- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jo Lidl jede. Zatím maj bezkonkurenční párky Pikok s téměř 90ti procenty masa, nejlepší kečup Mikado, nejlepší brambůrky Crusty, nejlepší olivy Baresa, nejlepší šampon - vítěz d testu, vynikající jogurty, výborné hořčice bez chemické konzervace Peagusa, konzervy s opravdovým vepřovým masem atd atd atd. Zelí jsem tam ještě nekupoval takže díky za tip už se těším. Zrovna tak maj občas i špičkové nepotraviny. V odborných diskusích na iternetu je špičkově hodnocen jejich univerzální dálkový ovladač SilverCrest nebo mikroproceorem řízená autonabíječka, obojí za směšné ceny oproti jiným výrobcům ovšem kvalita a výbava srovnatelná. Lidl jede !!!!
Tak já jím kysané zelí kvůli jeho chuti, ne kvůli vitamínům. Nejlepší je domácí.
No pokud si koupíte "kysané zelí" např polské provenience pak vězte že s kysáním nemělo zhola nic společného,jedná se pouze o nakrouhané zelí "ochucené" kyselinou citronovou, proto má i neomezenou skladovatelnost která např.u domácího kysaného zelí je krátkodobá záležitost ! ! !zn. "POLSKÝ šmejd nebrat ! ! !"
V horším případě pak obsahuje i k. mravenčí: http://ekonomika.idnes.cz/inspektori-nasli-polske-zeli-se-zakazanou-kyselinou-mravenci-pb1-/ekonomika.aspx?c=A120504_181917_ekonomika_spi
Tak moje oblíbené je Tuřanské, jsem na něj nějak navyklý.
Kdo má starost o baktérie, tak doporučuji nápoj Kapustnica, nápoj z kysaného zelí (ta voda, co zbyde). Doporučuji požívat pouze v klidu domova, nikoliv na cestách. Dle mé zkušenosti tam bakterie jsou. A hodně.
Opět Lidl. Nějak mi začíná být divné tato "náhoda" velmi často vyhrávajícího Lidlu. Zvláště, kdyý časopis dTest spadá pod německého vlastníka a ten český úzce v každém testu spolupracuje s tím německým (řečeno v tv přímo od redaktora českého dTestu).
Zatímco Kaufland, Billa, Penny spadají asi kam?
prectete si obaly toho co kupujete, toto zeli vetsinou obsahuje E211, tj benzoat sodny, ktery je konzervant o jejiz "blahodarnich" ucincich se muzete na internetu dozvedet hodne...blahpreju vsem, co ziji v iluzi!
Mnooo ....... i tak si bez nej jeden nedelni obed ze dvou nedokazi predstavit.
Kysaný zelí se nejí kvůli vitamínům, ale kvůli tomu, že prostě k uzenýmu nic lepšího neni..
no tak my ho teda konzumujeme hafo a to proto, že je zdravý a taky nám chutná. A proto ho každý rok na podzim cca 80 až 100kg doma nakrouháme a ušlapeme do sudu - zeláku, obohacené o sůl, kmín, cibuli, případně ještě křen nebo jablka. A sníme ho tak do března či dubna.