Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou japonskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P56e34t42r 12D86a11v95i11d 5197145597865

tak jsem to tady pročetl. A mám k tomu jediné: Nikdo vás přece nenutí do té restaurace chodit. Nelíbí se vám? Tak tam nechoďte. Jestli chodíte do restaurace kvůli tomu abyste dostali vodu zdarma, tak si choďte tam kde jí dávají. Já osobně nevím, proč by měl někdo něco rozdávat zadarmo. Napijte se doma.:-)

0/0
21.2.2014 13:02

I39v78a20n 82Č17u56k93a 3652144571762

a když už nevíte co, tak tam vražte černý pivo.

0/0
20.2.2014 22:36

E51l76i70s43k28a 73J73a63n84e69c74k74o75v89a 7479404586893

ze ja na ty dikuze furt lezu

0/0
20.2.2014 16:31

O86l82g58a 34P92o70l98á67č82k94o30v75á 4624293984578

Ať je ZP jaký chce, v TV respektoval formát pořadu a dělal, co se po něm chtělo. Ale jedno se mu upřít nedá-ukázal, jaké chemikálie se v mnohých restauracích nabízejí a že jde vařit z čerstvých surovin, sezónních a lokálních. Co si myslet o restauraci, kde požádáte servírku o kuřecí plátek podušený na vodě, nesolený, bez koření a suché brambory s oříškem másla zvlášť. Pro dítě po mononukleóze. Dostanete přesolený přepepřený kus masa, omaštěné slané brambory a vše přelité UHO z pytlíku. Chyba v komunikaci, arogantní kuchař? Měla jsem chuť nadávat víc než ZP.

+2/0
20.2.2014 9:35

M90a35r25t67i77n 37N44e49r73m27u63t 9137437918689

ještě chybí strážce etikety jako ve filmu Banzai (když někomu nejde chytit hůlkami třešnička a švindluje, tomu usekne ruku)

0/0
18.2.2014 13:36

H26e45r74b26e73r27t 26V82á10c43l59a89v78s43k18ý 4179555751282

Na stejné adrese předtím býval SUSHI POINT, kterému se asi příliš nedařilo. Drobná redekorace, Pohlreichova tvář, patřičný boost v médiích, a krach se mění v úspěch (?)

+3/0
17.2.2014 23:48

J98i22ř24í 89B22a59u48e19r 4604756168940

Nikomu jinému ale tomuhle frajerovi přeji hodně brzké zkrachování.

+3/−10
17.2.2014 22:15

L34i89b36o13r 40H86l12u34b39u74č52e25k 4330270467647

...co ti provedl...???

+6/0
19.2.2014 17:47

P16e64t19r 18D37a24v92i56d 5127545627655

česká klasika, největší radost je z cizího neštěstí. Ale ono Vás to asi zklame, protože Pohlreichovi se poměrně daří a lidí co jsou ochotni zaplatit víc za dobré jídlo stále přibývá

+2/0
20.2.2014 14:15

J35i18ř64í 16D92r48a35h10o51t39a 1770295529506

I já jsem projel japonsko, cestoval jsem po něm 3 měsíce a sushi jsem jčedl prakticky denně. Ale suveréně nejlepší sushi jsem jedl v Indonesii v jednom bufetu u rybího trhu, kam chodí převážně rybáři, když se ráno vrátí z moře. Mám Pohlreicha rád, fandím mu, a má pravdu, že je to vždy o surovinách. Ale ať se nezlobí, tady v česku nikdy a nikde nekoupí nic skutečně čerstvého . Nicméně mu držím palce. Ale možná by se měl občas podívat do svých ostatních provozoven. Ano, jeho jméno dnes dělá hodně, ale to, co jsem dostal na talíř v  jeho restauraci ve švýcarském Romanshornu , to byla doslova tragedie. Bramboračka byla rozvařené bramborové bláto s trochou tvrdé zeleniny a svíčková , na té byli nejlepší  brusinky. Knedlík zdrcnutý, maso tuhé, omáčka přeslazená.

