Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou japonskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P46e37t38r 93D23a57v65i18d 5397315207365

tak jsem to tady pročetl. A mám k tomu jediné: Nikdo vás přece nenutí do té restaurace chodit. Nelíbí se vám? Tak tam nechoďte. Jestli chodíte do restaurace kvůli tomu abyste dostali vodu zdarma, tak si choďte tam kde jí dávají. Já osobně nevím, proč by měl někdo něco rozdávat zadarmo. Napijte se doma.:-)

0/0
21.2.2014 13:02

I56v37a52n 91Č87u66k88a 3802804561182

a když už nevíte co, tak tam vražte černý pivo.

0/0
20.2.2014 22:36

E61l55i34s67k27a 60J91a39n59e17c96k69o96v56a 7159304176713

ze ja na ty dikuze furt lezu

0/0
20.2.2014 16:31

O45l23g27a 27P45o43l89á62č43k45o47v89á 4714373894298

Ať je ZP jaký chce, v TV respektoval formát pořadu a dělal, co se po něm chtělo. Ale jedno se mu upřít nedá-ukázal, jaké chemikálie se v mnohých restauracích nabízejí a že jde vařit z čerstvých surovin, sezónních a lokálních. Co si myslet o restauraci, kde požádáte servírku o kuřecí plátek podušený na vodě, nesolený, bez koření a suché brambory s oříškem másla zvlášť. Pro dítě po mononukleóze. Dostanete přesolený přepepřený kus masa, omaštěné slané brambory a vše přelité UHO z pytlíku. Chyba v komunikaci, arogantní kuchař? Měla jsem chuť nadávat víc než ZP.

+2/0
20.2.2014 9:35

M76a48r87t89i47n 56N46e91r60m28u59t 9667557448819

ještě chybí strážce etikety jako ve filmu Banzai (když někomu nejde chytit hůlkami třešnička a švindluje, tomu usekne ruku)

0/0
18.2.2014 13:36

H46e81r19b44e42r90t 44V20á90c76l63a27v55s91k68ý 4459695791762

Na stejné adrese předtím býval SUSHI POINT, kterému se asi příliš nedařilo. Drobná redekorace, Pohlreichova tvář, patřičný boost v médiích, a krach se mění v úspěch (?)

+3/0
17.2.2014 23:48

J79i66ř41í 27B33a88u75e34r 4654266828330

Nikomu jinému ale tomuhle frajerovi přeji hodně brzké zkrachování.

+3/−10
17.2.2014 22:15

L16i98b63o10r 18H62l91u56b38u41č37e95k 4220820397907

...co ti provedl...???

+6/0
19.2.2014 17:47

P10e90t82r 88D86a77v63i24d 5147635847555

česká klasika, největší radost je z cizího neštěstí. Ale ono Vás to asi zklame, protože Pohlreichovi se poměrně daří a lidí co jsou ochotni zaplatit víc za dobré jídlo stále přibývá

+2/0
20.2.2014 14:15

J66i65ř77í 92D17r52a57h28o90t90a 1590825769326

I já jsem projel japonsko, cestoval jsem po něm 3 měsíce a sushi jsem jčedl prakticky denně. Ale suveréně nejlepší sushi jsem jedl v Indonesii v jednom bufetu u rybího trhu, kam chodí převážně rybáři, když se ráno vrátí z moře. Mám Pohlreicha rád, fandím mu, a má pravdu, že je to vždy o surovinách. Ale ať se nezlobí, tady v česku nikdy a nikde nekoupí nic skutečně čerstvého . Nicméně mu držím palce. Ale možná by se měl občas podívat do svých ostatních provozoven. Ano, jeho jméno dnes dělá hodně, ale to, co jsem dostal na talíř v  jeho restauraci ve švýcarském Romanshornu , to byla doslova tragedie. Bramboračka byla rozvařené bramborové bláto s trochou tvrdé zeleniny a svíčková , na té byli nejlepší  brusinky. Knedlík zdrcnutý, maso tuhé, omáčka přeslazená.

