Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou japonskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P51e83t34r 63D94a45v73i44d 5337765627295

tak jsem to tady pročetl. A mám k tomu jediné: Nikdo vás přece nenutí do té restaurace chodit. Nelíbí se vám? Tak tam nechoďte. Jestli chodíte do restaurace kvůli tomu abyste dostali vodu zdarma, tak si choďte tam kde jí dávají. Já osobně nevím, proč by měl někdo něco rozdávat zadarmo. Napijte se doma.:-)

0/0
21.2.2014 13:02

I66v29a62n 20Č56u20k21a 3592634701102

a když už nevíte co, tak tam vražte černý pivo.

0/0
20.2.2014 22:36

E23l41i21s88k62a 25J66a75n24e60c57k18o51v94a 7559154666983

ze ja na ty dikuze furt lezu

0/0
20.2.2014 16:31

O80l73g97a 16P77o92l31á75č17k79o42v13á 4164793474418

Ať je ZP jaký chce, v TV respektoval formát pořadu a dělal, co se po něm chtělo. Ale jedno se mu upřít nedá-ukázal, jaké chemikálie se v mnohých restauracích nabízejí a že jde vařit z čerstvých surovin, sezónních a lokálních. Co si myslet o restauraci, kde požádáte servírku o kuřecí plátek podušený na vodě, nesolený, bez koření a suché brambory s oříškem másla zvlášť. Pro dítě po mononukleóze. Dostanete přesolený přepepřený kus masa, omaštěné slané brambory a vše přelité UHO z pytlíku. Chyba v komunikaci, arogantní kuchař? Měla jsem chuť nadávat víc než ZP.

+2/0
20.2.2014 9:35

M64a16r92t63i38n 36N59e41r60m47u90t 9557467738539

ještě chybí strážce etikety jako ve filmu Banzai (když někomu nejde chytit hůlkami třešnička a švindluje, tomu usekne ruku)

0/0
18.2.2014 13:36

H48e52r76b74e48r88t 74V66á35c97l10a61v78s40k73ý 4129525471262

Na stejné adrese předtím býval SUSHI POINT, kterému se asi příliš nedařilo. Drobná redekorace, Pohlreichova tvář, patřičný boost v médiích, a krach se mění v úspěch (?)

+3/0
17.2.2014 23:48

J25i82ř52í 50B16a52u73e29r 4104506548930

Nikomu jinému ale tomuhle frajerovi přeji hodně brzké zkrachování.

+3/−10
17.2.2014 22:15

L78i29b72o88r 48H66l65u38b73u80č10e85k 4450470187307

...co ti provedl...???

+6/0
19.2.2014 17:47

P98e35t68r 95D24a55v66i83d 5527155237845

česká klasika, největší radost je z cizího neštěstí. Ale ono Vás to asi zklame, protože Pohlreichovi se poměrně daří a lidí co jsou ochotni zaplatit víc za dobré jídlo stále přibývá

+2/0
20.2.2014 14:15

J73i28ř53í 48D76r25a86h22o42t70a 1720425639136

I já jsem projel japonsko, cestoval jsem po něm 3 měsíce a sushi jsem jčedl prakticky denně. Ale suveréně nejlepší sushi jsem jedl v Indonesii v jednom bufetu u rybího trhu, kam chodí převážně rybáři, když se ráno vrátí z moře. Mám Pohlreicha rád, fandím mu, a má pravdu, že je to vždy o surovinách. Ale ať se nezlobí, tady v česku nikdy a nikde nekoupí nic skutečně čerstvého . Nicméně mu držím palce. Ale možná by se měl občas podívat do svých ostatních provozoven. Ano, jeho jméno dnes dělá hodně, ale to, co jsem dostal na talíř v  jeho restauraci ve švýcarském Romanshornu , to byla doslova tragedie. Bramboračka byla rozvařené bramborové bláto s trochou tvrdé zeleniny a svíčková , na té byli nejlepší  brusinky. Knedlík zdrcnutý, maso tuhé, omáčka přeslazená.

