- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu
Osvědčený recept na listové těsto:
1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky
2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.
Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.
Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.
Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší . Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .
Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?
Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:
1) málo náplně nebo
2) špatná teplota při pečení nebo
3) nevhodné tedy lístkové těsto
No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.
Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.
Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.