Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P21e96t66r 76V46i75n49t18r79l29í85k 3336954271

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0/−1
12.2.2014 12:30

A26l89e61x30a25n46d49r 14K33o34s51t57k98a 5819746419756

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

+1/−1
12.2.2014 15:29

A82l43e59x97a44n74d89r 64K91o91s68t12k93a 5989776849516

Bylinková zahrada. Omluva, klávesnice je šunt, už vynechává. Zhruba za 14 dní jí vyměním i se zbytkem počítače a bude vyřešeno.

0/0
12.2.2014 21:12

P29a37v78e36l 11O57d21r16a72z41i34l 6874759667420

Asi byla vyrobena v česku, žejo, a na v rakouském RÁJi.

+1/0
13.2.2014 9:03

P47e53t13r 88V46i28n80t24r70l65í32k 3546804121

souhlasím, není třeba popisovat veškerý průběh konzumace jídla, ale oni germáni mají slušnost vychovanou trochu výš než většina čechů (asi to bude tím, že většina žila v komunismu), o tom žádná, tady pozdravíte a v obyčejné hospodě se vám ještě vysmějí, to mluví za vše... neplatí to všude, ale ve většině podniků to funguje tímto způsobem, majitel je vůčůránek, co žije ze štamgastů a natáhne vás i na topince, čest výjimkám, kterých je poslední dobou naštěstí čímdál více R^

0/0
12.2.2014 22:38

P38a35v73e71l 56O62d46r62a49z80i85l 6474909707430

Souhlasíte s čím? Že pan Kostka v životě nejedl vídeňský řízek v ČR, ale ví naprosto jistě, že nikde v ČR není lepší, než v dané rakouské hospodě?

To je vám podobné.

+1/0
13.2.2014 9:09

P65e75t25r 34V35i63n50t94r87l48í32k 3476234181

člověče ty seš nemocnej, běž se léčit už

0/0
13.2.2014 12:35

P70a77v13e39l 14O44d15r60a26z28i14l 6954849147310

Proč, Protože během několika vteřin najdu rakouské recepty, kde se do wienerschnitzel žádný sýr nedává? Jistě věřím tomu, že pro někoho je ten pravý řízek se sýrem, ale nezobecňovat.:-)

+2/0
13.2.2014 13:16

P13a97v36e20l 80O15d88r16a29z55i47l 6874409857320

Pardon, nedokončil jsem větu: "... nezobecňovat, Babico."

0/0
13.2.2014 13:24

P34a24v33e53l 78O12d82r17a86z36i37l 6144599967300

To jste mohl napsat "Byl jsem poprvé v zahraničí."

;-D

0/0
13.2.2014 9:04

P39a78v46e73l 83O50d94r37a42z13i80l 6714829837650

Proč lžete? Proč pořád jenom lžete?

0/0
13.2.2014 9:12

Š56á74r74k92a 93M88a71t40y35á28š30o89v49á 1821525102389

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0/0
12.2.2014 7:12

M19i97c26h67a50l 66M11i81l38l86e90r 9506962409982

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0/0
11.2.2014 21:46

E33v31z79e62n 39S65o12u40k66u48p 1217544636598

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

+1/0
11.2.2014 18:21

P55e53t88r 13V52i61n83t67r97l15í18k 3726214641

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0/0
12.2.2014 12:31

A12l80e88x37a87n30d66r 28K13o89s69t71k17a 5679596299386

Tak otestujete poctivý podnik v esterajchu. Ojebávka zákazníka tam prakticky neexistuje.

0/0
12.2.2014 15:33

P21a47v32e82l 42O11d47r53a78z24i64l 6324739537650

Jasně, a tráva zelenější a nebe modřejší, srandisto.

Za 22€ mám degustační menu v podnicích vyšší třídy, to se může jít nějakej trapnej šnicl zahrabat.

A samozřejmě je logicky ten řízek tenkej, protože by jinak vážil kilo a to normální člověk nesežere, ani v Rakousku ne.

+2/0
13.2.2014 9:07

V54á46c38l84a58v 82V66ě42r91t37e50l98á42ř 5794543260181

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0/0
11.2.2014 14:06

Š35á88r81k68a 79M51a83t18y15á12š94o38v45á 1131265692389

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0/0
12.2.2014 7:13

J73i69ř55í 54M14a39c54e91k 3125155724341

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0/0
11.2.2014 12:13

M97a56r54t96i57n 40K65o63v68á15ř 2172980573362

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0/0
12.2.2014 8:53

P89e42t22r 62V38i62n83t86r43l18í31k 3506314581

české "restaurace" to nazývají schválně gordon blue, protože by nesměly použít stejný název na jiné jídlo, další z mnoha prznění receptů, mladí kuchaři ani neví, že nějaký cordon existuje, znají pouze gordona a myslí si, kdoví co to není

+1/0
12.2.2014 12:33

J37a76s77m46í20n 83K17u54č50e40r87a 4728608169697

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0/−6
10.2.2014 11:15

J68i62ř55í 96M76a49c22e79k 3485755204491

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

+5/0
11.2.2014 12:12

V20á23c45l75a16v 18V17ě36r91t37e69l88á72ř 5284443910801

Tato karotka byla zavražděna.

+1/0
11.2.2014 13:58

P74a65v12e76l 27O74d55r74a53z53i18l 6254969397690

Kučerovy kecy nevedeme.

0/0
11.2.2014 18:51
Foto

J10a44r96o41m14í64r 81K63o52b79e76l41k91a 7664344571145

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

+2/−1
9.2.2014 15:48

M30i98l72o20š 17K71o91v47a89č 7115628646970

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0/−2
10.2.2014 17:23
Foto

J21a93r97o10m87í38r 31K13o86b25e92l11k59a 7964494421635

Jo, moje.

