Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém opečení a správné teplotě dopečení. A pak nechat odpočinout. Přesně tak to radí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Vařte jako šéf.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

H81o50n47z75a 97K47o43v46a28r

17. 6. 2013 13:11

Hmm, opravdu je v pořádku, že maso má při pečení maximálně 54 - 58 stupňů? Nejsou tam nějaká zdravotní rizika? A v případě, že nechci medium, ale úplně propečené, tak jde o teplotu v troubě nebo o délku, jakou to tam zůstane?

0 0
možnosti
PO

Úprava very-rare je do 38°C, takže těch 54°C je už "slušná" teplota. Riziko je vždy, ale hovězí maso je obecně celkem bezpečné. Pokud chcete víc propéct střed a nelikvidovat přitom povrch, tak musíte prodloužit dobu, nikoliv zvýšit teplotu. Ostatně, dlouhodobě pečená masa se taky dělají (hodiny až desítky hodin).

2 0
možnosti
PN

P77a27v85e33l 72N26o72v72á74k

13. 6. 2013 23:11

hlavne NESOLIT!! až na stole...

0 1
možnosti
OK

Nejvíc mě na tom pořadu baví ten "cool týpek" s hadrou na hlavě.To jeho podlézání Pohlreichovi...to je něco nevídaného.Zdena musí mít buď velkou trpělivost,nebo mu to dělá dobře....

8 1
možnosti
PJ

P89e20t89r 82J71a92n17d82a

13. 6. 2013 23:09

Samozřejmě, že mu to dělá dobře. On je šéf a potřebuje protihráče, vedle kterých bude vyčnívat a kteří s ním budou i v nějaké interakci a komunikovat. Jsem přesvědčen, že všechny ty jeho vtipný hlášky a scénky jsou předem připravený.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony

9. května 2024

Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich...

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. května 2024

Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...