Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka

Přesně toto se stává čtenářce. V troubě je závin krásně nadýchaný, když ho však vytáhne a nechá zchladnout, zůstane jí sice chutná, ale nehezká placatice, jak si svůj výtvor pojmenovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K33a29t50e95ř59i21n94a 34V32a10š74á48k84o98v93á 5461132469885

kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu :-)

+1/0
1.3.2013 18:50

E89v35a 30S32v89o96b16o32d27o35v94á 2143612861285

Osvědčený recept na listové těsto:

1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky

2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.

Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.

0/−1
1.3.2013 16:32

O56n55d59ř72e61j 23Š15i91n65d10l41e42r 2967148456675

Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.

0/−3
1.3.2013 14:06

A90n61n11a 89V39e96s97e27l15á 3629150711160

Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší .  Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .

+2/0
1.3.2013 10:53

P95a14v70e86l 97O79d46r89a52z73i37l 6754309387650

Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?

+14/0
1.3.2013 9:33

D88a64n72i35e23l89a 37U22r98b85a38n27o57v61á 2544550605986

Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:

1) málo náplně nebo

2) špatná teplota při pečení nebo

3) nevhodné tedy lístkové těsto

No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.;-D;-D;-D;-D

+4/0
1.3.2013 15:24

K29a58t14e37ř71i20n16a 64V31a10š19á36k62o63v76á 5681602269975

mate tam recept i na tazene, pokud se nepletu :-) Podle me to chutna jinak, a strudl jim takovy, ktery mi chutna :-)

+1/0
1.3.2013 18:49

A42n46d92r16e75a 57Č86i21e51r28n41a 5906297800240

No a? Štrúdl můžete mít takový i makový  děláte li ho z listového těsta, jsou tu určitá nebezpečí a je dobré znát nějaký osvědčený návod, případně " vhodné pečicí teploty". To, že je listové těsto na štrúdl nevhodné, je blábol. A není v něm voděnka, ta nám roste v květináči, ale vodánek.

0/0
9.3.2013 15:37
Foto

H30a19n17a 84A37n10t25o16n34o16v21á 6897589754634

Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.

+6/0
1.3.2013 0:43
Foto

H80a92n92a 39A62n66t82o65n96o60v23á 6327939234124

Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.

0/0
1.3.2013 0:46

V68ě27r17a 80M48u55ž59í53k40o70v41á 1302857800694

U nás zase 1 ztužený tuk (Omega), 300 g hladké mouky, 250 ml tekuté šlehačky. Sice kalorická bomba 8-o  jsou z toho 4 nohy štrůdlu a nikdy nespadly, protože proč? protože nevychladly!! :-P

+2/−1
1.3.2013 13:15

Z46u96z61a74n63a 60F96l36e50i61s63c35h50e86r75o85v92á 7221216135523

Vajíčko nedáváte? Já mám podobný recept, ale s jedním vejcem...

0/0
1.3.2013 13:30

V71ě51r93a 25M35u42ž48í97k91o34v61á 1782267900764

Bez vajíčka!

0/0
1.3.2013 13:34

S35v41a47t48a18v30a 80D39u86r91a33n12o52v93á 3549379734691

Damy, ale to neni listove testo, ale parodie na nej. Ve Vidni by Vas s nim hnali ;-D

+1/−2
1.3.2013 13:45

V65ě92r34a 20M80u48ž34í64k86o51v69á 1382737710704

:-) ale to my víme, že, Hanko? šlo o to, aby těsto "nepadalo". Hned jsem si vzpomněla na variantu s omegou a šlehačkou - ňam...V a Vídeň je daleko...

+3/−1
1.3.2013 14:38

D84a19n67i79e72l64a 44U51r70b63a37n43o19v45á 2554960795346

Já myslím že dámy netvrdí že je to těsto listové ale rostě jejich verze těsta na štrůdl.;-)

+5/−1
1.3.2013 15:23
Foto

H14a55n34a 83A10n31t66o98n82o65v92á 6877279624594

Já měla za to, že slova „my doma děláme úplně jiné těsto“ dostatečně signalizuje, že lístkové nepoužívám.

+1/0
1.3.2013 21:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.