Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka

Přesně toto se stává čtenářce. V troubě je závin krásně nadýchaný, když ho však vytáhne a nechá zchladnout, zůstane jí sice chutná, ale nehezká placatice, jak si svůj výtvor pojmenovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K71a31t69e71ř29i35n32a 77V28a34š47á53k16o77v61á 5951832669625

kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu :-)

+1/0
1.3.2013 18:50

E79v35a 28S28v13o63b41o19d34o51v98á 2633982441435

Osvědčený recept na listové těsto:

1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky

2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.

Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.

0/−1
1.3.2013 16:32

O59n69d91ř69e32j 22Š76i25n49d67l85e76r 2867748686465

Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.

0/−3
1.3.2013 14:06

A15n60n10a 83V31e53s13e65l18á 3879250961360

Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší .  Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .

+2/0
1.3.2013 10:53

P29a69v48e18l 71O28d90r14a24z44i49l 6124209777600

Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?

+14/0
1.3.2013 9:33

D27a85n53i43e64l14a 93U13r97b60a22n16o66v35á 2604440965796

Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:

1) málo náplně nebo

2) špatná teplota při pečení nebo

3) nevhodné tedy lístkové těsto

No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.;-D;-D;-D;-D

+4/0
1.3.2013 15:24

K87a30t96e47ř67i24n56a 77V42a89š26á60k80o20v74á 5511482319435

mate tam recept i na tazene, pokud se nepletu :-) Podle me to chutna jinak, a strudl jim takovy, ktery mi chutna :-)

+1/0
1.3.2013 18:49

A81n42d31r34e66a 49Č57i58e22r33n77a 5636987520320

No a? Štrúdl můžete mít takový i makový  děláte li ho z listového těsta, jsou tu určitá nebezpečí a je dobré znát nějaký osvědčený návod, případně " vhodné pečicí teploty". To, že je listové těsto na štrúdl nevhodné, je blábol. A není v něm voděnka, ta nám roste v květináči, ale vodánek.

0/0
9.3.2013 15:37
Foto

H31a57n63a 79A28n38t85o86n71o14v85á 6467789124414

Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.

+6/0
1.3.2013 0:43
Foto

H24a86n38a 10A24n47t66o94n39o96v20á 6647439534634

Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.

0/0
1.3.2013 0:46

V35ě26r18a 58M88u27ž87í68k13o15v94á 1542597300804

U nás zase 1 ztužený tuk (Omega), 300 g hladké mouky, 250 ml tekuté šlehačky. Sice kalorická bomba 8-o  jsou z toho 4 nohy štrůdlu a nikdy nespadly, protože proč? protože nevychladly!! :-P

+2/−1
1.3.2013 13:15

Z13u78z56a80n18a 90F34l98e37i84s63c61h34e82r18o72v52á 7421176775683

Vajíčko nedáváte? Já mám podobný recept, ale s jedním vejcem...

0/0
1.3.2013 13:30

V38ě29r22a 23M36u27ž35í94k28o91v17á 1742577930404

Bez vajíčka!

0/0
1.3.2013 13:34

S18v62a44t72a11v27a 79D72u34r64a63n85o94v41á 3529229514521

Damy, ale to neni listove testo, ale parodie na nej. Ve Vidni by Vas s nim hnali ;-D

+1/−2
1.3.2013 13:45

V21ě73r58a 44M66u81ž72í98k14o19v92á 1562867750884

:-) ale to my víme, že, Hanko? šlo o to, aby těsto "nepadalo". Hned jsem si vzpomněla na variantu s omegou a šlehačkou - ňam...V a Vídeň je daleko...

+3/−1
1.3.2013 14:38

D76a64n88i96e44l76a 51U57r56b87a58n72o41v39á 2624740785646

Já myslím že dámy netvrdí že je to těsto listové ale rostě jejich verze těsta na štrůdl.;-)

+5/−1
1.3.2013 15:23
Foto

H31a45n29a 80A73n94t62o98n11o23v69á 6787769774864

Já měla za to, že slova „my doma děláme úplně jiné těsto“ dostatečně signalizuje, že lístkové nepoužívám.

+1/0
1.3.2013 21:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.