+1/0
17.2.2014 13:56

P48a48v39e44l 14O49d59r83a33z74i42l 6924459377440

V zásadě tedy říkáte, že nejlepší ryby jedí pouze rybáři, ti je jedí "ještě teplé.";-)

0/0
17.2.2014 14:41

J49i95ř53í 76D45r88a71h63o43t88a 1690355219986

Ano, i tak by se to v případě sushi dalo říci :-)

0/0
17.2.2014 15:18

A19l40e10š 22N63o39v25á84k 6688590457956

¨Tak teplou rybu jsem ještě neviděl...;-D

+2/0
17.2.2014 15:58

M81a41r12c60e23l 16H29r82o51c93h 9169159402

Ne?

https://www.youtube.com/watch?v=Wece0jIghJY

+2/0
17.2.2014 17:16

J42i76ř83í 94M55a44c23e48k 3845245444421

Přál bych si, aby redaktoři měli stejný cit pro češtinu, jako mají ti kuchaři pro japonskou kuchyni. Pak by redaktoři nevytvářeli perly typu „japonská kuchyně zdaleka není jen o sushi“.

+4/−1
16.2.2014 18:13

R80i81c97h28a64r37d 92H40e49j17z39l60a82r 4746625169370

Interiér se mi z fotek jeví jako zcela bežný, neútulný, vytvářející dojem čekárny nebo jídelny v administrativní v budově. V podstatě tento dokola opakující se styl české architektury posledních let, která to pokládá za vrchol. Určitě to je ale věc vkusu, někomu se zcela jistě líbí, jen jsem chtěl sdělit svůj názor, že takových prostor je dnes všude tolik, že nemohou zaujmout a nalákat. Mne a lidi co znám, tedy spíš ne. Kuchyň asi bude skvělá, jen mistr tam nemůže trávit každý den a zajímalo by mne odkud berou suroviny? Vozí letadlem z japonska denně čerstvé? Každopádně jednou zajdu a porovnám s jablečnými restauracemi co znám odjinud.

+1/−5
16.2.2014 13:21

P57a25v34e93l 80O31d62r41a89z22i25l 6324569967270

Kdybyste si kromě prohlížení fotek ještě navíc přečetl článek, tak byste věděl, proč je interiér takový, jaký je.

0/0
17.2.2014 9:11

Z67d27e41n34ě30k 64S85e66i22d73l 9897351469334

Protože na lepší neměl prachy a tak to maskují tím, že to tak má být, že to byl záměr ;-)

+2/−3
17.2.2014 11:07

P21a80v80e17l 20O37d98r19a47z10i59l 6454869747240

Tak určitěé. A já si říkal, proč ti samozvaní kuchaři nelejou do každýho jídla hory kečupů a tatarek, jako Jirka Babica - protože na to nemají!

+2/0
17.2.2014 14:40

M77a18r92t20i22n 92N64e42r37m84u72t 9707577228299

s tím interierem to vidím stejně - naleštěné hranaté věci a nerez ve mě nebudí žádnou chuť k jídlu, pořád bych měl strach, že když něco ukápne nebo vytrousí, dostanu vynadáno. Asi jsem kulturní barbar.

0/0
18.2.2014 17:15

I89r94e25n18a 77P41l43a24c45h69e28t57k78o41v74á 1846764216520

boze

+1/0
15.2.2014 23:35

Z44d65e96n25ě33k 40S55e47i53d32l 9477651509964

kdo mě volá?

+3/0
17.2.2014 11:06

J28i20ř63í 29R78o95u81b43í92č56e50k 2937444850117

Hlavně ať tam nevaří sám velekněz světové kuchyně Z.P.

+2/−6
15.2.2014 21:57

A62l98e94š 59N15o76v63á91k 6798910777326

copak proti němu máte?? jako kuchař je celkem dobrej, hlavně když v kuchyni nebude řvát to svoje "kur- va do pr- dele" až to bude slyšet až do lokálu, ne?? ;-D

+1/0
17.2.2014 15:57

J93a89n 91C97h13o76b60o60t 5302204648971

Polurajku-san? Ten určitě obohatí japonštinu o pár peprných výrazů...