+1/0
17.2.2014 13:56

P88a33v68e98l 66O94d22r82a12z94i65l 6974679197960

V zásadě tedy říkáte, že nejlepší ryby jedí pouze rybáři, ti je jedí "ještě teplé.";-)

0/0
17.2.2014 14:41

J79i11ř85í 34D45r97a30h19o46t31a 1840915469236

Ano, i tak by se to v případě sushi dalo říci :-)

0/0
17.2.2014 15:18

A76l86e89š 64N85o35v68á86k 6128870677536

¨Tak teplou rybu jsem ještě neviděl...;-D

+2/0
17.2.2014 15:58

M52a15r69c49e93l 80H26r13o71c37h 9919949172

Ne?

https://www.youtube.com/watch?v=Wece0jIghJY

+2/0
17.2.2014 17:16

J52i67ř24í 32M76a81c13e75k 3695355174751

Přál bych si, aby redaktoři měli stejný cit pro češtinu, jako mají ti kuchaři pro japonskou kuchyni. Pak by redaktoři nevytvářeli perly typu „japonská kuchyně zdaleka není jen o sushi“.

+4/−1
16.2.2014 18:13

R43i80c82h37a91r97d 96H66e91j55z25l48a95r 4376135749430

Interiér se mi z fotek jeví jako zcela bežný, neútulný, vytvářející dojem čekárny nebo jídelny v administrativní v budově. V podstatě tento dokola opakující se styl české architektury posledních let, která to pokládá za vrchol. Určitě to je ale věc vkusu, někomu se zcela jistě líbí, jen jsem chtěl sdělit svůj názor, že takových prostor je dnes všude tolik, že nemohou zaujmout a nalákat. Mne a lidi co znám, tedy spíš ne. Kuchyň asi bude skvělá, jen mistr tam nemůže trávit každý den a zajímalo by mne odkud berou suroviny? Vozí letadlem z japonska denně čerstvé? Každopádně jednou zajdu a porovnám s jablečnými restauracemi co znám odjinud.

+1/−5
16.2.2014 13:21

P50a48v94e93l 57O43d67r54a64z34i16l 6644779827790

Kdybyste si kromě prohlížení fotek ještě navíc přečetl článek, tak byste věděl, proč je interiér takový, jaký je.

0/0
17.2.2014 9:11

Z62d72e60n10ě42k 74S79e38i93d38l 9247951529744

Protože na lepší neměl prachy a tak to maskují tím, že to tak má být, že to byl záměr ;-)

+2/−3
17.2.2014 11:07

P35a49v77e37l 41O29d86r21a80z84i46l 6254819367730

Tak určitěé. A já si říkal, proč ti samozvaní kuchaři nelejou do každýho jídla hory kečupů a tatarek, jako Jirka Babica - protože na to nemají!

+2/0
17.2.2014 14:40

M90a12r23t72i45n 85N33e75r13m41u67t 9697197118659

s tím interierem to vidím stejně - naleštěné hranaté věci a nerez ve mě nebudí žádnou chuť k jídlu, pořád bych měl strach, že když něco ukápne nebo vytrousí, dostanu vynadáno. Asi jsem kulturní barbar.

0/0
18.2.2014 17:15

I42r46e24n79a 39P84l37a36c45h63e91t50k91o74v62á 3274914530647

boze

+1/0
15.2.2014 23:35

Z12d35e10n33ě17k 87S12e72i73d94l 9727581769204

kdo mě volá?

+3/0
17.2.2014 11:06

J25i52ř98í 10R12o95u87b62í74č77e18k 2527454410117

Hlavně ať tam nevaří sám velekněz světové kuchyně Z.P.

+2/−6
15.2.2014 21:57

A50l24e74š 25N53o97v39á41k 6228170907376

copak proti němu máte?? jako kuchař je celkem dobrej, hlavně když v kuchyni nebude řvát to svoje "kur- va do pr- dele" až to bude slyšet až do lokálu, ne?? ;-D

+1/0
17.2.2014 15:57

J21a63n 40C71h14o25b40o75t 5322624278881

Polurajku-san? Ten určitě obohatí japonštinu o pár peprných výrazů...

