměrného člověka na venkově nepoužitelné, protože v každém receptu je něco, co se jen tak nesežene.

+5/−4
27.2.2013 14:33

J65a53r13o79m59i32r 36C36h58a10l70o55u45p25k52a 4879947285387

Když neseženete rajčata, dejte tam kečup...

+7/0
1.3.2013 11:17





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.