Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka

Přesně toto se stává čtenářce. V troubě je závin krásně nadýchaný, když ho však vytáhne a nechá zchladnout, zůstane jí sice chutná, ale nehezká placatice, jak si svůj výtvor pojmenovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K90a15t29e43ř53i19n39a 40V24a26š97á56k95o85v96á 5441682109805

kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu :-)

+1/0
1.3.2013 18:50

E49v50a 66S47v45o52b67o47d24o75v23á 2833642471825

Osvědčený recept na listové těsto:

1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky

2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.

Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.

0/−1
1.3.2013 16:32

O54n38d77ř86e85j 54Š41i23n69d94l54e30r 2587408376215

Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.

0/−3
1.3.2013 14:06

A58n76n27a 50V76e57s88e57l50á 3549750311840

Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší .  Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .

+2/0
1.3.2013 10:53

P85a90v49e32l 85O31d83r34a86z93i19l 6524779497960

Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?

+14/0
1.3.2013 9:33

D87a82n47i12e35l86a 29U42r76b80a88n39o45v98á 2644910835896

Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:

1) málo náplně nebo

2) špatná teplota při pečení nebo

3) nevhodné tedy lístkové těsto

No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.;-D;-D;-D;-D

+4/0
1.3.2013 15:24

K75a43t66e89ř14i35n36a 92V92a62š81á47k45o78v10á 5561382429125

mate tam recept i na tazene, pokud se nepletu :-) Podle me to chutna jinak, a strudl jim takovy, ktery mi chutna :-)

+1/0
1.3.2013 18:49

A66n75d59r14e30a 89Č18i49e93r94n51a 5936537600930

No a? Štrúdl můžete mít takový i makový  děláte li ho z listového těsta, jsou tu určitá nebezpečí a je dobré znát nějaký osvědčený návod, případně " vhodné pečicí teploty". To, že je listové těsto na štrúdl nevhodné, je blábol. A není v něm voděnka, ta nám roste v květináči, ale vodánek.

0/0
9.3.2013 15:37
Foto

H59a31n14a 30A91n43t75o98n92o36v78á 6947429524604

Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.

+6/0
1.3.2013 0:43
Foto

H44a52n36a 59A81n33t10o82n62o69v24á 6267859974974

Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.

0/0
1.3.2013 0:46

V86ě93r84a 83M49u35ž34í21k19o33v98á 1602207920204

U nás zase 1 ztužený tuk (Omega), 300 g hladké mouky, 250 ml tekuté šlehačky. Sice kalorická bomba 8-o  jsou z toho 4 nohy štrůdlu a nikdy nespadly, protože proč? protože nevychladly!! :-P

+2/−1
1.3.2013 13:15

Z23u16z51a43n17a 51F26l10e22i36s31c30h67e32r28o59v22á 7941386675173

Vajíčko nedáváte? Já mám podobný recept, ale s jedním vejcem...

0/0
1.3.2013 13:30

V48ě66r75a 93M27u12ž48í71k10o10v32á 1522757130124

Bez vajíčka!

0/0
1.3.2013 13:34

S79v56a63t13a45v76a 84D71u22r13a13n53o86v14á 3499489244641

Damy, ale to neni listove testo, ale parodie na nej. Ve Vidni by Vas s nim hnali ;-D

+1/−2
1.3.2013 13:45

V51ě16r67a 83M67u22ž33í24k61o49v36á 1312977240554

:-) ale to my víme, že, Hanko? šlo o to, aby těsto "nepadalo". Hned jsem si vzpomněla na variantu s omegou a šlehačkou - ňam...V a Vídeň je daleko...

+3/−1
1.3.2013 14:38

D25a56n42i47e73l63a 71U70r81b13a80n23o97v94á 2844940595826

Já myslím že dámy netvrdí že je to těsto listové ale rostě jejich verze těsta na štrůdl.;-)

+5/−1
1.3.2013 15:23
Foto

H37a20n60a 95A21n71t94o90n21o62v32á 6327859814154

Já měla za to, že slova „my doma děláme úplně jiné těsto“ dostatečně signalizuje, že lístkové nepoužívám.

+1/0
1.3.2013 21:01





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.