Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P85e65t29r 88V33i36n48t79r37l34í52k 3286764851

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0/−1
12.2.2014 12:30

A83l24e67x52a19n80d43r 34K56o31s62t75k79a 5279836809826

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

+1/−1
12.2.2014 15:29

A79l44e69x67a66n50d56r 17K86o86s88t79k35a 5829726369196

Bylinková zahrada. Omluva, klávesnice je šunt, už vynechává. Zhruba za 14 dní jí vyměním i se zbytkem počítače a bude vyřešeno.

0/0
12.2.2014 21:12

P39a30v38e59l 57O46d36r15a31z94i41l 6124739727100

Asi byla vyrobena v česku, žejo, a na v rakouském RÁJi.

+1/0
13.2.2014 9:03

P20e50t71r 45V95i50n24t55r10l12í61k 3726564461

souhlasím, není třeba popisovat veškerý průběh konzumace jídla, ale oni germáni mají slušnost vychovanou trochu výš než většina čechů (asi to bude tím, že většina žila v komunismu), o tom žádná, tady pozdravíte a v obyčejné hospodě se vám ještě vysmějí, to mluví za vše... neplatí to všude, ale ve většině podniků to funguje tímto způsobem, majitel je vůčůránek, co žije ze štamgastů a natáhne vás i na topince, čest výjimkám, kterých je poslední dobou naštěstí čímdál více R^

0/0
12.2.2014 22:38

P67a51v36e92l 16O89d73r51a62z51i84l 6224319407440

Souhlasíte s čím? Že pan Kostka v životě nejedl vídeňský řízek v ČR, ale ví naprosto jistě, že nikde v ČR není lepší, než v dané rakouské hospodě?

To je vám podobné.

+1/0
13.2.2014 9:09

P35e22t55r 84V25i17n34t71r32l64í73k 3426784241

člověče ty seš nemocnej, běž se léčit už

0/0
13.2.2014 12:35

P14a56v44e73l 41O74d57r73a60z46i79l 6934309767290

Proč, Protože během několika vteřin najdu rakouské recepty, kde se do wienerschnitzel žádný sýr nedává? Jistě věřím tomu, že pro někoho je ten pravý řízek se sýrem, ale nezobecňovat.:-)

+2/0
13.2.2014 13:16

P81a53v65e12l 34O69d66r36a59z11i61l 6524449127300

Pardon, nedokončil jsem větu: "... nezobecňovat, Babico."

0/0
13.2.2014 13:24

P83a34v98e18l 82O37d80r64a85z65i12l 6594639817330

To jste mohl napsat "Byl jsem poprvé v zahraničí."

;-D

0/0
13.2.2014 9:04

P77a36v39e51l 54O45d90r87a23z22i79l 6854779467800

Proč lžete? Proč pořád jenom lžete?

0/0
13.2.2014 9:12

Š73á95r30k25a 43M58a20t95y76á20š98o26v83á 1461475142639

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0/0
12.2.2014 7:12

M75i95c28h37a73l 17M71i78l38l87e18r 9306682259112

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0/0
11.2.2014 21:46

E78v18z28e31n 85S67o60u18k44u77p 1297544776348

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

+1/0
11.2.2014 18:21

P91e70t38r 74V41i81n23t70r84l54í67k 3556184711

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0/0
12.2.2014 12:31

A78l80e17x68a89n40d11r 82K67o38s84t42k89a 5379676299396

Tak otestujete poctivý podnik v esterajchu. Ojebávka zákazníka tam prakticky neexistuje.

0/0
12.2.2014 15:33

P38a51v33e59l 63O25d58r39a49z68i95l 6934579457410

Jasně, a tráva zelenější a nebe modřejší, srandisto.

Za 22€ mám degustační menu v podnicích vyšší třídy, to se může jít nějakej trapnej šnicl zahrabat.

A samozřejmě je logicky ten řízek tenkej, protože by jinak vážil kilo a to normální člověk nesežere, ani v Rakousku ne.

+2/0
13.2.2014 9:07

V98á14c98l71a97v 47V47ě19r44t61e69l55á17ř 5124953800801

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0/0
11.2.2014 14:06

Š57á85r48k26a 78M29a55t31y53á52š40o10v60á 1241705432379

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0/0
12.2.2014 7:13

J96i57ř37í 62M29a66c40e14k 3855495284631

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0/0
11.2.2014 12:13

M87a83r42t65i98n 23K76o87v54á60ř 2872300523522

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0/0
12.2.2014 8:53

P26e93t66r 13V60i18n40t45r67l68í83k 3326294321

české "restaurace" to nazývají schválně gordon blue, protože by nesměly použít stejný název na jiné jídlo, další z mnoha prznění receptů, mladí kuchaři ani neví, že nějaký cordon existuje, znají pouze gordona a myslí si, kdoví co to není

+1/0
12.2.2014 12:33

J28a58s48m25í69n 80K34u87č52e26r28a 4578708309607

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0/−6
10.2.2014 11:15

J18i12ř75í 74M98a24c87e86k 3905825244131

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

+5/0
11.2.2014 12:12

V78á52c95l96a40v 38V53ě67r31t41e38l80á36ř 5814443680781

Tato karotka byla zavražděna.

+1/0
11.2.2014 13:58

P60a44v89e82l 74O47d17r74a29z52i57l 6294439607370

Kučerovy kecy nevedeme.

0/0
11.2.2014 18:51
Foto

J77a97r19o84m72í72r 32K60o39b90e16l50k79a 7444464271865

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

+2/−1
9.2.2014 15:48

M15i51l32o13š 63K67o88v69a31č 7595338636330

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0/−2
10.2.2014 17:23
Foto

J24a73r22o93m30í97r 14K46o58b93e87l71k66a 7314444551105

Jo, moje.

