- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja na tohle muzu jenom rict, ze jsem rada, ze veskere maso kupujeme u dobreho reznika a polotovary nebo hotova jidla skoro nekupujeme. Proti konskemu masu nic nemam, ale rada vim, co jim. V Britanii to je docela des, co vsechno nasli v hotovych jidlech.
Nemohu pochopit lidí kteří nejedí maso z:psa,kočky, nutrie nebo koně? Je to jen vsugerovaný odpor ( módní vlna).Dříve to tak lidé neprožívali. Přeci maso po dobré úpravě je chutné všechno.Dříve jako děti jsme nesměli dávat zvířatům jména ( velké přilnutí k oněm zvířatům). Přeci jsou to hospodářské zvířata. NE MODLY!!
Jestli to nemůžeš pochopit, tak máš IQ <50, by oko. Měl bys vědět, že někteří lidé prostě nejí některé druhy masa z principu, protože ty zvířata mají rádi a je jim nechutné je jíst. Ale jak tak čtu tvůj příspěvek, ty nemáš rád nic (krom sebe, of course)
Maso dostihových koní je nepoživatelné protože stres, na rozdíl od masa válečných koní protože pohoda jazz??? Trochu rozpor ne?
Až bude válka, budeš rád za cokoli k jídlu, Když to navíc bude maso, bude ti jedno, jestli zvíře bylo stresované nebo ne.
ja bych to nekde v restaurantu ochutnal ale bohuzel o takovem zarizeni nevim
"Konina" je přece "blbina", ne?! ... Jak může někdo psát o "konině" jako o potravině k jídlu? ... Co je ovšem vepřovina a hovězina, to přesně nevím. ... Snad označení pro "kůži" z příslušných zvířat?
Tedy co vím jistě, že "konina" jako "blbina" je slovo utvořené podle vzoru "kravina" ...
Celý problém není v rovině, kterou se nám tady snaží vnutit. Nejde o druh masa, ale o jeho veterinární kontrolu. Maso ze zdechlin, které servírují Poláci asi nebude to pravé ořechové a je jedno jestli to je zdechlá kráva nebo kůň.
Ano. Ještě bych doplnil, že na výrobku kde není deklarováno koňské maso, zřejmě nikdy žádný doklad o veterinární kontrole nenajdete. Kde nic není...
Koninu bych nikdy nevzala do úst, stejně tak psa nebo kočku... je to každého rozhodnutí...
taky nejím jehněčí a telecí... stačí, když si jen představím malé jehňátko nebo telátko... dávám přednost rybám a kuřecímu nebo krůtímu masu...
On asi není problém v konině jako takové.problém je v tom,že tam není uvedena a hlavně v tom,že nikdo neví kde se vzala.Může pocházet od nemocných zvířat atd.
Pokud to bude ve složení uvedeno není problém a je na každém spotřebiteli co upřednostní.
Na zdravé konině vyrostla pěkná kráva!
Bylo to asi před 35 lety v Mostě byla prodejna "Nucený výsek". Prodávala se tam konina i hovězí a vepřové ze zvířat která se zranila nebo nebyla jinak schopná. To maso tam bylo o něco levnější než v normálním obchodě. A bývali tam i fronty.
My jsme si koupili celý koňský salám asi 1,5 kg celkem za 15Kčs. Bydleli jsme v paneláku a spíž jsme měli na chodbě vedle výtahu. Do té spíže jsem milej salám pověsil a zapoměl na něj. Asi po měsíci a něco ho tam manželka objevila, byl celý pokryt plísní a že abych ho vyhodil. Vzal jsem jej a v polovině rozkrojil. Jaké bylo mé překvapení když jsem k němu čichl, voněl, ale nádherně. S obavami jsem ho ochutnal, od té doby jsem jsem nikdy nevzal do úst uherák který byl v té době brán jako něco delikatesního. Ta chuť byla prostě nádherná. Od té doby pokud jsme narazili někde na koňský salám tak jsme ho museli mít a minimálně na měsíc jsme na něj zapoměli. Ale pak...
Hezký den.