I když, při styku s adepty typu "Chcete slyšet pravdu?" "Pravdu, nebo váš názor?" (přičemž tón té slepice nelze žádným způsobem napodobit), není až zas tak moc divu.

0/0
15.2.2014 18:41

P24e69t11r 71V49i74n39t94r69l45í90k 3326514161

už jsem tam byl, žádná hitparáda to zase není, za ty prachy znám lepší sushi restaurace, kde se cítím útulněji

+2/0
15.2.2014 12:48

P45a30v64e28l 83O37d11r73a87z52i11l 6584469267830

To jste skutečně jel až z Německa, abyste vyzkoušel hospodu, kterou jste předem odepsal?

;-D

+1/−3
15.2.2014 14:24

P34e80t51r 43V96i44n44t75r90l51í15k 3616814611

jezdím busem 1x měsíčně, máš v tom problém?

+1/−1
15.2.2014 15:02

P57a97v68e55l 96O41d39r94a12z36i37l 6954499817570

Nemám, ale na to jsem se neptal.

0/−1
15.2.2014 21:30

P70e90t37r 22V21i44n64t48r87l53í70k 3116534721

tak jde vidět, že tvoje inteligence nepřesahuje tvoji hloupost :-)

+1/0
16.2.2014 5:57

P75a77v74e29l 22O39d54r41a12z49i84l 6534389777250

Takové hodnocení od analfabeta, který napíše "jde vidět," skutečně zamrzí.

+1/−2
16.2.2014 23:38

J16a11n 94K61o28s 6308603773487

Voda má být zdarma, k objednávce.

+6/0
15.2.2014 2:51

P69a26v91e58l 79O11d35r40a85z31i35l 6574619767370

Proč? Já žádnou vodu nechci, zdarma není na světě (a v hospodě zvlášť) nic.

0/−3
17.2.2014 9:12

P51e13t38r 87H86a37n67á16k 8851334816527

A nemáš strach , Zdéňo , ža ta japonská kuchyně zajde na úbytě stejně jako ta hnusná česká , se svíčkovou , které prorokuješ brzký konec ? ;-D

0/0
14.2.2014 18:22

J75i48n35d52ř25i10c35h 58B94e47l94l61i10n24g 9537665166524

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jamato_(1940)

0/0
14.2.2014 17:50

J66a53n 33L66i19b24i90c71h 9892218125203

Nechce se spojit s Okamurou, docela by jim to spolu slušelo.

0/−3
13.2.2014 10:03

P16a35v97e58l 59O90d60r78a20z57i36l 6274429147170

Takovej Michael Hama, to je jistě expert na žáponckou kuchyni. Píše >>"Ech JP restauraci je v CR nekolik" Maji tam japonske kuchare, japonskou obsluhu a japonska jidla. Sushi je tam jen jako doplnek a kachnu na pomerancich tam nenajdete. <<

Tak si říkám, co to?

Kuknu do mailu do archivu a cože to nabízeli v Koishi dva roky zpátky? Pečené kachní prso v pomerančové miso omáčce...

Že by ten Michael nakonec až takovej expert nebyl?

0/0
13.2.2014 9:30

J76o86s72e82f 10P98r43o65k38e28š 8184398203608

Momentálně ji v Brně také nenabízí. Tak kachnu s brynzou.;-D

0/0
16.2.2014 10:23

P53a19v24e55l 83O40d69r63a51z63i62l 6164379417180

Asi jsem to nenapsal dost jasně, ale pan Hama se snažil tvrdit, že kachna na pomerančích do japonské restaurace nepatří, což jaksi zcela zjevně není pravda.

0/0
17.2.2014 19:51

J27o15s34e14f 17P24r83o26k37e12š 8214718683688

Tak jsem zjišťova, jak to vlastně s tou kachnou je. Kachna na pomerančích je původně francouzká krmě a v 60létech se hodně rozšířila v UK a samozřejmě i dál. Takže podle tohoto opravdu to není japonské jídlo.

No a to miso je vlastně něco jako masox (prosím nebrat doslovně) je složeno z jiných ingradiencí. Podle Okamury se žádné jídlo neobejde bez tohto miso. Dělají z toho i raní polévku ke snídani. Takže nikde není řečeno že to nemohli převzít a pro zajímavost takto nazvat.