+1/0
17.2.2014 13:56

P46a73v12e64l 45O63d67r20a33z57i43l 6804819237320

V zásadě tedy říkáte, že nejlepší ryby jedí pouze rybáři, ti je jedí "ještě teplé.";-)

0/0
17.2.2014 14:41

J59i94ř70í 74D37r72a89h76o96t59a 1500225229356

Ano, i tak by se to v případě sushi dalo říci :-)

0/0
17.2.2014 15:18

A34l51e23š 12N80o15v41á21k 6308930567486

¨Tak teplou rybu jsem ještě neviděl...;-D

+2/0
17.2.2014 15:58

M63a93r94c15e94l 42H72r89o81c74h 9119669362

Ne?

https://www.youtube.com/watch?v=Wece0jIghJY

+2/0
17.2.2014 17:16

J83i98ř16í 29M78a11c17e90k 3475745764271

Přál bych si, aby redaktoři měli stejný cit pro češtinu, jako mají ti kuchaři pro japonskou kuchyni. Pak by redaktoři nevytvářeli perly typu „japonská kuchyně zdaleka není jen o sushi“.

+4/−1
16.2.2014 18:13

R87i19c94h81a91r64d 17H48e32j53z58l49a55r 4756515589440

Interiér se mi z fotek jeví jako zcela bežný, neútulný, vytvářející dojem čekárny nebo jídelny v administrativní v budově. V podstatě tento dokola opakující se styl české architektury posledních let, která to pokládá za vrchol. Určitě to je ale věc vkusu, někomu se zcela jistě líbí, jen jsem chtěl sdělit svůj názor, že takových prostor je dnes všude tolik, že nemohou zaujmout a nalákat. Mne a lidi co znám, tedy spíš ne. Kuchyň asi bude skvělá, jen mistr tam nemůže trávit každý den a zajímalo by mne odkud berou suroviny? Vozí letadlem z japonska denně čerstvé? Každopádně jednou zajdu a porovnám s jablečnými restauracemi co znám odjinud.

+1/−5
16.2.2014 13:21

P16a25v98e16l 93O79d94r87a84z26i41l 6654989447100

Kdybyste si kromě prohlížení fotek ještě navíc přečetl článek, tak byste věděl, proč je interiér takový, jaký je.

0/0
17.2.2014 9:11

Z24d22e49n86ě11k 32S40e49i66d73l 9137581589554

Protože na lepší neměl prachy a tak to maskují tím, že to tak má být, že to byl záměr ;-)

+2/−3
17.2.2014 11:07

P39a98v92e16l 48O75d82r32a18z58i24l 6164389307960

Tak určitěé. A já si říkal, proč ti samozvaní kuchaři nelejou do každýho jídla hory kečupů a tatarek, jako Jirka Babica - protože na to nemají!

+2/0
17.2.2014 14:40

M93a74r22t14i70n 49N55e31r20m22u81t 9167527138509

s tím interierem to vidím stejně - naleštěné hranaté věci a nerez ve mě nebudí žádnou chuť k jídlu, pořád bych měl strach, že když něco ukápne nebo vytrousí, dostanu vynadáno. Asi jsem kulturní barbar.

0/0
18.2.2014 17:15

I56r36e52n90a 61P31l15a11c20h28e98t31k90o52v66á 3734384610367

boze

+1/0
15.2.2014 23:35

Z46d83e64n17ě32k 88S53e71i95d35l 9927751789154

kdo mě volá?

+3/0
17.2.2014 11:06

J18i66ř78í 84R39o44u97b87í73č11e84k 2707284630777

Hlavně ať tam nevaří sám velekněz světové kuchyně Z.P.

+2/−6
15.2.2014 21:57

A47l53e54š 26N66o65v90á29k 6298110177586

copak proti němu máte?? jako kuchař je celkem dobrej, hlavně když v kuchyni nebude řvát to svoje "kur- va do pr- dele" až to bude slyšet až do lokálu, ne?? ;-D

+1/0
17.2.2014 15:57

J19a74n 27C51h29o25b82o84t 5862884988261

Polurajku-san? Ten určitě obohatí japonštinu o pár peprných výrazů...