0/0
11.2.2014 16:04

J18e28r95r14y 94K97u65h59n 9924718150921

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0/0
8.2.2014 23:24

M24a63r28t98i54n 68N82o43v91o77t95n36ý 7113425820795

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

+3/0
10.2.2014 10:50

M18i57l74o51š 15K35o91v43a67č 7935268956410

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0/−2
8.2.2014 19:22

M49a94r66t26i19n 71N61o73v11o14t38n66ý 7983715390325

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

+1/0
10.2.2014 10:52

M68i12c61h24a84l 50M44i95l62l87e87r 9706842409592

na cevy skodi kdeco v regulernim pouzivani. Cevam a potazmo zdravi vic skodi kazdodennin koureni nebo pobyt v zakourene atmosfere, nez si dat pekny rizecek jednou mesicne.;-)

0/0
11.2.2014 3:08

P51a85v11e51l 81J39e20ř90á69b31e16k 7171522454847

Rozhodují pro velikost řízku je velikost talíře.

Na správný talíř potom stačí řízek osmažit v lívanečníku. A i tak je přes okraje talíře.

0/0
8.2.2014 11:53

O15s63k62a20r 98K91o63v81a56ř97í60k 8697623316837

Jaký řízek je nejlepší?Každý to má jinak....Tyhle články mě moc neberou.

+1/0
8.2.2014 11:03

M89i87c70h54a85l 80M97i29l56l92e58r 9206912929772

my jsme take meli nejlepsi rizek ve Vidni.

 Schnitzelstueberl, Webgasse 39, Mariahilf (blizko stanice metra Zieglergasse na Mariahilfstrasse).

 Malicka putyka, venkovsky styl, kostkovane ubrusy a nejlepsi rizek na svete, delany cerstve na objednavku.R^R^R^

0/0
8.2.2014 9:04

A43l91e60n77a 81V34e18s73e41l67á 3873141535528

Řízky se snad dělají vždycky čerstvě na objednávku... (Teda vždycky ne, "závodní" stravování s výdejem z várnice je samozřejmě jiná kategorie, ale v restauraci bych to považovala za samozřejmost a nic k palcování.)

+2/0
9.2.2014 11:22

M31i68c56h69a85l 40M28i46l97l58e13r 9176442159272

kdyz rikam cerstve, tim minim pocitano od vyklepani masa a obaleni...ackoliv zase jina skola rika, ze obalene maso musi byt nejmene pul hodiny v lednici, nez se da smazit

0/0
11.2.2014 3:10

J78a64r67o18s84l49a59v 81B23r38ü85m97m76e53r 7754353336

Nechat obalené déle ležet je risk, většinou se odloupne obal.

0/0
11.2.2014 11:34

P50a15v62e59l 96O93d11r73a73z88i12l 6564919857260

No to říkáš dobře, furt ale nevím, co je na tom světobornýho.

0/0
11.2.2014 18:52

J25a74n 87N63o60v70á30k 9365570149170

A lidi si myslí že všechny ty rakoviny atd. padají z nebe ... Tělo má velkou rezistenci, ale po čase už na tyhle nekompatibilní svinstva rezignuje ... a nastupuje další kapitola .. bohužel

0/−15
7.2.2014 17:47

L21a60d36i62s67l79a92v 46M40i65k35a 1281669734174

A co tím chtěl autor jako říci? Nebo jen vyplodit něco na oko odborného?

+5/0
7.2.2014 18:10

S74o69f78i66e 46M98o80r60a78v86c71o72v41á 8296788142557

?8-o?8-o?8-o?8-o?

+1/0
7.2.2014 21:03

J88i82ř49í 47M20a30c32e63k 3545555594891

Obávám se, že ještě více nekompatibilní jsou pesticidy v zelenině, hormony v kuřecím, konzervanty (skoro ve všem) atd.

0/0
11.2.2014 12:15

J55a30n 88M52a58r55e65k 7787462707218

V Kočáru z Vídně jsou řízky celkem ucházejíci ale kuchař je prase, opravdu smaží řízky ve friťáku, je tak pravidelně a stejnoměrně osmažený, z pánve řízek vypadá uplně jinak. 

Na opravdu dobrý telecí řízek chodíme do Mozaiky Krystal v Karlíně. R^

+2/0
7.2.2014 17:00

L78a74d83i80s18l29a15v 20M85i31k72a 1771909664734

Jak může být něco nacucané olejem ucházejícího, když to nemá s Vídeňským řízkem nic společného? To svědčí jen o absolutním pohrdání klasickým receptem i hosty v restauraci, když to někdo udělá v nějakém rychlo-bufetu socela ho chápu, ale když tu prasárnu dělá někdo v restauraci která se prý specializuje na rakouskou kuchyni tak jedinné co mu přeji je krach.

+5/0
7.2.2014 18:15

J63a48r56o13s90l53a31v 70B33r66ü81m29m81e73r 7234353186

Pokud člověk správně frituje, tak se fritovaná věc olejem nenacucá. Ale vídeňský řízek patří na máslo samozřejmě.

0/0
8.2.2014 1:08

T28o70m69á71š 36S49a24c43h48r 9450730677812

Nic se nevyrovna rizku u Fuglmullera ve vidni :)

+3/0
7.2.2014 16:51

T52o97m85á84š 90B26í31l43ý 2785670577

Máte recht. A tady je ukázka, jak to dělají, a žádné tajnosti. Cena 13.90 EU.

http://www.youtube.com/watch?v=Rz2oOnsO5zQ

+2/0
7.2.2014 16:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.