I když, při styku s adepty typu "Chcete slyšet pravdu?" "Pravdu, nebo váš názor?" (přičemž tón té slepice nelze žádným způsobem napodobit), není až zas tak moc divu.

0/0
15.2.2014 18:41

P57e76t49r 60V32i24n63t52r70l71í33k 3806974431

už jsem tam byl, žádná hitparáda to zase není, za ty prachy znám lepší sushi restaurace, kde se cítím útulněji

+2/0
15.2.2014 12:48

P32a21v84e21l 86O91d21r67a75z98i43l 6154149377140

To jste skutečně jel až z Německa, abyste vyzkoušel hospodu, kterou jste předem odepsal?

;-D

+1/−3
15.2.2014 14:24

P64e77t86r 95V84i67n76t58r78l18í97k 3536484661

jezdím busem 1x měsíčně, máš v tom problém?

+1/−1
15.2.2014 15:02

P49a39v59e73l 70O91d29r90a21z75i34l 6774899107490

Nemám, ale na to jsem se neptal.

0/−1
15.2.2014 21:30

P26e27t20r 36V47i15n92t45r83l22í75k 3546614151

tak jde vidět, že tvoje inteligence nepřesahuje tvoji hloupost :-)

+1/0
16.2.2014 5:57

P12a87v48e72l 10O36d68r83a40z43i44l 6844729667210

Takové hodnocení od analfabeta, který napíše "jde vidět," skutečně zamrzí.

+1/−2
16.2.2014 23:38

J71a17n 76K76o18s 6628903863267

Voda má být zdarma, k objednávce.

+6/0
15.2.2014 2:51

P10a60v55e93l 74O61d94r46a66z84i19l 6864859157880

Proč? Já žádnou vodu nechci, zdarma není na světě (a v hospodě zvlášť) nic.

0/−3
17.2.2014 9:12

P72e80t41r 85H75a91n62á42k 8361334226147

A nemáš strach , Zdéňo , ža ta japonská kuchyně zajde na úbytě stejně jako ta hnusná česká , se svíčkovou , které prorokuješ brzký konec ? ;-D

0/0
14.2.2014 18:22

J97i77n53d52ř20i11c31h 71B48e80l74l19i78n48g 9967285876574

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jamato_(1940)

0/0
14.2.2014 17:50

J34a84n 12L87i13b37i31c15h 9202348475283

Nechce se spojit s Okamurou, docela by jim to spolu slušelo.

0/−3
13.2.2014 10:03

P29a69v61e56l 95O67d23r42a97z85i63l 6424499917160

Takovej Michael Hama, to je jistě expert na žáponckou kuchyni. Píše >>"Ech JP restauraci je v CR nekolik" Maji tam japonske kuchare, japonskou obsluhu a japonska jidla. Sushi je tam jen jako doplnek a kachnu na pomerancich tam nenajdete. <<

Tak si říkám, co to?

Kuknu do mailu do archivu a cože to nabízeli v Koishi dva roky zpátky? Pečené kachní prso v pomerančové miso omáčce...

Že by ten Michael nakonec až takovej expert nebyl?

0/0
13.2.2014 9:30

J31o16s37e93f 43P53r77o98k37e12š 8194748263308

Momentálně ji v Brně také nenabízí. Tak kachnu s brynzou.;-D

0/0
16.2.2014 10:23

P14a89v96e34l 29O61d14r57a31z51i39l 6144549587480

Asi jsem to nenapsal dost jasně, ale pan Hama se snažil tvrdit, že kachna na pomerančích do japonské restaurace nepatří, což jaksi zcela zjevně není pravda.

0/0
17.2.2014 19:51

J31o68s47e20f 30P98r97o82k40e13š 8734508693348

Tak jsem zjišťova, jak to vlastně s tou kachnou je. Kachna na pomerančích je původně francouzká krmě a v 60létech se hodně rozšířila v UK a samozřejmě i dál. Takže podle tohoto opravdu to není japonské jídlo.

No a to miso je vlastně něco jako masox (prosím nebrat doslovně) je složeno z jiných ingradiencí. Podle Okamury se žádné jídlo neobejde bez tohto miso. Dělají z toho i raní polévku ke snídani. Takže nikde není řečeno že to nemohli převzít a pro zajímavost takto nazvat.

