Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu připadá tak staromódní a těžká, že v dnešním životním stylu nemůže přežít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R13a47d75e93k 35H84o33r66a45k 4647737246545

Ten clovek si absolutne protireci. Na jednu stranu vsem rika: "varte regionalni kuchyni, nikdo preci nepojede do Cech pouze aby si tady dal spageti pomodoro" a na stranu druhou chce odstranit Ceska jidla a nahradit je Francouskymi nebo Italskymi. Chapu kam miri, ale takhle to je spatne. Resenim je nabizet alternativu, ukazat lidem, ze obed ktery ma 3 chody vse v malych porcich bude zajimavejsi a nakonec i zdravejsi. Co kdybychom na statnim znaku smazali lva protoze je moc velky a neohrabany a nahradili ho veverkou. ;-)

0/0
15.5.2013 12:01

M37i55c56h12a39l 28P37o10n23o67c73n41ý 2434335181

Vcera jsem si dal svickovou a mnam! ;-D

0/0
11.5.2013 11:23

M82a51r37i34a15n 21P46e30š20t96a 6338258738678

Tak jsme se zasmáli. Svíčková tu už je určitě více než 100 let bez úhony. Kdo ví jak chutná kvalitní svíčková, tak rozhodně ví, že tady bude i za 100 let. Nějaké modní "zdravé" záležitosti tu zítra nebudou, ale svíčková tu bude zase. Navíc svíčková v přiměřeném množství určitě není nezdravá. Akorát nesmí být z mouky, to pak není svíčková.

+3/0
12.3.2013 21:34

F48r93a79n36t55i51š48e63k 42B64a61r83t26o89š 5799111615905

Že by na starý kolena z něho začínal stávat senilní dědek?

0/0
12.3.2013 12:40

E60v24ž83e93n 37D49v19o43ř89á34k 7468157162128

....že by bylo lepší dát na talíř 3 druhy trávy, kolem to pokecat něčím barevným a nachystat si za to pětikilo + dýško a tvářit se světově??? :-P

Dám si to, na co mám chuť a hlavně v zimě u mne vítězí něco, čím si dodám energii.

!!!Travičku nechme té kravičce, ať jí roste svíčková !!!

+2/−1
12.3.2013 9:51

P62a41t74r73i92k 15M87a80r68e29k 8192727718306

tak vpodstate ma pravdu ... logicky vzato, kdyz by lide opravdu chteli jist zdrave a v modernim stylu .. tak by gulas a svickova rozhodne na menu nepatrilo .. nicmene tohle je jedna z veci ktera "na papire" sice zni "rozumne" .. ale v realu to fungovat nikdy nemuze

0/0
12.3.2013 2:28

P93e56t50r 18K44u41č63e59r83a 6539652404279

Rozhodně tu svíčková bude dýl než Pohlreich, a myslim si i kdyby Pohlreich umřel stářím tak bude pod drnem dřív než svíce. Poslední dobou i v Praze v luxusních restauračních konceptech patří místo i české kuchyni. Staví se speciálně tímto zaměřením. To je jako kdyby italum chtěl zrušit spagetti bolognese, nebo anglanum fish and chips. A dobrej smažák taky přežije...

+6/0
11.3.2013 14:15

P22a60v24e26l 36O57d58r30a83z25i15l 6174569137780

Na něj kaťák s nivou a knedlama!

0/−1
11.3.2013 21:20

M54i63l83a63n 76C87o49u43f82a38l 8703737483

Milý Zdeňku! Já zase nemusím kuřecí z vyhoněného masa, kuře doma vychované si rád dám! A jinak: Kdo neumí super guláš a svíčkovou není kuchař!

+3/0
11.3.2013 13:22

J13a57n 30E17n62t86e74r 5304545134817

Chlapec Pohlreichů začíná mít pocit nadkuchaře. Nejvyšší čas, aby se nad sebou zamyslel ...

