Diskuze

Kysané zelí je bez vitaminů a bakterií mléčného kvašení, zjistily testy

Kysané zelí považujeme za vitaminovou bombu, ovšem chemická konzervace a sterilace si jeho vlastnosti upravují po svém. Kysané zelí na pultech obchodů tak dokonce nemusí obsahovat vůbec žádný vitamin C nebo paradoxně úplně postrádat bakterie mléčného kvašení. Chybí v něm tedy přesně ty látky, kvůli kterým ho kupujeme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo Lidl jede. Zatím maj bezkonkurenční párky Pikok s téměř 90ti procenty masa, nejlepší kečup Mikado, nejlepší brambůrky Crusty, nejlepší olivy Baresa, nejlepší šampon - vítěz d testu, vynikající jogurty, výborné hořčice bez chemické konzervace Peagusa, konzervy s opravdovým vepřovým masem atd atd atd. Zelí jsem tam ještě nekupoval takže díky za tip už se těším. Zrovna tak maj občas i špičkové nepotraviny. V odborných diskusích na iternetu je špičkově hodnocen jejich univerzální dálkový ovladač SilverCrest nebo mikroproceorem řízená autonabíječka, obojí za směšné ceny oproti jiným výrobcům ovšem kvalita a výbava srovnatelná. Lidl jede !!!!

0 1
možnosti

Tak já jím kysané zelí kvůli jeho chuti, ne kvůli vitamínům. Nejlepší je domácí.

1 0
možnosti
Foto

I40v89a55n 79M81a44r47e59k

13. 2. 2013 11:34

No pokud si koupíte "kysané zelí" např polské provenience pak vězte že s kysáním nemělo zhola nic společného,jedná se pouze o nakrouhané zelí "ochucené" kyselinou citronovou, proto má i neomezenou skladovatelnost která např.u domácího kysaného zelí je krátkodobá záležitost ! ! !zn.Rv "POLSKÝ šmejd nebrat ! ! !" Rv

1 2
možnosti

Tak moje oblíbené je Tuřanské, jsem na něj nějak navyklý.

Kdo má starost o baktérie, tak doporučuji nápoj Kapustnica, nápoj z kysaného zelí (ta voda, co zbyde). Doporučuji požívat pouze v klidu domova, nikoliv na cestách. Dle mé zkušenosti tam bakterie jsou. A hodně.

2 0
možnosti

Opět Lidl. Nějak mi začíná být divné tato "náhoda" velmi často vyhrávajícího Lidlu. Zvláště, kdyý časopis dTest spadá pod německého vlastníka a ten český úzce v každém testu spolupracuje s tím německým (řečeno v tv přímo od redaktora českého dTestu).

2 1
možnosti

Zatímco Kaufland, Billa, Penny spadají asi kam?

0 1
možnosti

prectete si obaly toho co kupujete, toto zeli vetsinou obsahuje E211, tj benzoat sodny, ktery je konzervant o jejiz "blahodarnich" ucincich se muzete na internetu dozvedet hodne...blahpreju vsem, co ziji v iluzi!

5 1
možnosti

Mnooo ....... i tak si bez nej jeden nedelni obed ze dvou nedokazi predstavit.

0 0
možnosti

Kysaný zelí se nejí kvůli vitamínům, ale kvůli tomu, že prostě k uzenýmu nic lepšího neni..:-)

6 3
možnosti

no tak my ho teda konzumujeme hafo a to proto, že je zdravý a taky nám chutná. A proto ho každý rok na podzim cca 80 až 100kg doma nakrouháme a ušlapeme do sudu - zeláku, obohacené o sůl, kmín, cibuli, případně ještě křen nebo jablka. A sníme ho tak do března či dubna.;-)

6 1
možnosti

a proto si ho taky nakládám sám...:-)

6 0
možnosti