I když, při styku s adepty typu "Chcete slyšet pravdu?" "Pravdu, nebo váš názor?" (přičemž tón té slepice nelze žádným způsobem napodobit), není až zas tak moc divu.

0/0
15.2.2014 18:41

P38e58t19r 63V31i60n70t88r92l51í86k 3496304621

už jsem tam byl, žádná hitparáda to zase není, za ty prachy znám lepší sushi restaurace, kde se cítím útulněji

+2/0
15.2.2014 12:48

P51a74v59e65l 37O37d48r77a98z83i43l 6514129807920

To jste skutečně jel až z Německa, abyste vyzkoušel hospodu, kterou jste předem odepsal?

;-D

+1/−3
15.2.2014 14:24

P65e58t53r 38V87i18n55t37r96l67í39k 3276654661

jezdím busem 1x měsíčně, máš v tom problém?

+1/−1
15.2.2014 15:02

P86a76v30e66l 76O40d19r37a32z70i87l 6884799207790

Nemám, ale na to jsem se neptal.

0/−1
15.2.2014 21:30

P87e19t68r 18V10i85n37t94r90l73í39k 3946474611

tak jde vidět, že tvoje inteligence nepřesahuje tvoji hloupost :-)

+1/0
16.2.2014 5:57

P96a96v19e81l 20O21d16r22a83z34i50l 6824379367810

Takové hodnocení od analfabeta, který napíše "jde vidět," skutečně zamrzí.

+1/−2
16.2.2014 23:38

J71a74n 34K73o78s 6178693983727

Voda má být zdarma, k objednávce.

+6/0
15.2.2014 2:51

P75a35v44e66l 26O57d11r22a51z74i12l 6594889527490

Proč? Já žádnou vodu nechci, zdarma není na světě (a v hospodě zvlášť) nic.

0/−3
17.2.2014 9:12

P36e98t26r 39H61a34n82á89k 8861154216627

A nemáš strach , Zdéňo , ža ta japonská kuchyně zajde na úbytě stejně jako ta hnusná česká , se svíčkovou , které prorokuješ brzký konec ? ;-D

0/0
14.2.2014 18:22

J11i18n70d90ř67i46c83h 43B31e35l52l49i32n57g 9677865276454

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jamato_(1940)

0/0
14.2.2014 17:50

J84a46n 79L89i40b46i47c91h 9442578605143

Nechce se spojit s Okamurou, docela by jim to spolu slušelo.

0/−3
13.2.2014 10:03

P14a80v83e44l 23O15d18r27a11z55i76l 6164149667940

Takovej Michael Hama, to je jistě expert na žáponckou kuchyni. Píše >>"Ech JP restauraci je v CR nekolik" Maji tam japonske kuchare, japonskou obsluhu a japonska jidla. Sushi je tam jen jako doplnek a kachnu na pomerancich tam nenajdete. <<

Tak si říkám, co to?

Kuknu do mailu do archivu a cože to nabízeli v Koishi dva roky zpátky? Pečené kachní prso v pomerančové miso omáčce...

Že by ten Michael nakonec až takovej expert nebyl?

0/0
13.2.2014 9:30

J72o51s30e39f 39P26r71o89k10e36š 8984458503868

Momentálně ji v Brně také nenabízí. Tak kachnu s brynzou.;-D

0/0
16.2.2014 10:23

P77a90v44e36l 56O63d16r42a10z70i76l 6234669457330

Asi jsem to nenapsal dost jasně, ale pan Hama se snažil tvrdit, že kachna na pomerančích do japonské restaurace nepatří, což jaksi zcela zjevně není pravda.

0/0
17.2.2014 19:51

J23o33s42e80f 96P71r16o39k74e65š 8834418893838

Tak jsem zjišťova, jak to vlastně s tou kachnou je. Kachna na pomerančích je původně francouzká krmě a v 60létech se hodně rozšířila v UK a samozřejmě i dál. Takže podle tohoto opravdu to není japonské jídlo.

No a to miso je vlastně něco jako masox (prosím nebrat doslovně) je složeno z jiných ingradiencí. Podle Okamury se žádné jídlo neobejde bez tohto miso. Dělají z toho i raní polévku ke snídani. Takže nikde není řečeno že to nemohli převzít a pro zajímavost takto nazvat.