+8/0
10.3.2013 23:06

J24a23r10o19s40l44a10v 86Z37o83l14t29á69n 9128632385720

Poly zase jednou plácá játra :-)

+7/−1
7.3.2013 20:32

A27n40n87a 65J82u20r26e36č94k97o54v68á 2376582105604

Za davcet let se tady stejně bude jíst kebab, přinejlepším kari. Koneckonců tak jako v celé Evropě.

+3/−1
7.3.2013 20:19

M12i49l62a87n 39C12o47u37f82a46l 8633987383

a hambáč, co? Já bych tě hnal, holčičko!

+1/0
11.3.2013 13:23

J59a15n 97H58l12a12v24á24č 4261409133

Je nesmysl některá jídla zatracovat. Někdy mám chuť na lehkou stravu, jindy, třeba v zimě na horách takový guláš nebo svíčková sedne. Rozhodně přijít o dobrou svíčkovou by byla škoda.

+15/0
6.3.2013 20:44
Foto

J82a82r45o46s55l27a98v 34B14e67ň66o 2626107507420

Je to take zvlastne prist ako turista do Bavorska na Oktoberfest a miesto "duplaku", praclika a klobasy si dat dvojitu kolu a sladky mekac. Predsa ako turista (predstavme si zmienovaneho taliana), pridem do krajiny, chcem ochutnat specialitku a dam si spagety so sundried tomatos. Svieckova urcite ma svoje cestne miesto v ceskej kuchyni!

+11/0
7.3.2013 17:08

M24a91r59t81i46n 55Š27t96r44o92s 4559207350568

Tyhle rádoby snobové, to je síla ;-O

+13/0
6.3.2013 10:23

P84a45v84e18l 59O14d56r66a11z81i65l 6464399937690

Ala ta příhoda s Mackem byla dobrá!

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

+3/−2
6.3.2013 15:54

V91á51c96l17a69v 87J31a64n43o92u56š65e84k 9106527982172

Svíčková prostě byla je a taky bude.

+10/0
5.3.2013 23:24
Foto

J73a77r28o32s81l53a49v 46B85e56ň89o 2766267987260

...no a jeden taliasky kuchar v ceskom programe dal do svieckovej ancovicky. A to bolo "pozdvizeni". Kurna, to ako by zakazal cesku hymnu po vyhratom zapase... Mam rad jeho program, ale tu dost prestrelil...

+6/0
5.3.2013 17:10

K33a37r51e50l 57N12o65v67á62k 1801512244125

zas někdo coby chtěl zakazovat, toho zakazování jsme si už užili dost ;-(

+7/−2
5.3.2013 16:54

M48i70r65o57s82l57a72v 60K74r47a20t97o56c70h82v40í40l 5867272930409

Jsou restaurace, kde tvrdí že je tam zdenda šéfkuchař a nebo že prošly jeho hodnocení. Tak jsem odzkoušel, třeba v imperiálu oběd...šlichta za 500 Kč to je asi pro něj nový standard české kuchyně (sekaný telecí řízek, bramborová kaše z pytlíku a jägersos z kostkyRv)

+6/−2
5.3.2013 11:48

M41i56r58o12s50l14a18v 19K64r50a39t38o47c96h25v90í42l 5937672360649

Popularita vytvořená týmem lidí z televize a hlavně dramaturgie pořadu dokáže z pasáka koz udělat ministra zemědělství;-D

+6/0
5.3.2013 11:50
Foto

M57a89r40i52e 10P41o81k36o32r92n33á 9305714160

Svíčkovou prostě neumím a asi se ji už nebudu učit. Ale moc ráda si ji dám od dobré kuchařky/kuchaře. A pivo k tomu. Však nemusím sním 8 plátků knedle, maso je libové. Měli jsme jednou zahraniční návštěvu (v zaměstnání) a uctili jsme je svíčkovou. Italové, Němci, Irové, všichni jen slintali. Však se takové jídlo nejí ani nikdy nejedlo denodenně. Co ještě byste škrtl, pane Pohlreich?