Nakonec ta kachna s brynzou, nevím jestli to je japonské.

0/0
18.2.2014 14:01

P40a50v61e49l 27O66d48r21a71z57i73l 6474239457180

S takovou by v české hospodě v zahraničí nesměli nabízet skoro nic krom zelí a brambor, protože vše ostatní je více či méně převzaté.

Kachnu s pomerančovou miso omáčkou se prostě nabízí nejenom v Koishi, ale také v Japonsku.

0/0
18.2.2014 16:28

J30o92s70e11f 57P21r22o83k34e13š 8464688923868

Ale tomu já se nebráním a také to v mém textu je, že se to rozšířilo i dál. A při dnešním světoběhu ani nic nemožného.

Ovšem co mne osobně zaráží je "Smažený sýr s hranolky" v čínských restauraích (tím nemyslím bistra). Na otázku proč to tam vaří mi bylo zděleno, že si to češi přejí. Ovšem zase nechtěl bych paušalizovat.

Jinak jestli tam vaří rodilý japonec nebo japonci certifikovaný čech je určitě jedno.

0/0
18.2.2014 17:19

P53a72v67e10l 93O20d23r10a65z20i74l 6694159437750

Tomu celkem věří, že si to lidi tady přejí, patří to s gulášem, svíčkovou, vékázetkou a kaťákem ke stálicím českých žaludků.

0/0
19.2.2014 20:25

D40a68v11i47d 17N17e18t49u70š21i57l 2271667377468

pohlreicha si vážím, jeho Divinis i Imperiál fungují opravdu dobře. Co se týče japonské restaurace jsem skeptický. Češi jsou spokojení s kvalitou sushi v praze - ale nejsme spokojeni s cenou. Přijít s restaurací , která bude nejdražší v praze to je snad žert. Asi ne náhodou to je 30 M nad restaurací Aromi, tedy italskou restaurací s cenami v nebi. sushi mastera Marka Horu znám, byl jsem u něj na sushi kursu. Ale ty ceny to je úlet, i přes jeho schopnosti.

0/0
12.2.2014 11:56

L80a96d54i34s27l84a15v 47M28i34k94a 1291369604354

Tomu moc nerozumím, jestli máš rád japonskou kuchyni a sushi a chodíš do těchto restaurací, tak tě musí stejně jako mě překvapit velmi nízké ceny, které jsou uvedeny na jejich stránkách.....jinak ještě jsem tam nebyl, ale určitě vyzkouším a uvidím, přítelkyně četla včera tento článek a chtěla vyrazit hned, ale byl jsem nějakej línej )))

0/0
12.2.2014 14:04

J86o15s77e17f 92J43a44n30o84u79š45e32k 5963884458924

Já koukal do menu a přišlo mi to dost levný.

0/0
12.2.2014 18:27

P56a72v29e38l 77O24d79r26a90z35i31l 6814239227860

Chuťový zážitek ze sushi u mě neodpovídá ceně (na jiném jídle si prostě za stejné peníze pochutnám víc). Je to individuální.

Samozřejmě tam není jen sushi.

+2/0
13.2.2014 12:13

T80e87r44e33z51a 49N58o43v12o45t75n69á 7549803617177

Proto si dělám sushi doma. Chutná mi, tak si ho udělám, a basta. Ale nepovažuji to za nic extra. ;-D zase chápu, proč je tu tak drahé - jaksi tu není moře a čerstvé mořské ryby ;-D úplně stejně nechápu, proč jsou ústřice považovány za delikatesu. Když si je ochutíte, chutnají, s prominutím, jako ochucené sperma ;-D

+1/0
14.2.2014 18:08

E57l82v41í47r55a 17N31o57v71á 6351614252

váš partner má sperma, které chutná jako ústřice? :)))

0/0
16.2.2014 19:17

Š67á22r61k17a 71M91a63t43y61á64š92o53v96á 1381265912129

JESTLI JO,TAK TO TEREZCE ZÁVIDÍM...JÁ ÚSTŘICE MILUJU;-)

+1/0
17.2.2014 7:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.