Nakonec ta kachna s brynzou, nevím jestli to je japonské.

0/0
18.2.2014 14:01

P17a24v68e67l 40O32d64r41a79z56i12l 6874399507590

S takovou by v české hospodě v zahraničí nesměli nabízet skoro nic krom zelí a brambor, protože vše ostatní je více či méně převzaté.

Kachnu s pomerančovou miso omáčkou se prostě nabízí nejenom v Koishi, ale také v Japonsku.

0/0
18.2.2014 16:28

J26o58s92e56f 17P55r35o22k68e80š 8524848783198

Ale tomu já se nebráním a také to v mém textu je, že se to rozšířilo i dál. A při dnešním světoběhu ani nic nemožného.

Ovšem co mne osobně zaráží je "Smažený sýr s hranolky" v čínských restauraích (tím nemyslím bistra). Na otázku proč to tam vaří mi bylo zděleno, že si to češi přejí. Ovšem zase nechtěl bych paušalizovat.

Jinak jestli tam vaří rodilý japonec nebo japonci certifikovaný čech je určitě jedno.

0/0
18.2.2014 17:19

P22a48v34e15l 33O96d13r57a14z24i25l 6604139727190

Tomu celkem věří, že si to lidi tady přejí, patří to s gulášem, svíčkovou, vékázetkou a kaťákem ke stálicím českých žaludků.

0/0
19.2.2014 20:25

D83a79v71i80d 56N13e53t70u32š23i96l 2151597797848

pohlreicha si vážím, jeho Divinis i Imperiál fungují opravdu dobře. Co se týče japonské restaurace jsem skeptický. Češi jsou spokojení s kvalitou sushi v praze - ale nejsme spokojeni s cenou. Přijít s restaurací , která bude nejdražší v praze to je snad žert. Asi ne náhodou to je 30 M nad restaurací Aromi, tedy italskou restaurací s cenami v nebi. sushi mastera Marka Horu znám, byl jsem u něj na sushi kursu. Ale ty ceny to je úlet, i přes jeho schopnosti.

0/0
12.2.2014 11:56

L43a82d15i80s55l31a46v 26M91i61k88a 1971139404194

Tomu moc nerozumím, jestli máš rád japonskou kuchyni a sushi a chodíš do těchto restaurací, tak tě musí stejně jako mě překvapit velmi nízké ceny, které jsou uvedeny na jejich stránkách.....jinak ještě jsem tam nebyl, ale určitě vyzkouším a uvidím, přítelkyně četla včera tento článek a chtěla vyrazit hned, ale byl jsem nějakej línej )))

0/0
12.2.2014 14:04

J60o64s18e43f 10J97a47n60o18u76š68e77k 5123904358904

Já koukal do menu a přišlo mi to dost levný.

0/0
12.2.2014 18:27

P53a77v28e79l 42O55d32r26a86z46i63l 6784289667150

Chuťový zážitek ze sushi u mě neodpovídá ceně (na jiném jídle si prostě za stejné peníze pochutnám víc). Je to individuální.

Samozřejmě tam není jen sushi.

+2/0
13.2.2014 12:13

T50e39r22e62z42a 96N25o78v85o95t32n96á 7149863527447

Proto si dělám sushi doma. Chutná mi, tak si ho udělám, a basta. Ale nepovažuji to za nic extra. ;-D zase chápu, proč je tu tak drahé - jaksi tu není moře a čerstvé mořské ryby ;-D úplně stejně nechápu, proč jsou ústřice považovány za delikatesu. Když si je ochutíte, chutnají, s prominutím, jako ochucené sperma ;-D

+1/0
14.2.2014 18:08

E69l45v29í83r59a 76N15o42v90á 6551624442

váš partner má sperma, které chutná jako ústřice? :)))

0/0
16.2.2014 19:17

Š89á55r42k69a 14M55a95t73y75á17š31o51v75á 1661555242619

JESTLI JO,TAK TO TEREZCE ZÁVIDÍM...JÁ ÚSTŘICE MILUJU;-)

+1/0
17.2.2014 7:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.