+13/0
5.3.2013 0:05
Foto

M23a16r55i41e 53P63o50k20o95r80n68á 9195724670

...sorry...nemusím sníst....

0/−1
5.3.2013 0:06

T49o97m92a58s 66D74r83a66j28s59a49j72t35l 9819427578160

Ja bych zase strasne rad zakazal mu pindat furt dokola ty jeho moudra. Ja mu do vareni take nekecam.

+10/0
4.3.2013 21:25

M18a74r90t11i83n 86O61s24t71r24ý 4477929598829

Co to je za nesmysl ;-D;-D;-D

+8/0
4.3.2013 8:12

M67a24r86t33i10n 74P62e95j31c55h87a94l 9916792387674

Se šesti ? S osmiR^

+3/0
3.3.2013 22:47

M76a48r73t59i44n 80J65i65r21s40a 3447931606464

Celkem chápu,že by ,,Zdéňu" bavilo prodávat za 350kč jídla s pořizovacími náklady do 30kč + práce a energie cca 500% marže, jenže pořád je víc lidí, kteří mají na oběd necelou hodinku času a necelou stovku v kapse....No Zdéňo, včil mudruj !!!

+10/0
3.3.2013 19:19

T73o67m75á58š 15J21u94r18e56č41k54a 3773692549943

A to vtom lepším případě, v tom horším mají 65.korunovou stravenku a půl hodiny

+7/0
8.3.2013 13:03

V90o69j43t43ě55c69h 54V84i32n55c85z57e 4302226690399

Souhlas, až na jednu drobnost. Marže nemůže být víc jak 100%...

0/0
11.3.2013 11:23
Foto

M68a45r83t81i30n 28J43i74r26s71a 2679905424155

a proč by jako nemohla ?

0/0
12.3.2013 14:40

V65o21j20t70ě29c70h 10V59i14n76c28z82e 4532126280629

Protože marže je rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou, vyjádřená buď absolutně nebo procenty. V podstatě je to část, která mi z prodejní ceny zůstává a proto nemůže být víc jak 100%. Tzn. pokud nakoupím za 10,- a prodám za 100,- tak marže je 90%. To o čem píšete Vy, je přirážka. Prodám za 100,- koupil jsem za 10,- a přirážka je 1000%. Základy ekonomie :-)

0/0
12.3.2013 15:01

K73a95r86e11l 85P42a84z72d74e71r36a 5686274827112

Co to ten arogant zas mele? Svíčková je super, pro mě je to svátek. Nejím to každý den. Pro mě je to kulinářský top české kuchyně. Nikdy nezmizí!!

+17/−2
3.3.2013 9:22

Z63d51e27n89ě74k 47Z59a91b97a39v18a 1402174626464

a)castecne pravda slehcejsimi :-)stredomorskymi jidly

b)na svidckovou nam neahehej

0/−1
3.3.2013 20:51

Z74d40e56n63ě97k 71Z13a41b28a33v36a 1472944576444

sorry tablet-nesahej nam na svickovou!!

0/0
3.3.2013 20:52
Foto

J41a42r30o74s64l40a35v 22B53e25ň24o 2146887717760

Byvam a pracujem v Anglicku a po navrate do Ostravy som vzdy rad, ked mi ju manzelka uvari. Ved tri knedliky nie su hriech a taktiez to nejem od rana do vecera. Uplne pohodove jedlo. Zalezi od kazdeho, kolko si na tanier nalozi a ci si dam predtym predjedlo? Podla nalady...

+3/0
5.3.2013 17:04

P11e77t19r 37L95e94b21l 9629848399602

Chtěl bych sice řict,že Pohlreich časem zemře taky sám,ale nemám to za potřebí.. Svíčková je naše národní hrdost a neměl by ji nikdo ničit a zdraví životní styl to sice nepodporuje,ale ono ani moc těch jídel co propaguje pan dokonalý.. Peru že je obchodník a chce vydělat,ale převlékat to za zdraví životní styl to nemusí...

