Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P85e35t69r 41V23i16n13t59r38l91í82k 3806854561

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0/−1
12.2.2014 12:30

A26l43e41x34a38n76d97r 25K81o88s37t45k87a 5629246499476

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

+1/−1
12.2.2014 15:29

A52l36e46x16a85n83d91r 83K69o42s60t63k67a 5719246939816

Bylinková zahrada. Omluva, klávesnice je šunt, už vynechává. Zhruba za 14 dní jí vyměním i se zbytkem počítače a bude vyřešeno.

0/0
12.2.2014 21:12

P46a11v12e33l 69O78d93r87a19z86i51l 6854699257960

Asi byla vyrobena v česku, žejo, a na v rakouském RÁJi.

+1/0
13.2.2014 9:03

P23e52t45r 38V58i20n19t57r57l42í54k 3176644641

souhlasím, není třeba popisovat veškerý průběh konzumace jídla, ale oni germáni mají slušnost vychovanou trochu výš než většina čechů (asi to bude tím, že většina žila v komunismu), o tom žádná, tady pozdravíte a v obyčejné hospodě se vám ještě vysmějí, to mluví za vše... neplatí to všude, ale ve většině podniků to funguje tímto způsobem, majitel je vůčůránek, co žije ze štamgastů a natáhne vás i na topince, čest výjimkám, kterých je poslední dobou naštěstí čímdál více R^

0/0
12.2.2014 22:38

P28a31v64e31l 92O79d77r47a44z28i66l 6674229967730

Souhlasíte s čím? Že pan Kostka v životě nejedl vídeňský řízek v ČR, ale ví naprosto jistě, že nikde v ČR není lepší, než v dané rakouské hospodě?

To je vám podobné.

+1/0
13.2.2014 9:09

P14e41t82r 72V44i66n54t29r78l65í32k 3356914531

člověče ty seš nemocnej, běž se léčit už

0/0
13.2.2014 12:35

P75a37v34e86l 32O54d68r30a30z47i32l 6264459147100

Proč, Protože během několika vteřin najdu rakouské recepty, kde se do wienerschnitzel žádný sýr nedává? Jistě věřím tomu, že pro někoho je ten pravý řízek se sýrem, ale nezobecňovat.:-)

+2/0
13.2.2014 13:16

P51a95v60e82l 37O22d33r91a29z61i75l 6454529377570

Pardon, nedokončil jsem větu: "... nezobecňovat, Babico."

0/0
13.2.2014 13:24

P51a55v89e51l 39O43d35r73a29z45i20l 6614349227500

To jste mohl napsat "Byl jsem poprvé v zahraničí."

;-D

0/0
13.2.2014 9:04

P92a57v19e67l 62O18d70r85a63z90i11l 6704669167210

Proč lžete? Proč pořád jenom lžete?

0/0
13.2.2014 9:12

Š30á73r80k26a 67M60a96t58y39á31š71o43v93á 1381665762399

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0/0
12.2.2014 7:12

M27i81c25h65a68l 87M76i74l33l17e38r 9176192919732

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0/0
11.2.2014 21:46

E27v94z85e64n 30S23o50u35k96u22p 1187334856988

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

+1/0
11.2.2014 18:21

P51e68t62r 44V93i36n88t38r51l63í14k 3926494921

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0/0
12.2.2014 12:31

A37l88e30x31a22n78d68r 75K42o79s22t18k13a 5409896689566

Tak otestujete poctivý podnik v esterajchu. Ojebávka zákazníka tam prakticky neexistuje.

0/0
12.2.2014 15:33

P79a53v87e33l 65O69d54r74a97z46i38l 6664449107260

Jasně, a tráva zelenější a nebe modřejší, srandisto.

Za 22€ mám degustační menu v podnicích vyšší třídy, to se může jít nějakej trapnej šnicl zahrabat.

A samozřejmě je logicky ten řízek tenkej, protože by jinak vážil kilo a to normální člověk nesežere, ani v Rakousku ne.

+2/0
13.2.2014 9:07

V30á11c41l69a33v 86V11ě73r30t81e91l29á63ř 5804283840971

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0/0
11.2.2014 14:06

Š61á94r56k23a 94M14a13t32y60á75š46o79v32á 1471755452219

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0/0
12.2.2014 7:13

J91i82ř38í 57M98a33c91e51k 3235125824761

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0/0
11.2.2014 12:13

M35a20r26t28i53n 67K81o14v68á17ř 2162370653102

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0/0
12.2.2014 8:53

P36e34t36r 50V59i54n52t28r68l35í11k 3686134951

české "restaurace" to nazývají schválně gordon blue, protože by nesměly použít stejný název na jiné jídlo, další z mnoha prznění receptů, mladí kuchaři ani neví, že nějaký cordon existuje, znají pouze gordona a myslí si, kdoví co to není

+1/0
12.2.2014 12:33

J33a30s52m90í10n 49K82u50č36e62r14a 4938178629177

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0/−6
10.2.2014 11:15

J33i75ř31í 30M42a33c64e27k 3855615334321

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

+5/0
11.2.2014 12:12

V81á90c56l91a51v 98V77ě18r44t85e63l45á65ř 5594533820101

Tato karotka byla zavražděna.

+1/0
11.2.2014 13:58

P86a55v60e45l 64O61d12r35a46z82i63l 6104659357140

Kučerovy kecy nevedeme.

0/0
11.2.2014 18:51
Foto

J47a26r59o68m44í15r 22K51o18b83e97l87k89a 7674834751725

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

+2/−1
9.2.2014 15:48

M20i43l85o74š 76K71o45v35a94č 7885268616940

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0/−2
10.2.2014 17:23
Foto

J54a44r29o38m41í27r 43K92o24b64e80l43k18a 7364804631245

Jo, moje.