Nakonec ta kachna s brynzou, nevím jestli to je japonské.

0/0
18.2.2014 14:01

P53a86v92e96l 21O93d94r66a17z29i40l 6114739847840

S takovou by v české hospodě v zahraničí nesměli nabízet skoro nic krom zelí a brambor, protože vše ostatní je více či méně převzaté.

Kachnu s pomerančovou miso omáčkou se prostě nabízí nejenom v Koishi, ale také v Japonsku.

0/0
18.2.2014 16:28

J64o38s98e28f 60P15r42o70k63e94š 8314158163668

Ale tomu já se nebráním a také to v mém textu je, že se to rozšířilo i dál. A při dnešním světoběhu ani nic nemožného.

Ovšem co mne osobně zaráží je "Smažený sýr s hranolky" v čínských restauraích (tím nemyslím bistra). Na otázku proč to tam vaří mi bylo zděleno, že si to češi přejí. Ovšem zase nechtěl bych paušalizovat.

Jinak jestli tam vaří rodilý japonec nebo japonci certifikovaný čech je určitě jedno.

0/0
18.2.2014 17:19

P30a54v20e44l 33O76d64r45a17z43i64l 6524649607280

Tomu celkem věří, že si to lidi tady přejí, patří to s gulášem, svíčkovou, vékázetkou a kaťákem ke stálicím českých žaludků.

0/0
19.2.2014 20:25

D79a29v35i23d 96N75e73t74u31š18i28l 2201257387118

pohlreicha si vážím, jeho Divinis i Imperiál fungují opravdu dobře. Co se týče japonské restaurace jsem skeptický. Češi jsou spokojení s kvalitou sushi v praze - ale nejsme spokojeni s cenou. Přijít s restaurací , která bude nejdražší v praze to je snad žert. Asi ne náhodou to je 30 M nad restaurací Aromi, tedy italskou restaurací s cenami v nebi. sushi mastera Marka Horu znám, byl jsem u něj na sushi kursu. Ale ty ceny to je úlet, i přes jeho schopnosti.

0/0
12.2.2014 11:56

L89a87d87i98s85l73a29v 66M49i17k30a 1281319654624

Tomu moc nerozumím, jestli máš rád japonskou kuchyni a sushi a chodíš do těchto restaurací, tak tě musí stejně jako mě překvapit velmi nízké ceny, které jsou uvedeny na jejich stránkách.....jinak ještě jsem tam nebyl, ale určitě vyzkouším a uvidím, přítelkyně četla včera tento článek a chtěla vyrazit hned, ale byl jsem nějakej línej )))

0/0
12.2.2014 14:04

J18o50s81e52f 83J75a94n90o19u89š56e79k 5873354148654

Já koukal do menu a přišlo mi to dost levný.

0/0
12.2.2014 18:27

P48a16v16e52l 76O63d64r73a53z59i61l 6844169757560

Chuťový zážitek ze sushi u mě neodpovídá ceně (na jiném jídle si prostě za stejné peníze pochutnám víc). Je to individuální.

Samozřejmě tam není jen sushi.

+2/0
13.2.2014 12:13

T52e19r68e10z77a 38N71o54v35o93t95n78á 7199393937407

Proto si dělám sushi doma. Chutná mi, tak si ho udělám, a basta. Ale nepovažuji to za nic extra. ;-D zase chápu, proč je tu tak drahé - jaksi tu není moře a čerstvé mořské ryby ;-D úplně stejně nechápu, proč jsou ústřice považovány za delikatesu. Když si je ochutíte, chutnají, s prominutím, jako ochucené sperma ;-D

+1/0
14.2.2014 18:08

E40l45v50í80r21a 24N22o85v53á 6851174982

váš partner má sperma, které chutná jako ústřice? :)))

0/0
16.2.2014 19:17

Š33á23r20k84a 42M42a13t70y29á35š36o36v75á 1611795582799

JESTLI JO,TAK TO TEREZCE ZÁVIDÍM...JÁ ÚSTŘICE MILUJU;-)

+1/0
17.2.2014 7:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.