+9/−1
2.3.2013 22:53

P20e97t66r 47L10e63b43l 9639968749192

Rv ty hrubky  :D  nj psal jsem to na mol dik

+2/−1
2.3.2013 22:54

M41a97r16t48i27n 12J47i82r66s24a 3687501316574

Neva, za dobrou svíci je třeba se bít i pod vlivem !!!;-D

+5/0
3.3.2013 19:20

D37a67v60i48d 29D78i45r44g14a 7305371558

On to v tom clanku ale nepopira (ze mozna zemre driv nez ta svickova) :> Ze vy zase komentujete jen podle nadpisu?

0/0
7.3.2013 0:20

J15a25n 59K69o34m74á12r91e45k 5215318579773

panu pohlreichovi stoupla sláva do hlavy, co se mě týče, radší si nám svíčkovou (nejradši) nebo guláš než ty jeho blafy;-O;-O;-O

+9/−1
2.3.2013 14:22

M18i25r11a 71L46o50v56e 3444890728954

Nevim proc by se mela ceska kuchyne vzdavatt svickove, vzdyt to je to nejchutnejsi jidlo, ktere cesko ma! Pan Polreich placa nesmysly a snazi se diktovat narodu co by mel jist a co ne? Kazda zeme ma to svoje ... Taliani maji jejich Fettuccino Alfredo a nikoho nevzrusuje ze je to take tezke jidlo (testoviny, smetana, syr, maslo) ... kdo si chce dat dobrou omacku at si ji da a kdo nechce, tak at si da salat a rybu, ne? Je to na kazdem z nas co si vybere.

+11/−1
2.3.2013 0:52

F82i24l76i95p 73G95a93l85a21š 2717967324338

To diktování je vtipné hlavně z jeho vypapaných úst...dost pochybuju, že svojí figuru získal přežvykováním bažanta na víně s chřestem...

+5/−1
3.3.2013 12:10

T96o88m93á48š 39J22u25r46e13č70k20a 3633432729663

Ono je spíš dobré se zeptat kolik restaurací vydává kousek podřadného hovězího se smetanovou omáčkou a knedlou z makra za svíčkovou že?

0/0
8.3.2013 13:08

T78o79m20á25š 52J62u85r20e96č16k27a 3483262449453

a co takové quatro formaggi těstoviny po kterých se dost špatně zavazují tkaničky

+1/0
8.3.2013 13:13

P15a21v91e77l 74S57p55i17s15a76r 7567597783533

Pan Pohlereich plácá nesmysly. Pár receptů jsme zkusili a žádná sláva. Ale když se dívám na jeho menu, tak nevím jestli se smát nebo co. Anglická snídaně - 217,- Kč, Párečky s hořčicí, křenem a chlebem - 127,- Kč, 3 míchaná vejce s cibulkou - 95,- Kč, ... Díky nechci!

+13/−2
1.3.2013 14:46

K65a41r40e33l 36H16o40f60f81m79a70n20n 7777961422211

Já bych zase zakázal jeho, za jeho už neúnosnou mluvu. Tak ať se baví doma, já tedy nejsem na jeho, čím dál ty větší sprosťárny, zvědavý!!

+14/−6
28.2.2013 13:40

J72a97r11o66s64l98a71v 65T97í19n33e72k 4144478940132

Pane Polreichu, spousta lidí nemá peníze na ty vaše " speciality". Dneska je přijatelný oběd pro skromného člověka tak za 60-70 Kč a to jen občas.Manažeři jsou na tom líp.Jenže, kde je brát ?

+10/−5
27.2.2013 14:11

M16i66r40o73s86l24a89v 37J15e53ž39e21k 8171636782588

Souhlas. Koukal jsem do nějaké kuchařky od něj, pro průměrného člověka na venkově nepoužitelné, protože v každém receptu je něco, co se jen tak nesežene.

+5/−4
27.2.2013 14:33

J73a93r13o57m57i22r 87C66h68a73l35o26u82p67k55a 4439847665147

Když neseženete rajčata, dejte tam kečup...

+7/0
1.3.2013 11:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.