0/0
11.2.2014 16:04

J48e18r21r12y 56K55u85h55n 9934558260821

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0/0
8.2.2014 23:24

M12a10r10t16i37n 82N36o16v31o51t95n88ý 7103145720195

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

+3/0
10.2.2014 10:50

M74i95l32o47š 86K13o32v39a83č 7155628196470

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0/−2
8.2.2014 19:22

M74a22r58t52i12n 76N15o68v65o31t37n28ý 7273965420855

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

+1/0
10.2.2014 10:52

M68i16c66h54a80l 81M83i80l29l60e64r 9236962839962

na cevy skodi kdeco v regulernim pouzivani. Cevam a potazmo zdravi vic skodi kazdodennin koureni nebo pobyt v zakourene atmosfere, nez si dat pekny rizecek jednou mesicne.;-)

0/0
11.2.2014 3:08

P97a30v53e22l 14J30e75ř51á61b69e41k 7691372654267

Rozhodují pro velikost řízku je velikost talíře.

Na správný talíř potom stačí řízek osmažit v lívanečníku. A i tak je přes okraje talíře.

0/0
8.2.2014 11:53

O58s84k14a42r 51K28o92v13a79ř30í41k 8757673316577

Jaký řízek je nejlepší?Každý to má jinak....Tyhle články mě moc neberou.

+1/0
8.2.2014 11:03

M54i13c52h33a53l 30M29i75l88l73e64r 9846902139282

my jsme take meli nejlepsi rizek ve Vidni.

 Schnitzelstueberl, Webgasse 39, Mariahilf (blizko stanice metra Zieglergasse na Mariahilfstrasse).

 Malicka putyka, venkovsky styl, kostkovane ubrusy a nejlepsi rizek na svete, delany cerstve na objednavku.R^R^R^

0/0
8.2.2014 9:04

A21l52e20n91a 93V47e64s21e78l64á 3553121595188

Řízky se snad dělají vždycky čerstvě na objednávku... (Teda vždycky ne, "závodní" stravování s výdejem z várnice je samozřejmě jiná kategorie, ale v restauraci bych to považovala za samozřejmost a nic k palcování.)

+2/0
9.2.2014 11:22

M92i48c83h25a33l 23M91i15l63l84e65r 9626542389272

kdyz rikam cerstve, tim minim pocitano od vyklepani masa a obaleni...ackoliv zase jina skola rika, ze obalene maso musi byt nejmene pul hodiny v lednici, nez se da smazit

0/0
11.2.2014 3:10

J88a26r22o63s25l20a64v 59B65r86ü21m73m64e72r 7734383646

Nechat obalené déle ležet je risk, většinou se odloupne obal.

0/0
11.2.2014 11:34

P41a84v56e38l 35O72d67r94a68z80i54l 6584579937980

No to říkáš dobře, furt ale nevím, co je na tom světobornýho.

0/0
11.2.2014 18:52

J92a56n 31N90o44v82á32k 9205770379280

A lidi si myslí že všechny ty rakoviny atd. padají z nebe ... Tělo má velkou rezistenci, ale po čase už na tyhle nekompatibilní svinstva rezignuje ... a nastupuje další kapitola .. bohužel

0/−15
7.2.2014 17:47

L65a67d35i80s40l98a21v 91M33i88k96a 1421429874864

A co tím chtěl autor jako říci? Nebo jen vyplodit něco na oko odborného?

+5/0
7.2.2014 18:10

S90o56f25i95e 77M20o38r63a79v65c79o26v17á 8736958122337

?8-o?8-o?8-o?8-o?

+1/0
7.2.2014 21:03

J27i56ř45í 48M39a11c55e73k 3285575824171

Obávám se, že ještě více nekompatibilní jsou pesticidy v zelenině, hormony v kuřecím, konzervanty (skoro ve všem) atd.

0/0
11.2.2014 12:15

J67a34n 57M12a93r45e29k 7307222327868

V Kočáru z Vídně jsou řízky celkem ucházejíci ale kuchař je prase, opravdu smaží řízky ve friťáku, je tak pravidelně a stejnoměrně osmažený, z pánve řízek vypadá uplně jinak. 

Na opravdu dobrý telecí řízek chodíme do Mozaiky Krystal v Karlíně. R^

+2/0
7.2.2014 17:00

L56a95d26i60s42l40a74v 26M25i10k39a 1181709394554

Jak může být něco nacucané olejem ucházejícího, když to nemá s Vídeňským řízkem nic společného? To svědčí jen o absolutním pohrdání klasickým receptem i hosty v restauraci, když to někdo udělá v nějakém rychlo-bufetu socela ho chápu, ale když tu prasárnu dělá někdo v restauraci která se prý specializuje na rakouskou kuchyni tak jedinné co mu přeji je krach.

+5/0
7.2.2014 18:15

J18a84r94o31s45l19a15v 96B58r20ü58m82m25e93r 7174873976

Pokud člověk správně frituje, tak se fritovaná věc olejem nenacucá. Ale vídeňský řízek patří na máslo samozřejmě.

0/0
8.2.2014 1:08

T36o32m26á51š 53S58a57c67h25r 9510410527522

Nic se nevyrovna rizku u Fuglmullera ve vidni :)

+3/0
7.2.2014 16:51

T33o27m92á33š 15B73í22l36ý 2365650207

Máte recht. A tady je ukázka, jak to dělají, a žádné tajnosti. Cena 13.90 EU.

http://www.youtube.com/watch?v=Rz2oOnsO5zQ

+2/0
7.2.2014 16:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.