0/0
11.2.2014 16:04

J44e78r98r86y 36K54u90h27n 9724488870321

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0/0
8.2.2014 23:24

M19a20r32t35i56n 88N53o52v70o39t51n58ý 7383275290315

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

+3/0
10.2.2014 10:50

M63i18l54o40š 73K80o82v94a66č 7175738466230

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0/−2
8.2.2014 19:22

M54a93r14t90i54n 70N20o81v79o90t19n71ý 7733485560375

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

+1/0
10.2.2014 10:52

M96i37c71h95a78l 14M34i24l63l78e58r 9546722929852

na cevy skodi kdeco v regulernim pouzivani. Cevam a potazmo zdravi vic skodi kazdodennin koureni nebo pobyt v zakourene atmosfere, nez si dat pekny rizecek jednou mesicne.;-)

0/0
11.2.2014 3:08

P44a95v92e37l 13J44e22ř38á75b32e33k 7801372624307

Rozhodují pro velikost řízku je velikost talíře.

Na správný talíř potom stačí řízek osmažit v lívanečníku. A i tak je přes okraje talíře.

0/0
8.2.2014 11:53

O12s17k43a48r 39K20o46v73a27ř75í89k 8797763906907

Jaký řízek je nejlepší?Každý to má jinak....Tyhle články mě moc neberou.

+1/0
8.2.2014 11:03

M61i36c17h97a33l 36M76i55l29l34e62r 9256432299552

my jsme take meli nejlepsi rizek ve Vidni.

 Schnitzelstueberl, Webgasse 39, Mariahilf (blizko stanice metra Zieglergasse na Mariahilfstrasse).

 Malicka putyka, venkovsky styl, kostkovane ubrusy a nejlepsi rizek na svete, delany cerstve na objednavku.R^R^R^

0/0
8.2.2014 9:04

A79l52e85n11a 58V55e47s39e54l56á 3343591285198

Řízky se snad dělají vždycky čerstvě na objednávku... (Teda vždycky ne, "závodní" stravování s výdejem z várnice je samozřejmě jiná kategorie, ale v restauraci bych to považovala za samozřejmost a nic k palcování.)

+2/0
9.2.2014 11:22

M37i53c42h60a84l 41M71i53l30l64e96r 9756392879282

kdyz rikam cerstve, tim minim pocitano od vyklepani masa a obaleni...ackoliv zase jina skola rika, ze obalene maso musi byt nejmene pul hodiny v lednici, nez se da smazit

0/0
11.2.2014 3:10

J14a56r31o40s97l29a19v 36B90r89ü42m15m88e77r 7524763116

Nechat obalené déle ležet je risk, většinou se odloupne obal.

0/0
11.2.2014 11:34

P26a36v19e96l 19O81d81r44a24z18i97l 6644459607790

No to říkáš dobře, furt ale nevím, co je na tom světobornýho.

0/0
11.2.2014 18:52

J17a50n 35N51o77v38á87k 9215170449160

A lidi si myslí že všechny ty rakoviny atd. padají z nebe ... Tělo má velkou rezistenci, ale po čase už na tyhle nekompatibilní svinstva rezignuje ... a nastupuje další kapitola .. bohužel

0/−15
7.2.2014 17:47

L69a94d98i65s64l52a21v 29M73i22k60a 1191179464484

A co tím chtěl autor jako říci? Nebo jen vyplodit něco na oko odborného?

+5/0
7.2.2014 18:10

S57o62f15i10e 37M35o53r80a35v81c36o27v34á 8326878482967

?8-o?8-o?8-o?8-o?

+1/0
7.2.2014 21:03

J88i74ř75í 21M49a25c51e43k 3215335404151

Obávám se, že ještě více nekompatibilní jsou pesticidy v zelenině, hormony v kuřecím, konzervanty (skoro ve všem) atd.

0/0
11.2.2014 12:15

J93a88n 25M43a40r89e39k 7577112437778

V Kočáru z Vídně jsou řízky celkem ucházejíci ale kuchař je prase, opravdu smaží řízky ve friťáku, je tak pravidelně a stejnoměrně osmažený, z pánve řízek vypadá uplně jinak. 

Na opravdu dobrý telecí řízek chodíme do Mozaiky Krystal v Karlíně. R^

+2/0
7.2.2014 17:00

L44a50d27i40s81l26a93v 94M50i34k22a 1221279714714

Jak může být něco nacucané olejem ucházejícího, když to nemá s Vídeňským řízkem nic společného? To svědčí jen o absolutním pohrdání klasickým receptem i hosty v restauraci, když to někdo udělá v nějakém rychlo-bufetu socela ho chápu, ale když tu prasárnu dělá někdo v restauraci která se prý specializuje na rakouskou kuchyni tak jedinné co mu přeji je krach.

+5/0
7.2.2014 18:15

J45a23r89o57s92l24a29v 49B30r87ü46m11m89e91r 7964183496

Pokud člověk správně frituje, tak se fritovaná věc olejem nenacucá. Ale vídeňský řízek patří na máslo samozřejmě.

0/0
8.2.2014 1:08

T86o40m96á76š 97S96a21c61h94r 9390450637682

Nic se nevyrovna rizku u Fuglmullera ve vidni :)

+3/0
7.2.2014 16:51

T75o13m26á67š 27B93í43l21ý 2845840307

Máte recht. A tady je ukázka, jak to dělají, a žádné tajnosti. Cena 13.90 EU.

http://www.youtube.com/watch?v=Rz2oOnsO5zQ

+2/0
7.2.2014 16:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.